Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yarışlarında ne amaçla yarışırsınız?

@Serkan Mıstınoğlu klasik bir esnaf olarak 1,5 yıldır öğleye kadar olan zamanımı bisiklete ayırdım. (yarış antremanı ) 15 000 km antreman yaptım. bu arada iş yeri, borç harç, çalışanlar vs. antremanda sürekli çalan telefonlar :) bir esnaf olarak tam bir fondo yarışçısı olma çabası içine girdim. bütün derdim peletonun başlangıçta beni silkelememesiydi ilk başta hedefim .(nabız patlaması ) 45+ da bu yıl beş yarışta 3 kürsü gördüm ve diğer ikisinde ilk beş. uzun parkurlarda genel klasmanda ilk yirmiler hatta kapadokya fondo da genel klasmanda 6. oldum. sponsor desteksiz ve zamansızsanız başarılı olmak çok zor. antreman bilgisi, doğru beslenme ve doğru dinlenme şart. bunlar içinde yeteli zaman gerekli. ekipman ne yazıkki azıcık üst olmak zorunda. (hafiflik, atağa cevap verme, anında vites geçişlerine tepki vs... ) bütün bunların karşısında rakiplerim ne yazıkki tam zamanlı bisiklete binen, geçmişleri bisiklet kökenli insanlar ya da işi gücü sadece bisiklet olan insanlar. (istisnalar elbette var ) onlarla rekabet etmek inanılmaz zor. ilk yokuşta onlar gidecek ve diğerleri arkadan baka kalacaklar ne yazıkki. yine de iyi antreman ve beslenme bana göre fondolarda derece için zor değil amatörler için. emek ve biraz nakit ve uykudan feragat istiyor....

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu Cumhurbaşkanlığı turunda sprint trenine bile giremeyenler egolarını tatmin ediyor işte abi :islik:

@hamlet2006 “başka sporlarda bu yok” cümlesi haricinde noktası, virgülüne kadar katılıyorum.
Bu gibi cümleler de hep beni biraz sinirlendirir. Basketbol, futbol, hentbol vs. gibi sporlarlar ile uğraşan bir çok kişinin ağzından duyuyorum böyle cümleler. Birinden duyduğumda diğeri aklıma geliyor “demekki her sporda var” diyorum.
Yanlış anlamayın ne anlatmak istediğinizi anladım ve bisiklet sporunu ne kadar sevdiğinizi ve bilgi dağarcığınızın çok geniş olduğunu biliyorum. Sadece okuyunca gözüme takıldı yazmak istedim.:tskler::)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@cember3454 hocam merhaba . Söyleyeceğim şeyleri kesinlikle polemik amacıyla söylemeyeceğim.
Orta 1 ingilizce dersinde öğretmenimiz sporları yazarken ayrıca oyunlari da ( games) yazmıştı. Futbol basketbol .... oyun olarak , koşu, balıkçılık.... spor olarak yazılmıştı. Ayrıca NBA reklamlarında " I love this game " diye söyleniyordu.
Saygılar.

@EnesKlf07 TUR’a katılamadı şimdilik. Ama UCI 2.2 Tour of Karadeniz genel klasman 11. bahsettiğim elemanlardan biri :snzdglsn: Şaka gibi

• Beğen
Tepkiler: EnesKlf07
@Serkan Mıstınoğlu

Ama maalesef son 2-3 yıldır milli takım forması giymiş birkaç madalya delisi arkadaş, ısrarla granfondolara katılıp kürsü kapatıyorlar :snzdglsn: Kendilerini bizlerle kıyaslamaları aslında içinde bulundukları kötü ruh halinin göstergesi. Arkalarında destekçileri olan ve ödenek alan, hiçbir tam zamanlı işte çalışmayan bu kişilerin ısrarla amatör yarışlara katılmalarını anlayamıyorum. Umarım egoları doyar :harika: 100'lerce amatörü geçip mutlu olan kişilerden bahsediyoruz sonuçta, ego doyumuna ulaşacaklarını pek sanmıyorum ama neyse :snzdglsn: İçimi döktüm be :cool:

