Scudo Sports

Bisiklet Sürücülerine Gözlük Takma Zorunluluğu Getirildi

• Beğen
Tepkiler: lee
Scudo
Fazlasıyla var o şekilde 1000 lira altında. Türkiye sitelerinde yok sadece. Neredeyse hepsi Temu, Aliexpress, Amazonda ve Çin markaları. O yüzden güvenemedigim için buraya danisiyorum. Ek olarak geçenlerde yönetmelik değiştiği için gelir mi gelmez mi bilemiyorum bu tarz sitelerden alırsam. Çünkü ya Çin'den ya Almanya'dan geliyor.
Yeni hesap aç 12$'a geliyor ilk alışverişte.

(link)

• Beğen
Yeni hesap aç 12$'a geliyor ilk alışverişte.

(link)
Hocam ben de buldum zaten Temudan falan ama gelir mi onu soruyorum. Nişan başı değişen yönetmelik ile bu belirsiz.

Hocam ben de buldum zaten Temudan falan ama gelir mi onu soruyorum. Nişan başı değişen yönetmelik ile bu belirsiz.
Neden gelmesin? Fiyat sınırına takılmıyorsun sonuçta. Kimyasal ürün de değil. Gözlük işte. Bu temsilci bulundurma meselesi cart curt soruyorsan daha yürürlüğe girmemiştir muhtemelen. Girdiyse bile dene şansını ne kaybedersin zaten ucuz? Sınırdan geçmezse paranı iade alırsın ürün geri gider. Kaldı ki ürün gümrükten geçmeyecek durumda olduğu zaman Aliexpress göndertmiyor.

@lee yurt dışından almak istersen seçeneğin daha fazla ancak yurtdışı alışveriş'te endişelerin var ise Amazon.com.tr'ye bakmanı öneririm. Amazon olunca hiç bir sorun yaşamadan alırsın. Ancak Dikkat etmen gereken bir husus. Satıcı X firma olabilir. Göndericinin amazon olmasına dikkat ederek satın alırsan ödediğin tutar dışında bir ücret ödemezsin. Ürünü sorunsuz alırsın. :harika:

@P1n0ky0 @Scott_Bisikletli @lee Beyler aramasını bilirseniz yurtiçin de bulabilirsiniz.

(link)

(link)
Ben tee 20 sene evvel bahse konu gözlüklerden aldım. Ancak, odak tam oturmaz ise, alabildiğine baş ağrısı yapıyor. Bir de bombeli plastikler optik kaygılar ile üretilmediğinden ayrı bir sıkıntı.

Neden gelmesin? Fiyat sınırına takılmıyorsun sonuçta. Kimyasal ürün de değil. Gözlük işte. Bu temsilci bulundurma meselesi cart curt soruyorsan daha yürürlüğe girmemiştir muhtemelen. Girdiyse bile dene şansını ne kaybedersin zaten ucuz? Sınırdan geçmezse paranı iade alırsın ürün geri gider. Kaldı ki ürün gümrükten geçmeyecek durumda olduğu zaman Aliexpress göndertmiyor.
Hocam hiç yurtdışı alışverişi yapmadım da ondan bilgim yok pek. Temsilci olayına gelirsek en erken 1 ay sonra falan alabilirim ondan dert ediyorum onu. Peki diyelim şansımı deneyeyim diye aldım gelmedi. Paramı kesin alır mıyım geri yoksa yanıyor mu? Veya gelecek diyelim ama ilk alırken yaptığım ödemeden sonra bir daha ödeme yapmam gerekebilir mi?
@lee yurt dışından almak istersen seçeneğin daha fazla ancak yurtdışı alışveriş'te endişelerin var ise Amazon.com.tr'ye bakmanı öneririm. Amazon olunca hiç bir sorun yaşamadan alırsın. Ancak Dikkat etmen gereken bir husus. Satıcı X firma olabilir. Göndericinin amazon olmasına dikkat ederek satın alırsan ödediğin tutar dışında bir ücret ödemezsin. Ürünü sorunsuz alırsın. :harika:
Hocam zaten öyle yapacaktım ama bakalım nasıl bir fiyat ile karşılaşacagim diye sepete atıp almayı denedim. En son ödeme sayfasında almayıp çıkacaktım. Adresimi seçtim ve bu adrese teslim edilemez uyarısı ile karşılaştım sebebini anlayamadım. Acaba Amazon yurtdışı alışverişlerinde teslimat için her şehri kabul etmiyor mu ? Balıkesir'de yaşıyorum.

Hocam zaten öyle yapacaktım ama bakalım nasıl bir fiyat ile karşılaşacagim diye sepete atıp almayı denedim. En son ödeme sayfasında almayıp çıkacaktım. Adresimi seçtim ve bu adrese teslim edilemez uyarısı ile karşılaştım sebebini anlayamadım. Acaba Amazon yurtdışı alışverişlerinde teslimat için her şehri kabul etmiyor mu ? Balıkesir'de yaşıyorum.
Kırmızı bir uyarı olarak çıkıyor ise ,şehir ile alâkası yok. Türkiye politikası ile ilgili bir problemdir. İsterseniz bu durumu bir müşteri temsilcisine danışın. :suspus:
Ek bilgi: Sebep, Türkiye'ye satış yapmayan satıcı.

