Scudo Sports

Bisiklet tercihi yardım

@Anonim Aynen.Ekleyebilirse dün yazdım güzel tercih olur önerdiğiniz.Yine birazcık daha eklerse 2 tane önerdim memnun kalır diye düsünüyorum :) İyi Forumlar

Scudo
Ben doğa şartlarında (orman ve arazi) kullanıyorum o yüzden o seçenekleri verdim. Fiyat aralığım 2000 - 3000 arası. Her satıcı bayisi olduğu ve en çok satması gereken bisikleti övüyor o yüzden kafam karıştı ve bilenlere sorayım istedim.

Merhabalar,
Konu sahibinin müsadesi ile bende yardımlarınızı istiyorum.

Bir bisiklete ihtiyacım var. Tam olarak ne istediğimi biliyorum aşağıda yazacağım sizlere zahmet bana önerilerinizi yazarmısınız. Konu'da okudum tüm mesajları ama gene de kafamda bir model netleşmedi.

İşim gereği çok boş zamanım olabiliyor ve bu zamanlarımı bisikleti kendime düzenli bir spor olarak belirlemek istiyorum. Genelde sahil yolundan Maltepe-Kartal. Maltepe-Tuzla gibi yerlere gideceğim sizler kadar profesyonel olduğum vakit uzun yol yapmayı deneyeceğim. Forumu ve bisiklet gruplarını yakından takip ediyorum gezilere de katılmayı planlıyorum tamamen kendime iyi bir bisiklet sürücüsü dedikten sonra. Zamanın bir önemi yok 50 yaşın da da 60 yaşında da bisiklet kullanıcısı beyfendiler mevcut forumda yaşım 25 uzun seneler bu sporu yapmak istiyorum.

Boyum: 1.70.
Kilo: 65

Bütçem 1.500 TL.

Belirlediğim bir model var: (link)
Bu attığım V fren sanırım diskten frenli modelleri oluyor mu bu yol bisikletlerinin.

Yukarıda ki linktedir. Lütfen bana bu olmaz sen buna binmelisin veyahut bunların alternatifi olarak modeller de önerebilirsiniz.
Hepsinize saygılar, iyi günler.

@Mr. BlacK
Şehir bisikleti alman senin için iyi olur diye düşünüyorum.

@mehmet ugur demir
Selam,

Uzak yerlere gitmeyi düşündüğüm için hafif bisiklet ve hız bisikleti olarak düşünmüştüm. Sizce hangi modelleri önerirsiniz şehir bisikleti olarka.

@mehmet ugur demir

Öneriniz için teşekkür ederim. Kararımı verdim "YOL" bisikleti alacağım, biraz da hızı seven birisiyim.
1.500 TL'ye kadar işimi görecek bir bisiklet önerisi olan varsa çok sevinirim.

Marka takıntımda yok Corratec bisikletlerini çok beğendim sanırım oda bizim bütçeyi aşar :)

Dağ bisikletiyle yol gidersin ama seri olamazsın. Hafif kilonda olduğunu varsayarsak (yanlış anlama) daha hafif bir bisiklet al. Lastiklerin inceliğinden korkma , bazen zikzak yaparsın o kadar , oda bir süre sonra parkur gibi geliyor.

Dağ bisikletinden pişmanım ben şahsen. Al şehir yada yol keyfine bak

• Beğen
Tepkiler: Uğur_can
@EnesEfe

Estağfurullah zayıf olmak ayrıcalıktır diye bakıyorum, iltifatın için teşekkür ederim.

Bende böyle düşünüyorum Mehmet Uğur DEMİR arkadaşımızın attığı 730TCA ları beğendim açıkcası. Uzun süre binmeyi düşündüğüm için şu bütçeyi 2.000'e yükselttim. İnşallah sizlerin önerileri ile güzel bir bisikletim olacak.

Saygılar, iyi günler

Yeni üyeler ( konu açma yetkisi olmayan ) için yanlış anlaşılmasın kimseye akıl vermek niyetinde değilim ancak konu açamadığımız için diğer arkadaşların konularını istemeden olsa da dağıtıyoruz. Tavsiyem fiyat aralıkları oluşturularak örnek : 1000 tl -1500 fiyat aralığı f/p bisiklet anketi mtb , yol vs türler için bir anket oluşturulması .Bu biz yeni arkadaşlar için hem tavsiye olur hem de konuların fazla dağılmamasını sağlar .

