Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolu hakkında ilginç bir mesele var :)

Bahsedilen bisikletlinin yaptığı doğru mu?

• Toplam katılım
    178
@Serkan Mıstınoğlu

çözüm var serkan yıkacan evleri,beşiktaş-sarıyer-beşiktaş sağlı sollu yol bisikleti idman yeri,beton korunaklı,ben başbakan olunca,:islik::komik:partiyi kuruyorum bağımsız bisikletliler partisi,bbp,dümdüz edecem sahilleri tabi evleri yıkarken kamulaştııp paralarını verecem süründürmem milletide küçük esnafıda ,vamııııııı başka izahı isteyene bi kamyon dolusu bisiklet yolu yaptıracam ,,,, ayrıca bostancı-kaynarca-bostancı beton korunaklı yol bisiklet idman yeri ,sağlı sollu,sahile arac sağdan giremeyecek kapatacam yolu sıkıysa geçsin beton korunağı, bu iş bu kadar basit ve radikalce:komik::komik::komik::komik::komik:

Scudo
Yapılan yorumlarda söylenen sözlerin hepsi tutarlı.Akla mantığa uygun.Ciddi rakamlar karşılığında satılan yol bisikletleri ve varoluş nedenleri (yüksek hız/performans) gözönüne alındığında onu bisiklet yolunda kullanmak bisiklete eziyet. Ne yazık ki ülkemin bisiklet yolları mtb ler için tasarlanmış.Şehir bisikletim var ama tabiri caizse takır tukur bisiklet yoluna girince bisikletime acıyorum.Ben bunu hurda etmek için sürmüyorum ki? Şehrin içinde arazi yolu gibi bisiklet yollarımız var.Yazık bisikletlerimize, harbiden yazık.

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/1-jpg.75155/

bu ambülans bizim için duruyor. ,düşüp bi tarafımızı kırdığımızda anında gelecek çünki,
garibi affedin yalnış yerde durmuş..:)

@enginbey35

Ben de tam olarak böyle düşünmeye başladım. Bisiklet yolları mtb, hibrit ve şehir bisikletleri için uygun olsa da yol bisikletler için uygun değil bence.

• Beğen
Tepkiler: enginbey35
@Kudret Kurtcebe sanki direk arkadan hızla çarpmamızı ve hemen içeriye almak için bekler gibi.Tövbe ya.Kapılarıda açsalarmış diekt uçarak içine girer hemen müdahale ederler kazazedeye.

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan çıkar kadar mühim bir çelişki var fotoğrafta:)

Bisiklet yoluna, yol bisikleti ile çıkmak pek doğru bi hareket değil. Ben bu durumu tramvaylara benzetiyorum. Bisiklet yolları tramvay yolu gibi, kendine ait ayrılmış bi yolu yok, aslında var ama gerekli tedbirler ve yolu çevreleyen sınırlar olmadığı için her türlü araba, insan, reklam panosu, evcil hayvan, mangal, ailesinin kaileye almayıp sağa sola koşan çocuklar, seyyar satıcı vs.. bu yol girebiliyor. Buda direkt olarak önce bisikletliyi sonra diğer kişileri tehdit eder hale geliyor. Bu bisiklet yolları tamamen bisiklete ait olarak çevrilse, kesinlikle her santiminde hiçbir yabancı cisim giremeyecek derecede garantilense belki o zaman bu yollar kullanılır. Aksi halde yer yer 45-50 km/sa hızla giden bi bisikletin bu yolda bu hızla sürmesi kesinlikle ambulansların iş yoğunluğunu arttırtmaktan başka işe yaramaz..

@yambaxx

Brezilyada engelli parkına parketmiş adamın başına gelenler:
(link)

Bu ülke kentsel dönüşüm denen yıkıp yenisini yapalım şeklindeki düz ve saçma mantıklarla giderse. Şehircilik ve harita kadastro, şehir planlamacılığı yapılmadan bu tarz girişimlerde bilinçsizce bulunulursa gideceğimiz tek yol otobüs yoludur. Kültür seviyemiz eğitim seviyemiz artmadığı sürece ne düzgün yol yapılır ne düzgün şehir yapılır ne de düzgün aklı çalışan bireyler meydana gelir (yani bisiklet yollarına park etmeyen, yürümeyen, çocuklarını koşturtmayan).

