Scudo Sports

Bisiklet yolu işgalcilerine dur diyelim

Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ancak bence yine de bisiklet yolu mevzusunu bu kadar gözünüzde büyütmeyin. İstanbul'a yapılabilecek tek gerçek bisiklet yolu, e-5 boyunca metrobüse paralel giden tek şerit gidiş tek şerit geliş şeklinde yapılacak ve "bisiklet otobanı" şeklinde tasarlanacak bisiklet yoludur. Bu da hayaldir, o yüzden zorlamanın alemi yok. Fakat eğer yapılırsa göreceksiniz bisiklet kullanımının nasıl arttığını. İş giriş-çıkış saatlerinde trafik bile oluşur!

Bakırköy-Yenikapı arasındaki bisiklet yolu falan hep göstermelik işler. Renk olsun diye yapılan, işlevi çok düşük, çoğu bisikletçi tarafından tercih edilmeyen yollar. Ben de isterdim o yolları kullanmayı ama işte yukarıdaki arkadaşın başına geldiği gibi, her an bir yerlerden bir evcil hayvan ya da çocuk falan çıkabiliyor. O yüzden bence bizim için en güvenli yer asfalt yollar, maalesef.

Scudo
@Birhan K. Hocam ben de bisiklet yolu kullanmayı sevmiyorum. Sonuçta orda 10km ile giden kişiler de var ve birşey diyemeyiz. Asfalt tabi ki en iyisi ve en profesyoneli. Ama karayolları kuralları işte.. Bisiklet yolu olan güzergahta yoldan gitmek yasak. Yani mecburen bisiklet yolunda gitmeliyiz. Bu gibi insanlar yüzünden bisiklet yolunda gitmezsek haklıyken haksız duruma düşeceğiz

@Ali Ozan Maalesef hocam benim kaldığım apartmandada var bir tane köpekcik. Gece havlıyor benim odanın alt katında. Havlaması benim için sorun değil ama köpekçik apartmanda doğasından uzak yaşıyor.
Dışarıda çıkarmıyorlar hayvanı çoğu zaman, zaten hayvanın psikolojisi bozulmuş gibi.

Üzülüyorum böyle hayvanlara, ayrıca bahsettiğiniz süs köpekleri yolda giderken bir anda havlıyorlar. Düşmeye ramak kalıyor, ama yine de bu hayvanları çok seviyorum.
Bir defasında beni çok feci düşürselerde :)

@Birhan K. Hocam sorun bisiklet yolu yapılıp yapılamaması değilki, sorun ülkemizde bisiklet kültürünün yeni yeni oluşmaya başlaması.

İstersen 10 bin kilometre bisiklet yolu yap, insanlara bisikletle ilgili bilgi vermezsen o insanlar her zaman bisiklet yoluna park edecekler.

Çoğumuz zaten bisikleti bir ulaşım aracı olarak görmüyoruz, çünkü bize böyle öğretilmedi.

Bizim için güvenli olan bisiklet yolu, yaya ve hayvanlar için güvensiz,
Yayalar ve hayvanlar için güvenli olan (çünki orada daha az bulunabiliyorlar) ise bizim için güvensiz..

• Beğen
Tepkiler: Ali Ozan
Türkiye'nin en çok bisiklet yoluna sahip şehrinde arabalar için en cazip park yeri yine bisiklet yoludur
Konumu incelemenizi tavsiye ederim
Bisiklet yolu tır park yeri mi?

• Beğen
Bisiklet yoluda ney,öyle yol varmı bisikletçiler için,biz hariç herkes takılıyo o yolda,ordan gidersem bir arabanın camlarını indircem yada iki ayaklı beyin taşımayan,sadece beyni midesinde olan mangal başı hıyarlarlarıyla kavga edicem,adamlar hiç et görmemiş,bu ne aşağılık bir hareket,ben yolun ortasında mangal yapacağıma yanarım mangalda yinede yapmam böyle ayılık olmaz, görmemişler diyorum o varlıklara,ben artık kullanmıyorum bisiklet yolu olan ama kullanamadığımız yolu,sabah otoban ,dönüş normal yoldan,yapıcak birşey yok,alıştım artık alışkanlık oldu.

Kimseyi takmıyorum artık,relaksım istediğim gibi ve özgür...

• Beğen
Tepkiler: Aysenur
Baylar,bayanlar hususi bu yolu kullanıyor , sanki mavi yol yayalara özel ayrılmış.
Bunun tek nedeni cahilliktir , bu benim ailemden biri de olsa.

