Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet seçim kılavuzu ve bisiklet türleri

merhaba ben katlanabilir bisiklet alacağım eşimle birlikte;hem hafta sonları sürmek için hemde ev-iş arası zamanımı daha sağlıklı bir şekilde harcamak için kimbilir belki bizde de tutku haline gelir(inşallah 2 model arasında kaldık siz üstatlarımıza sorma gereği duyduk:
1)Tern Link B7
2)MOSSO Marine 20"
fiyatları açısından 1000 tl üzeri vermek istemediğimizden en uygun bu ikisni bulduk, bugün tern almaya gideceğiz gitmeden yine size bir sorma gereği duyduk.
Aşağıyada tekrar resim ve özelliklerini ekliyorum:
1)mosso marine 20"
http://www.mossobisiklet.net/image/cache/data/urun/fol_20marine-900x700.jpg
Mosso MARINE 20 folding bike katlanır bisiklet.
KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATIRICI
ÖN ATIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK
AĞIRLIK
6061 ALLOY - FOLDING
HI-TEN STEEL
ALLOY
SHIMANO MF-TZ-21
SHIMANO SL-RS35
SHIMANO RD-TY21
-
KMC Z30
ALLOY V-BRAKE
KENNLI KL-08A
FOLDING HF880
SHUNFENG RULMANLI SF-A223
STARRIMS J19SZ
EXCEL 26X2.00
13,20kg
2)TERN link B7
http://luminarisg.files.wordpress.com/2014/09/tn-photo-link-b7-blk-red-web.jpg
Teknik Detaylar
General Info
Color:
Wheel Size: 20 inch wheels
Speeds: 7
Weight: 12.4 kg (27.3 lb)
Folding Time: 10 sec
Folding Size: 34 x 85 x 65 cm (13.4" x 33.5" x 25.6")
Frame Sizes: One size
Gear Inches: 37" - 73"
Distance: Seatpost to Handlebar: Min: 600 mm (23.6") Max: 650 mm (25.6")
Distance: Saddle to Pedal: Min: 700 mm (27.6") Max: 960 mm (37.8")
Suggested Rider Height: 142 - 190 cm (4'8" - 6'3")
Max Rider Weight: 110 kg (243 lb)
Frame
Frame: Link, aluminum, patented FBL 2 Joint and DoubleTruss technology, Igus bearings
Fork: Hi-tensile steel
Cockpit
Handlepost: Q-Lock, forged aluminum, patented
Stem: Telescope, 6061-AL
Headset: Cartridge
Handlebar: Flat bar, 6061-AL
Grip/Bars Tape: BioLogic Ergo, Kraton
Saddle: Comfort
Seatpost: SuperOversize, 6061-AL, micro-adjust clamp
Seatpost Clamp: SuperOversize, 6061-AL
Brakes
Front Brake: V, aluminum, linear spring
Rear Brake: V, aluminum, linear spring
Brake Levers: V, aluminum bracket/lever
Brake Cable & Housing: Anti-compression housing

Wheels
Front Hub: Mini, aluminum
Rear Hub: 7 spd., aluminum
Spokes and Nipples: Steel, zinc plated
Rims: Aluminum
Tires: Kenda, 20 x 1.5"
Transmission
Shifter(s): Shimano 7 spd.
Rear Derailleur: Shimano RD-FT35
Crankset: Cold-forged 6061 aluminum crank arms, hand-polished
Cassette/Freewheel: Shimano 7 spd., 14-28T
Bottom Bracket: Two-piece
Chain: 7 spd.
Pedals: VP, folding
Shifter Cable & Housing: SP
Extras
Bell: Aluminum
Kickstand: Aluminum, Dacromet bolt
Clip System: Magnetix 2.0
Luggage Socket: No
Fenders: RP Chromeplastic, stainless hardware (option)

Scudo
Ben de yeni bir bisiklet isteyeceğim ailemden. Fakat açıkçası şuan durumumuz pek de iç açıcı değil kardeşlerimin sünnet koşuşturmacasından ötürü. Bu bisiklet hem dayanacak bir bisiklet olsun istiyorum hem ucuz olsun olabildiği kadar. 1-2 sene içerisinde şehirlerarası turlara da çıkmayı düşünüyorum. Bazen toprak arazilerde de kullanıyorum ama genel olarak amacım tur yapmak. Bendeki bisiklet şu: (link) ve tabiri caizse perte çıkmış durumda. Sizden çoğunlukla asfaltta kullanacağım güzel, kaliteli ve uygun fiyatlı bisiklet tavsiyesi bekliyorum.

sevgili üstatlar, ben de bisiklet almak istiyorum. şehir içinde kullanacağım. ev iş ve sahilde kullanmak istiyorum. her gün olmasa da olabildikçe kullanmak istiyorum. rahatlık benim için çok önemli. 500-600 tl civarında sağlam ve rahat bir bisiklet istiyorum. şimdiden teşekkürler.

@Burcuner bence direk tern den yana seçimini kullan. Bütçen biraz daha yukarıda olsa dahon vybe d7 onerirdim 1200 liraya. Ama katlanır da dahon ve tern ilk seçenek olmalı. Bende uzun araştırmalar sonucunda dahon vybe d7 aldım.

