Scudo Sports

Bisiklet yolu işgalcilerine dur diyelim

C.Biberci

Tulpar
Tepki
5.283
İsim
Alp Tigin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Triathlon
Bu akşam iş çıkışı her zamanki gibi bisiklet yolundan binbir badire atlatarak eve doğru gidiyordum.Üç metrelik yaya yolu yerine ısrarla bisiklet yolundan yürüyen,hayvan gezdiren,bebek arabası yürüten,eltisiyle günden gelen kadınlar gibi daha sayamayacağım bir çok örnek eşliğinde yoluma devam ediyordum.Yaya ve bisiklet yoluna park edenlere hepimiz alıştık artık.Şahininden Otobüsüne, Mercedesine Bmvsine kadar segment farkı olmadan "giriş seviyesi zihniyet" sahibi olan o güruhun sankı bugün milli bayramı gibiydi.Tam yedi kez durmak zorunda kaldım ve beynim döndü doğal olarak.Hem yaya hemde bisiklet yolunu enlemesine işgal etmişlerdi sanki sözleşmişler gibi.Sadece biz bisikletliler değil engelli arkadaşlarımızada "engel" oluyor bu güruh.Bende üçüncü araçtan sonra fotoğraflamaya başladım ve artık bunu devam ettireceğim.Gerektiği durumlardada trafiğe ihbar edeceğim.

Zaten sınırlı sayıda olan bisiklet yollarımızı bilerek işgal eden bu görgüsüzleri artık bu başlık altından yayınlayacağım ve araçlarına "Yolumu işgal etme bir dahaki sefere aracın çekilir" yazılı kartlar bırakacağım.
Siz değerli arkadaşlardanda bu harakete destek olmalarını rica ediyorum.Foto244.jpg Foto243.jpg

Scudo
Niye bisiklet ile bisiklet yolundan gittiğin için sorguya çekilmediysen şükret:)) izmirde tabela koymuşlar bisiklet yolundan yürümek tehlikelidir diye:)) Ama yassah deil☺

Allah sağlığına tekrardan kavuştursun.Farkındalık insanların yaşadığı yerde olur.Comlementeri ortada...

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Bende sinir oluyorum arkadaşlar bu bisiklet yoluna park edenlere adres belirterek bimere şikayet etsek bi sonuç alabilirmiyiz sizce?

• Beğen
İzmir'de bisikletli polisler var çok ilgililer.155 i arayınca hemen oracıkta bitiyorlar.

@cngz İşte daha en başından yetkililer vatandaşa prim veriyor."Bisiklet yolunda yürümek tehlikelidir" yerine "Bisiklet yolunda yürümek yasaktır" ibaresi olması gerekir.
@Insansevmem Sadece bmw olsa iyi hepsi enlemesine duruyordu.Bmw bankaya gelmiş belliydi.Servis midibüsü ise döner yeme derdindeymiş.Ama sorun yok dörtlüleri yakmış:)Halkımızdaki zihniyet bu "dörtlüleri yakarsam istediğim yerde park edebilirim"..Hastane girişine enlemesine park eden şuursuzlar var bu ülkede..
@cngz Amin İnşaAllah sağlığına kavuşur.Malesef öyle.Ben pek ümitli bakmıyorum bu işlerin ağır cezlar verilmeden düzeleceğine.Bilinçli ve saygılı insan çok nadiren denk geliyor.Gerisi vandal takımı.İsteseydim araçları çektirtebilirdim yada en azından uyarı ve park cezası yazılırdı.
@apocalypse Evet dediğim gibi ısrarcı olursanız aracıda otoparka çekebiliyorlar.Hepsini geçtim bizim Bursa belediyesinin her caddede Burbak diye park görevliler var.Enlemesine yaya ve bisiklet yolunu işgal edenleri uyarmak yerine park fişi kesip para gelmesine bakıyorlar.Çok sinir bozucu ayrı bir durumda bu.

bisiklet yolunda mangal yapip sizi kovmuyolar mi? bizim burda bisiklet yolundan bisikletle gidersen hedef tahtasisin.

• Beğen
bisiklet yoluna yada yanlış yere araç park eden kişileri polise şikayet ediyorum ve şimdiye kadar da gelip gerekli işlemleri yaptılar hatta bir kaçında araçları çekip götürdürdüler.

Sabah şekerleri:)Ne kadarda rahatlar değilmi?Bugün işyerimde ihtar kartlarını hazırlayacağım ve bisiklet ve yaya yolunu işgal eden bu dallamaların camlarına yapıştıracağım.Aynı durumu tekrarlayana otoparkın yolu görünecek.Foto267.jpg Foto268.jpg Foto269.jpg Hakkımızı gasp ettirmeyelim.

polisi arayıp ceza yada arabanın çekilmesini sağlıyorum.başka türlü anlamıyor bazı vatandaşlar.

• Beğen
Facebook'ta sığır Avcısı sayfasına bakmalısınız mutlaka kimi engelli rampasına parketmiş kimi kaldırımı kapatmış kimi görme engelliler için yapılan sarı çizgi üzerine kimi bisiklet yoluna kimi engelli otoparkına parketmişki engelli olmadığı halde yani trafikte sıkıntı çok

• Beğen
Tepkiler: cngz ve C.Biberci
Trafikteki sorunların temeli
1)Cezaların caydırıcı olacak şekilde yüksek OLMAMASI
2)Denetimsizlik
3)Eğitimsizlik
4)En kötüsü de bütün denetim kurumlarının işini mükemmel yaptığını SÖZDE iddia etmesi.

• Beğen
İsterseniz hergün taze taze gönderebilirim Gürpınar sahil de arabalara ücretsiz otopark olmasına rağmen denize karşı bira içmek isteyenlerle her akşam karşılaşıyorum.

• Beğen
Maltepe sahide bulunan bisiklet yolu da yayaların işgaline uğruyor. Benim anlamadığım deniz ile bisiklet yolu arasında kalan kısım bisiklet yolundan neredeyse 3 kat daha geniş? Ama insanlar yine de bisiklet yolundan yürümeyi tercih ediyorlar. :kötü:

• Beğen
Geri