Scudo Sports

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

@HakanAydn öncelikle tşk ederim. Bana sorun çıkarmayacak birşey istiyorum. Gönderdiğim modellerin inanın hiçbir özelliğini bilmiyorum sadece doş görünüşü hoşuma gitti. Siz değerli insanların fikirlerini tavsiyelerini almak isyerim. Yolladığım bisikletlerin fiytaları 700 ile 2000 TL arasında değişiyor. Ama fiyat performans olarak bu fiyatlara değee mi bilmem. Alınca keşke demek istemiyorum. Asgari ücretle çalışan birey olarak. İlk ve son bisikletim olsun uzun yıllar bineyim. Değecek bir bisiklet olsun 2000 de olabilir.
Arkadaslar bu konu bisiklet tavsiye konusu degil, su konuyu yanlis yorumlarla yada sorularla ziyan etmeyin. Bisiklet hakkinda sorulariniz varsa su bölüme girin......
Bisiklet Seçimi

ve inanin karsiniza su sekilde birsürü bisiklet konusu cikacak.

Dağ bisikleti tavsiyeleri
Katlanır bisiklet tavsiyeleri
Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Başlangıç bisikleti olarak katlanır bisiklet tavsiyesi
İkinci el bisiklet tavsiyeleri
Bisiklet için temel ekipman tavsiyeleri
Yol bisikleti tavsiyeleri

Bisiklet secimi bölümünü aramaniza gerek bile yok mesajlar listesinin hemen altinda.

b secimi.png

Rica ediyorum, forumu dogru kullanin.

Scudo
@Mültecim dostum yeni üyesin, içtensin diye ben kıyıp diyemedim ama burda işler bu şekilde...topikleri iyi araştır, özelden yazma imkanında var, forumu iyi kullanırsan nokta atışı yaparsın...👍

2. El güzel bir araba alırım yani .. öyle para harcadım.. ama yaşadığım mutluluk ve özgürlük hissi.. paha biçilemez.. karı kız kötü alışkanlık yok.. buna da para harcıyayım.. hanım kızsa da.. !

Bisiklet parça fiyatları araba parçalarıyla yarışıyor. Çok basit bir şey bile sırf bisiklet parçası diye garip fiyatlardan satılıyor. Hele bizim burda fiyatlar daha acımasız. O yüzden pek çok arkadaşımız yurtdışı sitelerden alış veriş yaparak masrafını azaltmaya çalışıyor. Daha yeni Garmin Edge 1030 aldım yurtdışı 400 Avro. Bugünün kuruyla 3.000 tl. Yarı yarıya. Bu nasıl bir fiyat farkıdır, akıl ermiyor.

Son düzenleme:
@Kaanfey 2 yıl sürecte oldu :) Kendimi kasmadan, sıkı diyete girmeden.. Yine yedim istediğim, işin sırrı antreman yapmak ve antremandan sonra yemeğe yönelmemek. Miden küçülüyor ister istemez :)

Giriş sınıf bir tur bisikleti ve gerekli ekipmanlara sahip olmak için, kamp malzemeleri de dahil olmak üzere 2015 yılından beri toplam 730 $'lık harcama yaptım. Ürünlerin çoğunu Aliexpress'ten almıştım. O dönemler cart, curt, zart, zurt, hani bana hani bana vergileri yoktu.

Yurt dışı alışverişlerinde belli bir sınıra kadar olan vergi muafiyeti kalktığından beri yurtdışı alışverişi yapmadım. Şu an ihtiyacım yok. Umarım olmaz da. Çünkü her geçen gün tl eriyor, işsizlik artıyor, enflasyon yükseliyor, yeni yeni vergiler geliyor. Aldığım ürünleri şimdi almak istesem, ürünlerin yüzde 30'u kadar da vergi ödemem gerekecek.

İleride lazım olursa diye mucit arkadaşlardan evde dış lastik, aktarıcı ve aynakol yapımı gibi videolar bekliyorum. Mesela evimde çalışmayan bir petek var. Çekiç, tornavida gibi basit aletleri kullanarak aktarıcı ve aynakol yapabilir miyim? (!)

