Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Pompası Problemi

Buradaki pompaları görünce fakir bir yerde büyüdüğümü iyice anladım .
Pompa büyük denilince aklıma gelen

0_org.jpg

(link)

Bu ahşap saplı metal gövdeli pompa.
Şmdi decahtlon cebe sığan boydaki pompası işimi görüyor

Scudo
İşin ilginci bendeki taşınabilir Giyo el pompasının bile 100 psi basabilmesi. Ayaklı olarak Xlc var, o zaten 11-12 bardı sanırı. Topeak neden böyle afilli bir pompayı sadece 60 psi basar yapmış hayret.
Ben yapayim aciklamasini, bu pompa özel MTB icin üretilmis bir pompa. Nedeni ise 140-150 PSI basan bir pompanin misal 3 defa basmasi bunda 1 defa da oluyor. Yani digeri ile misal bir basmaya yarim bar basiyorsan bunula en az 1 Bar basiyorsun. MTB kullaanan bir kisi icin daha pratik ve MTB lastigine 4 Bar yada 60PSI basinc zaten basilmiyor.
Ama bi gercek varsa oda almanyadaki fiyattan cok daha ucuz. (Almanyada 1300TL ve üzeri)

@speedymammy
Yol ve MTB icin Topeakin bu pompasini kesinlikle tavsiye ederim. Ben normalde atölyemde komprosör kullaniyorum ama acelem olunca yada komprösörü acmadigim zamanlar linkdeki pompayi kullaniyorum, yaklasik 4 -5 senedir kullaniyorum ve bir defa bile hatasini görmedim.
(link)

Evet maalesef zor, 100 basış konusunda emin değilim. Şöyle de bir durum var, hızlı ve seri basmak gerekiyor. Eğer yavaş yavaş yapayım derseniz basınç kaybediyor. Sayı farklılığı buradan kaynaklanabilir.
Haklısınız, basım aralarını açınca basınç düşüyor ama bizde insan evladıyız bir süre sonra takat düşüyor ister istemez 😂

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Pompa konusu acilmisken bir sorunumu dile getireyim ve cozum onerisi isteyeyim. Decathlon 500 ayakli pompasini kullaniyorum, plastik siyah kirmizi olani. 2 senedir sorunsuz her turlu is icin kullandim. Gecen haftalarda arabanin lastiklerini mecburen sisirmek zorunda kaldim cunku 4 kisi ve bagaj full olacakti, ayrica lastikler de hava kaybetmisti. Gayet guzel sisirdik ve bir baktim ki pompanin basincolceri bostayken 0'i gostermek yerine daha alt bir seviyeyi gosteriyor. Yol bisikletime her zaman bastigim 110 psi havayi bastigimda 90 psi gosteriyor basincolcer. Yani kalibrasyonu bozulmus sanirim. Nasil duzeltebilirim bunu?

28mm altında lastik kullanmıyorum. kadroda seat tube a bağlı bir pompam var. bu pompa en ucuz ama en iyi pompalardan biri. şekli aynı olmasına rağmen markası değişebiliyor. ben giyo-sedone-lifeline isimlerinde gördüm.

şişirirken sibopu iyi sabitlemek lazım , oynatırsanız kırılabilir. Onun dışında 80-90a kadar elde basılabiliyor. topeakin hp rocket pumpda elimde var ama bu pompa beni hiç yarı yolda bırakmadı.
(link)

Büyük pompa olarak 5 senedir decathlon 750 serisini kullanıyorum. tubeless lastik oturturken bile sorun olmuyor.

• Beğen
65-100 psi aralığındaki lastiğe 70 psi hava yeterli midir ?

Herkese iyi günler. Uzun zamandır presta valfli bisiklet kullanıyorum, bir süre önce schrader valfli bir bisiklet aldım aile bireylerinin kullanması için. Eskiden schrader valflerde de lastik dışına çıkan kısmı sabitlemek için halka vardı prestalardaki gibi. Şimdi yok. 100 psi bir portatif el pompası aldım ama şişirmek için takmaya çalıştığımda supap sürekli içeri kaçıyor. Lastiği yanlardan sıkarak deniyorum ama yine tam oturmuyor. Bunun kolay bir yöntemi var mı? T pompa ile (hortumlu) sıkıntı olmuyor da portatif kadro pompaları çok bilinmeyenli matematik sorusu gibi :)

...Eskiden schrader valflerde de lastik dışına çıkan kısmı sabitlemek için halka vardı prestalardaki gibi. Şimdi yok. ...

İç lastiğin üreticisine göre değişiyor, örneğin Continental Tour'larda var.
1696335039782.jpeg

...100 psi bir portatif el pompası aldım ama şişirmek için takmaya çalıştığımda supap sürekli içeri kaçıyor. Lastiği yanlardan sıkarak deniyorum ama yine tam oturmuyor. Bunun kolay bir yöntemi var mı? T pompa ile (hortumlu) sıkıntı olmuyor da portatif kadro pompaları çok bilinmeyenli matematik sorusu gibi :)

Yeterince inikse içeri kaçıyordur o zaman da lastiğin dış yüzeyinden, sibobun karşısından bastırılabilir. Sibobun dibine bir cırt (kablo bağı) takılıp iyice sıklarak da içeri kaçması önlenebilir ama o zaman iç lastiği sökmenin gerekeceği durumlar için cırtı kesebilecek elektronikçi yankeskisi gibi bir ek alet taşımak gerekir.

Şarkı!yı dinleyince benim tesadüf çok masum kaldı. 🙂

Kilonuza göre belirleyeceksiniz bu rakamı, bir hesabı var da hatırlayamadım. 🙂

Teşekkür ederim Hakan Bey değerli geri dönüşleriniz için.

• Beğen
Geri