Scudo Sports

Bisiklet sporu neden bu kadar pahalı?

Merhabalar arkadaşlar.konuyu okudum hoşuma gitti ben de görüşümü belirteyim dedim.benim ilk bisikletim 15 yaşında iken çift kadro ikinci el bir bisan bisikletti.üniversiteyi bitirinceye kadar o bisiklete bindim.sonra bisiklete binmeye uzunca yıllar ara verdim.3 yıl önce tekrar başladım ve yine ikinci el celbino marka tourney setli alüminyum kadro bir bisiklet aldım.geçen yılda giant vt1 çift amortisörlü profesyonel bir bisiklet aldım tabii yine ikinci el:))velhasılı bu bisikletlerin hepside benim işimi çok iyi görüyor.üç bisikletimin üçünede hala biniyorum.bisiklete çok para verme noktasında isteyen versin ben işimi eniyi görecek en ucuz bisiklete binmeyi tercih ediyorum.ve bisikletlerimin bakımlarını düzenli bir şekilde kendim yapıyorum benide hiç yolda bırakmadılar.herkese iyi sürüşler.

Scudo
Hiz yapacaksan, veya daha hizli olmak istiyorsan ve bunu yasam tarzi haline getirdiysen deger..boyle kisilige sahip bir kisi harcama cilginligi yapmis olmaz.cunku bir amaci var, daha hizli olmak.
Kazaniyordur alir, kazanamiyordur iki yakasi bi araya gelemiyordur alamaz sadece hayallerini susler mutlu ve umutlu olur.
Kazanamamasina ragmen uzun vadeli taksit seceneklerini kullanir gene elde etmeye cabalar..sonucta kendi calisiyor kendi oduyor kimse karisamaz..
Su anda salcano marka bisikletim var.600.liraya aldim alu kadro, turney set..su anda gonlum hic cekmezmi bahsedilen karbon kadro, efendim grup setlerin xxxxx leri bol olanlari guzel jantlari, lastikleri samyelleri..ama butcem yok..malesefde taksitte olsa alamam cunku bogazini doyurdugum 2 kucuk cocugumla esim var..egitim giderleri var rutin diger ihtiyacsal harcamalar iste gerisini siz getirin uzatmayim..yani alamiyorum..hayal ediyorum okadariyla yetiniyorum.

Pahali bir spormu derken elimdeki bisiklet benim butceme uygun oldugu icin bence pahali degil..arizalanan bir parcasini ucuz yollu temin edebildigim icin beni sarsmiyor..

Gelelim diger ulkelerin bize sundugu o guzel satafatli nazik narin bisikletlere..
Atiyorum birtane brooks sele..ne kadar bizim piyasada 350.lira..yav adam bunu olsa olsa 10 20.lira maliyetle uretiyor..sana gelisi 350.lira..hadi ingilterede olsun 40.euro, gerci ingiltere AB den cikti ama olsun euro diyelim..ingilterede kisi basi gelir tam bilmiyorum ama 30 bin euro desek, yada asgari ucret 3000 euro desek 40 euroluk brook seleye ingiliz bir sahis butce ayirabilirmi ayiramazmi..cevap ayirabilir fazlada butcesini sarsmaz..
Gelelim bizim ulkemize brook sele 350.lira, asgari ucret mesailerle beraber 2000 lira..sele maas iliskisinde garip bir oranti var..adam bir maasla yaklasik 5,5 broks sele alabiliyor...ee ote yandan ingiliz kactane sele alabiliyor.75 tane alabiliyor..vay bee cok enteresan degilmi..malesef butun sektorlerde boyleyiz..ben ulkemi seviyorum milliyetci bir insanimdir..elin ingilizini benim turkumden ustun gormem lakin adamlar kafayi calistirip paralarini yuceltmeyi..uretimlerini kalitelestirmeyi ogrenmisler..biz bu konuda fazla kafa yoramamisiz veya tekerimize tas konulmus vs.artik gerisi siyasete girerde..

Bize dusen malesef elimizdekiyle yetinmeyi ve mutlu olmayi bilebilmektir..daha iyisini uretmeyi calismayi hedeflemektir..eger iyi calisan bir millet olabilirsek iyi dusunen bir millet olabilirsek, bisikletede ucuz bineriz arabalarada ucuz bineriz her seyimiz ucuz ve bereketlisinden olur gider..
Altimdaki 600.liralik bisikletinen cok mutluyum 30 40 binliralik bisiklete binenede hayranlikla bakarim..tek olumsuz dusuncem keske 40 binlik bisikletin cebini sarsma gucu 4 5 bin liranin sarsma gucu kadar olabilseydi..zengindir alir ama 40.bin.nere 4 bin nere..uretelim, tuketelim, cevremizi iyi koruyalim, gelecek nesillerimizi akilli yetistirelim, biz imkansizlik cekiyoruz bari onlar imkanlar icinde yasasin..

