Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

@makaram
Hocam, kaliteli giysi ayrı konu, ayrı teknoloji. Yok jersey' n önü rüzgar geçirmez, koltuk altı buharlaşma sağlayıcı ve terleme önleyici, sırtı falanca kumaş... Aldığım giysiler var +1 derecece içime içlik üzerine sadece jersey giydiğim giysi var. 80 dolara mı ne aldım. Kesinlikle pişman değilim.Ne üşüyorum, ne de rüzgar geçiriyor, ne de terletiyor. Giysiler genelde 0-10 derece 10-20 derece, 20-35 derece gibi bantlarda üretiliyor. Böyle 3 giysi alsan bi daha 3-4 sene alış veriş ihtiyacın olmaz. Tüm hava durumlarına göre de set yapmış olursun... parası da karşılığını verir.. Bir şey almadan yurtdısı sitelerden ürünü iyice araştırmanı öneririm. Burda satıcıların yaptığı açıklamalar yetersiz. Burdan karambole aldığım bir rüzgarlık var 450 TL verdim, yurtdışı baktım 12 dolar dandik bişeymiş... Bilmem anlatabiliyor muyum...

Kiyafet konusunda indirimleri kovalamak en guzeli. 85€'ya yazlik santini set aldigim oldu. Assos, rapha, castelli gibi urunlerde ozellikle sezon sonunda cok buyuk indirimler oluyor.
Yasadigim yer de surekli ruzgarli ve cogunlukla yagmurlu oldugu icin bahsettiginiz gibi suya ve ruzgara dayanikli urunler almak gerekiyor. Kislik bir uzun bir kiisa tayt, su ve ruzgara dayanikli kisa ve uzun kollu 2 forma, bir de termal iclik ile isi cozdum ben. Bu kiyafetlere iyi bir overshoe ekleyerek ile -5'ten +20'ye kadar olan havalar icin suruse cikiyorum. Kiyafetlerin su gecirmezligi kisa sureli yagmur icin yeterli oluyor, saganak olacaksa da cikmiyorum.

Hava sicakligi 20'yi gecerse de zaten hayat bayram oluyor, ne giysek dert degil ama sicak havalar icin cok kaliteli ya da ozel teknolojiye sahip urunlere ihtiyac duymadim. Sicak iklimde yasayan arkadaslarin tecrubeleri farklidir belki.

Bir diger konu da dechatlon fiyatlari. Turkiye'deki dechatlon fiyatlari diger markalara gore daha uygun. Lojistik, isletme vs. gibi ticari sebeplerden maliyetleri dusuk ya da daha az kar orani ile satiyorlar bilemiyorum ama dechlatlondan almak mantikli. Yurt disinda ise fiyatlari o kadar dusuk degil. Misal kislik forma almak istiyorum, bakiyorum dechatlona

(link)

69€'ya urun bu. Ruzgar korumasi yok, suya dayanikli degil. Simdi yaz, indirimlere bakiyorum ayni fiyata santini var, ruzgar gecirmez suya dayanikli

(link)

Biraz paraya kiyayim derseniz 99'ya direkt gore-tex'in kendi urunu var.

(link)

Hatta su urun var, en iyi kislik ceketlerden birisi, fiyati dechatlon urununun iki kati.

(link)

Turkiye'deki dechlaton urunun 2 kati fiyatina alabilecekleriniz kisitli. Bir yandan gumruk vergileri, bir yandan ithalatcilarin kendilerini garantiye alma cabasi cok sacma fiyatlara satiliyor urunler.
En guzeli yurt disina cikinca outlet falan kovalamak.

Scudo
neyle uğraşırsanız uğraşın her zaman harcama olur araba alsan motorsiklet alsan yapacak birsey yok yani

Daha şimdi iki mayo, bir askılı tayt, bir kaç tane tamir-bakım malzemesi alıp 150€ bayıldım.🤤
Hanım bisiklet yüzünden boşayacak beni sonunda.🤣
---
Aslında toplam harcama diyemeyiz gibi geliyor bana. Yaşadıkça, sürdükçe bir şeyler harcanıyor. 🙂
Boşanmak için bir fırsat aslında ;)

1.5 ay önce bisiklete başladım. Rockrider St540 bisiklet. Diğer masraflarda ekteki gibi. Abarttım mı, yoksa yine de eksikler var mı bilemedim 😶Screenshot_20200803-233822_Samsung Notes.jpg