Serkan düşüncelerine katılıp katılmama konusunda erken davranarak ne evet diyeceğim ne de hayır,yukardaki düşüncelerin için,
Nitekim ,tekirdağ yarışında ali rıza fırıncı ile sohbet ettik,alicenap bir kişilik,4 kez milli formayı giymiş,bütün gran fondolarda vardı kürsüde idi hep,seneye geliyor 60 mastıra yanlız uzuna katılır,kisada olmaz,kisada olur ise bana bir yarışta denk gelir ise boynum kıldan ince yapılacak bir şey yok,ben 1976'dan beri alayda yetişmiş bir adamım,7 bisiklet eskittim ,yaşantım bisiklet olmuş yarış değil ,daha yeni geldi gran fondo,2015 senesinde başladı,1976 'da feridun yarışırken ben ferdi bisiklete biniyor idim mektepli değildim,
Şimdi isim vermeden takım adı vermeden bir arkadaşta rahatsız bu durumdan takımda kürsü görmekte ama 50 kategoride durum farklı,çünki orada zafer yalın var ve edirnede gene birinci oldu ,oda milli 52 yaşında tahminim,gene milli olan ısmail iltir kürsüde hep,
Ali kemal güner çok sıkı bir bisikletci seneye 60 yaşında
60 kategoride sıkılar ,mustafa sevinçel ,fatih altan,ersan kaçan ,sadık yalaman , neden sıkı,çünki bu dostlar 30 ve üstüne çıktılar,bu dostlar milli değil,ali rıza fırıncı artık geldi ,fenaaaaaa yapılacak bir şey yok ,boynumuz kıldan ince

@Kursat akin

Kürşat bey sizi anlıyorum seneye firtina ali rıza dostum geliyor ,,,60 mastıra ,boynumuz kıldan ince malesef kabullenmemizmi gerekiyor yapilacak bir şey yok,ali rıza dostum uzunda yarışır yanlız bu sene 60 mastırda uzunda çeşmede 10 kişi bile yoktu,
Ali rıza dostum nasıl bir strateji izleyecek bilmiyorum,
Gene 55 -59 kategoridemi yarışacak ısmail iltir gibi ,
zaman gösterecek,
Edirnede 3 üncü oldu ısmail bey çeşmede ikinci

Ayrıca başarılı bir bisikletci olduğunuz aşikar kürsü görmeniz mükemmel,bence devam durmak yok ,,,,,

@Çağdaş78 olabilir hocam. Farklı bir genelleme olmuş. Ben kulaktan dolma ve az biraz bilgisi olup direkt baltalayıcı eleştiri yapılmasına karşıyım( @hamlet2006 sizin için değil bu cümle yanlış anlamayın. genel bir yorum yaptım sadece)

@Çağdaş78 olabilir hocam. Farklı bir genelleme olmuş. Ben kulaktan dolma ve az biraz bilgisi olup direkt baltalayıcı eleştiri yapılmasına karşıyım( @hamlet2006 sizin için değil bu cümle yanlış anlamayın. genel bir yorum yaptım sadece)

@cember3454 Yanlış anlamadım.Aklıma bile gelmedi.:harika:

• Beğen
Tepkiler: cember3454
saniyorum sadece kendimi tartmak icin yarisirim , ki zaten Cesme de bunu denemek istedim. sonuclar benim icin gayet iyi. umarim seneye cok daha iyi dereceler elde ederim.
yaristan beklentilerden once , burada sorulacak soru , bisiklete neden/nasil biniyorsun olmali?
yani derece ve kursu icinse , benim gibi sadece cumartesi-pazar yada bazen is yogunlugu nedeniyle sadece pazar gunleri binen ve yaklasik 5-10 saat haftalik surus ile bu mumkun degil.
imkani olanlar haftanin 7 gunu ve her gun 4-5 saate yakin bu spora yonelik antreman/surus yapiyorlar. dolayisiyla bu insanlarla senin bir olman mumkun degil.
Dolayisiyla , herhangi bir ust seviye beklentin olmadan ama hayatina , hem spor hem de eglence katmak icin , bu yarişlara girmek gerekmektedir. ben bu sekilde dusunuyorum.

bu tip yarislara da , profesyonellerin katilmasi bence de yanlis. biraksinlar da bizim gibi amatorler biraz zevk alsin. ornegin , "supersport" taki basarilar gibi :)

Sevgili kudret abi ben yarışlara sadece laf olsun diye girerim. Ha yarışta var gücümü ortaya koyarım ama bu durum son kertede yarışa laf olsun diye girmiş olmam gerceğini değiştirmez. Ben kapitalismusun kaçmalı, yarışmalı kültürünü sevmiyorum. Koca koca adamlar derece görecem diye birbirine dirsek atıp küfür ediyor, erken dönüş yapıyorlar. Şimdi dirsek atmaya ne gerek var. homo homini lupus mottosu bana göre değil

@Kudret Kurtcebe

@mehmetsunu

Seni gidi sosyalist seni hahhaaaaa,,,,,,şaka şaka katılıyorum, aşırı ücret istenmesini doğru bulmuyorum ,
Bak benim kategori acaip yanlız 30 ve üstü yapanlar çoğaldı,ali rıza fırıncı geliyor ve beni georgi shengarov gibi tepeleyecek ben yarışta tepelenmeyi severim ,ve hatta haz duyarım benim gecilmemden
bu georgi shengarovun eline bu ülkede 60 mastırda su dökecek adam yok ,sence neden ? Mustafa sevinçel bile onu zor yakalayabilir nitekim rinat ahmetbekov 'u yakalayamadı,adam 63 yaşında 72 km 'de ortalaması 34 sen ne diyorsun bu işe sence rinat ve georgi bulgar millisi olabilirlermi,bak geçen sene yunanlı bizim zafer yalıni geçti,sonra bu sene zafer geçti,papadupulos ikinci oldu,
Ali rıza ile kapisacagiz ama beni panzer gibi ezecek kisada tabi,mustafada ezer ben nerde olduğumu çok iyi bilirim mehmet kardaş

