Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet projem

A

Anonim

Silinmiş hesap
Merhaba değerli forum üyeleri.bu şekilde tamamen amatörce bir bisiklet yapmayı düşünüyorum.modelin ilk çizimlerini yaptım.ön 20 jant arka daha küçük lastik olacak.model tamamen kare profillerden yapılacak.şehir içi asfalt yolda günde en fazla 4-5 km yol yapılacak.yer sıkıntısı yüzünden ve birazda maliyet yönünden bu tür bir projeye başlamayı düşündüm.üstelik kendi yaptığın model ayrıca çok hoş bir şey.daha yapılacak çok iş var inşanllah nasip olur ise yıl sonuna doğru projeyi bitirmeyi düşünüyorum.bu 3 boyutlu modeli gerçek bir 20 jant bisikletin ölçülerini baz alarak çizdim.ön ve arka lastikten sonra bisikletin 1/1 ölçülerini çizeceğim.model ilerledikçe buradan paylaşacağım şimdilik bu kadar.herkese bol pedallar. Arka dişliyi hurda bisikletin aynakolundan kesip biçerek yaptım biraz büyük 36 dişli ama bisiklet biraz ağır olacağı için yumuşak dönmesini istiyorum. Çıkma profil demirden koltuk borusunu yaptım kabaca.sağa sola dönmemesi için 2 yerden vidalı olacak.

Scudo
biraz yer sorunu birazda değişik bir tasarım olması açısından :)

o kadar da küçük değil zaten ön jant 20 onun yarısı kadar neredeyse

çizimlerde küçük görünüyor sadece

Arka tekerin küçük olmasının mantığını hiç anlayamamışımdır ben ya. Eskiden de böyle yaparlarmış. Acaba niye?
800px_COLOURBOX5397386.jpg

aradaki fark bu kadar değil sadece çizimlerde büyük gözüküyor yenilerde bile var bu tip

Evet, haklısınız. Sadece benzerliği göstermek için paylaştım. Ya abi konu dışı da senin fotoğrafını her gördüğümde aklıma geliyor. Acaba Nadir Sarıbacak ile bir bağınız var mı? Kendisi çok sevdiğim bir oyuncudur. Çok benzetiyorum.

bizim ailede hiç oyuncu yok hepsi esnaf şimdi baktım benzerlik var bende şaşırdım :kötü:

arka teker bu gibi olacak araya bir aparat yapıp dişliyi üzerine vidalamayı düşünüyorum

Kadroyu alm. profil kullanarakmı yapıcaksınız? Kaç mm kalınlığında kullanıcaksınız peki?

1mm profili hiç duymamıştım :D ama büyük ihtimal biz DKP (böyleydi galiba adı) kullandığımız için ve en incesi 1.7mm oluyordu, bizzat bu işlemi uğraşıyorsunuz yoska bir tanıdıkmı var profil konusunda?

yok bu ilk projem sağdan soldan çıkma bulduğum malzemeler ile yapacağım.

O zaman profil konusunda dikkatli olmanı tavsiye ederim :) tam olarak istediğin özellikleri ve bütçeni bilsem yardımcı olurdum abim :)

teşekkür ederim 10 parça profil gerekecek sadece ön kısımdaki profil farklı olacak diğer kısımlar aynı.

Bide benden küçük bir tavsiye profil kesimlerini kesinlikle bir ustada yaptırın kanser iş tecrübeyle sabittir :) ufak bir hata yüzünden bütün iskeleti atıyoduk biz

kesim yapan yerler bana uzak sayılır otomobil yok dolmuşla gidip gelmem lazım.şimdi gitsem malum havalar çok sıcak okullar açıldıktan sonra dolmuşlar çok kalabalık gidiş geliş 5 tl kesimi kendim yapıp sadece kaynak işini ustaya yaptırmayı düşünüyorum.

Dediğim gibi çok kanser bir iş kesimi adam akıllı yapmak haa elinizde sağlam bir makine varsa iş görür, yalnız küçük el makineleri değil tezgahlara konan iri canavar makinelerden :) onun dışında imkansız diyebilirim, zımpara yapmak bile zor o durumda :D benim ellerim ağrıyordu 44 parça profili zımparalayana kadar :D

bakalım deneme yanılma ile yapacağım acelem yok boş vakitlerimde yavaştan takılacağız artık :mzkdnlmk:

kendini geliştirmen dileğiyle, bu tarz bir işle uğraşıcaksan kendini geliştirmeye önem ver. Üniversitelerin yayınladığı çok güzel makaleler var aerodinamik, sürtünme kuvveti hakkında makaleler özellikle ağırlık merkezi ile ilgili makaleler okumak çok faydalı olur

Aynen :D ama benden tavsiye (biliyom gene aynı şey :D yapıcak bişi yok) profiller ve kesim yaptığınız yer kesinlikle temiz olmalı ve yeterli ışık olmalı hesaplamaları ve kesimleride sakince yapmalısınız :)

Geri