Scudo Sports

Bisiklet sporu neden bu kadar pahalı?

Dolar an itibari ile 4.35 TL herşey gibi bisiklet sporu tekrar ve yeniden düne göre pahalı.

Scudo
bisiklet sporunun yada hobisinin pahalı olduğunu düşünen arkadaşlar birde motosikleti araştırınsana :D . şaka bir yana TÜRKİYE gerçeği ile karşı karşıyayız

Soruyu bir de "Bu kadar pahalı olmasına rağmen neden hala bisiklet sporu yapıyorlar?" diye sordukları zaman (esnaflar), neden bu kadar pahalı olduğunu anlıyoruz bence :snzdglsn:
Adam dura-ace sete 9.000 tl istiyor, hala da alınıp satılıyor arkadaş :D 15.000 lira yapsa yine alınıp satılacak.
(link)

Sahibinden'i açıp fiyatları en yüksekten sıralayın, görün bakın neler var. Eskiden (4-5 yıl önce) en kral bisiklet 15.000 liraydı
(link)

(link)

Bakın forum ahalisi şu bisiklete tastamam !!! 2 ay öncesinde göz koymuştum. Giden 2015 giant tcr adv. 3 bisikletin yerine almaya niyetlenmiştim ki iki ay önceki fiyatı bugün gibi hatırlıyorum 7900 tl idi. Şu an ise gördüğünüz gibi. İki ay önce bile o gemi benim için rıhtımdan az önce demirini almış açık denizlere doğru ufaktan uzaklaşıyordu. Şu an ise dünyanın yuvarlaklığını ispat edercesine ufuk hattında o geminin sadece dumanını görüyorum.

malzeme stoğu yapmayı ihmal etmeyin
uygun fiyatlı ikinci el bisikletide alın kenarda dursun
zor ve uzun yıllar geliyor haberiniz olsun :)

İngiltere bisiklet sporuyla ilgilenenler için oldukça iyi bir pazar, özellikle bazı indirim/kampanya döneminde bir çok ürün oldukça uyguna gelebiliyordu. Kur farkı zaten başlı başına en büyük sorunken şimdi bir de Brexit süreci çıktı, umarım vergilendirme için bir çözüm üretebilirler ?
Gerçi temel sorun hala kur farkı, bu sorunun çözümü için daha çok çaba sarf etmek lazım sanırım!

(link)23:595,31715,3242% 0.11
(link)23:596,02866,0392% -0.03
(link)23:596,93986,9577% 0.17

An itibariyle kur, kabus gibi resmen :hihi::agla:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Lastik sordum..
-Ne kadar?
-270 lira..
-Çok pahalı..
-Valla bize gelişi 255..
Şaka değil,gerçekten böyle dedi..:D
Aradan bir ay geçti,bu lastiği 255'e indirmişler..:D
Türk esnafı böyle..

Devlette bir el atsın bu konuya..Bisiklet yolu yapıp,kenara çekilmesinler..Kitapta kdv kalktı mesela..Bisiklette de kalksın..Muhalif gibi mi gözüktüm şimdi..Neyse,sorun değil devlet baba,sen keyfine bak:booo:

Türk esnafı aynen dediğniiz gibi

Daha çok bizim satıcıların mallığı.
schwalbe pro one: yabancı 38€(~230TL)ye satıyor. bizimki 559TLye kazık atıyor.
(link)
(link)

red etap: yabancı 1250€(~7500TL)'ye satıyor. bizimki 14.900TLye kazık atıyor.
(link)
(link)

%10, %20 fark olsa anlarım ama %100den fazla farkı anlamak mümkün değil. kendi ayaklarına sıkıyorlar. yabacı siteleri öğrenen herkes artık yabancılardan almaya başlayacak. o zaman köpek gibi peşimizden koşacaklar.

@gezgin gezer
Bunu yaparken, devlette işlerini kolaylaştırıyor. Gümrük vergi eşiğini aşağıya çekerek, harici vergi getirerek bizi bu çakalların kucağına atıyor. Bunu yaparken, ihracatı arttıramıyoruz maden ithalat azalsın diye mi yapıyorlar, yoksa bu çakalları beslemek için mi yapıyor anlamıyorum. :) İlk şık için yapıyor dersek neden piyasayı kontrol etmiyor, neden millet kafasına göre böyle fiyat belirleyebiliryor? Serbest piyasa burada geçerlide, bir kendimizi savunduğumuz ithalatta mı geçersiz? :)

Bisiklet esnafının aç gözlülüğü ve fırsatçılığı önemli tabi.

2016'da 2100 TL'ye aldığım bilgisayarın şuan 3 bin küsur olması ile aynı sebepte 2013'de açılmış konu. O zaman bunu söylüyorsa şimdi ölelim o zaman :kötü:.

Son düzenleme:
O güzel günleri ıskaladın. Bisiklet sporu, 2000 euro maaş alsan aslında pahalı değil. Bu avrupa olur rusya olur türkiye olur farketmez. Aylık 2000 euro kazansan pahalı falan değil. Ama işte 2000 lira kazanınca, bisikletin herşeyi ithal olunca ve dolar şimdilik 5.3 ve yuro 6 olunca, pahalı oluyor mübarek.

Bazen düşünüyorumda, 1 Türk Lirası= 1 Dolar= 1 Euro eşit olsa nasıl olurdu? :) Valla çıldırırdım be ?

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
O zaman bizim bir ios yazılımımız bir de mercedes ayarında bir otomobil markamiz olurdu demek bu.

İkiye parçalanmış, 2 adet dünya savaşı görmüş; ekonomik ve stratejik gücü yüksek olan Yahudiler'e akıl almaz eziyetler yapmış bir ülke olan Almanya'nın sosyo ekonomisi bizimkinden çok üstte olması, Atatürk gibi bir liderin gelmeden ülkenin kalkınamayacağının göstergesidir. Hayali bile zor gördüğünüz gibi. Artık ülkeyi terkeden eğitimli, zengin kişileri biraz daha anlayabiliyorum. Biz bu şekilde daha çok yıllar bekleriz, en basitinden bir ülkenin %100 kendi sermayesiyle, kendisinin ürettiği bir araba yıllara rağmen yapılamıyorsa, özel sektörün fabrikalar açıp ülkeyi kalkındırması yeterli gelmiyorsa, devletin fabrikalar açması,üretimi arttırıp milli gelire destek olması koministlik olarak görülüp soğuk bakılıyorsa, siyaseti takım tutma gibi görüp fanatiklikle karıştırılıyorsa daha çok bekleriz...

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Vergi indirimi çözüm değil aksine satıcılar için uzun vadede daha da iştah açıcı bir kar kapısı...

Nazilli basma fabrikasını, cidden narenciye karşılığı ruslara yaptırmış Atatürk. Neden narenciye sarıp basma almadı ki hazırından. Onca zahmete değer miydi? Ülkemizi gümrük birliğine aldıkları gün avrupanın pazarı olduk. Biz 1 kg narenciye avrupa standardına uygun değilse, avrupaya satamıyorken, avrupa malları fink atıyor. Kalitesini de kendileri belirliyor. Sömürgeyiz be kısaca, tarım da tamamen bitince, geçmiş olsun.

Geri