Scudo Sports

Bisiklet tercihi yardım

Dağda taşta, bozuk çok bozuk zeminlerde hoplayıp zıplamayacaksanız kesinlikle MTB almayın.

Scudo
(link)
(link)
benimkiside eski triban 3 lerden (link)
triban 3 ün yenisi gelmicek almak istersen 2 el bakman lazım yada yenileri var triban 500 onlarda iyi yada başka bir yol
senin icin istanbulda kullanıcaksan en mantıklı şehir yada yol ama

@Orhan A

Çok bozuk olan zeminlerde sürekli kullanmayacağım yani genellikle İstanbul sokaklarında. O zaman GT Traffic 3.0 modelini elemem gerek.Bildiğim kadarı ile mtb bisikletler daha ağır oluyorlar şehir bisikletlerine göre

@0geday

Verdiğiniz linkleri inceliyorum teşekkürler

Selamlar yeni bir bisiklet almak istiyorum ama kafam karışık yardımcı olur musunuz? Şimdiden Teşekkürler

Baktığım Bisikletler şunlar yorum yaparsanız çok sevinirim.

(link)

(link)

(link)

Yada sizin önereceğiniz varmı?

KONU AÇAMADIĞIM İÇİN BURADAN YAZDIM KUSURA BAKMAYIN!

Trek 7.5 fx kullanıcısıyım. Bisikletimi Kasım ayında yapmış olduğum Londra seyahatimde ikinci el olarak aldım. Bisikletimden çok memnunum lastikleri 32 mm yani ince. Bana göre eğer yoldaki çukurları görebilecek kadar konsantre olamıyorsan istanbul yollarında işin çok zor olabilir. İstanbul da bisiklet sürebilmek için herşeyi görebilmen her ihtimali düşünebilmen lazım.

Benim önereceğim bisiklet budur: (link) tam olmasa da bütçenize uygundur.

bende bisiklet alıcam konu açma yetkisi olmadıgı için buraya yazıyım dedim.
Yazları uzun tur yapıp kışları da şehirde turlarım diye düşünüyorum.Dağ bisikletimi uygun şehir bisikletimi ?
Uzun turlarda mutlaka araziye girerim şehir bisikleti alsam kötü sonuçlar doğurabilir.
mtb alsam bu seferde asfaltta beni zorlarmı ki?
bütcem 1500 lira yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler şimdiden :)

@Mr. BlacK Merhaba ;
Sizin tercihiniz Sehir Bisikleti olucak.Yazdiklarinizdan o cikiyor.Yol Bisikleti daha iyidir hafif rahat.Fakat yollarin hali konusunda hak vererek Sehir bisikleti diyorum.Bana hangi bisiklet markalarina Salcano.Sedona.Merida.Carraro.Mosso gibi sicak baktiginizi soylerseniz 2000TL ye uygun bakarim.Indirim vs pesinde ne kadara alucaginizi kararlastiririz.Marka fikriniz yoksa Sorun cikarmayan guvenilir saglam markalardan basinizi agritma seviyesini en alta indiricek sekilde oneriler bulalim.

@Lenora Nora

Açık söylemek gerekirse öyle marka takıntım yok, benim için kaliteli ve güvenilir olması gerek. Önerilerinizi burdan takip edeceğim

@Mr. BlacK şehiriçi ve asfalt yollarda daha seri ve sportif sürüş arıyorsanız fitness bisikleti tavsiye ederim. F/P olarak alınabilecek en uygun fiyatlı ürün Btwin Fit5. Tabi bütçeniz oranında daha iyi modellere de bakabilirsiniz.

@Anonim Yanılmıyorsam 2000 TL bütce demis.2600 küsür yazıyor eger 2000TL alabilecek yer biliyorsanız bencede Cannondale alsın Komponentler cok iyi ama fiyat asıyor arkadası.

@Black13 Bunlar dağ bisikleti. Bisikleti nerde ve hangi şartlarda kullanacaksınız?

