Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürerken laf atma kavgası...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
"üff nasıl dövmüşüm değil mi? :D" şeklinde konuşmak nasıl bir şey yahu? kekolar hatalı, hadi diyelim durup dururken de darp etmedin önce onlar şiddete başvurmuş olsun; yine de uyguladığın şiddeti burada övüşünle, kendin hakkında çok kötü bir portre çiziyorsun. bu olayın dışında konuşuyorum, ders alman gereken şeyler var.

sana hayatta başarılar.

Scudo
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırmanın sonucuna göre, Türkiye'de her 7 kişiden 1'i ağır psikolojik rahatsızlık geçiriyor ve her 10 kişiden 4'ü düzenli olarak antidepresan ilaç kullanıyor.

Demek istediğim, sosyal yaşamda karşınıza çıkan insanların azımsanamayacak bir bölümü olaylara makul-mantıklı tepki veremeyecek kadar hasta ve şiddete meyilli. En ufak bir yanlış anlaşılmanın büyük kavgalara dönüştüğü, "bana niye yan baktın?" gerekçesiyle cinayetlerin işlendiği bir ülkede yaşıyoruz. Bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım. Siz iyi bir dövüşçü olabilir, bir saldırı anında kendinizi müdafaa edebilirsiniz ancak iki kişiye karşı dövüşüyorsunuz ve siz biriyle meşgulken diğerinin yanınızdaki kız arkadaşınıza zarar verebileceğini hiç mi hesaba katmadınız? Böyle şeyler kaşla göz arasında olur ancak birinin sizin kavga hevesiniz yüzünden zarar görmesinin pişmanlığını bir ömür boyu çekersiniz.

Bazen en mantıklı tepki bu tür şeyleri görmemek, duymamaktır. Bu sizi beladan uzak tutar, erkekliğinize de halel getirmez.

Bir abimin güzel bir lafı var. "Bir anlık erkeklik ömür boyu karılık yaptırır" diye. o adrenalinle devirdiğin adam vuru kafayı kaldırıma taşa, uzar tahtalı köye. Sen de girersin yatarsın 3-5 sene çıkınca CV ne bi güzel eklenir. Hep 2. sınıf insan olursun. Şu an bile o lavuklar bu paylaştığın görüntüleri delil saydırıp darptan öttürürler seni. Dikkatli olmak lazım.
Mümkün olduğunca sakinliği korumak iyidir. Ama işler çığrından çıkmaya başlarsa, kavgayı her zaman ilk vuran kazanır. Oda ayrı bi konu.

• Beğen
Tepkiler: Genç89
Şiddet, 'fiziksel' de, devletin vereceği 'hapis' fiziksel değilmiş gibi konuşuyorlar. Bu videoda bir haksızlık yok, hak ettiği 'cezayı' almışlar, sadece devlet tarafından değil bizzat şikayetçi tarafından :) Tabi herkes birbirine cezayı kendisi kesmeye kalkarsa buralar kan gölü olur, orası ayrı ama burada 'ceza kesen' arkadaşın haksız olduğunu düşünecek ve savunacak birisi yoktur herhalde. Haklıysa, herkes bu konuda hem fikirse, ha devlet kesmiş cezayı, ha kişinin kendisi...

Şurada okuduklarıma inanamıyorum. Bir çok insan kendisini karşısındakinden mutlaka üstün ve güçlü görüyor. Nereden biliyorsun arkadaşım senin bir tarafından kan almayacaklarını. Oturun, ses çıkarmayın diyemem ama bu tip laflar son derece kalitesiz, gereksiz ve basit. Ban çevremde sürekli bisikleti ve bisiklet kullanmayı ve bisikletlileri sevdirmek için gayret gösteriyorum ve bisiklet kullanan insanların da bir takım farklı özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum. ama bu tip yorumlar okumak beni gerçekten hayal kırıklığına uğratıyor.

