Scudo Sports

Bisiklet sürmeyi öğrenmek

Eşim bisiklet sürmeyi bilmiyordu. Geçen haftasonu Sincan Harikalar Diyarı'na gittik katlanır bisikleti de yanımıza alarak. Basit şekilde ne yapması gerektiğini anlattım. Sonra pratiğe geçtik. Pedala nasıl yüklenmesi gerektiğini gösterdim. İlk tedirginliği atması için bisikletin yanında durarak pedal çevirmesini öğrettim ve kenara, bir ağaç gölgesine çekildim. Kendisi denemeye devam etti. Başlarda birkaç metre gittikten sonra dengesini kaybedip duruyordu. Fakat zaman ilerledikçe aldığı mesafeler arttı. Yaklaşık 40 dk sonra artık bisiklet sürebiliyordu. Parkı beraber turladık birkaç defa. Tabi henüz yolun başında. Şimdilik trafiği olmayan yerlerde sürmeye devam edecek. Sanırım işin özü teoriyi anlattıktan sonra pratiği karşı tarafa bırakmakta.

Scudo
Eşim 46 yaşından sonra sahildek belediye bisikletleri ile
1saat içinde videodaki denge tekniği ile kendi kendine öğrendi. Pedallar çıkarılırsa iyi olur. Seleyi ayak tabanı yere değecek şekilde indirin. Gerisi kabiliyet ve cesaret.

selamlar. ben bisiklet kullanmayi ogrenmeye calisiyorum. 41 yasindayim ve 10 gundur buradaki tum onerileri denedigim halde sadece ezik curuk ve lastigini patlattigim( nasil yaptigim hakkinda fikrim yok) bir bisikleyim var. internette denge tekerlegi diye birsey gordum bisikletciye sordum denenebilir dedi bir kac gune taktiracagim. bu denge tekerlegi kullanan varsa deneyimini ogrenmek isterim. tesekkurler

bisikletin yan tekerlerini sökmeye korkmayın bu size öğrenmenizde büyük bir yardımı dokunacak eğer korkarsanız hiç öğrenemezsiniz

• Beğen
Tepkiler: kurtoya
@kurtoya aslında hiç denge tekerleğine gerek yok zamanında ben kullanmamıştım sizin de ihtiyacınız yok sadece bir bisiklet ve kimsenin bakmadığı bir yerde max 1.5-2 saate öğrenirsiniz :)

3 gun dediginiz sartlarda denedim. her yerim mosmor oldu ve lastigin yekerine civi batti patladi. sanirim benim denge merkezimde sorun var. bugun ilk defa tamir edilen lastigim ve takilan denge tekerim ile surdum ve basarili tabi sonucta dusme riski yok denecek kadar az. ama simdi aklimda deli soru bu tekerler cikinca surebilecek miyim. :) belki bunlar sayesinde hakimiyeti saglarim ve dengeyi de kurabilirim aksi halde basaramayacagim @Bisiklet sever 93

@kurtoya
denge merkezinizde sorun yok.
her çocuk bisikleti düşe kalka öğrenir.
kimse ilk bindiği gibi hiç düşmeden sürmeye başlamamıştır.
aslında sanırım sizin probleminiz denge kurmaya-sağlamaya çalışmak.
dengede durmaya çalıştığınız sürece düşersiniz. evet sadece normal oturma pozisyonunda durun, kendinizi hiç kasmayın ve pedal çevirin. gidonu (direksiyonu)çok sıkı tutmayın.
dik durun ve pedal çevirmeye devam edin. pedal çevirmezseniz düşersiniz zaten herkes düşer.
bir de umarım size yardımcı olan siz sürerken düşmeyin diye arkadan tutan biri vardır. yoksa tek başınıza sürmeye çalışmak zor olur. tutmak derken, birkaç metre sizi tutup sonra bırakan biri.

@kurtoya yukarıda benim verdiğim video ile bir yerinizin zarar görmesi mümkün değil. ayaklarınız yere rahat değecek şekilde seleyi ayarlayın. ayaklarınızla kendinizi ittirerek yavaş yavaş dengeyi sağlamayı öğrenirsiniz. ne zaman ki dengeyi tutturmayı başarırsınız ondan sonra pedal çevirmeye başlarsınız.

videoyu tekrar ekledim buraya. yetişkin olduğunuz için pedalları sökme aşamasını atlayabilirsiniz.

bisiklet öğrenmek.jpg

Dengesini sağlayana kadar seleden tutmaya devam. Sonra ebeveynlerini böyle arkada bırakıp kendi yollarını bulacaklar. Hayatın özeti gibi bir sahne.
Dün oğlum sonunda yan tekerlekleri çıkarttı. Gurur ve sevinç bir arada. Beraber pedallayacağımız günlerin hayalini kuruyoruz şimdi.

İlk okuldaydım. bizimkiler ısrarla bana bisiklet almıyorlardı. Arkadaşım okula bisikletiyle gelip giderdi. Bir gün çıkışta hadi bin ben seni arkadan tutacağım dedi, bindim. Sohbet ede ede giderken sesi gelmemeye başladı. Arkama dönüp baktım 100 m gerideydi. O gün özellikle dönüşlerde düşe kalka öğrendim bisiklet sürmeyi. Benim tavsiyem denge tekeri kullanmadan, gerek olmasa da dizlik dirseklikle düşe kalka denge olayını öğrenmek. Düşük hızlarda ve bilinçli düşmeyle bir zarar gelmez.

Bisiklet kullanmayı diğer bir çok şey gibi kendi başınıza da öğrenebilirsiniz. Ama artık bisiklet sürme eğitimleri veren kişiler var. Onlarla irtibata geçip temelden doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz. Onlardan biri aşağıda. Bir tanıdığım 2 ders aldı ve artık bisiklet sürebiliyor. Çok da eğlendiğini söyledi.
(link)

tolstoy 67 yaşından sonra bisiklet sürmeyi öğrenmiş sıkıntı yapmayın daha uzun uzun seneler var önünüzde. litaretüre tolstoy'un bisikleti diye bir kavram girmiş yani hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz anlamında ya da öğrenmenin yaşı yoktur.

Bende surmeyi bilmiyorum 26 yasindayim
Simdiye kadar hic bisiklet surmedim
Bisiklet aldik ama bi haftadir surmeye calisiyom hwmen hemen bi hafta olmak uzere ilk ayagimla pedali ceviriyorum ama diger ayagimi koyamiyorum hizli bi sekilde koysamda bastiramiyorum sanirim diger ayagimi kaldirmadigim icin yani bacaklar gucsuz denge zaten yok ben suremiyecegimi dusunuyorum nasil surerim ogrenirim onerileriniz varmi

Bende surmeyi bilmiyorum 26 yasindayim
Simdiye kadar hic bisiklet surmedim
Bisiklet aldik ama bi haftadir surmeye calisiyom hwmen hemen bi hafta olmak uzere ilk ayagimla pedali ceviriyorum ama diger ayagimi koyamiyorum hizli bi sekilde koysamda bastiramiyorum sanirim diger ayagimi kaldirmadigim icin yani bacaklar gucsuz denge zaten yok ben suremiyecegimi dusunuyorum nasil surerim ogrenirim onerileriniz varmi

Ben şu şekilde öğrendim 14 yaşında iken. Bisikletin arka selesine oturup ayaklarımla yerden güç alarak sonra ayaklarımı yerden kesip akıntısında dengede durmaya uğraşa uğraşa bir hafta içinde öğrenmiştim.

Geri