SlowButProud
Daimi Üye
- Tepki
- 482
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kilo verme durumunun yuzde 70 i beslenme ile alakali beslenmede problem vardir. Beslenmeye dikkat etmesseniz isterseniz haftada 1000km surun netice alamassiniz. Hatta kas miktari arttigi icin kilonuz bile artabilir.Bence bünyeden veya beslenmeden kaynaklı olabilir 85 kg yağ oranin iyise kilo problem degil bel bölgemde yağlanmam var kronik hale geldi eritmem zor ama uğraşıyorum. Bel fıtığım var spor salonuna bu yüzden gidemiyorum.yogayla beraber bisiklet üzerine yoğunlaştım.
aerobik bölgede uzun düşük nabızlı sürüşler yağ yaktırır, anaerobik bölge kaslarını zorlayarak gelişimini zorlar. Yağ yakmak sitiyorsanız 40dkyı geçmeniz lazım zira ilk20dk genelde kc depo karbonhidratlar kullanılır devamında yağa geçilir. Tabi bunun çok çok ayrıntısı var ama genel olarak mantık buBisiklet sporuna yeni yeni başladım 2 aydır kendimce elimden geleni yapmaya calışıyorum.göbek bölgemi 112 cm den 100 cm ye kadar incelttim.Göbek bölgesindeki yağlanma için beslenmeye dikkat ederek haftada 2 kere 40 50 km antremana cikiyorum .ve işe gider gelirkende yaklaşik 6.5 km yol yapiyorum .sabah kahvalti yapmadan cikiyorum ve nabiz bölgelerim kısa mesafede aerobik olmasimi bana daha fazla yağ yaktirir yoksa anaerobik bölgede olmasımı daha fazla yağ yaktırır.bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse cok sevinirim.
Uzun mesafede aerobik yada anaerobik bölgede olması fark ettirirmi ?
318287 dosyayı görüntüle
Merhaba, benim yaşım 34 ancak benim de bazı zamanlar 50km civarı bi sürüş sonrasında 1-2 gün kendime gelemediğim oluyor. Ben de sigara kullanmıyorum. Bunun birden fazla sebebi olabilir; hava sıcaklığı, toplam tırmanış, bu tırmanışın güzergaha nasıl yayıldığı, son 1-2 gün yedikleriniz, sürüş sırasında yedikleriniz, vb. gibi sayılabilir daha. Eğer herşey aynı olmasına rağmen bu durumu yaşıyorum diyorsanız o zaman kaslarınıza toparlanması için gerekli süreyi tanımıyor olabilirsiniz. İlk 1-2 sürüşte değil ama sonrasında gelen sürüşlerde birikmiş yorgunluğunuz olabilir kaslarınızda. Tabi bu toparlanma süresi yaşla ve genetik altyapınız gibi değişkenlerle de alakalı, maalesef değiştiremeyeceğimiz değişkenler bunlar.57 yaşındayım çanakkale ezine arası ezine ayvacık arası haftada 4 kere ortalama 40 km sürüşlerim var çanakkale ezine arası 4 tane 2-3 km lik dik rampaları zorlanmadan şükür çıkıyorum..sürüş sonrası 2,3 gün yorgunluğu atamadığım oluyor..yaşamı bağlı beslenmeyemi bağlı yardımcı olursanız teşekkür ederim sigara alkol hiç kullanmadım
boy kilo ve o sürüşlerinizin nabız hız kadans vs dataları stravada vs varsa ancak öyle yorum yapılabilir, data olmadan fal bakmak olur.57 yaşındayım çanakkale ezine arası ezine ayvacık arası haftada 4 kere ortalama 40 km sürüşlerim var çanakkale ezine arası 4 tane 2-3 km lik dik rampaları zorlanmadan şükür çıkıyorum..sürüş sonrası 2,3 gün yorgunluğu atamadığım oluyor..yaşamı bağlı beslenmeyemi bağlı yardımcı olursanız teşekkür ederim sigara alkol hiç kullanmadım
Abi bence biraz dinlenmelisin yoksa kas gelişiminde sıkıntılar olabilir .ben 35 yaşındayım 50 100 km arası yaptigim gunler en az 1 gün of veriyorum cogu zaman 2 bile oluyor.sürüşten sonra aldigin protein ve elektrolit dengesi cok önemli bel bölgeniz kaç cm vucudunuzdaki yağ orani nedir nabiz kadans sürüste hepsi cok önemli vucudunuzdaki d vitamini b 12 vitamini eksiklikleride yorgunluk yapar .kendinizi çok fazla yormadan ve güzel bir beslenmeyle bu süreci atlatabilirsiniz57 yaşındayım çanakkale ezine arası ezine ayvacık arası haftada 4 kere ortalama 40 km sürüşlerim var çanakkale ezine arası 4 tane 2-3 km lik dik rampaları zorlanmadan şükür çıkıyorum..sürüş sonrası 2,3 gün yorgunluğu atamadığım oluyor..yaşamı bağlı beslenmeyemi bağlı yardımcı olursanız teşekkür ederim sigara alkol hiç kullanmadım
Vücüdunuz iri olabilir önemli olan yağlanmanız ne durumda ? Bel bölgesi 90 cm aşmamalı bence 90 cm den sonra iç yağlanma başlıyor.Benim vücudum biraz iri o yüzden pek fazla inmiyor kilo
Yağ yakmaya başlarken yine yakıt da almak lazım abi sanırım. Geçen bir sürüş yapmıştım, z2,5- z3 arasında nabzım dolaşırken kahvaltı da yapmış olmama rağmen bonkladım, midem bulandım nabzım 160'ken 165lere çıktı. Hissedilen güç de baya bi arttıVücut her zaman önce kolay olanı kullanır. Karbonhidrat daha kolay yakılır. Onun için yağ yakmak için depolanan karbonhidrat tükendikten sonra asıl yağ yakma başlar. Zone 2 sürüşleri uzun olmalı ki yağ yakılsın.
Yağ yakmaya başlarken yine yakıt da almak lazım abi sanırım. Geçen bir sürüş yapmıştım, z2,5- z3 arasında nabzım dolaşırken kahvaltı da yapmış olmama rağmen bonkladım, midem bulandım nabzım 160'ken 165lere çıktı. Hissedilen güç de baya bi arttı
Peki nasıl bakmak lazım, nelere dikkat etmek lazım yağ yakımı yapmak için ? Basit kalori açığı dışında yağ yakımı sağlanması içinÖncelikle 2 ile ile 2.5 fark eder. Zone bölgelerinin de iyi ayarlanması lazım. İkincisi yağ yakmak kolay değildir yoksa bu kadar kilo problemi olmazdı. Yakıt alırsın problem olmaz ama günün sonunda iş her zaman aldığın ve yaktığın kalori miktarına göre olur. Temel düzeyde aldığın ve depoladığından fazla iş yapmışsan yağ yakmış olursun.
Peki nasıl bakmak lazım, nelere dikkat etmek lazım yağ yakımı yapmak için ? Basit kalori açığı dışında yağ yakımı sağlanması için
kcdeki depo karbonhidratlar ortalama 20dkda tükenir o yüzden 40 dakikayı aşan antremanlar yapmak lazımPeki nasıl bakmak lazım, nelere dikkat etmek lazım yağ yakımı yapmak için ? Basit kalori açığı dışında yağ yakımı sağlanması için
Yüksek nem ve sıcaklıkta ilk bozulacak olan "nabız" 💔