Kursat akin
Aktif Üye
- Tepki
- 540
@Serkan Mıstınoğlu klasik bir esnaf olarak 1,5 yıldır öğleye kadar olan zamanımı bisiklete ayırdım. (yarış antremanı ) 15 000 km antreman yaptım. bu arada iş yeri, borç harç, çalışanlar vs. antremanda sürekli çalan telefonlar bir esnaf olarak tam bir fondo yarışçısı olma çabası içine girdim. bütün derdim peletonun başlangıçta beni silkelememesiydi ilk başta hedefim .(nabız patlaması ) 45+ da bu yıl beş yarışta 3 kürsü gördüm ve diğer ikisinde ilk beş. uzun parkurlarda genel klasmanda ilk yirmiler hatta kapadokya fondo da genel klasmanda 6. oldum. sponsor desteksiz ve zamansızsanız başarılı olmak çok zor. antreman bilgisi, doğru beslenme ve doğru dinlenme şart. bunlar içinde yeteli zaman gerekli. ekipman ne yazıkki azıcık üst olmak zorunda. (hafiflik, atağa cevap verme, anında vites geçişlerine tepki vs... ) bütün bunların karşısında rakiplerim ne yazıkki tam zamanlı bisiklete binen, geçmişleri bisiklet kökenli insanlar ya da işi gücü sadece bisiklet olan insanlar. (istisnalar elbette var ) onlarla rekabet etmek inanılmaz zor. ilk yokuşta onlar gidecek ve diğerleri arkadan baka kalacaklar ne yazıkki. yine de iyi antreman ve beslenme bana göre fondolarda derece için zor değil amatörler için. emek ve biraz nakit ve uykudan feragat istiyor....