Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sayesinde kaç kilo verdiniz?

Bisikletlendikten sonraki kilonuz için ne söyleyebilirsiniz?

• Toplam katılım
    459
Ben 165 boyundayım yol bisikletimle 2.5 aydır 50+ km turlara çıkıyorum ve 49 kilodan 52 kiloya çıktım beslenmem yurtta olduğum için sabittir yemek saatleri belli yediğim belli sanırım o yüzden

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
7 yıl taekwondo ile ilgilendikten sonra bisiklet sporuna geçince bacaklarımdaki farklı kas grupları çalışmaya başladı. Yağ kaybım olmadı desem yalan olur çünkü bel çevremi yaklaşık 10cm indirdim. bacaklarımda, özellikle quadriceps'lerde ciddi anlamda gelişme var. Teakwondo'dan bisiklete geçmemin faydasını da hala görüyorum, bisiklet disiplinine çabuk adapte oldum. Kısacası yine hala 90 kiloyum fakat yağ oranımda ciddi bir azalma söz konusu...

Bisiklete başladığım 2011'den beri 65-70 arasında gider gelirim. Bir ara 63'ü gördüm ama yüzüm öyle çöktü ki beni gören hayalet görmüş gibi olduyordu; tanıdıklarım sağlığımdan şühe ediyorlardı. Boyum 1.62 olduğu için aslında 65 bile fazla ama görüntüm çok kötü oluyor. Bendeki bir başka sorun da damarlarımın aşırı dikkat çekmesi. Bacaklarımda, kollarımda, ellerimde, ayaklarımda hatta alnımdaki damarlarda bile durum çok belirgin. Neden böyleyim diye biraz araştırdım. Aliexpress'ten yağ ölçmek için kaliper adında bir alet aldım. Gelir gelmez ilk ölçtüğümde acı gerçekle karşılaştım. Benim deri altı yağlarım çok az. Çizelgede bu normalin altı olarak gösteriliyor ve böyle olması iyi değil. Damarların dışarıda olması ve zayıflayınca yüzümün çökmesi de bununla alakalı, çünkü zayıflayınca deri adeta kemiğe yapışıyor. Aslında benim için ideal zayıflama deri altı yağı arttırıp, iç yağı azaltmak ve kas yoğunlunu arttırmak olacak.

upload_2015-12-13_13-31-13.png

Ben kilo alanlardanım. 72 kilo civarı iken 77-78'i gördüm. Kış ve okul sebebiyle şu an süremiyorum, 75'e düştüm.

• Beğen
Üç buçuk ayda 14 kilo verdim.
Yani 90'dan 76'ya düştüm.
Aşağıda 30 Temmuz'da bisiklet almadan önceki fotoğrafımı görebilirsiniz.

Haftada en az beş gün sürüyorum bisiklet.
Mutluyum :)

Dosyalar

• IMG_20150730_013349.JPG
    IMG_20150730_013349.JPG
    223 KB · Okunma: 430
  • IMG_20151117_174714.JPG
    IMG_20151117_174714.JPG
    93,7 KB · Okunma: 401
Bisiklete nisan ayında başladım öncesinde vucut geliştirme sporuyla uğraşıyordum bisiklet sporuna başlayınca 6 ay içinde 85 kilodan 75 kiloya kadar düştüm. Kas kaybı çok yaşadım o 42cm olan bicepslet 37 ye düştü :) bacaklar inceldi yağ kütlesiyle beraber kas kütlesidr kaybettim fit bir görünüm kazandım. Şuan yaz dönemindeki kadar binemediğim için yavaş yavaş almaya başladım verdğim kiloları :)

@Ulaş Çavuşoğlu gerçekten güzel bir kilo vermişsiniz fakat bu kadar hızlı vermenin iyi olmadığını söylüyorlar. 15 kg için Mesela hazirana kadar gibi bi hedef koysanız kendinize daha iyi olur bence. Bol pedallar sağlıklı günler.

@Tugaycinar yememden kısmadım yani özel bişey olmadı yaşım genç olduğundan hızlı verdim sanırım (liseliyim) :)

Düzenli bisiklete geçen ocak ayında başladığımda 89-90 kilolardaydım.
Sonra ilk 5 ayda kilom havalarında ısınmasının etkisi ile 79'a kadar düştü.
Boyum 1.89 ideal kilom 83 olarak biliniyor ama 90'ken bile kilolu görünmedim.
79'a düştükten sonra bisikleti bırakmadım yani yazın çok sıcaklarda bile yine yüzme + bisiklet devam ettim.
Şimdi 83 kilo civarındayım.
79'da sanırım yağ eksildi şimdi 83'e çıkıncaya kadarda kas + yağ kütlesi arttı diye tahmin ediyorum.
bisiklet sürerek biraz daha kastan kilo almak isterim ama tabi öyle ne kadar yakışır deseler de 90 - 100 değil.

• Beğen
kiloda değişme yokta bacakta ciddi bir değişme oldu kilitli pedaldan sonra.

86 dan 66 ya 3 ayda. Dengeli beslenmeyle birlikte sürdürdüm. 1 2 ay daha sert bir diyette sürdürdüm sonrasında kilo alamıyorum. Ne yersem yiyeyim ne kadar hareketsiz laşırsam kalayım üst limit 67.8 oluyor. 100 gram üstüne çıkamadım daha :)

• Beğen
Ben bisiklet surmeye ara verdim suan isten gucten. 4 kilo aldm.birakir birakmaz. Birakilmayacak aliskanliklardan biri:)

• Beğen
Tepkiler: AHT ve Road_Runner
Zayıf olupta dahada zayıflayacam diye bisiklete binmekten korkanlara tavsiyem tura çıkmadan önce karbonhidratınızı alın (makarna,pilav,bulgur,yulaf) , aktiviteden sonrada karbonhidrat ve proteinli beslenmeye özen gösterin.

Geri