Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yıkanır mı?

Zincir için mazot kullanabilirsiniz. Keza balata spreyi kullanmaktan iyidir. Eski bir camsil kutusuna mazot dökün ve zincirinize püskürtün. Bir süre bekleyin, arkasından boya fırçası ile iyice temizleyin ve temizlerken arada bir hafif mazot sıkabilirsiniz. Sonrasında ılık sabunlu su ile komple kadronuzu süngerle temizleyin. En son zincirinizi de bu şekilde temizleyin. Arkasından ufak bir su dökün işlem tamam.

Scudo
oto yıkama ile temizliyorum bı sıkıntı olmuyor tek sıkıntı zıncırın yagsı akıp gidiyor duzgun bır kurulamadan sonra zıncırı ve pedaları yaglarsan sıkıntı olmaz göbekler bişey yapacanı zannetmıyorum ne zaman bakım yaptırsam ıcındeki gres ilk gunku gibi duruyor .

Ben hortumla yıkıyorum hiç de bi şey olmuyor :)

Zincir için, mazot camsile konuluyor sonra zincire sıkılıyor o sırada fırça ile temizliyoruz.Daha sonra ne yapıyoruz ? Doğrudan zinciri yağlamak mı?

Daha yeni yıkadım. Yeni bir bisiklet alacağım yakında onu yıkamam artık :D

Arkadaşlar,

Önce balkona çıkarıyorsunuz. Sonra hortumla ıslatıyorsunuz. Ardından bulaşık deterjanı döküyorsunuz ama çok fazla değil. Elinize yumuşak kılları olan bir fırça alıyorsunuz. Bir güzel fırçalıyorsunuz. Sonra su ile duruşuyorunuz. Akabinde hemen kuru bir bezle heryerini kuruluyorsunuz. Sonra aşağıya bahçeye indiriyorsunuz. Ruble, zincir , ön - arka aktarıcı bakımını yapıyorsunuz. Kullanacağınız malzemeler : Mazot, Diş fırçası, zincir yağı ve işe yaramayan bir bez parçası .

Önce zincir ve rubleye mazot. Sonra fırçalayın. Sonra bekleyin mazot yere aksın biraz ve kurusun. Ardından bez ile zinciri tutun bir yandan da arkaya doğru pedal çevirin. Zincir tertemiz oldu mu da yağlayın ! :) arka ve ön aktarıcının da gereken yerlerini yağlamayı unutmayın :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
bence yıkanmaz fakat nemli bez ile silinebilir

Zincir ve ruble için mastercare balata spreyi , bisikleti yıkamak için sabunlu su ile yıkıyorum.

Bisikletimi iki aydir kullaniyorum, gobeklerin kenarlarinda yag kalintilari olusmaya basladi. Bu normal mi? Oralari sabunlu suyla yikasam nasil olur?

Kadroyu ve jantları bir kova sabunlu su ve bez yardımıyla bezi çok ıslatmadan temizliyorum. Ardından zinciri ve mekanik aksamı önce gaz yağıyla temizliyorum ardından ince makine yağı ile zinciri ve mekanik aksamdaki hareketli parçaları yağlayıp sonra fazla yağı başka bir bez ile temizliyorum...

Yıkanır, yıkanması da gerekir ama disk frenleriniz varsa balatalar ıslanınca frenler ıslık çalmaya başlıyor :) belli kullanımdan sonra kesiliyor.

Ben geçen gün hortumla yıkadım bisikletimi :) Akşam bineyim dedim, göbekten sesler geliyordu, bunlar geçer mi acaba:DD

Ne yapmam lazım, bir de suyun göbeğe ne zararı var ki :)

@tserkman en basitinden yağsız bırakır

Bu sorunu nasıl düzeltebilirim acaba :)

Geri