umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.834
- Bisiklet
- Trek
@makaram
Hocam, kaliteli giysi ayrı konu, ayrı teknoloji. Yok jersey' n önü rüzgar geçirmez, koltuk altı buharlaşma sağlayıcı ve terleme önleyici, sırtı falanca kumaş... Aldığım giysiler var +1 derecece içime içlik üzerine sadece jersey giydiğim giysi var. 80 dolara mı ne aldım. Kesinlikle pişman değilim.Ne üşüyorum, ne de rüzgar geçiriyor, ne de terletiyor. Giysiler genelde 0-10 derece 10-20 derece, 20-35 derece gibi bantlarda üretiliyor. Böyle 3 giysi alsan bi daha 3-4 sene alış veriş ihtiyacın olmaz. Tüm hava durumlarına göre de set yapmış olursun... parası da karşılığını verir.. Bir şey almadan yurtdısı sitelerden ürünü iyice araştırmanı öneririm. Burda satıcıların yaptığı açıklamalar yetersiz. Burdan karambole aldığım bir rüzgarlık var 450 TL verdim, yurtdışı baktım 12 dolar dandik bişeymiş... Bilmem anlatabiliyor muyum...
Kiyafet konusunda indirimleri kovalamak en guzeli. 85€'ya yazlik santini set aldigim oldu. Assos, rapha, castelli gibi urunlerde ozellikle sezon sonunda cok buyuk indirimler oluyor.
Yasadigim yer de surekli ruzgarli ve cogunlukla yagmurlu oldugu icin bahsettiginiz gibi suya ve ruzgara dayanikli urunler almak gerekiyor. Kislik bir uzun bir kiisa tayt, su ve ruzgara dayanikli kisa ve uzun kollu 2 forma, bir de termal iclik ile isi cozdum ben. Bu kiyafetlere iyi bir overshoe ekleyerek ile -5'ten +20'ye kadar olan havalar icin suruse cikiyorum. Kiyafetlerin su gecirmezligi kisa sureli yagmur icin yeterli oluyor, saganak olacaksa da cikmiyorum.
Hava sicakligi 20'yi gecerse de zaten hayat bayram oluyor, ne giysek dert degil ama sicak havalar icin cok kaliteli ya da ozel teknolojiye sahip urunlere ihtiyac duymadim. Sicak iklimde yasayan arkadaslarin tecrubeleri farklidir belki.
Bir diger konu da dechatlon fiyatlari. Turkiye'deki dechatlon fiyatlari diger markalara gore daha uygun. Lojistik, isletme vs. gibi ticari sebeplerden maliyetleri dusuk ya da daha az kar orani ile satiyorlar bilemiyorum ama dechlatlondan almak mantikli. Yurt disinda ise fiyatlari o kadar dusuk degil. Misal kislik forma almak istiyorum, bakiyorum dechatlona
(link)
69€'ya urun bu. Ruzgar korumasi yok, suya dayanikli degil. Simdi yaz, indirimlere bakiyorum ayni fiyata santini var, ruzgar gecirmez suya dayanikli
(link)
Biraz paraya kiyayim derseniz 99'ya direkt gore-tex'in kendi urunu var.
(link)
Hatta su urun var, en iyi kislik ceketlerden birisi, fiyati dechatlon urununun iki kati.
(link)
Turkiye'deki dechlaton urunun 2 kati fiyatina alabilecekleriniz kisitli. Bir yandan gumruk vergileri, bir yandan ithalatcilarin kendilerini garantiye alma cabasi cok sacma fiyatlara satiliyor urunler.
En guzeli yurt disina cikinca outlet falan kovalamak.