Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

Toplam harcama soruluyorsa, 2014 yılından bu yana bisikletler ve yedek parçaları, ekipmanları, kıyafet vs. 10 bin € vermişimdir rahat

• Beğen
Tepkiler: Clal
Scudo
Toplamda 17-18K € vardır.

• Beğen
2 yıldır yapıyorum bu sporu ve şuan için bisiklet vari ürünlerin bugünkü değeri 300-350 bin civarı vardır bende de🤦‍♂️

Ben lüks yol veya tur bisikleti kullanmadığım için, elimdeki şehir tur bisikletine Aralık 2023 te 15.000 tl ödedim. Elimdeki 4 yıllık elektrikli katlanıra da bugünün parasıyla 30.000 tl ödedim.
Tabi bunların bakımı parça değişimine de 3-5.000 eklersek, bu bisikletlerle markete bakkala, semt pazarına, hafta sonu dışarda yemeğe gittiğim için, aynı işleri arabayla yapsaydım bisiklete ödediğim bu rakamların birkaç katı rakam çıkacağı için ben kardayım fazla fazla.

ayrıca bisikletle spor yapıp sağlığımı koruduğum için, sağlık masraflarına girersem, bisiklet sayesinde spor sonrası mutluluk hormonlarının faydasına girersem, bisiklete ödediğim para komik kalır.:)

Bir bisiklet aldım. Kadro boyu yüzünden diz ağrısı yaşattı. Sonra onu satıp zarar edip yeni bir tane aldım. Ona da bakım yapacağım derken bir sürü sorun çıktı. Gereksiz bir sürü masraf oldu. Geleceği düşünerek alet takımı dizdim. O da bir bisiklet parası daha eder. Artık doğru mu ettim yanlış mı bilemiyorum. Bu spora başlamadan önce sigarayı bırakmıştım. Bisiklet adına aldığım şeyleri sigara masrafıma sayıyordum. Her halükarda kardayım. En azından duman olup uçup gitmiyor. Elimde malzeme var diyorum.

Bir yıl kadar oldu başlayalı düzenli sürüşlerim ise Nirvana Granfondo sonrası bisikletim başlangiç seviyesi biraz daha tecrübe edinip özellikle antrenman tarafında, tamam artık bisikleti değiştirme zamanı geldi diyene kadar devam. Bu süre zarfı içinde ileriye dönük yatırımlar yaptım sadece iyi yol bilgisayarı, sensorler nabız bandı,powermetre, iyi bir arka ve ön ışık forma ve taytlar tabiki toplama baktığımda 70-80k civari olmuştur

ilk bisikletimi 2014te 1000 tl ye 8 taksitle almıştım. ona aldığım ekipmanlar da en fazla 200-300 tl tutmuştur.

bu bisiklet çalınınca 15 ay önce 3600 tl ye ikinci el yol bisikleti aldım. ikinci el olmasında mıdır yoksa yol bisikleti olmasından mıdır anlayamadığım bi şekilde çok masrafı oldu. kaza yaptım jant değiştim. en büyük masrafım da o oldu. ayakkabısı, kalleri, giysisi vs derken kaza masrafları ile birlikte tahminimce 2 bin tl masraf yaptım bu bisiklete ve bu kadar sürede bana çok geliyor açıkçası.

Çok gelen paraya bak 🤣

15 bin ancak harcamışımdır toplam. Bisikleti bugün 15 bine satsam havada gider. ekipmanlar da yanıma kar kalır. Kaldı ki uzun süre işe bisiklette gidip geldim ve 2022'de ibb'nin bir avrupa birliği projesinden aldığı kontenjana dahil olup işe gidip geldikçe ilk başlarda günlük 1 euro, sonrasında ise 2 euro kazandım. o yılda 4 bin liraya yakın ekstra gelir elde ettim. işe gidip gelirken basmadığım akbil paralarını da hesap edersek artıya geçmiş olmam gayet muhtemel.

Bisiklet için ihtiyacım kadar olması gereken miktarın 2 katından biraz fazla harcamış olabilirim :suspus:. Dur dedim mi? Hayır :snzdglsn:. Şu an gözüme kestirdiğim 4 ürün var. Pusuya yattım evde biraz suların durulmasını bekliyorum :krnz:. (Eşimin kız kardeşi evleniyor da) :D. Akabinde kask, ayakkabı, forma ve eldiven alınacak :srnsml:.
Bu 4 ürünü almasam idare edebilir miyim? Kask oldukça eski. Önceliğim güvenlik sebebiyle bu. Ayakkabım aslında idare edebilir ama acayip uyumsuz ve yanlış bir ayakkabı. Zararını görüyorum. E günlük kullanımda işe gidip gelirken vs 2 üst forma yetersiz kalıyor. Bazen yıkamadan kalmış oluyor ve forma bulamıyorum. Eldivense almasam da olur ama bunlar alınmışken bir tane eldiven de olmasın mı :hımm:.

Bisiklet için ihtiyacım kadar olması gereken miktarın 2 katından biraz fazla harcamış olabilirim :suspus:. Dur dedim mi? Hayır :snzdglsn:. Şu an gözüme kestirdiğim 4 ürün var. Pusuya yattım evde biraz suların durulmasını bekliyorum :krnz:. (Eşimin kız kardeşi evleniyor da) :D. Akabinde kask, ayakkabı, forma ve eldiven alınacak :srnsml:.
Bu 4 ürünü almasam idare edebilir miyim? Kask oldukça eski. Önceliğim güvenlik sebebiyle bu. Ayakkabım aslında idare edebilir ama acayip uyumsuz ve yanlış bir ayakkabı. Bu da alınmalı. E günlük kullanımda işe gidip gelirken vs 2 üst forma yetersiz kalıyor. Eldiven ise almasam da olur ama bunlar alınmışken bir tane eldiven de olmasın mı be :hımm:. Ama bu dört ürün için seçtiğim ürünler birazcık zorlayıcı rakamlarda olabilir o_O.

alındı diye not alıyorum.

Ne harcadım bilemiyorum ama şu an kilitli pedal ve ayakkabı istiyorum. Önce evdeki puslu hava dağılmalı. Şu sıra çok harcama yaptığım için matara bile alsam evde kıyamet kopabilir.

öyle bi instagram postuna denk gelmiştim bulamadım.
en büyük korkum, ben ölünce eşim bisiklet eşyalarımı ona söylediğim rakamlardan satmasından korkuyorum diyordu.

benimde suluk ve bi tayta ihtiyacım var ama bilemedim gerçekten ihtiyacım var mı :) ihtiyacım olsa çoktan almıştım biliyorum.

Bizim evde ne zaman bisikletle ilgili bir alışveriş konusu olsa hanım ''al ya nolcak senin hobinde o,sigaran yok kumarın yok içki masrafın az'' diyor saolsun garibim,verdiğim gerçek rakamları duysa evin rıskını yiyorsun deyip kovar beni herhalde:cool:

Bendeniz de bir katlanır bisiklet kullanıcısı olarak (Dahon vybe d7) bisikleti sene başında 17000 liraya almıştım, neredeyse kadro hariç üstündeki ekipmanların çoğunu güncelledim, Deore 4100 vites sistemi, Shimano PD-EF 202 pedal, Sks çamurluk, Deore v fren kolları, Alivio fren ön ve arka takım, Pro elcik, ayrıca ekstra aksesuarlarla, çok masraf yaptım, ama değermi? Değer.

• Beğen
Geri