Scudo Sports

Bisiklet sporu neden bu kadar pahalı?

Ucuz derken aynı kalitede malın daha ucuza üretilmesini kastediyorum.
İthal ikameci bir politika çok dikkatli ve planlanarak uygulanmalı ki kalitesiz montaj sanayiler oluşmasın. Uzun vadede yurtdışından ucuza üretebileceğimiz (ve hatta dışarı satabileceğimiz) ve tasarımını yapıp patent alabileceğimiz ürünlere odaklanılması lazım.

Parçaları dışarıdan gelen bir bisikleti burada monte ettik diye yerli üretim olması ile burada tasarlanıp uzakdoğuda üretilen ve dünyaya satılan bir bisikletin yerli üretim olması ayrı şeyler. Umarım ikinciyi amaçlayan bir noktada oluruz.

Bir de tabi bazı alışkanlıkları kırmak için vergi yetmez, örnek olmak da lazım. Mesela devlete alınan araçların yerli üretim olması zorunluluğu ile başlanabilir.

Scudo
bisikletler bu kadar pahalıyken donanımların bukadar ucuz olması.

Dosyalar

• tourney.JPG
    tourney.JPG
    144,1 KB · Okunma: 84
  • Hahaha
Tepkiler: okuyucuoptik
Arabayı, bilgisayarı, bisikleti geçtim millet markete girmeye korkuyor artık. Temel gıda dahi alamaz oldu insanımız. Şu güzelim topraklarda ucuza meyve, sebze yerdik eskiden oda kalmadı. Uzun uzun yazacağımda gerek yok. Herkes biliyor zaten durumun nasıl olduğunu.

Ben bisiklet sektöründeki pahalılığı yine dövizin yükselişine bağlıyorum. 2 sene önce ki 3.9 luk kurla bugünkü 6.8 lik fark doğal olarak ücretlere yansımadı..O dönemde 100 tl olan bir eleman şuan 200 e alınabiliyor, oysa ayırdığımız bütçe ancak 120 tl ye yükseldi...Bir AB üyesi ülkede ise hemen hiç değişiklik olmadı..O zaman dolar bazında geliri bizden zaten yüksekken şu an çok daha yüksek..

Senden istenen survivorı,saçma sapan dizileri ve kadın programları izleyip ot gibi yaşayıp gitmen.Bre hadsiz sen kimsin ki bisiklet gibi bir hobi ediniyorsun.

Bana sorarsanız tayt giyenlerin kabahati derim ortalık karışır.:koptum: Defalarca söyledim bisikletçi arkadaşlara entel dantel takılmayın, gözlük rengi ile jant rengi bir olmasın. Forman siyahsa kadron sarı olmasın. Consept uyum muyum dediler bizi attılar vicdansızların eline .:D Çok fit olmayın göbek salın dedikçe manken gibi oldular. E podyum tozu yutmuş biz bisikletçilere esnaf 90 li yılların paparazzisi gibi saldırıyor.

Benim kabahatim olacak halim yok. Haşoftman giyiyorum :harika:.
Senden istenen survivorı,saçma sapan dizileri ve kadın programları izleyip ot gibi yaşayıp gitmen.Bre hadsiz sen kimsin ki bisiklet gibi bir hobi ediniyorsun.
Kesinlikle katılıyorum bize sağlıklı yaşamın bedelini kat kat maliyetle ödettiriyorlar.

Bisiklet sporu fakir adama göre değil arkadaş bak göbekte bir sorun çıktı. Şimdi aletlerini aliyim kendim yapayım dedim min 200 tl aleti tutuyor. Yaptirmak istesem çocuk deyip kaile almayacak adam akilli ugrasmayacak bisikletçi, 70 80 tl isteyecek en az. Üniversiteye kadar sabredicem sonra kimse beni tutamaz. Satcam mtb yi çekçem altima gıcır gıcır yol bisikletini tam techizat yollarda olcam. Ekipman, alet edevat herbiseyim bende olcak hadi insallah.

Bisiklet sporu fakir adama göre değil arkadaş bak göbekte bir sorun çıktı. Şimdi aletlerini aliyim kendim yapayım dedim min 200 tl aleti tutuyor. Yaptirmak istesem çocuk deyip kaile almayacak adam akilli ugrasmayacak bisikletçi, 70 80 tl isteyecek en az. Üniversiteye kadar sabredicem sonra kimse beni tutamaz. Satcam mtb yi çekçem altima gıcır gıcır yol bisikletini tam techizat yollarda olcam. Ekipman, alet edevat herbiseyim bende olcak hadi insallah.
Üniversite - giden mtb - gelen yol bisikleti

