Ikisinide uzun yillardir kullaniyorum. Motor ile bisiklet çok farkli klasmanlarda. Karsilastirilmasi yanlis olur. Ama sunu net olarak söyleyebilirim. Bisiklet daha güvenli.33 yaşındayım. Uzun yıllardır bisiklet sürerim (hobi, spor amaçlı). Aynı zamanda içimde bir motosiklet hevesi de vardı. Bu yıl ilk kez motosiklet sahibi oldum. Ancak nasip oldu. İlk kez kursta ders alırken sürmüştüm. Şunu diyebilirim ki ikisinin de tadı ayrıymış, birinin verdiği zevki diğerinden alamıyorsun. En azından benim için öyle. Tarz ve zevk olarak bambaşka araçlar. Nihayetinde biri motorlu diğeri motorsuz taşıt.
45 yaşındayım 20 yıl motosiklet kullandım, şimdi keşke motosiklet yerine bisiklet kullansaydım diyorum.33 yaşındayım. Uzun yıllardır bisiklet sürerim (hobi, spor amaçlı). Aynı zamanda içimde bir motosiklet hevesi de vardı. Bu yıl ilk kez motosiklet sahibi oldum. Ancak nasip oldu. İlk kez kursta ders alırken sürmüştüm. Şunu diyebilirim ki ikisinin de tadı ayrıymış, birinin verdiği zevki diğerinden alamıyorsun. En azından benim için öyle. Tarz ve zevk olarak bambaşka araçlar. Nihayetinde biri motorlu diğeri motorsuz taşıt.
Geçen Ducati Scrambler gördüm çok hoşuma gitti ama Istanbul trafiğinde almak çok akıl karı değil sanırım belki Antalya için alabilirim tatillerde gittiğimde kullanırım ama tereddütteyim45 yaşındayım 20 yıl motosiklet kullandım, şimdi keşke motosiklet yerine bisiklet kullansaydım diyorum.
Motosikletin vücuda kötü etkileri var. Motosikletin yanında spor da yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin
Ben otobanda 240a çıkıyorum ama 200ün üzerinde tedirginlik başlıyor benceHiç motorsikletim olmadı. Sadece arkadaş arkasında binmişliğim var. Ama bir arabam var ve tamamen farklı araçlar olmasına rağmen şunları kişisel olarak söyleyebilirim.
Araba ile çıktığım 100 km/h hızın benzer hissini bisiklet 30 km/h'dan itibaren veriyor. Arabadaki 120 km/h hızın hissettirdiği, bisiklette 40 km/h'dan itibaren benzer oluyor. Arabadaki 140 ve üzeri hızların birebir hissini bisiklette 50 km/h'den itibaren alıyorum.
Benim bu güne kadar bisikletimle ulaştığım en yüksek hız 65 km. Kısa da olsa bana hissettirdiğini arabamda sanıyorum ki otobanda yasal hız sınırlarını abartı şekilde geçersem alabilirim.![]()
O hızla giderken bir kaza durumunda hiçbir insana zarar vermemenizi temenni ediyorum.en otobanda 240a çıkıyorum ama 200ün üzerinde tedirginlik başlıyor bence
o hizdaki motosiklet kazalarina ambulans yerine imam gonderiyorlarO hızla giderken bir kaza durumunda hiçbir insana zarar vermemenizi temenni ediyorum.
