Scudo Sports

Bisiklet yolu hakkında ilginç bir mesele var :)

Bahsedilen bisikletlinin yaptığı doğru mu?

• Toplam katılım
    178
Ulaşım amaçlı, araç trafiğinden uzak kalmak için, ama sola park eden araçlar, sol sokağa dönen araçlar, trafiği görünce bisiklet yoluna dalan motosikletler (ağız dalaşı da çok oldu doğal olarak) vs. normal yoldan daha tehlikeli geldi bana, artık sahil bandını kullanırım, zira bike shoplara gitmek için kullanıyordum o yolu

Antrenmana Beykoz sırtlarına, köylerine... ;)
aslında benim sormak istediğim ulaşım için arabanız yerine kullanıyor muydunuz? çünkü insanlara bu amaçla kullandıramazsa belediye o yollar anlamını bulamıyor

• Beğen
Tepkiler: Jingim
Scudo
aslında benim sormak istediğim ulaşım için arabanız yerine kullanıyor muydunuz? çünkü insanlara bu amaçla kullandıramazsa belediye o yollar anlamını bulamıyor

İşe bisikletle gidiyorum (Kadıköy'den Anadoluhisarı kampüse), sırt çantamda taşıyabileceğim şeyleri bir yere götüreceksem mutlaka bisiklet kullanıyorum, şehri gezmeye bisiklet ile çıkıyorum, elimden gelse arabama hiç binmem. 40 senedir böyleyim, İstanbul'un trafiği ile büyüdüm, alıştım yadırgamıyorum araç trafiğinde bisiklet sürmeyi, yılda 8-9 bin km geçiyorum, çoğu antrenman olmak üzere tabi. H. sonu çoluk çocuk bir yere gidilecekse ve toplu taşıma pratik olmayacaksa anca o zaman araç kullanıyorum. Çocuğum olmasa arabayı hiç tutmam satarım, onun kursu sınavı vs. için lazım oluyor

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Özcan
İşe bisikletle gidiyorum (Kadıköy'den Anadoluhisarı kampüse), sırt çantamda taşıyabileceğim şeyleri bir yere götüreceksem mutlaka bisiklet kullanıyorum, şehri gezmeye bisiklet ile çıkıyorum, elimden gelse arabama hiç binmem. 40 senedir böyleyim, İstanbul'un trafiği ile büyüdüm, alıştım yadırgamıyorum araç trafiğinde bisiklet sürmeyi, yılda 8-9 bin km geçiyorum, çoğu antrenman olmak üzere tabi. H. sonu çoluk çocuk bir yere gidilecekse ve toplu taşıma pratik olmayacaksa anca o zaman araç kullanıyorum. Çocuğum olmasa arabayı hiç tutmam satarım, onun kursu sınavı vs. için lazım oluyor
hocam sizi konu etmedim aslında, ulaşım için bisiklet yollarını kullanarak güvenli bir biçimde gidemiyorsunuz sonuçta. Umarım hiç bir zaman başınıza bir şey gelmez ama bu şekilde sürekli Istanbul içinde kullanan çok bisikletli arkadaşımızı kaybettik.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
hocam sizi konu etmedim aslında, ulaşım için bisiklet yollarını kullanarak güvenli bir biçimde gidemiyorsunuz sonuçta. Umarım hiç bir zaman başınıza bir şey gelmez ama bu şekilde sürekli Istanbul içinde kullanan çok bisikletli arkadaşımızı kaybettik.

Mevcut yollar kopuk kopuk maalesef, entegrasyon olmadan verimsiz. Bir anda bisiklet yolu bitiyor kalıveriyorsun yolun ortasında veya trafiğin içinde.

Şu da var, bisiklet yolunda kaçacak yerin de kısıtlı oluyor, ben araç yolunda en sağda kendimi daha güvenli hissediyorum.

türkiyede bisklet yolu :D
Nereden baksanız 8 sene geçmiş hiç bir düzelme yok yine aynısını yapıyorlar kafa yapısı yine aynı bunların yetiştirdiği çoluk çocuklar da aynı torunları da aynı olacak hıyarların tepkilere bak :D o yüzden sallamıyorum ben artık çıktım sürüşü yaptım ölmeden eve dönebildiysem seviniyorum ve bisiklet yolunu da gereksiz görüyorum zaten kullanamıyoruz bari olası bir trafik kazasın da haksız çıkmayalım

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bisiklet yolunu büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri beraber çalışma yapacak ve tesis edecek. Nereye bisiklet yolu gerektiğine halk oylaması yapılarak da karar verilebilir. Sonra emniyet teşkilatı bu noktalara araç park edilmesi veya işgali gibi konularda taviz vermeyecek. Cezalar caydırıcı olacak. Park cezası yüzünden hakim karşısına çıkılacak ki, ceza suratınıza çarpılabilsin. Öyle elinize kağıt tutuşturulursa işi önemsemez, parası neyse veririz moduna girersiniz.

Geçenlerde gözümle görmesem inanmazdım ama mekan önünde kaldırımı işgal eden ve vale hizmeti de sunan bir mekanda, hakim ve arkadaşları oturuyor. Trafik polisi araca ceza kesmek için fotoğraf çekerken, vale "hakimin arabası" diye uyarıyor. Bu ne demek? Hakim ve onun malı kanundan üstündür demek. Hakim veya onun yancısı veya arkadaşı, kalkıp polisle 10 dk boyunca konuştu. Polisi ikna mı ettiler yoksa tehdit mi ettiler duyamadım. Polisin vazifesini yerine getirmesi bile şahsileştirildiği için bu artık kanun çerçevesinde değerlendirmelerimizi anlamsız kılıyor. Yani siz keyfiyetle hareket eden bir yapı içinde hak aramaya çalışıyorsunuz. Mümkün değil.

Bisiklet yolunda araç olmuş, sandalye masa atan olmuş, motorla giren olmuş... Seviyemizin nerelerde, ne kadar aşağılarda olduğunu söylememe gerek yok. Empati duyusu körleşmiştir Türkiye'de. Bunca zamandır, en ufak sinirlerin zıplamasında, karşı tarafa mermi yağdıranları görmek şaşırtıyor mu sizleri?

Yol herkesin hakkı. Kısacık hayatlarımızda, bir daha belki hiç görmeyeceğimiz insanlarla tartışıyor, kavga ediyor hatta birbirimizi öldürüyoruz. Halbuki gideceğimiz yere varacağımız süre tartıştığımızda veya kavga çıktığında kısalmayacak. Uğraşmamak en iyisi. Çünkü tartışmaya değer sağlıklı huzurlu bir çevre yok.

Nereden baksanız 8 sene geçmiş hiç bir düzelme yok yine aynısını yapıyorlar kafa yapısı yine aynı bunların yetiştirdiği çoluk çocuklar da aynı torunları da aynı olacak hıyarların tepkilere bak :D o yüzden sallamıyorum ben artık çıktım sürüşü yaptım ölmeden eve dönebildiysem seviniyorum ve bisiklet yolunu da gereksiz görüyorum zaten kullanamıyoruz bari olası bir trafik kazasın da haksız çıkmayalım
Feci şekilde sinirlerim zıplıyor :mad:.
Moron heriflere bak ya! Bir de diyor ki, ben de yolda süremiyorum arabamı. E o zaman sen de kendi videonu çek oraya park edeceğine! @¿Ï~®:mad:.....

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Geri