Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

specific
zor hocam,başında bisiklet cümlesi bulunan her ürün direk çarpı3:acpsnr:
Kendi adıma konuşacak olursam, spor amaçlı kullanıyorum, olabilecek en ekonomik optimum çözümleri bulmaya çalışıyorum. Mesela bisikletlerimi 2. el alıyor, satarken üzerine çok az ekleyerek yeniliyorum. Dağ bisikleti komponentlerinden geldiğimden ve Altus/Acera üzeri tecrübe etmediğimden şu anki yol bisikletimde Shimano 2300’ün hiçbir olumsuz yanını görmüyorum. Bir kısa, bir uzun kollu formam ve uzun ve kısa taytım dışında kıyafetim yok. Kilitli pedal ihtiyacı duymuyorum. Tamam, yılda çok iddialı mesafeler katetmiyorum, ancak 5-6.000 km oluyor ama bu kadar zaman ayırabiliyorum. Ha, tabi ki bir Tiagra’lı bisiklete binmek, kilitli pedal kullanmak, farklı kaliteli formalar almak isterim, olursa hayır demem ama şu an için azla yetiniyorum. Yetiniyorum yanlış kelime aslında. Bana bunlar yetiyor, işimi görüyor.

Scudo
Konu sağlık olunca ve geleceğe en iyi yatırım olunca kaç para harcadığın hiç önemi kalmıyor :) Ne zaman bisiklete binmeye başladıysam işe giderken ve iş yerinde sakinliği-pozitif enerjimi hep bisikklete borçluyumdur.. Araba alıp yaklaşık 2 yıl hergun gidip geldim bisikletten once, hiç mutlu değildim, her sabah park bulma problemi, yakıt bitti yinemi benzin-lpg masrafı vs kayışı eskidi, yağı eskidi yine masraf demekten bıktırmıştı. Bisiklete başlayınca herşeyi unutturdu ve bisiklette tasarruf yapmanın pek anlamı yok :) Ne kadar iyi malzeme, amacına uygun bisiklet olunca paraya bakmıyorsun.. Aklıma geldikçe yazayım..

Giant Escape1 karbon maşa 680dolar- şu an ki kur gore 4600tl
Specialized tarmac sl4 elite 2el 12500tl
Btwin Bfold5 600tl (2014 senesi)
Carraro 702grande (Hanıma hediye) 1200tl 2018senesi
2 takım shimano spd pedal 160tl
shimano m089 ayakkabı 600tl
shimano m064 ayakkabı 350tl
Magicshine mj 816 1400lumen far 90dolar- şu anki kura gore 610tl
Moon aerolite far arkaçakarli model 120tl
Poc gözlük ve Giro gözlük 250tl
Sony az1 vr aksiyon cam 1200tl
Eken H7s aksiyon cam 400tl
Meilan m4 yol bilgisayarı 400tl
İgsport igs618 2.el 650tl
3 adet Magene Gemini hız-kadans sensor 300tl
Magene hrm monitor 120tl
Shimano wh-rs10 jant (giant takıldı sonra tarmaca geçti) 900tl (2019)

Sarf malzemesi olarak 3 takım lastik schwalbe durano-maxxis detonator ve vittoria zaffiro yaklaşık 900 tl
Fren pedları takip edemedim :) baradine tercihimdir, kabaca 200tl gitmiştir.
Hibrit şehir bisikleti gianti flat bardan, dropbara geçirme olayında dropbar-sora sti-drop sargısı ve kablolama 800tl
Gianta 11-25 ruble-sora aktarıcı ve zinciri model yükseltme 450tl
Ah giantin aynakol yaprak gitti onada universal 36t yaprak al tak. 100tl
Daha sayamadıgım malzemeler..

Kıyafetler kabaca hesap yazlık 4 takım forma, 2 takım üst giyim ve eldivenler 500tl ayarında
kışlık en pahalısı; termal tayt, termal içlikler, termal eldivenler, balaklava, buff, termal ceket, 2 rüzgarlık, termal ayakkabı kılıfı ve yagmurluk. Hepsi kabaca 1500-2000 tl vardır..
Bisiklet bağımlılıgı çok farklı :D İşe gidip gelmenin en keyifli aracım, 97kilodan 76ya düşüren ve düşmeyede devam.. 65e kadar yolu var :D

Kendi adıma konuşacak olursam, spor amaçlı kullanıyorum, olabilecek en ekonomik optimum çözümleri bulmaya çalışıyorum. Mesela bisikletlerimi 2. el alıyor, satarken üzerine çok az ekleyerek yeniliyorum. Dağ bisikleti komponentlerinden geldiğimden ve Altus/Acera üzeri tecrübe etmediğimden şu anki yol bisikletimde Shimano 2300’ün hiçbir olumsuz yanını görmüyorum. Bir kısa, bir uzun kollu formam ve uzun ve kısa taytım dışında kıyafetim yok. Kilitli pedal ihtiyacı duymuyorum. Tamam, yılda çok iddialı mesafeler katetmiyorum, ancak 5-6.000 km oluyor ama bu kadar zaman ayırabiliyorum. Ha, tabi ki bir Tiagra’lı bisiklete binmek, kilitli pedal kullanmak, farklı kaliteli formalar almak isterim, olursa hayır demem ama şu an için azla yetiniyorum. Yetiniyorum yanlış kelime aslında. Bana bunlar yetiyor, işimi görüyor.
en güzelini yapıyorsunuz...