Son düzenleme:
@selim82 Benim hanımda destekliyor :)) Çünkü karşında 97kiloluk gobekli koca yerine 76 kiloya düşmüş, epilasyonlu kaslı bacaklara sahip kocası var :D:D daha 65e kadar kilo vermeye devam :D Van-rysel road500 kaskı, matara hediye olarak aldı :) Annemde destekliyor sağlığım için van-rysel 500 yol ayakkabısı hediye etti :D

bende an itibariyle bir Carraro CRT World, Carraro CR 052, tam takım Vaude tur çantası ve tam takım kamp malzemesine 10.000Tl yi geçmişimdir.

hatırlıyorum da zamanında 800TL bütçem var ne almalıyım diye dolanıyordum ortalıkta bundan 5 sene önce :)

epilasyon bisikletin ağırlığını azaltmaya yardımcı olsun diye mi yapılmıştır? kazanç nedir gr olarak? 😂🤣😆
aerodinamik mukavemet katsayisi azalir ve yaklasik 3 saatlik suruste 5 saniye gibi bir kazanim olur 😂🤣😂🤣

yönetici arkadaşlar mesajlarım topik dışı olduğu için ve silme özelliğide bulunmadığı için "topikle alakalı değil" tarzında uyarı gelince öyle bir ibare düşüp içini boşaltıyorum...🙂.. mesaj taşımak vs bilsem yapacağım ama çözemedim henüz..k.bakmayın..peşimden takip etmeniz illaki saçma...🙏

Alıp kullandığım ve sonra sattığım bisikletler oldu kar da ettim zarar da sonra en son aldığım 2 el trek dağ bisikleti,2.el katlanır bisiklet ve yine 2 el aldığım chopper bisikletim ile mesut ve mutluyuz onlara sadece iç lastik,dış lastik ve yama seti dışında aldığım pek bir şey yok zamanın da aldığım ayak pompası,küçük sedona marka pompa,ön ve arka ışık kask vb şeyleri zaten saymıyorum zamanın da aldım kullanıyorum.

Eğer bisiklet konusunda acemi iseniz bisiklet satıcısı da size pek yardımcı olmuyor. Elindeki kadroyu "bu sana uygun" diye sokuşturuyor. Sonradan, jantı dandikmis değiştireyim, yok selesi rahat değilmiş alayım, gidon boynu uzunmuş kısaltayım derken bir de bakıyorsunuz ki, size uymayan kadrolu bisiklete dünya para harcamissiniz. Ama nafile.... Aslında baştan başka bir bisiklet almanız gerekiyormuş. Sonunda başka bisiklet aldım. O kadar para da boşa gitti.
Bu alım gücüyle alakalı bir konu aslında. Eger gcn gibi popüler kanallara bakarsanız giriş seviyesi yol bisikleti için alüminyum- tiagra seviyesinden başlıyor. Karbon - 105/ultegra orta seviye bisiklet. Bu bisikletleri biraz daha iyi hale getirmek isterseniz basta jant seti ( alirken bunu da bir üst seviye almak mümkün çoğu yerde ), sele vs gibi eklemeler yapmak kafi. Türkiyedeki alım gücüyle ( 1 asgari ücret diyelim ) alınabilecek giriş seviyesi bisiklette ise hemen hemen her parça başlangıç seviyesinde. Diğer konu da ikinci el meselesi, pek çok bisikletçi Avrupada elinizdeki bisikleti başka bir ikinci el ile takas eder ( gerekirse fark ile ) bunu Turkiyede yapmak daha maliyetli ve ikinci el piyasası kurtlar sofrasi.

epilasyon bisikletin ağırlığını azaltmaya yardımcı olsun diye mi yapılmıştır? kazanç nedir gr olarak? 😂🤣😆

Arkadaşın bahsettiği gibi aerodinamik :D Sadece aero ile ilgili değil, bir bisikletçi düşün altında kaslı bisiklet, üstündede binici ama kapkara upuzun kıllı bacaklar.. çok itici durur dimi :D Hem görüntü amaçlı hemde serinleme amaçlı. Ciddi olarak çok farkediyor özellikle sıcak havalarda, daha az terletiyor hem daha serin kalıyor. Kıllar yapısı itibariyle nemi çeker şişer, kıllar uzadıkça rahatsız etmeye başlıyor, uzun pantolonla iş yaparken sucuk gibi olur bacaklar. Kılsız olunca hep kuru kalır :) 1 gun denemenizi öneririm :D gürleşmiyor, tekrar eski hale gelmesi ortalama 3 ay suruyor.

