Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolu hakkında ilginç bir mesele var :)

Bahsedilen bisikletlinin yaptığı doğru mu?

• Toplam katılım
    178
Bısıklet yoluna harcanan parayla kamu spotu yapıp tv lerde yayınlasınlar bısıkletle alakalı ınsanlar belkı daha dıkkatlı olur.

• Beğen
Tepkiler: mesutmutlu
Scudo
Zincirleme olayın ortasındaki etken hariç diğer tüm etkenler darmadağınken ortadaki istediği kadar düzgün çalışsın ne fayda. Bisikletle bisiklet yolunda giderken azar işitir haldeyiz.

• Beğen
Tepkiler: mesutmutlu
@semihalan yayalar, motorlu taşıtlar, bisikletler bunların hiç biri türkiye de sağlıklı bir şekilde yollarına devam edemiyor. sorun belli CEHALET, bir 50 sene sonrası için de aynı olacak. Bence evimize tek parça olarak nasıl dönebiliriz onu tartışmamız lazım

@richezza
Ok bu forumda olmaktan oldukça memnunum bu da süperdi elinize yüreginize sağlık mühim bir işarettir bence

• Beğen
Tepkiler: richezza
Cok icten soyluyorum kurallara bilerek uymayan tum suruculerin allah belasini versin. Ben maalesef azalttim bisiklet kullanimimi. Ufak tefek cok sey basima gelmeye basladim, artik araclar cok yakin ve suratli geciyor.

Otoban kalitesinde Riva Beykoz yolunu tercih ediyorum binmek istedigimde. Cok genis bir emniyet seridi var. Trafiksiz bir yol. Ne micir ne cukur hic bir olumsuz faktor yok. Gecenlerde emniyet seridinde sakin gidiyorum. Yolun iki seridide bombos. Kolumun dibinden emniyet seridinden en az 120 ile motorsiklet gecti. Hemen ardindan sag seritten bir minibus normal gecti ve o minibusun solunda baska bir motor. Aptal racingci herifler sozde bos yolda birbirlerine hava basiyor. O motor emniyet seridine girdiginde benim orda oldugumu bilmiyordu. Yani minubusu onunde gorunce artistlik yapip sagindan gecmek istedi. 10 cm lik tesaduf ile hayattayim belkide su an. Kendisi zaten kirk yasini gormeden geberecek, umarim geberirken baskasinin canini yakmaz.

Arkadaşlar bu konu hakkındada brnde bişey sormak istiyorum şu an bornovadan mavişehirdeki okuluma yol bisikletinle gitmekteyim.alaybey tersaneden sonra karşıyaka iskeleye kadar bisiklet yolu yok ve sahiledeki mazgallar kaza için birebir. Bende orada yola çıkıp 20-30 km/saat hız ile sağ şeritten gidiyorum karşıyaka iskeleden sonrada hızımı almışken devam ediyorum.dönüşte ise eski bostanlı tansaşın oraya kadar bisiklet yolundan gidiyorum sonra tekrar yola çıkıyorum.sorun şu bisiklet yolu kesile kesile gitsede var olarak geçiyor ve bostanlı iskeleden sonraki bölümü yenilendi.benim sorum şu bisiklet yolu olan yerde yolda bisiklet kullanmış oluyorum bana yaptırımı ne olur polis ne diyebilir karşılığında nasıl bi savunma yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim kafama çok takılan bir konu.Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Guney1907 sorun olmaz cunku karayolunda esitsiniz

Ama bisiklet yoluda var sadece bisiklet yolunun olmadığı yerde karayolunu kullanma hakkım yok mu?