Hatta aynı olay yürüyen merdivenlerde de yok mu? Solda bekleyen cahiller. @brstrmn 'ın da dedii gibi, tek nedeni cahillik

Dün akşam 21:00 sularında Florya sahilindeki bisiklet yolundaydım. Mangal yapanlar, boş boş yürüyenler, oturanlar(!), köpek gezdirenler ve çapraz sekilde bisiklet süren kişilerle karşılaştım. 780 Lümen olan ışığımı çakar moduna aldım. Yoldan çıkmayanları ilk önce güzel şekilde, karşı çıkanları ise sert şekilde :) uyardım. Velhasıl kelam o yolu boşalttım :) iyi bi iş mi yaptım? Evet! :)

@Bugraacik Florya sahil yolunda başıma gelmiş bir olay da şudur. Gidiş geliş bisiklet yolu var, sağdan kendi kolumdan gidiyorum rockrider 520 ile. Hızım 15-20 civarı ortalama şekilde ilerliyorum. Akşam ama ortalık apaydınlık, ramazan filandı sanırım kalabalıktı. Sağda dört teker bisikletiyle bi ufaklık adım adım gidiyor, yanında da babası var. Karşı yola baktım gelen yok, sollayıp geçeyim dedim zil çalıp çocuğu telaşlandırmak yerine. Ben tam yanından geçerken çocuk bisikleti bir anda 90 derece sola (önüme) kırdı. Tahmin edebileceğiniz gibi tır gibi bisikletle çarpınca çocuk uçtu gitti. Neyse ki çocukta hiçbir sorun yoktu 5dk ağladı geçti. Güzelce kontrol ettim, yardım ettim çocuğa. Ama annesinin korkarak olay yerine gelmesi ve telaşlanması sonucu gaza gelen BABA beni azarlamaya kalkışınca bağıra çağıran 10 dakika azarladım adamı milletin içinde. İnip yardım ettim, çocuk için üzüldüm diye suç bende sanıyor heralde adam. Neyse ki bu tarz aptallar sayesinde arada stres atabiliyoruz. Tek sorun, konu sahibinin de anlattığı köpek olayı gibi burda da çocuk gereksiz yere zarar görmüş oldu

• Beğen
Bisiklet yolunu kullanırken bazı andavallar bizim yolumuzdan yürüyor. Bizi gördükleri halde kenara geçmeyen insanlar bile var.. Ben her zaman bu kişilerin üstüne sürüyorum. evet bu kötü sonuçlar doğurabilir ama benim yolumda ve beni umursamayan birini bende umursamam. :D :D

@Ali Ozan geçmiş olsun..
Bisiklet yolunda kulağında kulaklıkla telefonla konuşan veya müzik dinleyen bir homo sapiens'in aniden önüme atlaması sonucu,bende bu bahar sol dirseğimi kırdım..
Bisiklet yolundan,yayalardan,mümkünse arabalardan uzak yerlerde bisiklete binmelisiniz..Mecbur değilseniz,baktınız trafik mi var;başka yollara girin..Baktınız yayalar bisiklet yolunda gezintiye mi çıkmış,uzaklaşın oradan..
Bisiklet hakimiyetiniz iyi de olsa,çok dikkatli de olsanız,insanlar hiç ummadığınız şekilde davranabilir ve kazalar da hep böyle olur zaten..

Geçmiş olsun diyenler içi teşekkür ederim. Sizlere danışmak istediğim bir durum var. Filmi tekrar kontrol etmişler sızılarda devam ettiği için çatlak şüphesiyle bu sefer tomografi için çağırdılar. Benim merak ettiğim durum şu. Şimdi size manyakça gelebilir ama köpeğinin ipini bol bırakıp buna sebep olan kadına karşı bisiklet yoluna hayvan kaçırıp kazada maddi manevi zarara sebebiyetten dava açılabilir mi? Ben normalde böyle şeyleri dert etmem hatta cezaevinde psikolog olarak görevliyim. Normalde ağır ceza mahkemelerine ifade için katıldığım oldu savcıyada ifade verdim bu tarz olaylara alışkınım ama kanuna elbet bir avukat kadar hakim değilim.
Kadının böyle birşeye sebep olup kaçması(aslında onu yıne sabah orada bulacagımı bılıyorum) gücüme çok gitti. Gerekirse işlem başlatabiliyorsam bu olaya karşı avukatla birlikte işlem başlatma niyetindeyim. Hem böyle bir olay için emsal ve böyle insanlara karşı ders niteliğinde olacağı kanaatindeyim. Çünkü gün geçmiyor ki benzer sebeplerden sürekli bisikletliler mağdur ediliyor veya kaza geçiriyor. Şimdi diyeceksinizki sen takipçisi olsanda emniyet tarafı uğraşmayacak seni uğraştıracak elbetteki bunu bende biliyorum bizim uğraştığımız insanlarıı görseniz bu kadının sebep olduğuyla uğraşmak zor olmayacak. Olayın geçtiği yerde kamerada bulunuyor. İşlemi nerden başlatmamız lazım avukat veya benzeri bir bilgisi olan bisikletçi bir arkadaşımız varsa gerçekten memnun olurum? Gerekirse kadını bulup o şekilde mi şikayetçi olmak gerekir? Nerden başlayacağımı belirleyebilirsem avukat yoluyla devam edeceğim bu işe. Hayatımda daha önce hiçbiryerim bile kırılmamıştı benim. Bu sorumsuz insanlar yüzünden türkiyede son yıllarda şans eseri hayatta kalmaya başladık. Kural ihlali yapıp yaralanmaya sebep olduysa cezasını çeksin hayvanına sahip olsun.

Geri