Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Taytı?

Her türlü kıyafetim var ama şu aldığım ikili gibisi yok. Bisiklet pantolonu, rüzgarlık ve içinde içlik. Elbette kask eldiven ve kilitli pabuç :) Antrenman da yapıyorum işe de gidiyorum.
Bu kıyafetlerden sonra diğer bisiklet kıyafetlerini giymemeye başladım.
Size de öneririm.

Dosyalar

• IMG_20151023_202516.JPG
    IMG_20151023_202516.JPG
    55,9 KB · Okunma: 98
Scudo
@Ahmetgitar
Çok yaşayın, aynı sorunu ben de yaşıyor ve yazmaktan çokça çekiniyordum, özellikle uzun süre yokuş çıkarken oturuş pozisyonumdan mıdır bilmiyorum bu sorunu yaşıyorum Decathlondan aldığım tayt biraz azalttı ama tam kesmemişti, demekki iyi bir tayt ile çözüm mümkün. peki tayt alırken deneme şansınız oldu mu? giydiğinizde taytın vücudumuza uygun olduğu nasıl anlaşılır? Mesela bacakları sarıp ağ kısmında hafif boşluk olmalı mı? sıkı olması kan dolaşımı ve hareket serbestliğini etkiler mi? Bunları soruyorum çünkü tayt doğru benim aldığım ölçü yanlış olabilir bu durumda ürünü suçlamam yanlış olur.

Son bir soru daha taytlar iç çamaşırla mı giyilmeli iç çamaşırsız mı?

@Yalchinosis
Deneme şansı var ancak normal giyilmede sorun olup olmayacağı belli olmuyor ki, sanırım biraz deneme yanılma işi. Ped kısmı kalın ve belli başlı yerlerinde açıklık olanlar sanırım daha rahat.
İç çamaşır giyilmez derler ama ben ince bol bir çamaşır giyiyorum. Bu bana daha hijyenik geliyor.
Sonuçta Tour de France izleyip Cavendish, Froome ve Quintana ne yapıyorsa onları yapmaya gerek yok bence.
Günde 220km yolu yarış haliyle bir ay boyunca yapan adamlar için olan doğrular ile bizlerin doğruları arasında fark olabilir diye düşünüyorum.
Aynı şekilde kendim için söylersem, 100km üzeri sürüş antrenmanı yapacağım zaman uyguladığım şeylerle işe bisikletle giderken yaptığım şeyler arasında fark var.
Bizde adam 6km bisiklet sürecek, taytlar, sırtta jeller, altta gram hesabıyla toplanmış bisiklet...
Bilmiyorum, bana biraz komik geliyor.
Hollanda'da insanların neredeyse tamamı bisiklet kullanıcısı, bizim kadar kendini kasan yok.
Kısaca bisiklet güzel şey, tüketici olmak ise ayrı bir sorun...
Konuyu da böylece amacından uzaklaştırmış gibi oldum.

decathlondan başlangıç seviyesi askısız bir tayt almıştım hiç memnun kalmadım. daha sonra scott rc pro askılı tayt aldım. şu an çok memnunum. genel olarak pamuklu iç çamaşırları spor yaparken giyilmemeli. terleme kuruma vb. nedenlerden dolayı hasta olursunuz ;)
reebok one series 5pd pant diye bir model var. tayt üzerine olsun ya da olmasın bisiklet üzerindeyken giymeyi en çok sevdiğim eşofmanım. ykm mağazasından 130 liraya almıştım. geçenlerde trendyol ya da markafoni hangi siteydi hatırlamıyorum 80 tl ye indiğini görünce bir tane daha aldım. çok memnunum tavsiye ederim.

Dosyalar

• B83505_01.jpg
    B83505_01.jpg
    36,3 KB · Okunma: 50
Tayt çoğu arkadaşın belirttiği gibi yol bisikleti kullanırken giyilmesi şart gibi olan bir durum. Ahlaki olarak rahatsız olan arkadaşlar da beni şaşırtmıyor değil doğrusu.. Vücut hatlarını göstermesinden çok fonksonyelliği daha ön plana çıkıyor bisiklet kullanımında.. Ben yol bisikletini taysız kullanacağımı düşünemiyorum. Çünkü uzun mesafelerde gerçekten pade rağmen ağrı hisstiiğim durumlar oluyor. Aerodinamik katkısı ayrı. ayrıca ben de o havasını seviyorum, renkleri seviyorum. Bisiklet sporunun raconu bence. Ama yazındı galiba Decathlonda şort altı taytlar gördüm.. daha çok iç çamaşırı havasında. Ayrıca bununla birebir uyumlu şortlar var bermuda.. Tayt özel düğme yerlerinden takılabiliyor bu şorta. tekrar satışa çıkar sanırım. Daha çok mtbciler için bu şortlar. Ayrıca bizim yol grubumuzda bir arkadaşımız var. O da sevmiyor tayttan dolayı olan görüntüyü, o hep tayt üzeri koşucu şortu giyiyor yaz kış.. Bu da bir tercih.
Ayrıca yol bisiketinin ekipmanları her zaman biraz daha pahalıdır. decathlondan alınabilir .. yalnız taytlar da en az 500 serisi tercih edin.. 700 ile 900 serisinin pet dansitesi daha iyi ve daha iyi ağırlık dağılımı yapıyor. İlk satışa çıktıklarında biraz pahalı olurlar ama belli bir süre sonra indirime giriyorlar. 300 serisine hiç girmeyin.. Onların süngerleri daha rahat çok konforlu seleler için düşünülebilir belki... Onun dışında yurt dışından gelen taytlar hakkında bir fikrim yok. Ali express ten iyisi de gelebiliyormuş, bazen hayal kırıklığı da yaratıyormuş.. Başka bir marka da kullanmadım.. Yol bisikleti alırsanız hayırlı günlerde kullanın..

