karakartal'a katılıyorum,
şuan sizin vücudunuz normal görünüşe sahip değildir, biçok insan gibi. örneğin omuzlarınızdan, gögsünüzden, sırtınızdan bahsediyorum.
evde göğüs çalışmak çok zordur. çünkü dumbell ile yapılacabilecek göğüs hareketleri çok sınırlıdır ve ağır kilolar ister. örneğin, sehpaya yada yere uzanıp göğüs pres yapmaya kalksanız bile elinize en az 15 15 veya 20 20 dumbell almanız gerekir. aynı harekeri halter ile de yapabilirsiniz (bench press)
omuz hareketleri, dumbell ile nispeten yapılabilir. durum göğüse göre daha parlak
"banane" hareketi bile omuzlarınızı toplarmaya çalışabilir.
dumbell ile sırt hareketi neredeyse çalışılamaz. 1-2 hareket bulunabilir fakat verim alıncağını sanmıyorum.
dumbell ile yapabileceğiniz en iyi şey ön ve arka koldur.
bunun dışında mekik-şınav-barfiks gibi "ev tipi" hareketlerle de çalışma yapılabilir.
2-3 farklı şınav tipi olduğunu farkedersiniz mesela yaptıkça. isterseniz arka kola yüklenir, isterseniz göğüse, isterseniz kanatlara. ellerin açık/kapalılığına göre değişir.
çok iyi karın kası yapılabilir mesela evde
mekik herşeydir..
size tavsiyem, 2 ay, sadece 2 ay salona gitmeniz. bunun sebebi, vücudunuzu toplarlamak olacak. evde bunu başaramazsınız. çünkü hareketler sınırlı. aletlerle 2 ay vücudunuzu gayet gözle görülebilir şekilde toparlayabilirsiniz. hem de bu süre içinde hareketleri doğru yapmayı öğrenmiş olursunuz, vücudunuzu da tanırsınız.
2 aydan sonra, salona gitmeye üşenmeye başlanır zaten hafiften
ev hareketleriyle devam edersiniz
ama hiç salona gitmeden, evde dumbell ile antrenman pek verimli olmuyor. etkisini çok uzun vaadede görürsünüz. örneğin 1 yıl gibi. evde bıkmadan usanmadan 1 yıl hareket çalışın, vücudunuz forma girer evet. ama biyerden sonra sıkar sizi bu yavaş gelişim. dediğim gibi, vücut önce toparlanmalı. omuzlarınız hafiften çıkmalı" ben burdayım" demeli. gögsünüz hafif kabarmalı, duruşunuz dikleşmeli. ön kol, arka kol ve kanat hafiften belirginleşmeli. 2 ayda bunların tamamı gerçekleşir.
edineceğiniz tecrübeler de cabası
eğer olur da salona başlamaya karar verirseniz, dikkat etmeniz gereken tek şey var aslında: hareketleri doğru yapmak. 6 yıldır salona giden ama vücuduna bunu yansıtamamış insanlar tanıyorum.
vücut deyince herkesin aklına ön kol pazusu gelir
o pazu çıktımı tamamızdır
ama aynanın karşısına geçip vücudumuzu incelememiz lazım. omuzları, gögsü, kanadı, arka kolu