Hiz yapacaksan, veya daha hizli olmak istiyorsan ve bunu yasam tarzi haline getirdiysen deger..boyle kisilige sahip bir kisi harcama cilginligi yapmis olmaz.cunku bir amaci var, daha hizli olmak.
Kazaniyordur alir, kazanamiyordur iki yakasi bi araya gelemiyordur alamaz sadece hayallerini susler mutlu ve umutlu olur.
Kazanamamasina ragmen uzun vadeli taksit seceneklerini kullanir gene elde etmeye cabalar..sonucta kendi calisiyor kendi oduyor kimse karisamaz..
Su anda salcano marka bisikletim var.600.liraya aldim alu kadro, turney set..su anda gonlum hic cekmezmi bahsedilen karbon kadro, efendim grup setlerin xxxxx leri bol olanlari guzel jantlari, lastikleri samyelleri..ama butcem yok..malesefde taksitte olsa alamam cunku bogazini doyurdugum 2 kucuk cocugumla esim var..egitim giderleri var rutin diger ihtiyacsal harcamalar iste gerisini siz getirin uzatmayim..yani alamiyorum..hayal ediyorum okadariyla yetiniyorum.
Pahali bir spormu derken elimdeki bisiklet benim butceme uygun oldugu icin bence pahali degil..arizalanan bir parcasini ucuz yollu temin edebildigim icin beni sarsmiyor..
Gelelim diger ulkelerin bize sundugu o guzel satafatli nazik narin bisikletlere..
Atiyorum birtane brooks sele..ne kadar bizim piyasada 350.lira..yav adam bunu olsa olsa 10 20.lira maliyetle uretiyor..sana gelisi 350.lira..hadi ingilterede olsun 40.euro, gerci ingiltere AB den cikti ama olsun euro diyelim..ingilterede kisi basi gelir tam bilmiyorum ama 30 bin euro desek, yada asgari ucret 3000 euro desek 40 euroluk brook seleye ingiliz bir sahis butce ayirabilirmi ayiramazmi..cevap ayirabilir fazlada butcesini sarsmaz..
Gelelim bizim ulkemize brook sele 350.lira, asgari ucret mesailerle beraber 2000 lira..sele maas iliskisinde garip bir oranti var..adam bir maasla yaklasik 5,5 broks sele alabiliyor...ee ote yandan ingiliz kactane sele alabiliyor.75 tane alabiliyor..vay bee cok enteresan degilmi..malesef butun sektorlerde boyleyiz..ben ulkemi seviyorum milliyetci bir insanimdir..elin ingilizini benim turkumden ustun gormem lakin adamlar kafayi calistirip paralarini yuceltmeyi..uretimlerini kalitelestirmeyi ogrenmisler..biz bu konuda fazla kafa yoramamisiz veya tekerimize tas konulmus vs.artik gerisi siyasete girerde..
Bize dusen malesef elimizdekiyle yetinmeyi ve mutlu olmayi bilebilmektir..daha iyisini uretmeyi calismayi hedeflemektir..eger iyi calisan bir millet olabilirsek iyi dusunen bir millet olabilirsek, bisikletede ucuz bineriz arabalarada ucuz bineriz her seyimiz ucuz ve bereketlisinden olur gider..
Altimdaki 600.liralik bisikletinen cok mutluyum 30 40 binliralik bisiklete binenede hayranlikla bakarim..tek olumsuz dusuncem keske 40 binlik bisikletin cebini sarsma gucu 4 5 bin liranin sarsma gucu kadar olabilseydi..zengindir alir ama 40.bin.nere 4 bin nere..uretelim, tuketelim, cevremizi iyi koruyalim, gelecek nesillerimizi akilli yetistirelim, biz imkansizlik cekiyoruz bari onlar imkanlar icinde yasasin..