Scudo Sports

Bisiklet sürmekle kilo verilir mi?

sıkılaştırır. kesin.

Scudo
@hogutmen Kışlık bisiklet ürünleri alacaksınız mecburen.. Decathlonda indirimli ürünler var bakın..! içlik giyeeksiniz .. onunda bacak ısıtıcılarla halledebilirsiniz.. (link) (link) (link)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@thomisus lx ben de okudum o yazıyı haklısınız tabiki kilo vermek için doğru bir araç değil fakat beraberindeki beslenmeyle bu mümkün kılınabilir. O yazıda da antrenman sonrasındaki kilo/kalori kaybı tartışılıyor. Karbonhidratı tamamen kesmek ve yağ alımını arttırarak bu rahatlıkla mümkün. Çünkü vücutta kilo yapan aslında direk aldığımız yağ değil, aldığımız karbonhidratı depo etmek için onun yağa dönüştürülmesi. Metabolizmayı hızlandırması zaten müthiş bir etken. Ben karbonhidratı kestim tamamen en azından ekmek, pilav, makarna gibi direk karbonhidrat içeren besinleri tüketmiyorum. Yağı arttırdım ve günde 4 öğüne çıktı beslenmem fakat kilomda hiçbir artış yok üstelik haftalık bisiklete binme süremi de baya azalttım.

Mesajları okumadan başlığa göre cevap yazıyorum; ben bu yaz 3 ayda bisiklet sürüp, yediklerime dikkat ederek 17 kilo verdim. 36 bedenden 30 bedene düştüm.

Walla ben karbonhidrtı ve yağı azaltıp..Porsyonlarımı da azaltıp, bol meyva sebze tükettiğim. Haşlanmış sebzeden bahsediyorum. aynı zamanda orta derecede spor yaptığım bir dönemde.. bu yaklaşık 2 ila 3 aylık bir süreçtir.. toplamda 85 kg dan 67 kg ma düştüm.. Oluyor abi..! ;) Bisiklette çok sık ve uzun binişler yaptığım yaz döneminde 65 e kadar indim.. Proteine dikkat edin.. ati bile yağsız ve haşlanmış tavuk göğüsü şeklinde tüketin.. Biraz zor ama işe yarıyor..

@amoush00 yağı azaltmanız doğru değil bence. Bisiklet, koşu gibi uzun soluklu sporlarda vucüt yağ yakar, kilo vermek demek sağlıklı birşey olduğunu kanıtlamaz. Demekki vücut aldığından fazla tüketiyor ki depoyu kullanıyor. hızlı kilo vermek istiyorsanız o ayrı tabi ama onun da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Şeker oranını düşürmek için de meyveyi de azaltmak gerek. Sebzede meyvede olduğundan kat kat fazla vitamin var. Genel geçer bahsetmek zorunda kalıyorum bunlardan ama hepsi yazılmış bilgiler hızlıca özetlemye çalışıyorum sallıyo gibi olmasın.

@Asusmune Walla kilo vermek içinde yağ yakmak lazım.. Zaten yağı azaltıp, minimum.. Belirli bir antrenman düzenine oturmanız lazım.. Önemli olan kilo verme sürecinde kas kütlesini kaybetmemek.. Onun için prteine devam.. Ekmek az ve kepekli vs.. antrenmanlar zorlayıcı olmamalı.. uzun tur veya dik yokuşları olan parkurlardansa orta derece parkurlar ve orta derece mesafeler.. Zaten gerekli kiloyu verince daha normal beslenme düzenine dönmek gerekiyor.. ben yine de ekmeği az tüketiyorum.. şeker çok az.. çikolata vs.. fast food yok hayatımda.. kebab ayda yılda bir.. ama et tüketiyorum.. sulu sebzeli ev yemeğini tercih ediyorum.. balık yiyorum.. şimdi tam hamsi mevsimi .. ;)Kilo verdikten sonra yokuş felan dinlemiyorum walla 4 5 km lik tırmanışlar yapıyorum.. %22 lik yokuş çıktım geçen 2 km uzunluğunda .. ( her yeri % 22 değildi tabii ama sert yokuş.. Ankara'dakilere TRT yokuşu derseniz bilirler) 100+ turlara gitmeye başladım. Bu durumda da yemezseniz kas kitlenizi kaybedersiniz .. Bu istenmeyen bir durum..Sonuç olarak; fazla kilo özellikle bisiklet sporu yapanlar için dert.. kurtulmakta fayda var.. Sporun kendisi de aerobik uzun süreli dayanıklılığa dayanan bir spor olduğu için kilo vermeye yardımcı olacaktır.. Kilo vermek şu demek.. giren çıkandan az olursa rezervlere yönelecektir vücut.. ;) Proteinimizi almayı unutmuyoruz.. Protein vücudun yapı taşı çünkü..