Not: Allah korusun kaza anında, kılsız bacakların tedavisi daha kolaydır, açık yara daha kolay mudahale edilir. Kıllar varsa buyuk sıkıntı, enfeksiyon açısından ve ameliyat durumunda kıllar sıkıntı yaratıyor.

Epilasyon diyince aklıma geldi , benimde ağdam gelmiş yalnız :) Her ne kadar uzun kilometrlerdeki saniyeleri düşünmesemde arkadaşın dediği gibi görüntü ve rahatlık sebebi ile alıyorum bende :)

eskiden "tevazu" diye bir dostumuz vardı, herkes onu severdi..allah rahmet eylesin...

Konuya anca girip okudum mesajları bu "tevazu" vardı artık öldü lafını ortaya atmışsınız, bu laf bana geldiyse siz beni anlamamışsınız.

Anlatayım da anlayın çünkü böyle ortamlarda mimiksiz anlatımlarda insanların ön yargıları kesin kanaat getirmeleri çokça sık görülen bir konu. Muğladasınız ben İzmirdeyim eğer bir gün yolunuz düşerse gelin tanışalım sizin öldü dediğiniz ve kanaat getirdiğiniz şahsım adına görgüsüz yaftasının asılsız olduğunu göreceksiniz.

Lakin ben bir bordrolu çalışan olarak 10 yıldır biriktirdiğim paralarla aldığım kullandığım sattığım bisikletler ile alın terimle telaffuz ettiğim meblağları harcadım. Buna kimsenin bir lafı yok herhalde. Millet 10 yılda eve alıyor biz ancak 20 bin tl lik bisiklete biniyoruz öyle düşünün.

Geleyim asıl konuya biz buna alım gücü diyoruz dediğim ve bana görgüsüzlük gibi tanımladığınız lafı anlamadığınız çok açık. Arkadaş bulunduğu memeleketin asgari ücretinin 2.5 3 katı ile iyi bir bisiklet alabilirken, biz 15 katını harcayarak iyi bir bisiklet alabiliyoruz. Biz de buna alım gücü diyoruz! Yani bizim alım gücümüz o kadar düşük ki halimiz içler acısı diyorum. İşte sadece bunu yazmadığım ve anlamanızı beklediğim ve hata yaptığım şey için tevazusuz ve muhtemelen görgüsüz oldum sizin gözünüzde. Ama hiçte öyle değil. Ben bir emekçiyim. Yıllarca biriktirdiğim paralar ile hobimi yapıyorum yazdığım rakam doğrudur ama görgüsüzlük olsun diye yazmadım. Alım gücümüzün ne kadar düşük olduğunu anlamamız ve karşılaştırmanız için yazmıştım.

Bu yazdığıma karşılık ne yazarsanız yazın cevap yazmayacağım. İzmir e geldiğinizde bekliyorum. Görgülü mü görgüsüz mü, alçakgönüllü mü yoksa değil miyim o zaman karar verebilirsiniz. Gelmezseniz de cannız sağolsun tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz Karşıyakada oldukça tanınan bir insanım. İyi forumlar.

@sargonnas aynen dediğiniz gibi yazı ile belirtirken yanlış anlamaya çok müsait. İki tarafa da gidebilir.

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
Milletin hanım kızıyor frenliyor. Biz hanımı da bisiklet tepesinde bulunca, bizim bisiklet masrafı oldu mu x2 :acpsnr::acpsnr::acpsnr:
Allahtan kredi neyim çektik de harcayacak para kalmadı, şimdilik var olan ile yetiniyoruz. evlenmeden önce sağlam yatırım yapmıştım. onun ekmeğini yiyiyorum hala :)
Toplarsak çok eder.

Geri