İstediğimiz kadar konuşalım yol bisikletli haklı gelin İzmirde Alaybey Bayraklı arası gidin bakalım bisiklet yolundan. Karşıyaka'da aynı şekilde kesintisiz 5 km yol göstersin biri bana. Yok! Neden? Çünkü plan yok proje yok geleceği görmek yok ufuk yok beyinlerde. Yap geç günü kurtar mantığıyla büyüyen şehirlerimizde bırakın bisikleti yürümeye bile iyi yer buluyoruz işportacılardan. (Zabıta ve polis olması gereken yerlerde hiç bir zaman olmuyorlar.)

Edit : (link)

İşte İzmir'de yapılan tramvay hatlarının ne kadar amatörce olduğunu planlamanın projenin geleceğe bakışın hatta kesinliği bile olmayan bir şeyin yapımının örneğidir. Bu kadar saçma tramvayı Karşıyaka iskele Alsancak İskele arası yapsalardı mesela hem turistik hemde vatandaşa körfez manzarası içersinde sıkıntılı olmayan bir Altınyol seyahati çok daha iyi olurdu kanımca. Ama vatandaşa sormazlar fikir üretmezler işte herşey böyle bizim ülkede. Çıkarına göre...

• Beğen
Tepkiler: ventiol ve Gixxer
@Kudret Kurtcebe sizin yazı ve fotoğraflarınızı sessizce takip ediyorum. bu yorumdan aksini yazsanız şaşırırdım. işte olgunluk/tecrübe bunu gerektiriyor zaten. genç arkadaşlar da umarım kötü bir tecrübe yaşamadan bunu kavrarlar.

yukarıdaki gibi bir yolda; antreman yapıyoruz, saatte bilmem ne kadar hızla gidiyoruz, bu yol bisikleti zaten başka nerede süreyim !! diyen kafa kendi hayatını önemsemeyen kafadır. sahip olan arkadaşlar güle güle kullansınlar bu kafaları.

@sargonnas

Çok doğru dedin başkan![emoji106][emoji106][emoji106]

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
Dün bisiklet yolunda ilerliyordum, geldim bir tane büyük Pekdemir'in önüne. Neyse önümde bir tane Transit var, Transit'in arkasından yavaş yavaş gidiyorum sonra adam arabasını parketcek, geliyor geriye. Adamın arkasında vurdum birkaç kere anca öyle durmaya tenezzül etti beyfendi. Gittim yanına bakış attım, pencereyi bile açmadı asalak. Bende ilerledim artık napayım. Diyeceğim o ki bisiklet yolları saçma, kullanmak daha da saçma. Gerçi artık normal yoldan da gitmeye korkuyorum ama bakalım yenebilecek miyim bu fobimi yoksa bisikleti mi bırakacağım.

Bisiklet yolunun olduğu yerlerde berbat,dün Tuzlada en az 10 çocuğa vuruyordum.

@M.A.Y. gerçekten çoook haklısın şu iki tekerliler de her durumda trafik kurallarına uymayı bir öğrense şu tekerlerin üzerine çıkanlar herşeyin kendisine serbest olduğunu sanıyor

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi Ambulans'ın orada olmasının nedeni, hemen sağ tarafta bir okulun çocuklar için yapmış olduğu etkinlikten başka bir şey değil. Tedbir amaçlı o gün oraya Ambulans çağırılmış, ancak şoför arkadaş yolunu şaşırıp tam yolun üzerine park etmiş.

Maltepe Kartal arası bisiklet yolu diye birşwy yok. Tamamen istila. Birkaç denemeden sonra Maltepeden ileriye geçmemeye karar verdim.

@Auron Sanchez
Kesinlikle katiliyorum.

Ülkemizdeki bisiklet yollarının standartları hala tartışılır nitelikte olduğu için yol bisikletine sahip olan birinin araçların kullandığı prüzsüz yolu kullanması doğal diye düşünüyorum.

Geri