Bisikleti ile hava atanları, böbürlenenleri takip etmeyip elinizdeki bütçeye göre bir bisiklet alırsanız pahalı bir spor değil. Bakımlarını düzgün yapın, hor kullanmayın sizi yıllarca üzmez. Benim bisikletimde şu grup set var, benimkindeki set bilmem şundan daha iyi gibi s...k yarışına girenleri boşverin. Alın ucuz bir şey pedallayın gitsin, yoksa bu güzel spordan soğursunuz. Sonuçta iki teker iki pedal, hepsi bu, çok abartmaya gerek yok bisiklet olayını, eğer profesyonel değilseniz. Veya orta şeker bir koşu ayakkabısı alın günde en az bir saat yürüyüş/koşu yapın bisiklete hiç bulaşmayın. Spor yapında ne yaparsanız yapın.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Türkiyede her hobi pahalı malesef. işin içine ne kadar dalarsanız masraf iyice artıyor. koşu için iyi bir ayakkabı gerekli mesela min:300-400 lira. eğer 400-500 km koşarsanız toplamda ayakkabının ömrü de bitiyor. bisiklet zaten malum. yüzme için zibil ekipman ve kıyafet gerekli. spor salonlarına da gidiyorum , senelik mastafının dışıdna beslenmeye harcanan para var. ki en can alıcı nokta burada bence. atıyorum burada bisiklet 5k ise avrupada 3k diyelim. ama 1kg et fiyatı orada 15-20 lira cıvarında burada 60-65 (dana antrkot)

bizim kaderimizde hep daha fazla vermek var malesef.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Bisiklet tasarruftur, bereketir, kazançtır.
4 yıl önce 1000 TL'ye aldığım bisikletim sayesinde günde en az olmak üzere 40 dakika, 4 TL bol bol sıhhat ve stres atma, kilolardan kurtulma gibi kazançlarım oldu. Havayı kirletmemem de yanıma kâr kaldı. Bisikletçi tişörtüm yok. Sirkeci'den 5-10 liraya ter atan tişörtler alıyorum. Tchibo'dan 10 liraya pedli tayt aldım. Genelde eski pantalonlarımla biniyorum. Yazın da liseden kalma basket şortlarımla. Taş çatlasa her şey dahil 500 lira masraf yapmışımdır ki buna değişen iki jantım dahil (evet jantları bitirdim).
Ufak bir hesaplamayla harcadığım parayı kat kat geri kazandığımı görebiliriz.

Bence bisiklet, hobi olarak özellikle pahali olmamasi gereken bir spor. Insanin bacak kasina ve gucune baglı. Ama hayatimizin her aninda var olan populist kültür bisikleti de ele gecirmis durumda.150 liralik cift amortisorlu bisikletten 650 liralık 21 vites bisiklete,ordan 900 liralik 24 vitese ve en sonunda profesyonellige gecisim olan 12. bisikletime gecis yaptım ama hala pedalı ben ceviriyorum daha kendi kendine giden bisikletim olmadı :D Şaka bir yana belki de bisiklet sporunun daha da yayginlasip ragbet gormesinden olabilir diye dusunuyorum cunku onceki yillara oranla bir pahalilik soz konusu. Işin özü pahaliliga inat pedal cevirmekten vazgecmeyin. Bulusalim, gezelim spor yapalim arkadaslar.

Memlekette 1 kilo domates olmuş 10 lira. Bakın 1 kilo domatesten bahsediyorum. Yani 1 ton domates alacağın paraya profesyonel bir bisiklet alabiliyorsunuz. Yani 1 kilo domates, 1 kilo nohut 1 kilo kıyma fiyatına göre mukayese yaptığımızda çokta sey etmemek lazım.

Bisiklet pahalı değil sadece marka model kalite fark eder...

Örnek; Mağazalarda Hi-Ten çelik 20-25kg 18 veya 21 vites Tourney serisi 600-800 TL den başlıyor 20.000 TL ye kadar Bisiklet var.

Günlük kullanım için bile en az 24 vites 800tl bütçe gerekli bu fiyata Alüminyum Kadro 15kg ile gidersiniz..