@Black13 Merhaba Hocam ;Carraro 1029 u 2000TL ye alırsınız 2300 kusur yazdığına bakmayın.Aklınızda olsun 300 TL fiyat kırpın onda.Carraro iyidir aslında tabi bütcenizi söylerseniz belki daha iyi bisey buluruzBirde nerde kullanıcaksınız onuda yazarsanız iyi olur.

Ben de konu açamadığım için buraya yazacağım. Aradığım bisiklet konuyu açan arkadaşla benzer mtb dağ bayır sehır her yerde kullanmak istiyorum . Fiyat aralığı olarak max 2000 tl olacak boyum 1.91 konu sahibi arakadaşla bana tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

merhaba,kronun dağ bisikletini kullanıyorum sizle aynı amaçlara sahibiz.Bende yollar kötü diye dağ bisikleti almayı tercih ettim ve günde 90km yaptığım gün oldu fakat biraz zorlandım.Ama pişman değilim dediğiniz gibi çukurlar çok problem özellikle kaldırımlar.Yol bisikleti kullanmadım ama kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ve memnum bisikletimden...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Gençel
@Mr. BlacK Tekrar Merhaba Hocam;
Bunlar benim ben olsam ne alırdım neye bakardım diye baktıgım modeller buyrun siz degerlendirmenizi kendinize göre yaparsınız ;
1-Lapierre Fıtness Urban Shaper 400(2000TL CİVARI)
2-Sedona 410(1500 TL civarına alırsınız belki daha ucuza Sram setli)
3-Sedona İstabbul (2200 gibi bir rakama alırsınız diye düsünüyorum biraz bütce zorlarsanız üst seviye bir secim Sram setli bence cok iyi tercih forumdada bir kiside vardı)
4-Merida Crossway 100 2015 (2000TL civarı indirim vs alabilirsiniz diye düsünüyorum.Merida olduğun icin biraz digerine göre seti alt seviye ama kalite sonucta)
5-Carraro Sportiv 330 (Bu modelde Satıs fiyatı 2000bin indirimle 1700-1800 CİVARI cok rahat alırsınız ve memnun eder arkadasımda var.Deore setli)
6-Scott Sportster 40-50 ikisininde fiyatı 2000Tl civarı iyi alternatifler.
Bakın degerlendirin kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Gençel
Arkadaşlar bende salcano xrs070 almayı düşünüyorum. Sizce nasıl tavsiye eder misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
@Yusuf Gençel Merhaba Yusuf; Aslında 600 TL Bu bisiklet bıraz daha biliktrip XRS 040 alsan 950 TL ye daha Pro uzun ömürlü 10 KG lık Sora setli iyi bir bisikletin olsa.Mümkün mü.
EDİT:Birsey yazarsanız yatıyorum yarın yazarım.Forumda "XRS 040 yazıp bakın suan almayı düsündüğünüz XRS 070 den 4-5 KAT daha iyi Pro ya yakındır.Sora Set (800TL) Fiyatına satılıyor En F/P ürünü Yusuf.İncele konuyu ne demek istediğimi anlıycaksın.
Yarın soruların varsa özelde yaz cevaplarım.İs var yatıyorum iyi geceler iyi forumlar dilerim.

@ismail_32 dostum sana önerim fiyat aralığında bir şehir-tur bisikleti bakman. "dağ bisikleti hammallıktır"
@Yusuf Gençel Lenora'nın da dediği gibi en azından xrs 040 bakmanı tavsiye ederim. öbür türlü xrs 70 denen bisiklet pek bi türünün bisikleti değil yani insanı bisikletten soğutacak gibi duruyor.
@Lenora Nora

@Lenora Nora haklısınız fakat önerdiğim bisikleti de bilirsiniz zaten tam da arkadaşa gidecek bir bisiklettir. Hani 2 Bin TL bütçem var diyor üzerine az daha ekleyebilirse çok güzel bir bisiklet sahibi olacaktır. :)

Geri