İmam sadece hız yapan için gelsin. Başkaları zarar görmesin.o hizdaki motosiklet kazalarina ambulans yerine imam gonderiyorlar
Benden bahsediyorsan araba, motor değilo hizdaki motosiklet kazalarina ambulans yerine imam gonderiyorlar
Geçen Ducati Scrambler gördüm çok hoşuma gitti ama Istanbul trafiğinde almak çok akıl karı değil sanırım belki Antalya için alabilirim tatillerde gittiğimde kullanırım ama tereddütteyim
Ben otobanda 240a çıkıyorum ama 200ün üzerinde tedirginlik başlıyor bence
Geçen bir YouTube videosunda Ducati Scrambler ı gördüm bayağı hoşuma gitti, siz ne kullanıyorsunuz motor olarak?Son 1yıldır motosikleti tamamen trafiğin stresinden kurtulmak için aldım. İnanır mısınız ne -afedersiniz- öküz gibi 1 dakika boyunca korna çalanları duyuyorum ne şeridi ortalayıp gitmeyeni ne elindeki telefon yüzünden araba süremeyi unutanları görüyorum. Açıyorum gazı geçip gidiyorum yanından, hepsi arkada kalıyor. Park derdim yok, gecikme derdim yok vs vs. Vallahi trafik stresim bitti.
Amma ki bisiklet, ellerinizden öper 3 tane var. Ulaşımı motosiklet, keyfi bisikletle sağlıyorum. Çarşıya markete katlanır, dağa bayıra mtb, grupça uzak yerlere yol.
Tabi zevkleri tartışmaya açacak değilim ama Türkiye şartlarında en leş ulaşım aracı şahsi otomobil olabilir. Yüzüne bakmıyorum artık meretin![]()
Geçen bir YouTube videosunda Ducati Scrambler ı gördüm bayağı hoşuma gitti, siz ne kullanıyorsunuz motor olarak?
Bunlar çok farklı zevkler. Yol müsait olduğu sürece ben de gidebileceğim üst hızlarda gitmekten acayip bir keyif duyarım. Otomobillere karşı çok ilgiliyim ve severim. Üst limitte kullanmak çok ayrı bir keyif verir. Tabii üst limit dediysem kimsenin canını malını riske atmadan makul hızlardan bahsediyorum. Ayrıca incecik kauçuk lastik, bir çuval civata, bilmem kaç tonluk teneke kavramlarını da garipsiyorum açıkçası. En nihayetinde içinde oturduğumuz evlerimiz de kamyonlar dolusu kumdan yapılıyor değil mi?Bence boş otobanda bile 140 üzerine çıktığınızda tedirgin olmanız gerekir.
Sizin hayatınız ve sizden başkalarının da hayatı ve canı; yaklaşık 1.2 ile 1.6 ton arasındaki teneke kutuyu taşıyan içi hava dolu 4 tane incecik kauçuk tekerlere emanet. Yüksek hızlardaki en ufak problem mikrosaniyeler içinde kontrolünüzden çıkar.
Canınızla kumar oynamayın bence. Kendinizin ya da başkalarının canı için "oyunu kaydettim, ölürsem yeniden başlatırım" diye bir şey de yok.
Alman otobanlarında çok araç kullandım orada hız sınırı da yok yanından 250-300le porscheler audiler vızır vızır geçiyor, bizdekinden çok daha az kaza olduğu malum. Ben aracımda mesela runflat lastik kullanıyorum lastik patlasa da güvenle durulabiliyor, daha önce lastik basıncı 0ken eve kadar gittiğim oldu. fren balatalarını araç ölçüyor bitmeden ayrı veriyor ki ben daha bitmeden değiştiririm. Motor yağında kirlenme olunca km dolmasa da değişim için uyarı veriyor ki onu da ben uyarı vermese de 10bin kmde değişirim.Bunlar çok farklı zevkler. Yol müsait olduğu sürece ben de gidebileceğim üst hızlarda gitmekten acayip bir keyif duyarım. Otomobillere karşı çok ilgiliyim ve severim. Üst limitte kullanmak çok ayrı bir keyif verir. Tabii üst limit dediysem kimsenin canını malını riske atmadan makul hızlardan bahsediyorum. Ayrıca incecik kauçuk lastik, bir çuval civata, bilmem kaç tonluk teneke kavramlarını da garipsiyorum açıkçası. En nihayetinde içinde oturduğumuz evlerimiz de kamyonlar dolusu kumdan yapılıyor değil mi?![]()