Dün pek konuya bakma fırsatım olmadı ama gördüğüm kadarıyla konu biraz dağılmış. Yeni gelen arkadaşların bisiklet tavsiyeleri konusunda @ismail_32 isimli arkadaşa katılıyorum. Yönetici arkadaşların bu konu hakkında bir çözüm getirmesini umuyorum.

Her neyse konuya gelecek olursam @Anonim nin önerdiği quick cx 4 gerçekten de çok iyi ve hoşuma gitti ama fiyatı baya bir yüksek.

Ben aşağıdaki bisikletleri de beğendim sizce nasıllar ve quick cx 4 ten artı ve eksi yanları nelerdir bunları değerlendirebilir misiniz:

(link)

(link)

Arkadaşlar selam, yukarıda bir arkadaşta söylemiş, maalesef konu açamıyorum ve naçizane yardımınızı bu konu altında bekliyorum, artık kurtulmam lazım dağ bisikletinden:)
Ben şöyle özetliyeyim, lütfen bana 3.000 - 3.500 tl arasında, mekanik frenli ve sabit maşalı bir tur bisikleti öneriniz, bütçem esnektir, rahatça önerebilirsiniz. Ben trek fx 7.4, specialized sirrus elite, merida speeder 500 ve cannondale quick speed 1 arasında kaldım sürekli kafam karışıyor, biran önce almalıyım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Talha Mezik bahsettiginiz markalardan hangisi icininize sindiyse gidin onu alin.hicbir sorun yasamazsiniz bu markalarla.gidin hepsini yakindan görün.

1. utku bayburt teşekkürler cevabınız için, ben tiagra, deore, ultegra, alivio falan filan bunların arasında kalakaldım, yapı olarakta biraz ince eleyip sık dokuyan biriyimdir maalesef onun için sormuştum, evet ben bir fırsat bulup bunları görmeye gitmeliyim...

@Talha Mezik cok fazla bir fark olacagini zannetmiyorum.merida ve cannondale biraz daha yol bisikletine yakin.2li aynakol var ikisinde de.bu yuzden yol bisikleti donanimlari var.eger uzun turlar yapacagim diyorsaniz specialized ya da trek arasinda gidip gelmelisiniz.ön masaya da bagaj takarim derseniz ön masalar karbon.bagaj delikleri olmayabilir.gerci 2015 treklerde var sanirim artik.

bir de sadece tur amacli bakiyorsaniz bisiklet gezgininde vsf markasi var ona da bir bakin derim.sadece tur amacli tasarlanmis bisikletleri var.

@utku bayburt çok teşekkürler, peki siz olsanız hangisini tercih edersiniz, ben çok çok uzun turlar yapmam, İzmir çevresinde urla, seferihisar, çeşme gibi olur diye düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
@Talha Mezik kisisel tercihim trek ya da specializedden yana olurdu.(zaten trek fx 7.3 kullaniyorum)ama bu tamamen kisisel o markalara olan hayranligimla alakali.iyi veya kotu diye deil.yoksa soylediginiz markalarin hepsi kendini kanitlamis markalar.bagaj takip senede 1-2 kere tur yapacaksaniz ve sehir icinde turluyorsaniz disc fren almayin derim.(merida disc frenli)2li aynakol da kisiye gore degisir ben tercih etmiyorum.

@utku bayburt çok teşekür ederim size, inşallah en kısa sürede birini alıp buradan bilgi vereceğim, tekrar çok teşekkürler...

Hocam bende forumda yeniyimde mesaj sayım az olduğu için konu açamıyorum mecburen buraya yazıyorum yarın bisikleti alacağım inşallah ama kararsız kaldım bi yardımcı olursanız çok iyi olur bütçeme uygun olanları yazıyorum +ları -leri önerileriniz varsa önerdiğiniz bisikletleri herşeyi yazabilirsiniz ;

• Kron XC150 / (link)
  • Salcano XRS070 / (link)
  • Paxton Zealous 300 / (link)

Geri