@suat akman @angrist Bana da yardımcı olabilir misiniz? Yol bisikleti alıcam. Bütçem çok yüksek değil. Bu arada oturduğumuz semtte arnavut kaldırımı olayı çok yaygın. Ne tavsiye edersiniz?

@abdullahsngl maalesef katlanır aldığım için sadece onları araştırdım. Forumdan diğer arkadaşlar yardımcı olabilir.

@abdullahsngl

Yol bisikleti istiyorsan en ucuzu Btwin 3 900 lira, ya da Salcona xrs 040 1000 lira, eğer bunlar çok pahalı dersen ya ikinci ellerine bakacaksın ya da şehir bisikletlerine bakacaksın :)

Ben MTB kullaniyorum. Yol bisikleti tecrubem yok. Sadece kullanan arkadaslarin muhabbetlerinden kulak asinaligim var ama o da yeni bisiklet alma uzerine degil. Belki de su son zamanlarin populer olan cyclocross modelleri size uygundur. Cyclocross lar yol bisikletine daha yakin yapi olarak, konforlu disk frenle donatiliyorlar genelde ve lastik secimleri nedeni ile ince teker yol bisikletlerine oranla arnavut kaldirimi vb. yuzeylerde, kros suruslerde titresimi daha az hissettiginizden bahsediyorlar...

Arkadaslar yol bisikleti alacagim uzun yol gitmek istiyorum cannondale synapse 105 Yada tiagra alley Almak istiyorum oneriniz nedir kullananlar bilir crank aynakol cant vs nasillar Rahat bir sekilde yorulmadan surme key fin yasatirmiiyi gunler
Niyazi
Birde boyum 175 cm jadro boyu kac olmali sizce cok saolun iyi gunler

Iyi günler konu açamadığım için birşeyler sormak istiyorum şuan bisiklet alıcam 2 tane buldum Birtane sedona 711 v fren ve salcano ng 650 Hidrolik fren sizce hangisini alayım 2.el ikiside sedona 550tl salcano 400 450tl çıvarı sizce hangisi

Ng 450 pardon

Sedona 940 almayı düşünüyorum.Bu fiyata değer mi sizce? (link)

Merhaba.
Ben bisiklet almak istiyorum.Ne tür bir bisiklet alacağımı ve modelini belirlemiştim;(link)
Fakat forumda okuduğum başlıklar ve bilgiler biraz kafamı karıştırdı.Benim almak istediğim bisiklet yol bisikleti olarak geçiyor ama benim kafamın karıştığı noktalar şunlar;
1.İstanbul'da yaşıyorum.Malum İstanbul yolları çok da bisiklet sürmeye elverişli değil.Eğer bu bisikleti alırsam çok zorlanır mıyım ?
2.Dağa taşa çıkmak gibi bir fikrim yok sadece şehir içi anca kaldırıma çıkar atlarım o da sıkışınca zaten...Bir problem olur mu ?

Eğer bu bisikletten vazgeçersem aynı özelliklere sahip sadece maşası kilitlenmeyen ve 29 jant bir dağ bisikleti alacağım.Onun da linki burada;(link)

Ve son sorum..
-Eğer bir yol bisikleti yerine sırf yollar bozuk kaldırımdan atlayacağım veya çıkacağım diye aynı özelliklere sahip (maşası ve jantı hariç) bir dağ bisikleti alsam yanlış yapmış olur muyum ? Çünkü ikinci bisikletim olucak istediğim gibi olsun istiyorum ve çok hevesliyim ama bi karamsarlık içindeyim.Online destek hattındaki müşteri temsilcisine mtb şehirde kullanılır mı diye sorunca evet cevabını almıştım...Lütfen yardım edin bu kardeşinize

@Mertcan-500
Bu işin profesyoneli değilim ancak bir süredir bisiklet konusuyla ilgileniyorum. Eğer dağ taş gezmeyecekseniz sadece şehirde kullanacaksanız dediğiniz gibi zorlandığınızda kaldırım inip çıkma durumunuz olacaksa (link) veya bunun muadili CARRARO Sportive 224 işinizi görecektir.

@Ege.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Bisiklet alırken her insan ikilemde kalabiliyor bazen bisikleti aldıktan sonra bile acaba şunu mu alsaydım diye kendi kendimize düşünüyoruz...

Merhaba arkadaşlar.
Bende bianchi speed 3000 aldım ve hoşma gitti. Sizce nasıl bir bisiklet yorumlarsanız sevinirim.

Konu benim gibi yeni bisiklet almayı düşünen kişiler için oldukça yararlı bir paylaşım olmuş. Sadece şehir içi kullanımı için bir bisiklet düşünüyorum. Fazla acelem yok sitede yavaş yavaş bu konuları inceleyerek ve deneyimli arkadaşların tavsiyeleri ile en doğru seçimi yapacağımı düşünüyorum, emeğinize sağlık.

Merhaba antalya sokaklarında sürmek için ng 650 mi yoksa xlr 070 mı tavsiye edersiniz? kadro seçim tercihi olduğu için bisikletcim sitesinden baktım ng650 ye bakarken 070 gözüme takıldı. başka yerde rastlamadığım için sormak istedim.

oldukça faydalı bir paylaşım, özellikle de benim gibi yeni bisiklet almayı düşünenler için :) emeği geçenlere teşekkürler.

Geri