Fiyatı arttıran vites ağırlık marka

Örnek Carraro bir modeli 7.5kg fiyatı 7.500tl karbon hafif yol bisikleti var

• Beğen
Tepkiler: Groims
dile@h.ustuner
Bu Çankırı işi biraz pişmiş. Ama devlet maalesef böyle. Kortu yapar gerisi aklına bile gelmez, topu raketi koy, hatta çalınsın yine koy. Herkese dağıt gelin oynayın de. Evvela bir hoca koy. Adam raketi bilmez tenisi bilmez kortu var. 40 yaşında adam için biraz geç ama 15 yaşında bir genç haftada 2 ders alsa roland gaross da bir Türk adı duyulması sadece 10 yıl alır. 50 yıldır yabancı devşirme sporcularla alınan madalyalara talim.
Ayrıca Türkiye sigaraya daha çok para harcarken su spor pahalı bu spor pahalı demenin bir anlamı yok.
Spora harcanan para gayet mantıklıdır. Dikkatle harcandığında 500 tl lik koşu ayakkabısı da 5000 tl lik bisiklette olur.

@Ismaildmr
1 ingiltere hicbir zaman euro kullanmadi
2 avrupanın neresinde 3bin asgari var ? Avrupada da pahalı böyle şeyler.

Herşey sizde bitiyor biraz tatmin olma durumu bu fakat şu gerçek ki parasına değiyor. Tofasla BMW farkı gibi düşünün değmediğini ınkar edemez kimse. Bu konu bana alamayan/almak istemeyenlerin bisiklete para vermek isteyen insanlara karşı laf atması gibi geliyor. Spor bedava sadece profesyonelliği pahalı. Her sporda olduğu gibi. Ayrıca avrupada yola konan kuş için bile vergi öderken gerçekten bu kadar abartmayın. 75 sele için:D

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bisiklet için harcama yapmayı seven birisiyim ama gerçekten bisiklet üreticileri bizi gammazlıyor.

Şimdi 10.000TL civarında güzel bir motor alabiliyoruz. Onca oynar aksam, teknoloji, materyal çeşitliliği vsvsvs

O fiyata satılan bisikletlerde ise üreticiler biraz bizi aşırı aşırı fiyatlandırıyor diye düşünüyorum :D

Sonuçta işin içinde her ne kadar hafiflik, rijitlik vsvsvs olsa da bisikletler o kadar komplike şeyler değil.
O kadar pahalı olmamalı bi Dura ays :D

@Ismaildmr
Hocam ağizina sağlık duygularımıza tercüman olmuşsun. Bu bisiklet bulaşıcı hastalık gibi insanoğlu hep daha iyisini istiyor ama hayatın gerçeği insanın suratına bir çarpıyor ondan sonra kendine geliyorsun. Inşallah ülkemiz insanları her istediğini kendisi ve ailesi için alabileceği bir yer olması umuduyla diyelim.... sağlıcakla kalin

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
Ülkede herşey pahali. Alim gücü yerlerde. Herşeyden vergi aliniyor çokta şey etmeyin kiskanmasin yabancilar.

Ben bisiklet sporunun pahalı olduğunu düşünmüyorum.
Fiyat kritiğini maliyete göre yapmış çoğu arkadaş, bu tamamen arz talep meselesi.

Son bir yorum yapmak istiyorum. Yerli üretimimiz artmalı. Çin gibi taklit olsun ama yerli olsun. Üstüne satıcılarda kar marjını insaflı koysun. %15'ten aşağı kar koymuyor kimse.

• Beğen
paramız değersiz
döviz bu daha iyi günleri (bu sene işler karışacak 10liraya yolu var)
haftanın 5 6 günü bisiklet süren için ülkemizde bu sporu yapmak pahalı maalesef

@Groims Keşke %15 olsa adama iç lastik geliyor tane başına 1 doların altına satıyor 20-25 'tl.tabi tuzu kuru adama koymaz bu fiyatlar herifin maaşı 3000-4000 tl olan ne anlar bu bisiklet sporu pahalımı,ucuzmu;)

2-3 gün önce arka aktarıcım kırıldı, kadro kulağı da biraz yamuk gibi. Kadro kulağının fiyatı aktarıcıyla yarışıyor :mad:
Ekleme: alım gücümüz az doğru fakat sizce de burada bir sorun yok mu? Kadro kulağı - bildiğim kadarıyla - küçük metal bir parça. Bence aynı zamanda düdükleniyoruz.

• Beğen
Geri