• Beğen
Diyetisyen desteği ile birlikte 90kg'dan 80-82'ler seviyesine indim yıl başından beri. Aslında yazın daha da süratli inmem lazımdı ama bisiklet sayesinde formumu korudum diyebilirim, aksi halde tatil, ye, iç, keyif yap, yaza denk gelen bir sürü insanın doğum gününe git, oralarda da ye iç, ucu kaçmıştı :)

Bisiklet ve vücut çalışmada hep bahsedilen yanlışa değinirler.

"Bölgesel yağ yakılır mı?"

Yolda, sağda, solda, bi arkadaşınıza, eşinize dostunuza, doğru düzgün spor yapmayan birine sorduğunuzda, herkes göbek eritmek için mekik çek der, bilmemne der. Mesela vücut çalışanlar da bundan acayip şikayetçi. Her seferinde söylüyor ve yazıyorlar.

"Bölgesel yağ yakımı yoktur" diye... Kolum çok yağlandı, kol çalışayım gitsin, bacağım çok yağlandı, bisiklet yapayım gitsin diye birşey yok.

Evet, yapılan spora göre en çok neresi çalışıyorsa oradaki kas grupları daha fazla gelişebilir, şekle girebilir ama yağ yakımı bambaşka birşey. Genelde bu ikisi birbirine karıştırılıyor.

Mesela bisikleti hem zevk hem de kilo verme amaçlı kullandım. Bisiklet ve kilo verme diyince hemen eş dost akrabalar, hatta annem babam bile "yaaauuu bisikletle kilo mu verilir, göbek mi eritilirmiş" dediler. Ulen o zaman "kardiyo" denen şeyle yürüyerek veya koşarak veya pedal çevirerek nasıl kilo veriyoruz??? Sırf günde 30dk yürüyüşle birkaç ayda 20-30kg veren adamlar var?? Yürüme verdiriyor, bisiklet sadece bacak çalıştırıyor öyle mi yani? :D

İnsanlara böyle bu örneklerle anlatınca "hmmm" diyip mantıklı olduğuna kanaat getiriyorlar ama bunca insanın aynı yanılgıya düşüyor olması da gerçekten çok çok çok enteresan. Demek ki düşünmeden, başka yerlerden elde edilen bilgiler insan beynine kolay geliyor, hemen zırt diye önyargılarla hareket ediyor.

Yürüyüş ve koşu daha ziyade efor sarf etmek ve metabolizmayı hızlandırmak üzerine... O yüzden "kardiyo" diyorlar zaten.
Bisiklet, yüzme falan ise metabolizma hızlandırmanın yanında, belirli kas gruplarını da çalıştırdığından, kardiyo ötesine biraz geçebiliyor. Hatta yüzme aynı anda bir sürü kas grubunu çalıştırdığı için halen günümüzde en baba sporların başında geliyor.

Evet göbeği bisikletle eritebiliriz, ama sıkılaştıramayız. Karıştırılan bu.
Yine vücutçulardan gideceğim; "Kilo en son nereden alındıysa, sporla birlikte ilk olarak oradan verilmeye başlanır".
90kg olduğumda, takım elbise giydiğimde ceketler sırt kısmından patlayacak gibi oluyordu. Diyetisyene gidip kışın yürümeye başladığımda, ilk olarak buradaki yağlar gitmeye başladı ve 1kg verdiğimde bile zırt diye ceketler zorlanmaz hale geldi. Tabi göbek olduğu gibi duruyordu :) Sonra göbek, yüzüm, kollar, bacaklar gitmeye başladı. Yaza doğru bisikletle birlikte en çok bacaklardan kilo verdim ve oturduğumda daha rahat şekilde bacak bacak üzerine atabildiğimi fark ettim. Şimdi bisiklet sayesinde bacaklardaki yağ-kas oranım kiloma göre baya iyi diyebilirim. Diyetisyen de bu konuda baya şaşırdı hatta. Bisikleti seviyorum dedim, belli diyor :)

Şu aşamadan sonra "sıkılaştırma" adına, eriyen göbek yağlarını kaslarla da toparlamak gerekiyor. İşte mekik vs. gibi hareketler bu noktada "sarkmalar" için geçerli. Veya bisikletle birlikte de yine mekik hareketlerine abanabilirsiniz. Mesela diyetisyen bana 6-7 aylık programdan sonra ilk defa mekik verdi, hergün 40 mekik diye... Tabi henüz uygulamaya adam gibi başlayamadım, illa araya bi üşengeçlik giriyor :)

Spor yaparken her zaman kilo da vermek gerekmiyor. Bazen kilo vermeye çalışanlar veya vücut çalışanlar şu yanılgıya da düşüyor; adam 80 kiloymuş, vücut çalışmaya başlamış, 78 olmuş, "ben çok kilo veremedim, vücudum iyi oldu ama ben 75 istiyordum" diyor. Arkadaş, yağ-kas oranına baksana, sen yağlarını da kasa çevirmişsin zaten mis gibi olmuş. Yağın acayip düşükse istersen 80 de olabilirsin. İlla kilo vermeye gerek yok ki?