@MtbHastası01 Bu yorumunuz umarım sadece üstünde düşünülmeden yapılmış olan bir espiridir. Cidden erkeklerin kadınları korumak için yaratıldığını düşünüyorsanız Göktürklerde ve İslamiyet öncesi Türk toplumlarındaki kadının savaşlardaki konumlarını ve yönetim de Han'lık yapmış olan, koca ulusu yönetmiş olan, kadınlarımızı araştırmanızı dilerim. Kaldıki sadece bizim milletimizde de değil birçok millet de kadınlar bu ve benzeri görevlerde bulunmuşken Erkeklerin kadınları korumak için yaratıldığına inanmak acizliktir.

Bu işler Angara'da böyle halledilir.
Ankara'nın belki en sevdiğim yönü..
Kendi işimi kendim görürüm..
İki tane deyyus yanımdaki kadına laf atacak ben de "beraberiz gençler" diyecem..
Sonra o iki deyyus "pardon abi kusura bakma yanlışlık oldu ver elini ayanı öpek" diyecekler..

Sonrası mı uyurken bir tarafı açıkta kalanın hali.

• Beğen
Tepkiler: oys14
Attığı dayağı videoya çekip internete koymak. Sonra kaç cm ileri işeyebildiğini yazmak falan bayak erkekçeymiş afferin.
Forumdan soğuttunız.
Ayrıca daha kaç kere paylaşacan bu videoyu

Kötü bir başlık ve yine kötü insanlar ve birde şu adanalı hemşerim seni tebrik ediyorum.
Bu gibi bir olayda kardeşim kavga ediyor ve cezaevinde 12 gündür eşide 1 ay sonra doğum yapacak. Kardeşimde bir anlık kahramanlığının sonucunu ödüyor şimdi pisi pisine o na değilde eşine üzülüyorum.
Adanalı hemşerim kadınlar evrenin en üstün varlıklarıdır çünkü onlar annelerimizdir her şekilde kendilerini savunabilirler sen olayı yalnış anlamışsın yukarıda bir arkadaşın dediği gibi Türk toplumunda kadının yeri önemlidir. Biraz araştırmanı öneririm kesinlikle aciz değildir.
Arkadaşlar önünüze her geleni kesinlikle dövmelisiniz sakın bir adım bile geri atmayın erkek adam geri vites yapmaz.

Forum > Konu Dışı > Şikayetim var! - dizininde açılmış bir başlık.

Video'yu buraya ne amaçla yüklediğini az çok kestirebiliyorum. Hayır bakıyorum eğitici bir konu değil, kaza ile alakalı açılan konulardan değil, yardım ve tavsiye amaçlı yada bir bisiklet konusu hakkında fikir yürütme/tartışma amaçlı bir konu da değil. Ha senin sikayetin Türkiye'de yaşayan insan müsfettelerineyse bunu anlarım, çoğumuz zaten bundan muzdaribiz. Ama konu içerisinde yazış üslubun amacını çok ele veriyor. Ayrıca yukardaki mesajlarda çoğunluğun dışında fikir beyan eden ve pısırık olarak nitelediğiniz arkadaşlarla aynı görüşteyim.

Ülkemizdeki seviyesizlik, saygısızlık, kendini bir b.k sanma yüzünden kimsenin başı dertten kurtulmuyor. Kimse istediği aktiviteyi, sporu, hobiyi yapamıyor. Aynı olay sadece bisiklet sürerken değil, araba sürerken, yolda yürürken, bir mekanda otururken de başımıza gelebilir. Bu olayı bisiklet sürmek ile bağdaştırmıyorum o yüzden. Bir bisikletçi şöyle davranmalıdır, böyle davranmalıdır demeyeceğim. Açıkçası yanımda kız kardeşim, nişanlım varken gittiğim yerlere çok dikkat ederim. Gerekirse kavgamı ederim ancak kavga etmekten çekinirim. Sebebi de bizim ülkemizde kavga fiziki güçten çok, bıçak, çakı, silah, sopa gibi bilimum öldürücü aletler ile yapıldığı için. İstediğiniz kadar güçlü olun, bileğinize güvenin. Manyağın biri tetiği çektiği zaman işiniz biter. Ülkemizde insanların psikolojik durumları hiç iyi değil. Kendi sağlığımız için, sevdiklerimiz için bu ülkede bir çok şeyi görmezden gelmemiz, bununla yaşamaya alışmamız gerektiğini düşünüyorum.

