Scudo Sports

Bisiklet yolu işgalcilerine dur diyelim

Abiler, kardeşler, ablalar hiç sormayın ! Biz de Diyarbakır'da aynı dertten mustaribiz. Geçen 75'lik yol diye tabi ettiğimiz çevre yolu(gerçi artık şehir içinde kaldı ama ) üzerinde bulunan bisiklet yolundan ilerlerken ilerideki 2 bayanı görünce sinirlerim tavan yaptı. Bisiklet yolunun hemen yanı koş uparkuru, onun da yanında kaldırım var namı diğer yaya yolu. Ama ısrarla bisiklet yolunda yürüyorlar(mavi rengi kendilerini cezpmi ediyor nedir). Ben de hızla pedallıyordum tabi. Yanlarından hızla geçince bir bağırdım ki "Heeyy ! Yaya yolu orada, kaldırım orada,kaldırıma gidin" diye. Neye uğradıklarını şaşırdılar. Ama bundan önceki seferlerde hep durarak hep güzel güzel anlatırdım insanlara. Bir yere kadar da !

Bu konuyu inceledim. Yukarıdaki fotograflar ve biz bisikletseverlerin anlattıkları. Ah ahh Güzel Ülkem. Şu cahil insanlar da eğitimlenseler ve donanımlansalar bilgi açısından.

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
Bisiklete başlayalı nerdeyse bir yıl oldu ve henüz bisiklet yolu ile tanışmak gibi bir şansım olmadı maalesef. Bizim buralarda (Esenyurt)bırakın kaldırımı yolda yürüyenler var hemde akan trafikte. Emiyet şeridinin dışına çıkıp yayalara yol verdiğimi bilirim, araç çarpmasın diye ki 1 metre solunda kaldırım olmasına rağmen.
Bazen aklıma yanlarından geçerken enseye tokat vurup, kaldırımdan yürü demek geliyor. Geçen gün dayının biri çift şeritli yolda birini resmen kapatmış elinde telefon bana doğru yürüyor. Hızla yaklaşıp tam önünde durdum. Söylediği laf şu "Aha bisiklet çarpacaktı" gülermisin ağlarmısın. :)

Ülkemiz koşullarında bisikletlilerin uğradığı mağduriyetlere rağmen yinede medenice haraket edebilmeleri gerçektende taktirlik bir durumdur.

Çünkü bisikleti taşam tarzı haline getirmiş olan bizler (bazı istisnalar hariç) medeni ,bilgi ve kültür sahibiyiz.Ama öyle durumlarla karşılaşıyoruzki medeni duruşumuzu kaybetmemize sebep oluyor.Sonuçta bizlerde insanız..

Geçen haftalarda karakolluk olmanın eşiğinden döndüğüm bir hadiseyi anlatacağım sizlere.

Bursa'da Köfteci Y...f diye bir firma var ve mantar gibi heryerde bitmiş durumda.Çevreye verdiği yağlı dumanın yanı sıra otopark sorunu ilede mimlenmiş bir firma.
Bir akşam yine bisikletimle işten eve dönerken yine bu restorantın önünden geçiyordumki geçemedim..Kendi yolu yetmezmişcesine yaya yolu ve hatta tali yolları bile park ettirerek heryeri kapatmış durumdaydılar.Bisiklet bir yana yayalar bile ana caddeye inerek yollarına devam etmeye çalışıyorlardı.Bunların içinde bebek arabalı kişilerde vardı.Faciaya davetiye..Bende doğal olarak geçemedim ve hatra yayalar gibi ana yolada inemedim çünkü yan refüjü atlamam gerekiyordu..

İsyan içinde bisikleti kaldırıp karşı tarafa geçtim ve biirkaç pedal attıktan sonra restoranın otopark görevlisini gördüm ve park ettirdiği arabaları elimle işaret ettim ve devam yoluma devam ettim.Yaklaşık beş metre gittimki arkamdab biri ıslık öttürdü.Normalde ıslık öttürülce bakmam ve bir insanın ıslık ile çağrılması ikaz edilmesi en ayar olduğum şeylerin başında gelir..