Gürkan bende ızmirdeyim karşıyaka da. Beni bul .20 yıllık bisikletciyim.anlatayim sana bisiklet in kitabını.

• Beğen
Tepkiler: izzmirlipedallar
@Matiz

Seleden dolayı testislere baskı oluşuyor ve testislerde damar genişlemesi oluyor..

Ayrıca kesinlikle giyin demiyorum,tercihi siz yapıcaksınız.İleride sıkıntı çekicek kişi ben değilim

@Endorfin

ne var bunda, adam yaşadığı sorunu yazmış. gayet tıbbi bir durum. yazmaz da, bir kadın da buraya gelip benzer bir şey yazabilir gayet. havadan nem kapmayın.

@Ahmetgitar

iyi pedli taytlar antibakteriyal malzemeden yapılıyor. araya çamaşır giymek bu özelliği işe yaramaz kılmanın yanısıra, sıkışan ve sürtünen çamaşırdan dolayı tahrişe/pişiğe neden olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@K. Mustafa

Öneri için teşekkürler. Ben de tam böyle bir şey arıyordum.

@Ahmetgitar Sizin kullandığınız bisiklet pantolu hakkında bilgi verebilir misiniz, nereden kaça aldınız marka vs?

@Furkan TK tam model ismi reebok one series 5pd pant diye geçiyor. ykm ve boyner sitelerinde kalmamış ama mağazalara bakmak lazım kalmış olabilir. nette gezinirken benim kullandığım eşofmana çok benzeyen bir model buldum sitede ürün ile ilgili açıklayıcı bir bilgi yok. arayıp sormak lazım kumaş bilgisi tam model ismi vs. (link)

decathlonun taytları oldukça güzel ve yeterli ama bir şartla 20 tl lik tayt alırsanız pek işe yaramaz mümkün olduğunca üst seviyelerini alın zaten piyasaya göre oldukça ucuz.

günde 10 km fazla yapamayanlar tayt kötü görünüyor falan demesin,diyenleride +100km turlara taytsız davetlimdirler tayt ihtiyaçtır

• Beğen
Tepkiler: Helen ve Berke
@Yalchinosis iç çamaşırsız giyeceksiniz hocam yanlız bacaklarda kıl varsa taytın içinden fışkırıyor birde güneş vurmuşsa üf diyorum :)

(link)

bu güzel bir tracking pantolonu. ancak bisiklet için de çok iyi. hatta ben bisiklet için tasarladıklarını düşünmüştüm çünkü ayna kola denk gelen yerler yağ lekesi olmasın diye farklı bir yağı emmeyecek kumaşla kaplıydı ve pantolonun paçasında cırt cırt var genişliğini ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca eşofman gibi çok esnek bir pantolon istediğiniz gibi eğilin bacağınızı açın vs çok esnek olduğundan asla sizi kısıtlamaz.

dışarıdan da çok normal bir pantolon gibi durduğundan altına tayt giyip üzerine bunu giyerseniz 100 km tura da gidersiniz ardından markete girdiğinizde size uzaylı gibi bakmazlar...

ben kullanıyorum çok memnunum. Baharlık/kışlık bir pantolon. Çok beğendiğim için ikincisini de alacağım.

ayrıca dechatlon'dan aldığım aero 700 serisi uzun ve askılı kışlık taytım ve iki tane de kısa 700 serisi taytım var.

Hepsinden memnunum. Ancak aero 700 serisi askılı olan kışlık olsa da bel basen bölgesini soğuktan yeterince korumuyor bence. üzerine sağlam bir kışlık mont lazım. üst bacak kısmı ise biraz üşüyecek artık...

Ben de taytsız bisiklete bindiğimi düşünemiyorum.
Giymeyene, garip gelene, "kendisine" ahlaki olarak yakıştıramayanı da anlarım. Ama aynı saygı giyene de gösterilmeli. Bazıları tayt giyenlere ahlaksız vs. gözüyle bakıyor, o yüzden giyenlerden bazıları da giymeyenlere yobaz vs. gözüyle bakıyor.
İkisi de yanlış.

Ek olarak benim sormak istediğim, taytın altına iç çamaşırı giyiyor musunuz? Ben giyiyorum ama bazen uzun (100+) sürüşlerde yukarı toplanma yapabiliyor dar boxer olmasına rağmen.

Taytin bir amaci da surtiunmeyi azaltmak. İc camasiri giymek buyuk hata, surtunmeyi artiriyor, terlemeyi artiriyor, hijyeni azaltiyor. Tayt ile ilgili hemen her videoda ilk soylenen sey ic camasiri giymemeniz gerektigi...

• Beğen
Tepkiler: mithgor
@mithgor

yok hiç bir şekilde giymemek gerekiyor hatta GCN top10 kıyafet hatalarında bahsediyor iç çamaşırı diye :)

• Beğen
Tepkiler: mithgor
@Ozan k. pantolon güzelmiş ama online satış yok :(

Şimdi burada görünce aklıma geldi.. Soft shell pantolon vardı su geçirmez Tchibo'da .. Kaldıysa.. Bir de Turuncu Bisiklet'te var benzer ürünler.. (link) buradan görülebilir..

(link)

Eşofman altına giyilebilir, fiyatına göre ped kısmı ise idare eder.

Geri