Kırmızı bir uyarı olarak çıkıyor ise ,şehir ile alâkası yok. Türkiye politikası ile ilgili bir problemdir. İsterseniz bu durumu bir müşteri temsilcisine danışın. :suspus:
Evet kırmızı idi. Hocam siz de mi Balıkesirlisiniz?

Hocam gümrük yönetmeliği falan değişti. Şuan Temudan alınabilir mi ürün?
Baktım, sanırım yok cam takmak için çerçevesi.
Aliniyor hocam geliyor.Resim atayim hatta atasuna falan gozluk almaya gidersem yaptiririm belki bende :)

Ben bunu 350 TL ye falan aldim vergi ile 500 TL falan

Dosyalar

• 20250413_201705.jpg
    20250413_201705.jpg
    75,7 KB · Okunma: 7
  • 20250413_201555.jpg
    20250413_201555.jpg
    72,1 KB · Okunma: 7
  • 20250413_201236.jpg
    20250413_201236.jpg
    51,3 KB · Okunma: 5
  • 20250413_201156.jpg
    20250413_201156.jpg
    54,6 KB · Okunma: 7
Aliniyor hocam geliyor.Resim atayim hatta atasuna falan gozluk almaya gidersem yaptiririm belki bende :)

Ben bunu 350 TL ye falan aldim vergi ile 500 TL falan
Ne zaman aldınız hocam? Kodunu attığınız mi bu gözlük?
Bir de dış taraftan çeker misiniz gözlüğü. Ön tarafıni yani

Ne zaman aldınız hocam? Kodunu attığınız mi bu gözlük?
Bir de dış taraftan çeker misiniz gözlüğü. Ön tarafıni yani
1 Ay oldu sanirim.Aynen kodunu attigimi aldim ama baska modeller var.

Dosyalar

• 20250413_202457.jpg
    20250413_202457.jpg
    74,7 KB · Okunma: 8
1 Ay oldu sanirim.Aynen kodunu attigimi aldim ama baska modeller var.
Hocam bu ayın başında yönetmelik değişti, ondan soruyorum ben zaten gelir mi falan diye. 1 ay önce zaten bir sorun yoktu ki.
HD03581 buna bakar mısınız nasıl sizce? Hem fotokromik hem miyopi çerçeveli bunu bulabildim.

Hocam bu ayın başında yönetmelik değişti, ondan soruyorum ben zaten gelir mi falan diye. 1 ay önce zaten bir sorun yoktu ki.
HD03581 buna bakar mısınız nasıl sizce? Hem fotokromik hem miyopi çerçeveli bunu bulabildim.
Guzel gibi bence.Yonetmelikten sonra ben 2 siparis verdim biri gumrukte digeri yolda.Gelir sorun olmaz Temunun Turkiyede temsilciligi varmis zaten.Baska forumda siparisler geliyor sorun yok diyorlar zaten.

Guzel gibi bence.Yonetmelikten sonra ben 2 siparis verdim biri gumrukte digeri yolda.Gelir sorun olmaz Temunun Turkiyede temsilciligi varmis zaten.Baska forumda siparisler geliyor sorun yok diyorlar zaten.
Hocam açıklayıcı şekilde verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben de temuyu kullanacağım muhtemelen çünkü ürün çeşitliliği çok fazla ve fiyatları uygun. Zahmet olmazsa yönetmelikten sonra verdiğiniz ürünlerin akıbetini yazar mısınız sonra? Hocam birde sadece ürün fiyatı yazıyor da tam tutarı sepette adres girince mi öğreniyoruz? Çin ürünlerine yüzde 60 vergi var. 500lük alsam 800e gelecek. Hemen hemen kargo fiyatları yakındır kargo ne kadara geldi size son siparişlerde?

Hocam açıklayıcı şekilde verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben de temuyu kullanacağım muhtemelen çünkü ürün çeşitliliği çok fazla ve fiyatları uygun. Zahmet olmazsa yönetmelikten sonra verdiğiniz ürünlerin akıbetini yazar mısınız sonra? Hocam birde sadece ürün fiyatı yazıyor da tam tutarı sepette adres girince mi öğreniyoruz? Çin ürünlerine yüzde 60 vergi var. 500lük alsam 800e gelecek. Hemen hemen kargo fiyatları yakındır kargo ne kadara geldi size son siparişlerde?
Kargo yok hocam bedava vergi evet son asamada belli olur.
Bu hafta ici teslim edilince kargo yazarim hocam konuya

• Beğen
Kargo yok hocam bedava vergi evet son asamada belli olur.
Bu hafta ici teslim edilince kargo yazarim hocam konuya
Artık eğer satıcı kargoyu ücretsiz gönderirse devlet kargo ücretini kendisi kesecekti. Ne kadar olur bilmiyorum.

Hocam aslında şöyle bir durum da var sizin ürünler teslim edilse bile bu 1 ay sonra falan sorun olmayacağı anlamına gelmez çünkü şu anki alışverişler sorunsuz olsa bile bu durum yeni yasanın yürürlüğe girmemiş olmamasından kaynaklı olabilir. Gerçi yürürlüğe girdi mi girmedi mi bilmiyorum. Bilen var mı girdi mi girmedi ise ne zaman girecek? @_Marrusia_
Artık eğer satıcı kargoyu ücretsiz gönderirse devlet kargo ücretini kendisi kesecekti. Ne kadar olur bilmiyorum.
Nasıl yani? Kargo gönderici tarafından odense bile kargo ücreti adı altında ek bir ücret mi olacak?

Geri