O an durdum ve geriye doğru baktım çünkü otoparkçının olduğunu tahmin etmiştim.Karşıdan "ne oldu lan" tarzı el kol haraketi yapıyotdu.Kafada kask tam techizat bisikletçi olunca myhtemelen beni "hamburger çocuğu" zanletti.O an dinamitin fitili ateşlenmişti...
Hemen hızlıca pedallayıp dibinde bitiverdim ve bisikleti ayağına birkaç cm kala durdurdum.
"Ne oldu el kol haraketi yapıyordun anlayamadım ne söyleceksen şimdi söyle bak karşındayım" dedim.O atarlı tavrından eser kalmamıştı."Bir sorunun varsa ara trafiği çektir" dedi.Bende "Trafiği aradra eğer aracın sahibi restorandan çıkarsa işler değişir" dedim.Sanki az önce başkasıyla konuşmuşum gibi "Müşteri içerde ara çektir" dedi...İyice beynim döndü bu müşterinin suçundan daha fazla senin suçun sen burada ne işe yaramaktasın dedim.
Sonra muhabbet "sen kimsin"e dönü.Bana dallama sen kimsin dedi bende bu park ettirdiğin yolun sahibiyim dedim.
Aramızdaki mesafeyide yarım metreye çekince iyice tırstı ve arkasını dönüp yol aldı..
Biz bisikletlileri çok fazla tahrik ediyorlar ve yinede iyi dayanıyoruz çoğu zaman.Ama bazende kendimize hakim olamıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Strelok
IMG_6962.JPG

Bu fotoğrafı bir kaç saat önce çektim...

Dosyalar

• IMG_6962.JPG
    IMG_6962.JPG
    122,1 KB · Okunma: 23
Merhabalar,

Bu sabah işe gitmek için beklerken bir fotoğraf çektim. Neden mi çektim yine çığrımdan çıktım. Bazı insanlar adamı çığrından çıkartmayı becerebiliyorlar. Aşağıda fotoğrafı paylaşıyorum. (cahil mi desem, birşeyi umursamaz mı desem , artık ne desem ben şu insanlara bilemiyorum. En iyisi beyinsiz,mantıksız diyeyim). Arkadaşlar, bisiklet yolunun yan tarafında gördüğünüz kahverengi parkur koşu parkuru, oranın da hemen yanında kaldırım var. Çektiğim fotoğraftaki gençler mis gibi koşu parkuru varken "Bisiklet Yolunda" koşu yapıyorlar idi. Çıldırdım. Yalnızca bu gençler değil, bisiklet yolunda yürüyen mi desen, ailece gezinti yapan mı desen !

Çoğu zaman uyarıyoruz, bazen de birşey demiyoruz. Hangi birine laf yetiştireceğimizi şaşırdık. Görünen o ki Duyarsız insanlar heryerdeler.
http://(link)

