Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Taytı?

Scudo
@gurkanercay
Rica ederim aynı şekilde 500 veya daha üst seri bir bisiklet forması da işinizi görür. Tayt alıp da forma almamak olmaz. :)

• Beğen
Tepkiler: izzmirlipedallar
taytsız çıkmam abi, tayt ve formayla kendimi harika hissediyorum. ahlak anlayışıma ters diyenlere de şunu söyleyeyim bu sizin ahlak anlayışınız değil size dayatılan ahlak anlayışı beyninize biraz oksijen yollayın

O değilde genel olarak konuşuyorum. Birbirimizin inançlarını yada inanç demeyeyim de düşündükleri şeyleri yani mesela tayt yani olur veya olmaz giyer veya giymez. Ama sen nasıl giymezsin yada sen nasıl giyersin demeye ne kadar çok bayılıyoruz. Zevk alıyoruz bence bu olaydan milletçe başka mantıklı açıklaması olamaz. Konu dışı ama amerikaya bakıyorum da geçmişin osmanlısı yani kaç tane din bir inanç gelenek görenek bir çatı altında hoşgörü ile anlayış ile yaşıyor. Biz ise neyse çok dolmuşum ben buraya patlıyım dedim.
Bu arada öğrenci yollu kışlık tayt öneriniz var mı?

biz arkadaşlarla okul forması pantalonla hergün 18 km yol gidiyoz hiç ağrı sızı olmuyo alıştık artık :D

18 km yol birşey değil bu ağrıma olayları bende 40 km ve üzerinde oluyor bisikleti ilk aldığım günler taytsız sürüyordum bi süre sonra popon ağrımasın diye eline alıp yürümeye başlıyorsun :)

herkes kendi doğrusunu karşısındakine empoze eder. doğru yada yanlış.
kesinlikle pedli tayt giyilmeli bisiklet binerken.
tanıdığım iki kişi bu yüzeden ameliyat oldu. ameliyat nedeni varikosel...
sadece tayt giymek kimine abest gelebilir. örneğin ben.. bu yüzden üstüne bisiklet şortumu giyiyorum.
kimilerine görede normal gele bilir.
bunun tartışmasını yapmak bile gereksiz :uyku:

Kimse tayt giymek zorunda değil, tayt giymeyerek de bisiklet sürülür. Tayt giyene garip garip bakılması kadar, tayt giymeyene de önyargılı bakış doğru değil.

Denize veya havuza girerken amacınız ailenizle arkadaşınızla güzel vakit geçirmekse mayo ne kadar gerekli olabilir ki? Altınıza bir şort giyip de pekala güzel vakit geçirebilirsiniz. Ama suya girme amacınız farklıysa, mesela spor yapmak istiyorsanız, daha hızlı yüzmek, daha uzun mesafe gitmek istiyorsanız bone ve mayodan iyisini bulamazsınız, hatta vücudunuzu iyice kavrayıp göğsünüzün, sırtınızın, kollarınızın suya direncini azaltan kıyafetler çok avantajlı olur. Enerjinizi boş şeylere harcamak gibi bir şey olabilir mi?

Madem yol bisikleti alacaksın, amacın doğa turları olmayacağına göre enerjini doğru yere harcamalısın. Hız yaparken ve uzun mesafeler pedallarken iyi performans elde etmek için tayt ideal.

Bir konuya da açıklık getireyim. Birçok konuda tartışmalarda "ahlaken uygun değil" vb. şeyler görüyorum. Anladığım kadarıyla ahlakın ne olduğu ve ne olmadığı tam bilinmiyor, toplumsal normlarla karışıyor.

Stephen Covey'in tabiriyle yazayım:

Bir insanın kendisini koruması, ihtiyaçlarını gidermesi ve soyunu sürdürmesi temel içgüdüleri olup varlığının zorunlu bir parçası ise, diğer insanlarla ve canlılarla sosyalleşebilmesini sağlayan ahlaksal ilkeleri de varlığının zorunlu bir parçasıdır. Ahlak ilkeleri evrenseldir (tüm insanoğlunda vardır), zamandan bağımsızdır (insanlık tarihimiz boyunca varolmuştur) ve basittir (2+2'yi hesaplamak daha zordur, çünkü ahlak ilkeleri beyin soğancığında yer alan genetik alışkanlıklardır, düşünmeyi gerektirmez). (sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, iyilikseverlik, eşitlik, hakkaniyet,...) Bu nedenle ahlak ilkelerini bir inanç sistemine, felsefeye, insan ırkına veya başka bir şeye atfetmek konu hakkında cahil olmakla eş anlamlıdır. Temel içgüdüleriyle ahlak ilkelerini dengeleyerek yaşayan insanlara olgun insan diyoruz.