Onu da zaten arkadaşlar bambaşka ve ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu olan Kas kaybetme, yağ kaybetme, protein, karbonhidrat bilmemne konularında değinmişler, ben onlara girmeden şöyle bi üzerinden anlatmaya çalıştım :)

Uzun oldu ama çeşitli örneklerle açıklamaya çalıştım, umarım faydam olmuştur. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Yanlış ifade ettiğim yerler olabilir.

daha öncede bu tip konularda bilgim dahilinde yazmaya calıstım. uzun yıllardır çeşitli sporlarla ilgilenen biri olarak biraz bilgi birikimim var. koşu yüzme ve bisiklet in en iyi kondisyon sporları olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. insanlar günümüzde en kolay kilo verme yollarını araştırırken çeşitli yanlışlar yapıolar. bisiklet kilo vermenize yardımcı olur fakat kilo vermek yag yakmak demek deildir. kilo verirken bi cok şey yakılır bunların en onemlisi ve sorun teşkil edeni KAS tır. cardio yap karbonhidratı kes hiç bişe yeme. 2 ayda inanılmaz kilo verirsin ama emin ol aynadaki görüntü hoşuna gitmez çünkü kasta kaybedersin. bisiklette uzun soluklu bir spor oldugundan kas kaybına neden olur. benim tavsiyem bisikletin yanına düzgün beslenmeyle beraber fitness katmanızdır. hem düzgün bir fizige hemde ii bir kondisyona hemde yagsız bir vucuda sahip olursunuz ...

Konu gerçekten güzel, bilgim dahilinde kilo vermek ve idal kiloya ulaşmak birkaç faktöre bağlı, ileride yazarın ayrıntılı, şimdilik belirtmek isterim ki modern tıp bugün için ayda 3-4 kg vermenin sağlıklı olduğunu belirtiyor. Aksi halde hızlı kilo vermek hem bazı rahatsızlıkları beraberinde getirir hemde vücut uyum sağlayamadığından erken ve hızlı bir şekilde kilo olacaktır. Bisiklete gelince düzenli bir şekilde sürüş mesela her gün belli saatlerde yada aralıklı da olur yapılırsa kili vermede kesinlikle etkilidir.

Ben bisiklet sürmeye ilk başladığımda 100 kg dım. Düzenli olarak günde ortalama 20 30 km sürüşler yaptım. Ama bu tempoya rağmen kilo aldım. Nedeni ise basit, yaktığım kaloriyi fazlasıyla besin olarak alıyordum bu nedenle kilo vermek yerine kilo aldım. Bisikleti zayıflamak için kullanılacaksa o kişiye verilebilecek tek tavsiye boğazını sahip çıkıp düzenli beslenmeyi öğrenmesini söylemek. O zaman hem sürdüğü bisikletten keyif alır hemde zayıflamış olur.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
1buçuk ayda 75ten 65kg a düştüm hemde nasıl verdiriyor:)

• Beğen
Bisiklet kilo verdirir.
Bisiklet butun kas gruplarini calistirmaz.
Beslenmenizi dengesizce azaltip bisiklet kullaniminizi arttirirsaniz sagliksiz kilo verebilirsiniz.
Bisiklet beni hem zayiflatiyor hem zayiflatmiyor :p
Cunku ben yemeyi seviyorum :) Bu nedenle ne kadar cok efor sarfedersem o olcude rahat yiyorum ve kilom pek degismiyor ;)
Aslinda 10 kg vermem lazim boy-kilo-yaş istatistiklerine gore...

Geçenlerde de böyle bir konuya yazmıştım burada yine :) Verilir ben en canlı şahidiyim şu an 75 kg yim...1.80 gibi boyum var ve 88 kg den indim...Bunun ilk 6 kg si gibi diyetle kalanın tamamı bisikletle...

Okullar ın kapandığı anda. Açıldığı ana kadar büyükçekmece sahilde pedallıyor oluyorum orda sürenlerle buluşmak isterim bu yaz ilk defa gittim 3 haftada hergün 20 km sürerek 10 kilo verdim tabii yememedi dikkat ettim bazı insanlar nasılsa spor yapıyorum yav ne yemeyimi kıscam diyip yiyo ama öle yapmazsanız bisikletle baya iyi verilio

• Beğen
Bisikletlerimizin fotoğrafları isminde bir topic var. Acaba bu bu kısımda 3-5 yıllık 3-5 aylık bisikletçi, uye fotoğraflarının paylaşılabileceği bir başlık düzenlenebilir mi? Bayağı motive edici olur.

kilo isi tamamen bunyeyle alakali. 145den 101 e indim. ne diyet ne bisey. tek onerim az az yiyin cok ogun yiyin.

tok karınla laylaylom sürerseniz hiçbirşey olmuyor da, aç karınla hafif tempolu sürerseniz o zaman gerçekten işe yarıyor

Geri