Bu üçlemeyi anlayamadım. Mtb ucuzcu yol pahalıcı anlamına mı geliyor? Ya da? 😁

• İnanılmaz
Tepkiler: M.İhsan
Bisiklet sporu pahalı falan değil. Ülke fakir. Sanmıyorum sahra altı afrikada, johannesburgun kuzeyindeki arkadaşların Shimano mu sram mı alsam diye sayfalarca yazı döşendiklerini. Yol bisikleti ile gidecek yol var mı bilmiyorum orada. Bizim yaşadığımız, din elden gidiyor diye sarıldıklarımızın, popomuza giydiğimiz donu alıp ayazda kalmamız. Hepsi bu. Dolar 1.18 lira iken, 1.8 iken haydi 2.5 lira iken, 2000usd bisikleti 5000 liraya alabiliyorken şimdi o güzel bisikletlerin elon maskın o güzel roketlerine binip uzaya çıkmış olmaları. Paranın tuncuna insanın p.çine kalmış olmaklığımız. Bisiklet pahalı değil, aslolan millet bahçelerinde bedavaya kek yiyecek miyiz yoksa olurda iktidar değişir ve yeni gelen geçen 20 yıl, biri yerken kıyıda baktığının acısını nasıl çıkarır mı? Kek rüya olur mu?
Aslında zenginlik başa bela. Misal finlandiya, isveç. İntihar oranları fazla. Kızları güzel, üstelik kendileri teklif ediyor. Devlet vatandaşın gözünün içine bakıyor nasıl refah sağlasam diye. Ama o hayırsızlar kendi canlarına kıyıyor. İşte bunlar hep zenginliğin topluma sardığı belalardan bir tanesi.

Üniversite - giden mtb - gelen yol bisikleti

Bu üçlemeyi anlayamadım. Mtb ucuzcu yol pahalıcı anlamına mı geliyor? Ya da? 😁
O anlama gelmiyor tabi ama altımdaki mtb kaliteli bir sey deil aslinda kaliteli ama eski ve sorunlari olan bir bisiklet. Hayallerimde yol bisikleti almak var. Uniye gecip calisip yol bisikleti alacağım inşallah. Simdi dersler yoğun vakit yok.

O anlama gelmiyor tabi ama altımdaki mtb kaliteli bir sey deil aslinda kaliteli ama eski ve sorunlari olan bir bisiklet. Hayallerimde yol bisikleti almak var. Uniye gecip calisip yol bisikleti alacağım inşallah. Simdi dersler yoğun vakit yok.
Umarım istediğiniz gibi bir bisiklet alırsınız 🙂🤙

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Allah gönlüne göre versin, insallah en iyileri senin olur.

Bu ülkede bisiklet olması bile garip ve komik artık buna kanaat getirdim

herşey uygun bizim alım gücümüz yok.....mesela birşey baktım 90 euro+kdv kulağa hoş geliyor ama altta tl karşılığı +1100 gibi bir rakam ve insanın tadı kaçıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bu acımasız ekonomik şartlar altında bisiklet pahalı geliyorsa motosiklete hiç yeltenilmemesini öneririm.
Avrupa'da 5000 birime satılan 250 cc motosikletler burada 60000 birime satılmaktadır.
Motosikletin yanına bisiklet sporunu yeni eklemiş biri olarak sanırım ileriki zamanlarda motosikletten vazgeçmek durumunda kalacağım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bir asgari ücretli olarak ; ben zaten memlekette ki en alt tabakayım. Birde beni vergi kesintisine sokuyor . Zaten bu sömürü düzeninde tam maaş alamıyoruz . Yok eksik süre , yok sisteme geç giriş yaptın. Bunları geçtim birde vergi dilimine sokarak alıyorsun . Al abi zaten ben ekmek zeytinyağı vs hayatta kalmam için gerekenleri yerine getirmem için kemerlerimi delice sıkmam gerek.

Bisiklet sporunu ise bir şekilde bisiklet alıyorsun borç harç . Devam ettirmek gerçekten zor .İnsan şunuda düşünüyor ; ben genç yaşımda bu bisikletleri kullanamayacaksam ne zaman kullanacağım diyorsun. Ben diyorum açıkçası. .

3 sene önce ali amca dan full takım formayı 120 130 tl arasına alabiliyordum şuan 300 350 civarı oynuyor (tabi bir de devletimiz sağolsun vergi de alıyor ) eldiven alayım desem 100 tl den başlıyor demem o ki paramız değerli değil artık ve gün geçtik çe daha da kötüye gidiyor işe gidip gelirken dışarıda insanların yüzüne bakın herkes zebani gibi geziyor gözlerinin içi gülen yok insanlara selam verdiğiniz zaman afallıyorlar memleket açık hava tımarhanesine dönmüş hep geçim sıkıntısı yüzünden şimdi bakıyorsun abd de sadece uber ile geçimini sağlayan adam hafta sonu gezmeye gidiyor arkadaşlarıyla bende 2 ay tatilsiz çalıştığımı biliyorum ki fazla mesai yapayım da vergi kesintisini kurtarayım ama o bile yetmiyor Allah yardımcımız olsun işin kötü yanı bir ömür de böyle geçecek olması ...

Merhaba ben öğrenciyim. Hobi amaçlı biraz bisiklet süreyim hazır yaz gelmişken akşam akşam sürerim diyordum. Bu umutlarla biraz da borca girerek bir bisiklet aldım ama iş burada bitmiyormuş maalesef. Gece sürünce ışığa ihtiyaç duymaya başladım, önlü arkalı iki ışık için 500 lira gibi fiyatlar gördüm ve bu belki çalışanlar için yüksek bir meblağ olmayabilir ama öğrenciler için ciddi bir para. Bunun üstüne kaskıydı eldiveniydi derken hesapladım 1000 lira gibi bir fiyat çıkıyor. Bunun üstüne gözlük gibi şeyler de eklense fiyat daha uçuyor. Ben bir hobinin hiç bu kadar fazla tutacağını düşünmemiştim. İnsanın eğlenmesi bile ne kadar pahalıymış yahu?!

Geri