Scudo Sports

Bisiklet ve motosiklet ikilemi

İkisinin de yeri ayrı.. Geçtiğimiz yaz motosikletle 3300 km Karadeniz Turu yaptım ve 10 günde tamamladım. Bisikletle yapmak istesem daha fazla zaman harcamam gerekecekti, bunun yanı sıra daha az yakıt yakacaktım (mesela 0 :) )

İki teker olsun da bana hepsi uyar :)

Scudo
@Gökhan Akkaya Konuyu okudum hocam, gaz kolunu çekince direk 100 kilometre/saate ulaşıyorsun 800"lü cc'lerde. Ne bileyim 1 saatte motosikletle gidebileceğin yolu bisikletle 1 günde gitmek falan kolay alışılabilecek şeyler değil.

O değilde kilit olmuş e-5 te anca motorların vızır vızır geçtiği yolda bisikletle pedallayan 2 eleman gördüm, acaba yürek mi yemişlerdi

@mrth kilit olmuş e-5'te biz bile vizir vizir gidemiyoruz. hatta motorların geçemediği çoğu yerden biz geçebiliyoruz.

Motorsiklet bence dünyanın en tehlikeli ulaşım aracıdır.

• Beğen
Tepkiler: Mavi Kartal
Bana da çok soruyorlar neden motor kullanmıyorsun madem böyle geziyorsun motosikletle daha kolay olmaz mı istediğin yere gidersin bla bla bla :koptum: Yahu haklısınız ama bisikletin ekstrası spor aktivitesi olması. Bunun dadı bi başka diyorum :komik:

• Beğen
Tepkiler: Mavi Kartal
2 tekerli bir aracın 60+ km lerde seyir ettiği her an tehlike gerçektir.

İster bisiklet ister motor, bu süratin üstüne çıkıldığında tehlike göze alınmış demektir.

Şimdi bende bisikletle 60+ gördüm ama yani :D tehlikeyi göze alarak

Açık konuşayım; bağırta bağırta motorsiklet kullanılmasından nefret ediyorum. Büyük gürültü kirliliği. Bu karşılaştırma bisiklete saygısızlık...

• Beğen
Tepkiler: osiosborn
@omur_ms Benim motosikletim vardı satıp bisiklet aldım istediğim saatte spor yapma şansı yakaladım bisiklet ile şehir içinde motor ile gidebildiğim her yere gidebiliyorum. 107 kilodan 95 kiloya düştüm bir de bisiklet sayesinde.

• Beğen
Tepkiler: İstanb_lue
17 yıl motosiklete bindim 75 kilodan 105 kiloya çıktım. Üç aydır bisiklete biniyorum 90 kilodan 80 kiloya düştüm...

Bir motosikletim vardı, fakat kilolarım fazlalaşınca bisiklet almaya karar verdim. Eğer gideceğim yer yakınsa bisiklet, uzaksa motosikleti tercih ediyorum. Motosikletin 2 kişi taşıması da ayrı avantaj.

İkisinin de yeri ayrı fakat 600'lük bir SS makineden inip bisiklete atlayınca binesim gelmiyor.

Bisikleti hep 50 km'lik kullandigim icin beni etkilemiyor.

Yillarca uzun turlar icin yuksek cc'li ve mumkunse cift silindirli motor olmasi gerektigini dusunmustum. Simdi bisikletle uzun turlar yapanlari gorunce 150 cc motorumla da yapilabilecegini dusunuyorum, varsin gunluk 500-600 km olmasin, 250-300 km olsun, o da olumlu.

Bisiklet, cabanizin karsiligini gordugunuz bir alet, ancak motorla viraja yatmanin, arabada hissedemeyeceginiz ivmelenmenin keyfi paha bicilemez.

Bisiklet iyi, motosiklet kötü diyenler nasıl bu sonuca varıyorlar anlamıyorum.

Her ikisine de sahibim. Yamaha Xmax maxi sccoterim var. Benim için yeri çok farklı. Binlerce km gezdim.

Bisikletimin yeri çok ayrı. İkisinin de avantajları ve dezavantajları var.

Ben aslında motorsikletçiydim. 150 cc lik motorumla İzmir'den Diyarbakır'a gitmişliğim var.İkinci çocuğum olunca motorum sattım. Ama iki teker alışkanlık yapınca bisiklete yöneldim.Bu arada kiloda değişme falan olmadı. Hep 75 kiloydum. Şartlar olgunlaşınca yeniden motorsiklete dönüş yapacağım. Ama bisikleti de bırakmayı düşünmüyorum.

Bambaşka dünyaların makinaları, kesinlikle kıyaslamayın ikisini.
İstanbul park ve İzmir Ülkü yarış pistinde 4 silindir koşturmuş bir sürücü olarak söylüyorum bunları.

Bence de her ikisinin yeri ayrı tabiki de ama ben bisikleti tercih ediyorum nenenini sorarsanız motora 2000-3000 tl para veriyorsunuz ve 125 veya 150cc lik bir motora yetiyor ama bu parayla güzel bir claris setli bir bisiklet alabilirsiniz hem spor yapmış oluyorsunuz hemde zevkle sürüyorsunuz ve benim yaşadığım yerde pek böyle trafik veya yoğun insan nüfuslu bir yer değil o yüzden bisikletimi rahat rahat sürebiliyorum o yüzden motormu bisikletimi denildiğinde bisikleti tercih ediyorum

26 eylül 2017 de tercihimi bisikletten yana kullandım.birazdaha ekleseydin motorsiklet alsaydın diyenlere inat.
Bisiket motorsiklet aslında ikilem değil gerçekte tercih meselesi.birazda sizin gündelik gerçeklerinizle alakalı diye düşünüyorum..
Hızı hiç sevmem.aceleyle iş yapmayı daha az tercih ederim.
insanları seviyorsanız, gezmeyi seviyorsanız kesinlikle bisikletle yola çıkılmalı..
Bisiklete binmenin onlarca keyifli tarafı var.
Yolda göz teması sağladığım herkese selam vermek,bir daha göremeyeciginizi bildiginiz insanlarla sohbet etmek herkezten bir sey öğrenmek inanılmaz insanca..

Bir kaç bisikletim ve 2 motosikletim var, motosiklette enduro, motocross ve supermoto branşında yarışçı lisansım var, yani konusu geçen araçları çok iyi bilirim.
Birisi motorsuz tamamen kendi harcadığım eforla hareket eden kısa mesafe ulaşım aracı diğeri yakıtla çalışan ruhsatsız ve ehliyetsiz kullanamayacağınız bir araç neyini kıyaslayacaksınız bu iki aracın, hani konu hakkında yorum yapmak bile saçma geliyor. Birisi bana gelse abi motosikletin var zaten ne diye bu bisiklete biniyorsun dese ağzımı açıp tek bir kelime söylemem affederim ama bir daha aynı şeyi sorarsa o an yerden bulacağım taşı kafasına indiririm

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
Geri