Mesela evlilik kurumu toplumsal normdur, ahlak ilkesi değildir. Kadın ve erkeğin evlenmeden birarada yaşaması ahlak açısından ne doğru ne yanlıştır. Benzer şekilde ne giydiğiniz de toplumsal normdur ahlakla ilgili değildir. Toplumsal normlar, adı üzerinde, toplumdan topluma değişir. Avustralya Aborijinleri anadan doğma çıplak yaşarken ahlaksal bir hata yapmazlar ve toplumsal normları açısından da doğrudur, ancak başka toplumlarda yanlıştır (artık orjinal yerliler günümüzde kalmadığı için benzetmeler de geçmişe ait oluyor). Kısacası elmayla armutu karıştırmadan yaşamayı öğrenmeye gayret edelim, ben elimden geldiğince böyle yapmaya çalışıyorum.

dün decathlondan bu üründen satın aldım bir tane...hem bisiklete binerken giyerim hemde akşam yürüyüşlerinde giyerim diye...gayet güzel bir ürüne benziyor... dün akşam merakımdan deneme amaçlı giydim dokusu filan gayet iyi...bakalım soğuk geçirgenliği ve ter atımı nasıl olacak, onuda bu akşam deneyeceğim..:)

Slayt1.JPG

@Emre Akkanat
Varikoselin bisiklete binme veya taytla alakası yok.yanlış bilgi vermeyelim

@gurkanercay hocam ped destekli taytlar var ben kullanıyorum şahsen olay popo acımaması değil o popo her türlü acıyor bir süre sonra alışıyor seleye zaten sorna ağrı kesiliyor :) burada maksat bir takım hastalıkları (kıl dönmesi Varikosel ) gibi hastalıkları engelliyor olması içinize iç çamaşırı giymeyin terleme de yapmıyor zaten ben askılı olanını tavsiye etmiyorum tuvalet vs ihtiyaçlarda sıkıntı oluyor yoska bisikelt sürerken gayet rahat hissettiriyor kimseden çekinmeyin bir süre sonra alışıyorsunuz zaten

@Berke
100 kilo üstü arkadaşlarda pek öyle durmuyor.
Diğer yandan ben de genelde yol bisikletinde tayt giyiyorum bir de ince tayt gibi bisiklet pantolonları var. Onlar da yakışıyor. Bisikletten inince günlük hayata da devam edilebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bence çok şık duruyor. Üstelik rahat rahat bisikletle ulaşım şansı varken neden tayt giyilmesin ki. Şehir bisikletimi tercih ediyorsam yani şehir içi işim varsa günlük kıyafetle de biniyorum.
Ama performans sürüşü yapacaksam tayt şart tabii ki. Kısa mesafelerde farkı anlamazsınız ama uzun mesafe sürüşlerinde anlarsınız.
Ben taytla bisiklete binen insanları hmmm işi biliyor sınıfına koyuyorum. Ama giymeyeni hor görmem sadece benim bakış açıma göre, bende bıraktıkları intiba bu yönde.

Decatlon'a gelince bir kez aldım... Bir daha almam. Kaliteli ürünler ile arasında dağlar kadar fark var. Bütçe kısıtlıysa düşünülebilir. Ama hobimde keyifli, kaliteli ürünlerle sürüş yapmayı seviyorum. Shimano ve bazı ürünlerde de Mavic tercih ediyorum. Nalini, santini de güzel

@Edip Dinçer
Ya bilemedim, demek ki benim gördüğüm 120 üzeriydi, o kilolara hakim değilim o sebeple, valla size olmuş. Ne yalan söyleyeyim...
Düzeltme, 120 kilo üzerinde profesyonel durmuyor hiç :)

Arkadaşlar ped derken, her pedli tayt da işe yarıyor değil.
İlk yol bisikleti aldığımda delta'nın taytını aldım. Geo'lu bir şey adı. 3-5 km sürüşlerde bile (çok afedersiniz-kaba olacak) cinsel organımın uc kısmını saatlerce hissedemiyordum. Aşılır falan dedim ama nafile. Sonra başka bir ürün aldım yine pedli (Sobike marka) ve çok memnun kaldım.
Baksan aynı incelik, aynı görüntü ama birinde beş kilometrede sorun yaşarken diğerinde 100km üzeri sürüşlerde tamamen konforlu.
O yüzden alacağınız markayı araştırın.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@Ahmetgitar çoğunda kalite farkı var. bende dechatlondan ucuza bitane almıştım varmış yokmuş belli değildi.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Bir şey daha var şu unutulmasın, tayt ve diğer dar kıyafetler yüksek hızda sürüş konforu bozulmasın ve hatta rüzgar sürücü.için tehlikeli bir hale gelmesin diye giyilir.
Sözgelimi 65-70km süratle ilerlerken üst kıyafetin biraz açık kalan fermuarı bile sallanan bir yaka ile sizin dengenizi bozabilir.
Tayt, aerodinamik dar ekipman bu sebeple tercih edilmeli.
Ama form yok, yüksek hızda sürüş kabiliyeti yok vb gidip de daracık giyinmeye gerek yok kanımca.
Dediğim gibi kültürel bir karşı çıkışım yok, ben de tayt giyiyorum kimse de bu anlamda yadırgar mı demem. Bana ne. Ama tayt neden giyilir bunu da düşünmeden hemen satınalma heyecanına girmeye gerek yok.
Çoğumuz.için az dar eşortman (bisiklet pantolonu), ter atıcı termal içlik ve elbette kask eldiven gibi güvenlik ekipmanları en iyi sürüş konforunu ve ulaşım rahatlığını bize yaşatacaktır.
Yani ben böyle düşünüyorum.

Geri