58 kiloya dusmusum, ben bisikleti birakiyorum hepinize kolay gelsin forumdaslarselamlar, yasadigim bir problemi paylasmak istedim. 18 yasindayim, 1.74 boy ve anlık olarak 60.3 kiloyum. son 3 haftada 3 kilo verdigimi farkettim. 2 gunde bir, bazen gunasiri bisiklete biniyorum veya kosuyorum. ama beslenmenin bugune kadar problem olacagini dusunmedim cunku hayatimda hic kilo problemi yasamadim ama sanirim suanda dusuk kilo problemiyle karsi karsiyayim. gun icinde genel olarak nasil beslenmeliyim? antrenman oncesi, sonrasi ne yemeliyim? kilo aldiracak degil de kilomu sabitleyecek yani antrenmanlarimla esdeger tutacak bir beslenme tipi istiyorum. yardimci olabilecek veya forumda bu tip bir mesaj goren varsa mesajin/kaynagin linkini atabilecek var mi acaba?
Bunun yerine bir diyestisyene gitsen?58 kiloya dusmusum, ben bisikleti birakiyorum hepinize kolay gelsin forumdaslar
58 kiloya dusmusum, ben bisikleti birakiyorum hepinize kolay gelsin forumdaslar
Kabaca bir haftada ne kadar ve ne yogunlukta(zorluk seviyesi) bisiklet kullaniyorsunuz? Ve beslenme olarak standart bir gunde ne yiyorsunuz?bende de 186 boy var 63'ten 60'a düşmüşüm.Acaba bende de mi sorun var
en son öyle olacak gibiBunun yerine bir diyestisyene gitsen?
yani hocam ben ne seviyorsam ne kadar yemek istiyorsam o kadar yiyorum hiçbirşey yemekten sakınmıyor veya hiçbirşeyi sırf kilo almak için yemiyorum. normal takılıyorum yani. neden kilom düşüyor anlayamıyorum.Ortalama tempoda bir sürüş için saat başı yaklaşık 30gr karbonhidrat gibi düşün. Düşük tempo 20'ye çekersin, yüksek tempo 40'a. Ben mesela 3 saatlik bir sürüş için yanıma 2 tane kakaolu Topkek alıyorum. Tabi sürüş öncesi ve sonrası da normal öğünlere devam ediyorum. Topkek yağlı bu arada, pek iyi bir yiyecek değil. Daha uygun besinler var, muz mesela. Sana ne uygunsa, ne seviyorsan onu yersin.
Bunlar ortalama bir erkek için rakamlar. Senin kilon düşük ve aynı zamanda yaşın da çok genç. Yani bu değerler sana uymayabilir. Çok geliyorsa porsiyonu azaltırsın, az geliyorsa da arttırırsın. Deneme yapmaktan çekinme.
en son öyle olacak gibi
yani hocam ben ne seviyorsam ne kadar yemek istiyorsam o kadar yiyorum hiçbirşey yemekten sakınmıyor veya hiçbirşeyi sırf kilo almak için yemiyorum. normal takılıyorum yani. neden kilom düşüyor anlayamıyorum.
Bazen fazla yemeniz gerekebilir. Suruslerde harcadığınız enerji ve eksilen su aldiklarinizdan fazla olabilir. Bu nedenle ne kadar ve ne yogunlukta surus yaptiginiz cok onemli. Buna uygun beslenmeniz gerekir.en son öyle olacak gibi
yani hocam ben ne seviyorsam ne kadar yemek istiyorsam o kadar yiyorum hiçbirşey yemekten sakınmıyor veya hiçbirşeyi sırf kilo almak için yemiyorum. normal takılıyorum yani. neden kilom düşüyor anlayamıyorum.
Genç yaşta vücut daha çok kalori yakar, ayrıca bisiklet de çok kalori yaktıran bir spor. Kilo alıp vermenin formülü çok basit; aldığın kalorilerden daha fazla kalori yakarsan, kilo verirsin. Yani yeteri kadar yemiyorsun demek oluyor bu.
öyle yapayımBazen fazla yemeniz gerekebilir. Suruslerde harcadığınız enerji ve eksilen su aldiklarinizdan fazla olabilir. Bu nedenle ne kadar ve ne yogunlukta surus yaptiginiz cok onemli. Buna uygun beslenmeniz gerekir.
25km lik 1 - 1.5 saatlik suruslerde bu tempolarda cok sikinti yok. Interval yada sprint antremani yapmiyorsaniz ozellikle. Ama 1.5 saati gecen surusler (25km ortalama ve duz yol dediginiz sekilde) icin saat basi 35 - 40 gr civari karbonhidrat almaniz yeterli olur. Onu da orta boy bir muzdan alabilirsiniz asagi yukari. 5 saat surecekseniz her saat basi huna benzer birsey yemeniz ve yeterli miktarda su tuketmeniz cok onemli.@Bıyıkov 3 hafta oldu düzenli sürmeye başlayalı km saatim 553 km gösteriyor bisikletle birlikte almıştım günlük 25 kmden biraz fazlaya denk geliyor geçen hafta mersin adana mersin yaptım 140 km ortalamam ise 25 altına düşmüyor günlük ne yediğime dikkat etmiyorum ortalama 3500 4000 kalori arasıdır muhtemelen ancak 15 yaşımda olduğundan dolayı daha fazla mı yemem gerekiyor anlamıyorum zayıf geliyorum gözüme
antremanlarım yokuş yukarı olmuyor belirteyim düz yol
Bizler için basit ama yararlı bilgiler...
(link)
O konu biraz karmaşıklaştı hocam. 😊 Halbuki basit matematik ne güzeldi 😆Genç yaşta vücut daha çok kalori yakar, ayrıca bisiklet de çok kalori yaktıran bir spor. Kilo alıp vermenin formülü çok basit; aldığın kalorilerden daha fazla kalori yakarsan, kilo verirsin. Yani yeteri kadar yemiyorsun demek oluyor bu.
58 kiloya dusmusum, ben bisikleti birakiyorum hepinize kolay gelsin forumdaslar