@tolgahantanguc
gecmis olsun
Dostum ben de senin gibiydim cok adam dovdum dovmek istemediklerimle parasina bilek guresi yaptim
bazilarinin parmaklarini kirdim
artik bu tarz bisey oldugunda oo yavrum vay be falan dediklerinde birbirimize bakip guluyoruz guzel tabi lan manken gibi diyorum tabi icimdeki pitbul hareketleniyor ama her zaman degil ...
Zamanla gecer ....

@televole2

"İnşallah başına gelir" ne demek? Ne yani karımı taciz mi etsinler? O sapkınlardan ne farkınız kalır bu cümleyi kurmakla? Tamam geri kalan kısım üzerinde konuşulabilir ama şu cümle umarım kurmak istemediğiniz, istemeyeceğiniz bir cümle olur.

img-djercikingazagelipherkesedumduzgittigidonem-987.jpg
'Kadın erkeğin korumasına yaratıştan muhtaçtır.' , 'Umarım şiddete karşı olanların başına gelir.' Pısırık bunlar.' gibi şeyler söyleyenlere tepkim (T).

@tolgahantanguc kim ne yorum yaparsa yapsın ellerinize sağlık. ben bir kaç defa bisikleti üzerine savurup kavga edeyim düşüncesinin kenarından döndüm. Bazı arkadaşların dediği gibi biber gazı en cazip ve güzel olanı.

Bu tür tartışmalar artık gerçekten sıkıcı. Yani her tartışılan konuda önce mağdur olan kişinin destekçileri sonrasında konu uzadıkça haksız olan tarafın sempatizanları (ki hayatında iki tarafıda hiç görmemiş ) artık gerçekten bunaltıyor beni. Yani yazılanları okuyorum altına girilen postlar hep sırası ile aynı . Önce destek sonra ayıplama sonra yerin dibine sokma falan. Biraz empati ile her şey çözülecekken şu yazılanlar şu söylenilenler gerçekten korkunç. Ben bu tür tartışmalara bu forumda bir kere girdim dahada tövbe ettim. Ama inanın bazı kişilere bazı yazılara verilecek o kadar güzel cevaplar var ki. Sadece şu konuda söylemek istediğim biraz empati. Hem laf atan hemde bu durumdan rahatsız olanın yerine biraz kendinizi koyun. Sonra gelin burada bişeyler paylaşın.

Burada 20 yaşında olan kardeşlerimiz de var 60 yaşında olan abilerimiz de. Kimine örnek olmanız kiminden feyz almanız dileğiyle

Bu gün de 'keko sempatizanı' olarak isimlendirildim, insanlar her geçen gün daha da yaratıcı ve kırıcı oluyor. Ben burada iki tarafı da haklı bulmadığımı söylemiştim halbuki, sizin için öyle mi bilmem ama benim için kanunlar önce gelir. Biz Türklerin binlerce yıldır töre ve yasaları var. Yani bu olaya karşı olmamın sebebi doğru ve yanlış olarak değerlendirmem değil, bu yapılan yasadışı. Benim için önemli olan bu ama adımız keko sevici oluyor.

Ben şunu çözemiyorum. Böyle konularda insanlar neden bir taraf seçme zorunluluğunda hissediyorlar ki kendilerini ? Yazılanları okuyun naif bir dille söyleyeceklerinizi ifade edin ve geçin. Kimse kimseyi kırmasın, üzmesin arkadaşlar. Keza arkadaşın yaptığı veya yapmadığı eylemleri eleştirebilirsiniz de. Lakin bazen ipin ucu kaçıyor forumda. Ben başlığı açan arkadaşımızın meramını anlattığına kanaat getirdiğimden konuyu kilitliyorum, aksi takdirde tartışmalar başlayabilir. Bisiklet forum maalesef bu duruma geldi.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri