Scudo Sports

Bisiklet turları ve ortalama nabız

43 yaş, dinlenik nabzım 45-55 arası. Gün içinde de 65-80 arası gidiyor. Form tuttuğum zamanlarda 190ları gördüğüm olmuştur ama acayip korkuyorum bundan. Geçen nabzı düşük bi arkadaş ile sürerken ben 180lerde giderken onun 145 nabızda benzer gücü ürettiğini görünce bayılacaktım. Çok kişisel bi konu ve uzun uzun çalışmak gerek.

Scudo
Bu da biraz yanlış, çünkü bahsettiğiniz yüzdeleri, Dinlenme Nabzı ve Maksimum Nabız arasında kalan "Nabız Rezervi"'ne (umarım Türkçe terim budur) uygulamak gerekiyor, sadece maksimuma değil. Zaten bu yüzdelik dilimler de 2-3-4 şeklinde giden nabız bölgelerini oluşturuyor.
T100 triatlon yarislarinda bu sekilde veriyorlar. Her atletin BPM olarak nabzi farkli olmasina ragmen "% of max heart rate" birbirine yakin
1724279067698.png

43 yaş, dinlenik nabzım 45-55 arası. Gün içinde de 65-80 arası gidiyor. Form tuttuğum zamanlarda 190ları gördüğüm olmuştur ama acayip korkuyorum bundan. Geçen nabzı düşük bi arkadaş ile sürerken ben 180lerde giderken onun 145 nabızda benzer gücü ürettiğini görünce bayılacaktım. Çok kişisel bi konu ve uzun uzun çalışmak gerek.
O kisinin buyuk ihtimalle max nabzi da dusuktur. Iste bu yuzden nabiz karsilastirirken dakikadaki atim sayisi (BPM) degil, max nabzin %'si kullanilmali diyoruz

Geri