Normal şartlarda bisiklet yolu varsa ve siz orayı kullanmayıp trafikte giderseniz ceza yazma yetkisi var.
Ama burası Türkiye :)
Yıllarca Karşıyaka Çiğli için Anadolu cad. Kullandım menemen minibüslerini çok severim :mad:

bisiklet yolu kaldırımın değil asfaltın bir parçası olsa haksız olurdu. bisiklet yolunu kaldırıma yapınca bisiklet yolu olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
@sencar

aynen o kaldırıma arabalar çıkıyor bisiklet yolu girişlerine arabalar park ediyor sonra 30 cmlik kaldırıma bisikleti inip çıkarmak zorunda kalıyoruz İ

kaldırım üstündeki bisiklet yolunu renkli gören çomarlar o bisiklet yolunu halıda yürür gibi kullanıyorlar

beyaz kısa kol atletli mangal yapanları yazın bisiklet yolu üstünde arabasını park etmiş aşiretiyle mangal yaparken görebilirisniz

dumandan görebilirseniz tabi tüm sahil böyle bostancıdan kartala kadar ya bisiklet yolunu kaldırın yada bu mangalcıları kaldırın ceza kesin park yasağı olan yere park edenlere ceza kesin dedik haftasonları bir tane polis ceza kesmedi araba park edenleri başka yere yönlendirin dedik 100 defa aldırış etmediler

tabi başdakilerde çomar olunca pek aldırış etmiyorlar bu tiplere

ben istanbulda yaşamıyorum ama yayalar için oyuncak kornalar var uzun. ondan bulundurun yanınızda öttürünce hoplatıyor insanı. park eden arabalarada sahte ceza kağıdı hazırlayıp sileceklerine koyun. aaa ceza yemişim nerden nasıl ödüycem diye uğraşsın dursun.

• Beğen
Tepkiler: kaju
@a.f.k.

Haklısın o Menemen minibüslerinin hali nedir ya bisikleti bırak arabada iken mümkün olduğunca uzak duruyorum.

Cezalar caydırıcı olmadığı sürece suçun pek bir önemi yok.Fotoğrafda ki iki vatandaş da haklı..fakat yolda gidenin başına birşey gelirse yasal olarak hiç hakkı yok.Resme bakınca aklıma Hindistan geldi.

@Erdal Yılmaz valla hocam bursa fsm bulvar da ki bisiklet yoluna adam arabasıyla girmiş park etmiş ön tamponuna kallerimle güzel bir iz bıraktım aynısını sizde yapabilirsiniz

O sahile yakın tarafta oturuyorum. Orada şeridi paylaş uygulaması yapılıyor yani sizi yolda "araç" olarak görüyorlar. Ekstradan bu bisiklet yolu çok kısa ve bizim medeni insanlarımız(!) bu yolda yürümeyi tercih etmektedir. Zaten kural olarak 25 km/saat limitli yerde gitmezler daha hızlı giderler ve tempoları da bu yollar için yüksek kalır. Ayrıca o yolda genellikle yürürler ve birisine çarptığında suçlu kesinlikle sensin. Bu yüzden yolu tercih etmek daha mantıklı hale geliyor. Gerçekten oranın bisiklet yolu olduğunu düşünüyor musunuz? Kesinlikle hayır orası sadece maviye boyanmış bir kaldırım. Orada ancak fotoğraftaki gibi 2"ten fazla teker kalınlığına sahip kişiler kullanır. Adam yol bisikleti aldıysa bunu "yolda" kullanır gidip de tın tın gidecek hali yok. Trafik varmışcasına orada yürüyen medeni insanlarımızın çekilmelerini beklemek için dur kalk yapılıyor. Yol bisikletlerinde SPD pedal kullanılması bu dur kalk yapmayı zorlaştırıyor. Görüldüğü üzere bisiklet yolundan gidende kask yok ama yoldan gidende kask var. Sizce kim daha iyi, tabi ki arabalarla yolu paylaşan bisikletli. Kaldırımı boyamaya devam etsinler bakalım nereye kadar boyuyorlar.

+Deniz tarafında koskocaman kaldırım var tarla gibi oradan yürü.
-Yok ben bu incecik mavi yolda yürüyeceğim bir b*k varmış gibi.

Geri