F/P ülkesinde yaşıyoruz, ve bisiklet bir tür hobi. Buraya yazılan meblağlar da hobiye ayrılan para gibi. Asgari ücretin 2000 TL olduğu yerde 1-2 senelik asgari maaşlar çok fuzuli geliyor.

Fakat değil. Çok çok ekstrem durumlar haricinde buradaki çoğu arkadaşlar arabaya karşılık bisiklet kullanıyor. Kıyaslamamızı böyle yaparsak daha doğru verilere ulaşacağız. Arabalardan çok anlamadığım için google'ye baktım ve en ucuz sıfır arabanın (link) Eğer 25 yaşındaki bir adam araba yerine bisiklet alırsa ve 15-20 seneye yayılan zamanda 20.000 TL masraf yapsın diyelim, bu 20.000 TL, 99.9000 TL'nin içinden çıkarıp verdiği para diyebiliriz. Yani kabaca 79.000 TL kardadır. Ve dolayısıyla ilerde çıkabilecek muhtemel —düşmeleri, bisiklet kazalarını saymıyoruz— sağlık problemlerini de baştan çözmüş oluyor.

migros bisikleti (2015 yılında alındı): 210TL
o bisikletin aktarma organlarını iyileştirmek adına ustaların çarptığı para : 250TL
shimano tourney arka aktarıcı - megarange ruble - st ef51 sağ sol takım: 300TL
Corelli RC300 sora setli yol bisikleti: 3000TL
decathlondan, şuradan buradan ekipman, kıyafet, kask, pompa, yedek iç lastik, ışık, ıvır zıvır vs: 800TL
yeni bisikletin fabrikasyon jantları dandik olduğu için değiştirilen jant bandı + değiştirirken amatörlüğe yenilip yarılan iç lastik : 90TL

TOPLAM: 4650 TL +- %10

Eğer bisiklet konusunda acemi iseniz bisiklet satıcısı da size pek yardımcı olmuyor. Elindeki kadroyu "bu sana uygun" diye sokuşturuyor. Sonradan, jantı dandikmis değiştireyim, yok selesi rahat değilmiş alayım, gidon boynu uzunmuş kısaltayım derken bir de bakıyorsunuz ki, size uymayan kadrolu bisiklete dünya para harcamissiniz. Ama nafile.... Aslında baştan başka bir bisiklet almanız gerekiyormuş. Sonunda başka bisiklet aldım. O kadar para da boşa gitti.

Son düzenleme:
@Türko bu fırsatçılığı yapanların işletmeciler olduğuna inanmıyorum.. alınan vergiler ortada, Türk Lirası’nın değersizliği ortada...
Ekonomideki kötü gidişat bir yana , mesela yakın zamanda maske, kolonya gibi malzemelerdeki ürün artışı, Elazığ depreminde battaniyelere çekilen fahiş fiyatlar. Yakın geçmişe dair örnekler. Tüketici sahipsiz.
@ZirZop onu bırakın daha doğru kadro, sele ayarı gibi konularda bile bilgi vermekten aciz. Elinde hangi kadro varsa onu veriyor. Neyse konu seyrini degistirmeyeyim.

@seko35.50@mariokaldato
Merhaba arkadaşlar bilginize ihtiyacım var ve işim arası yaklaşık 5 kilometre iş yerine gitmek için ayrıca hafta sonları kullanmak için bisiklet almak istiyorum almak istediğim bisiklet tarzı aşağıdaki gibi olanlardan Bana sorun çıkarmayacak yıllarca kullanmak istediğim bir bisiklet istiyorum Ayrıca sizin de bana önerebileceğiniz bunların dışında başka bir bisiklet de olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Salcano Bodrum 26
Salcano Excel 26
Bianchi Alto 26
Bianchi Strada 104
Caro Grande 702
mosso City Life Nexus
Kron RF 100