Ama bilmeyenler hüsrana uğrar kaleleri yıkılır,amaç 60 -64 mastırda iyi derece almak zati kaç kişiyizki,10 kişi bile yok sıkı binen ve formunu koruyan

Bak listeye 30 ve üstü yapanlar

Mustafa sevinçel 72 km 'de 33 ortalama
Ersan kaçan 72 km 'de 31 ortalama
Fatih altan 47 km 'de 30 ortalama
Sadık yalaman 72 km 'de 30 ortalama
Kudret kurtcebe 53 km 'de 33,4 ortalama

60-64 kategoride cooooooook az ,,,,,,,,

@Çağdaş78

Konuyu bende başka bir yere götüreceğim birazdan zati,
konu amacından sapıyor,

@mehmetsunu

Sunu bak bu adamlar 60 yaşını aşmış bunlar iyiler ,
Ikinci olan enis korkmaz ,65 mastırda ortalama 28 yaptı nerde 2018 çeşmede birinci oldu ,bu resim 2017 çeşme gördünmu enis bey gene kürsüde,47 km 'de helal olsun .

Neymiş sunu,,,,,,,performans 'in yaşı yok,,,,,

Birinci fatih altan çeşme 2017 'de üçüncü serdar dostum

Ve çeşme 2018 ,birinci mustafa sevinçel ikinci fatih altan üçüncü serif üstündağ
Kırk yedi km ....

Ortalamalar mustafa dostum 32
Fatih bey ,30
Şerif bey ,25

@Serkan Mıstınoğlu

Kesinlikle aynı fikirdeyim.Sorum şu olacak;
Çeşme Granfondo katılım koşullarında''Aktif UCI lisansına sahip olan ve profesyonel takım üyesi olan herhangi bir bisikletçinin yarışması yasaktır.'' maddesi var.
Buradaki durum,onları kapsamıyor mu?
Kapsıyorsa iş kolay.Listeler zaten internet ortamında.Organizasyona saptanan isimler iletilir ve gereğinin yapılması sağlanır.Hassasiyet göstereceklerinden kuşkum yok.
Ancak bu ''aktif'' durumu işleri değiştirir mi? Belirsiz...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Okan Örs

Okan esasında konuyu bisiklet federasyonuna herkesın taşıması lazım şikayette bulunulacak merci federasyon,tabi kendi namıma cekimserim,oylama olsa yani anket ,federasyon bu işi yapabilir,tüm amatör yarışçılar herkes internet ortamından durumu oylayacak sistemi kuracak olan federasyonun sayfası olacak soru şu şekilde olmalı gran fondolara milli bisikletcilerin katılmasını istiyormusunuz,soru gayet net ve açık ,evet veya hayır 'lara göre federasyon karar alır ve sonuçta hayırlar çok çıkarsa federasyon aynen yasaklar millilerde giremez millilerin ne kadarının uci lisansı olduğunu bilmiyorum ama şunu biliyorum ,italya gran fondoya ısmail iltir ali riza fırıncı ve zafer yalın katılmıştı,federasyon tüm gran fondolara millilerin katılımının yasak olduğunu genel oylama sonucu kimsenin istemediğini ilan eder ,böylelikle veloturk ,diğer sponsor firmalarda bu kurala uyar,bu yapılmadığı müddetçe milliler gran fondolara başvuracak,bu arada 50 -54 kategoride zafer yalın 4 'üncü oldu çeşme 2018 'de
edirne yorgunu idi,her zaman kürsü görecekler diye bir durumda söz konusu değil kendi namima bu konuda cekimserim

@Okan Örs

Uci lisansı ve pro takım üyesi olanlar zati yasaklı onlar yarışamazda ,isterse dışardan olsun ,bu durumu tesbit edecek merci federasyondur,

@Kudret Kurtcebe abi sana çok özeniyorum benim genç yaşta yapamadığımı sen bu yaşınla yapıyorsun bende bir keresinde gran fondoya katılmıştım kısa etap 60 km'ye son kmlerinde bitirebilecekmiyim diye düşünmeye başlamıştım gittiğim ortalamada 32 di şimdi birde bisikleti 1-2 ay bıraktım 60 km'yi 23 km ortalamayı zor tutturuyorum vallaha hellal olsun

Geri