Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ancak bence yine de bisiklet yolu mevzusunu bu kadar gözünüzde büyütmeyin. İstanbul'a yapılabilecek tek gerçek bisiklet yolu, e-5 boyunca metrobüse paralel giden tek şerit gidiş tek şerit geliş şeklinde yapılacak ve "bisiklet otobanı" şeklinde tasarlanacak bisiklet yoludur. Bu da hayaldir, o yüzden zorlamanın alemi yok. Fakat eğer yapılırsa göreceksiniz bisiklet kullanımının nasıl arttığını. İş giriş-çıkış saatlerinde trafik bile oluşur!
Bakırköy-Yenikapı arasındaki bisiklet yolu falan hep göstermelik işler. Renk olsun diye yapılan, işlevi çok düşük, çoğu bisikletçi tarafından tercih edilmeyen yollar. Ben de isterdim o yolları kullanmayı ama işte yukarıdaki arkadaşın başına geldiği gibi, her an bir yerlerden bir evcil hayvan ya da çocuk falan çıkabiliyor. O yüzden bence bizim için en güvenli yer asfalt yollar, maalesef.
Bakırköy-Yenikapı arasındaki bisiklet yolu falan hep göstermelik işler. Renk olsun diye yapılan, işlevi çok düşük, çoğu bisikletçi tarafından tercih edilmeyen yollar. Ben de isterdim o yolları kullanmayı ama işte yukarıdaki arkadaşın başına geldiği gibi, her an bir yerlerden bir evcil hayvan ya da çocuk falan çıkabiliyor. O yüzden bence bizim için en güvenli yer asfalt yollar, maalesef.