ZirZop
belkide bu bir satış tekniğidir,stok olarak kullanılan bazı parçalar (jant,sele,grup set) sürüş hedeflerini yükselten kişileri,bir süre sonra tatmin etmeyebiliyor,bu sefer ya bisikleti upgrade yapmak veya bir üst seviye bisikletle değiştirmek durumunda kalınıyor.ilk başta iyi bir bisiklet almak insanı zorluyor ve o an vereceğiniz paraya kıyamıyorsunuz ama virüs bulaşınca eninde sonunda hedefe varmaya çalışıyorsunuz.en basitinden dechatlondan aldığınız 60tllik tayt ilk başta iş görüyorken,50km lerin üzerine çıkınca yetersiz geldiğini ve daha iyi bir tayta ihtiyacnız olduğunu görüyor ve alıyorsunuz.ama işte bir yerlerden başlamak lazım hep.
mariokaldato
abi üstad olarak söz sende,bilmem kaçıncı bisiklet sahibi yapma girişimi...:harika:
Merhaba arkadaşlar bilginize ihtiyacım var

@ZirZop Merhaba kolay gelsin Ben de yeni bir bisiklet alacağım sizin gibi Endişelerim var ne yapacağımı bilmiyorum araştırıyorum ancak hep genel bilgiler dolaşıyor ve sorabileceğim bilgi alabileceğim karşılıklı konuşacağım kimse yok.

Konu sağlık olunca ve geleceğe en iyi yatırım olunca kaç para harcadığın hiç önemi kalmıyor :) Ne zaman bisiklete binmeye başladıysam işe giderken ve iş yerinde sakinliği-pozitif enerjimi hep bisikklete borçluyumdur.. Araba alıp yaklaşık 2 yıl hergun gidip geldim bisikletten once, hiç mutlu değildim, her sabah park bulma problemi, yakıt bitti yinemi benzin-lpg masrafı vs kayışı eskidi, yağı eskidi yine masraf demekten bıktırmıştı. Bisiklete başlayınca herşeyi unutturdu ve bisiklette tasarruf yapmanın pek anlamı yok :) Ne kadar iyi malzeme, amacına uygun bisiklet olunca paraya bakmıyorsun.. Aklıma geldikçe yazayım..

Giant Escape1 karbon maşa 680dolar- şu an ki kur gore 4600tl
Specialized tarmac sl4 elite 2el 12500tl
Btwin Bfold5 600tl (2014 senesi)
Carraro 702grande (Hanıma hediye) 1200tl 2018senesi
2 takım shimano spd pedal 160tl
shimano m089 ayakkabı 600tl
shimano m064 ayakkabı 350tl
Magicshine mj 816 1400lumen far 90dolar- şu anki kura gore 610tl
Moon aerolite far arkaçakarli model 120tl
Poc gözlük ve Giro gözlük 250tl
Sony az1 vr aksiyon cam 1200tl
Eken H7s aksiyon cam 400tl
Meilan m4 yol bilgisayarı 400tl
İgsport igs618 2.el 650tl
3 adet Magene Gemini hız-kadans sensor 300tl
Magene hrm monitor 120tl
Shimano wh-rs10 jant (giant takıldı sonra tarmaca geçti) 900tl (2019)

Sarf malzemesi olarak 3 takım lastik schwalbe durano-maxxis detonator ve vittoria zaffiro yaklaşık 900 tl
Fren pedları takip edemedim :) baradine tercihimdir, kabaca 200tl gitmiştir.
Hibrit şehir bisikleti gianti flat bardan, dropbara geçirme olayında dropbar-sora sti-drop sargısı ve kablolama 800tl
Gianta 11-25 ruble-sora aktarıcı ve zinciri model yükseltme 450tl
Ah giantin aynakol yaprak gitti onada universal 36t yaprak al tak. 100tl
Daha sayamadıgım malzemeler..

Kıyafetler kabaca hesap yazlık 4 takım forma, 2 takım üst giyim ve eldivenler 500tl ayarında
kışlık en pahalısı; termal tayt, termal içlikler, termal eldivenler, balaklava, buff, termal ceket, 2 rüzgarlık, termal ayakkabı kılıfı ve yagmurluk. Hepsi kabaca 1500-2000 tl vardır..
Bisiklet bağımlılıgı çok farklı :D İşe gidip gelmenin en keyifli aracım, 97kilodan 76ya düşüren ve düşmeyede devam.. 65e kadar yolu var :D
Hey maşallah diyemeden geçemeyecegim ☺️ Peki bu 97 kilodan 76 kiloya düşmek ne kadar süre zarfında oldu?

bu konu tam bir batak :) ilk bisikletim ikinci el mossoyu alıp şehrimdeki bisiklet grubuyla ilk tura gittiğimde, insanları şöyle bir incelediğimde anlamalıydım nasıl bir batağa düştüğümü :):)) aldıkça aldık, aldıkça aldık... pişman değilim keşke daha çok alsaymışım... o zamanlar bekardım, aliexpress ucuzdu, vergisi yoktu, hızlıydı, virüs belası yoktu vs. hala aliexpress ten alışveriş yapanlar var mı bu arada ??
Hala aliexpressten alan var. Facebooktaki aliexpress gruplarına bakınca millet neler alıyor şaşırıyordum. Şuanda aktif 4 siparişim var, hiç ümidim olmayan ürün 1.5 haftada ülkeye giriş yaptı.