Maymun iştahlıydım. Baba parası ile lise 2 de bir bianchi aspid aldırabildim. 2 yıl sonra üniversiteye gidecektim ve kesinlikle bisiklet hayatım bitecekti. 1992 yazında bisiklet ekipmanı az, model az, aksesuar sayılı idi. Tabii ki baba harçlığı alan izmir fenli bir öğrenci için güzel şeylere ulaşmak imkansızdı. Ama o da ne bir beyaz eşyacıda, sudan ucuz bir topeak sele altı çanta aldım. Ama seleme olmadı. Çünkü raylı sele uyumlu idi çanta benim selem uyumsuzdu. E o zaman raylı sele alayım dedim. Raylı seleyi aldım. O da ne sele borusu uyumsuz. Böyle başladı. Bir topeak sele çantasını indirime sokmasa beyaz eşyacı ben bisiklete bir aspid parası harcayıp o defteri kapatacaktım ne güzel. Ama olmadı işte. Şimdi burdayım. Kaç para harcadım bilmiyorum. Kurtarın beni bu dipsiz kuyudan. Evet ben bir bisiklet bağımlısıyım. Bisiklet bağımlıları rehabilitasyon merkezine yatırın gerekirse ama beni bu meretten kurtarın.

@Mad Buddha Geçen tarmac ile yaptığım kaza yüzünden Ultegra6800 arka aktarıcı, kulak, zincir ve sti kol lastiği 990lira gitti.. Alt tarafı düşüş :D Artık bi yerden sonra hesaplamıyor insan, sporunu antremanını aksatmamak için harcıyorsun malesef. parçalar gelene kadar alü giantla antreman yaptım bugun.. Korkunç şekilde esniyor orta göbek özellikle yokuşta ayakta pedal çevirince, gözünle gordum sağa sola kaucuk gibi..
Kilit 18 mi? 🤦‍♂️

En fazla yatırım yapmanız gereken şeye en az yatırımı yapmışsınız.

1 adet U kilit ve 1 adet zincir kilit ikisi 400lira.. Kilidin tasarrufu olmamalı

@ozips Amaç caydırıcılık :)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@makaram , @Burak B. kilit ile bisikletin çalınmasını engelleyemezsiniz. sadece max 1 dak gecikir. :) decathlondan en dandik kilidi alıp göz temasını kaybetmiyorum. :)

Şu kilidin 1 dakikada kesilebileceğine/kırılabileceğine inanıyor musunuz?
(link)

En dandik kilidi kullanacağınıza kurtele veya çamaşır ipi ile bağlayın :p

Ben de geçenlerde yine birşeyler aldım uzun tur hazırlıkları için ;

Pack2ride inova sele arkası 18L çanta> 385TL
Giyo göstergeli pompa > 85TL
Nurgaz çift kat karabinalı bardak > 40TL
vites ve fren telleri (yedek) > 25TL
Zefal kask aynası > 65TL

Çok düşünmeye gerek yok . Diyelim ki bisikletiniz yok ya da sürmüyorsunuz , Allah korusun bir hastalık geçirseniz ; hastaneydi , ilaçtı vs. zaten cebinizden dünya para çıkar , bir de sürünmesi bonusu.

Hobime harcarım , taksitle öderken sağlığıma bakarım. Gerisi çok da mühim değil.

@Murat B. Bu kilidi herhangi birinin yanında taşıyabileceğine inanıyor musunuz 😊

Şu kilidin 1 dakikada kesilebileceğine/kırılabileceğine inanıyor musunuz?
(link)

En dandik kilidi kullanacağınıza kurtele veya çamaşır ipi ile bağlayın :p

Bunun gibi gavur olusu bir kilidim vardi eskiden. Yanimda tasimiyordum, kilidi evin oradaki bisiklet direginde birakip cikiyordum, eve donunce bisikleti kilitliyordum.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Yldrm07
O kilit zaten taşınsın diye değil, evinizde veya iş yerinizde bisikleti sürekli kilitlediğiniz yerde durması için tasarlanmış. Gene de çok gerekiyorsa, çantada taşınabilir.

1-2 kiloluk katlanır veya U kilitler son derece rahat şekilde bisiklette taşınabiliyorlar. Bunların iyisini kesmek için ya kilitten pahalı elektrikli alet ya da bisikletten büyük demir makası gerekiyor.

Kilit 18 mi? 🤦‍♂️

En fazla yatırım yapmanız gereken şeye en az yatırımı yapmışsınız.
Forumdan gördüğüm kadarıyla bisiklet çalınması ile sık karşılaşılıyor bu aralar. Bisiklet ile yaşadığım yerlerdeki köylere çıkıyorum genelde. Gittiğim yerlerde de pek kimse olmuyor. Sürüşlerim tırmanma ve ardından dağın diğer tarafından iniş şeklinde genelde 2-4 saat sürüyor. Şehir içine alışverişe falan bisikletle gitmiyorum. bakkaldan su bile almıyorum neredeyse, köylerdeki çeşmelerden su ihtiyacımı gideriyorum. Eve dönünce de bisikleti balkona koyuyorum. Haliyle pek gerek olmuyor kilide. Yine de bir ihtimal lazım olur belki diye kenarda bulunması için aldım. Ekteki resim son gittiğim köylerden biri. Yani pek kilitlik bir şey yok sanırım :D
WhatsApp Image 2020-08-04 at 12.48.22.jpeg

Geri