İlk bisikletimi 2015'te aldım. Sonra bir kaç tura katılınca gördüm ki, kask lamba şart. sonrasında bagaj demiri aldım. Aliexpress keşfi ile 2015 ve 2016 yıllarında 60 litre çanta, kelebek gidon, anahtar takımı, ön-arka aydınlatma bir kaç kamp ekipmanı falan derken bisiklet ile birlikte 1200'e geldi.

2019 yılında Btwin ultra 700 af + kargosu + 2 adet dış lastik + kilitli pedal ve ayakkabı + aero bar + alt üst forma + gözlük = 4200 ₺
2020 yılında şubat ayında mosso monza kadro + topladığım ekipmanlar ile 3200 falan hadi 3-5 bir şey daha aldım 3500 diyelim. 3 tane bisiklet olma yoluna girerken ilk bisikleti de sattım. 2700'e falan geldi.

Şu ana kadar 2 bisiklet ve türlü ekipmanın bana maliyeti, 6000 lira civarına geldi. Bu süreçte bisiklet binmek, sağı solu ile uğraşma ve araştırma yapmak ile hem beden hem de akıl sağlımı fazlası ile korudum. Bisiklet işine bulaşmamış olsam, günlük 8 saatlik vardiyam boyunca bütün gün baktığım bilgisayarlara doymayıp gelir bir de evde bakıp iyice ortam ve toplumdan kopacaktım.
En son ki durum da bu şekilde.

Dosyalar

• bisiklet.jpeg
    bisiklet.jpeg
    106,9 KB · Okunma: 45
eşimin kartını kullanıyoruz alışkanlık olarak, onay şifresi onun telefonuna geliyor. işte bu yüzden bende yatmasını bekleyip, alacağımı sessizce alıyor, sonrada olası tüm delil mesajlarını siliyorum..kargo gelincede 20 ye 30 aldım diyorum..şu ana kadar sistemim çalıştı...inşallah burayı okumaz...🤫
Şakaymış. Sorumu geri aldım.
Anlaşılmıyor hayal ürünü olduğu...

Şu günlerde sık sık aklıma gelen ama yüzleşmekten korktuğum bir olaydır bisiklet harcamalarım. Aslında diğer arkadaşlara baktığımda ben iyiyim diyorum.

1700+250 yol kabaca 2.000 ile kapıyı açıyorum. Sonra kask, aerobar, eldiven, sele altı çanta, iki iç lastik, matara+kafesi, pompa, yama tk, patlak önleyici sıvı, korna+fener, KM saati (Bisiklet bilgisayarı), gidon sargısı... Tamamı sıfır+kargo ücretlerini saymıyorum bile. Ekstra aldıklarım (şimdilik) 800 TL rahat var. Eksik olarak baktığımda önemli olarak gözlük (50 TL) kaldı.

@HakanAydn öncelikle tşk ederim. Bana sorun çıkarmayacak birşey istiyorum. Gönderdiğim modellerin inanın hiçbir özelliğini bilmiyorum sadece doş görünüşü hoşuma gitti. Siz değerli insanların fikirlerini tavsiyelerini almak isyerim. Yolladığım bisikletlerin fiytaları 700 ile 2000 TL arasında değişiyor. Ama fiyat performans olarak bu fiyatlara değee mi bilmem. Alınca keşke demek istemiyorum. Asgari ücretle çalışan birey olarak. İlk ve son bisikletim olsun uzun yıllar bineyim. Değecek bir bisiklet olsun 2000 de olabilir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Evde 4 tane bisiklet 3 tane bisikletçi var. 6 yaşındaki oğlum ufak ama meraklı. 9 yaşındaki oğlum forumda ben iyi bisiklet sürerim diyen bir çok arkadaşı silkeler. Havaların soğuduğu Ekimden çocukların yasaklandığı Martın 12 sine kadar 2000 km kadar kışın sürdü soğuk havalarda benimle beraber.

Yukarıdaki olayı yazmamın sebebi kışlık ekipmanın sürüşlerdeki etkisi ve maliyeti. E bunun yazlık maliyeti de var. Giyim harici ekipmanı var. Her mevsim sürülebilmek bedava olmuyor işte. Kaba taslak 3 kişinin 2 yıllık maliyeti 8000 bin liraya yanaştı. Varsın olsun bazı şeyler yerinde harcanırsa değer.

Geri