Pardon 2 mesaj oldu. Fotoğraf buradaki bölümde kaldı.
DSC_6838.jpg

Bu da benden olsun.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    98,7 KB · Okunma: 34
  • image.jpeg
    image.jpeg
    110,7 KB · Okunma: 36
@trainspotting35 Ozellikleri yaz aylari Anadolu Yakasi sahili bu tiplerden gecilmiyor biliyorsunuz. Ben artik uyarmaktan vazgectim. Ustlerine ustlerine suruyorum, cekilirlerse cekiliyorlar, bir kac kez dirsekledigim de oldu. Birsey diyen olmuyor, olursa da, gecmis olsun diyorum, affalliyorlar zaten.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Başlığı tekrar hortlattıysam kusura bakmayın. Bende bu sabah bisiklet yoluna cok yakın ve ipi bollaştırılmış şekilde süs hayvanı gezdiren bir diğer dişi hayvan(!)yüzünden çok kötü düştüm. Hayvan karşıdan başka bir şey görüp heyecanlanıp bir anda sağdan bisiklet yoluna girdi. Onu ezmeyeyim derken kaçamadım ve sol dirseğimin üstüne çok kötü şekilde düştüm. Akşama hafif şişme de başladı. Acısı ve hareket kısıtlaması arttığı için yarın sabah acile gideceğim.
Bende gayet kedi köpek seven biriyim ama hayvanın böyle birşey yapabileceğini düşünmeden ipi bol şekilde böyle hayvan gezdirenler yüzünden sürekli problem çıkıyor sahil bisiklet yollarında. Sizler ne düşünüyorsunuz? Olay sonrası başka hayvan sahibi benle ilgilenirken ve acıdan kıvranır halde konuşamazken olaya sebebiyet veren dişi hayvan(!) a birşey yokmuş diyip kuyruğunu kıstırıp yavaştan uzadı. Bu tarz insanlara karşı ne yapılabilir? Kaza diyip geçmek süs köpeği gezdiren bir aptal yüzünden mağdur edilmek belki gelecek aylarını mahvetmesi gerçekten yediremediğim bir durum. Sorumsuz bencil birinin ihmalkarlığı yüzünden tabiri caizse çok afedersiniz bayram p*ç oldu. :hasta: Bakalım bu dirsek ne mahrumiyetler yaşatacak. Yakınımda halimi anlayacak bisikletçi bir arkadaşta olmadığından burada paylaşmak istedim fiziksel acım değilde böylelerine karşı duyduğum öfkem biraz dinsin diye.

@Ali Ozan Geçmiş olsun.Bence hemen acile gitseniz iyi olurmuş.Şu aşamada iki yada dört ayaklıları bir kenara bırakın derim..Onlar ki suda balık,toprakta karınca kadar çokturlar...

eliniz degmisken, bisiklet yolunda yan yana 2-3 bisiklet suren isgalcilere de dur diyebilir misiniz?

bunlardan bir ekip cok ilgincti. uzerlerinde bisiklet yolu hakkimiz temali tshirtler olan bir bisiklet grubuydu yanlis hatirlamiyorsam.

Bisiklet yollarında köpek gezdirenlere bir hayvansever olarak bende uyuz oluyorum.
Hayvana işkence yapmak yerine git ormanda falan gezdir, zaten küçücük hayvanları evde besleyerek işkence yaptıkları yetmiyormuş gibi birde betonda falan gezdiriyorlar.
Birde pitbull, doberman gezdiren keko tipler var, ona buna hava atayım diye hayvanlara ne diye işkence yapıyorsunuz?

Dün birinin arabayla bisiklet yolundan ters istikamette ilerlediğini gördüm arabanın içindeydim cekmeye vaktim olmadı . Dedim yok artık ama Konya icin normal bir durum

@k3mal hollandaya gelin tam bisiklet ulkesi ben ozel nedenlerden kayseriye tasincam dort yasindan beri bisiklet suruyorum bakalim kayseride nasil olucak

• Beğen
Tepkiler: k3mal ve kapluj
Ben zil yerine bildiğiniz hakem düdüğü gibi düdük kullanmaya başladım, zili umursamayanlar çil yavrusu gibi dağılıyor. Geçenlerde de Zeytinburnu tarafında giderken biri zil çalıp -bisiklet yolu burası bisikleeettt diye bağırdığımda birşeyler söyledi, kan beynime sıçrayınca bisikletten inip üstüne yürüdüm -birader bir bakarmısın dediğimde kendini caddeye atıp kaçmaya başladı. Aslında zabıta ekipleri sahil yollarında bisikletle tur atıp uygunsuzlukları gidermeye çalışsa bisiklet yolu işgaliyeside yavaş yavaş azalır belki.

@anzolot bisiklet yollarinda yuruyus yapan insanlarada rastliyorum arogant bi sekilde yurumeleri yokmu beni benden aliyorum beni gorup kenara cekilmeleri gerekirken ben direksiyonu kirip donus istikametinden giris istikametine gidiyorum ya donu istiksmetonden gelen biriyle carpissam hollandadada bu tur olaylar var bisiklet ulkesi bazen arabadan gudenler sabirsiz davraniyorlar biz suruculere karsi

@Mert E. haha iyi bi taktikmis insan olan bi kere uyarilir kimileride hic istifini bozmuyor babalarinin yolu sanki

@BisikletKolikK haklısınız birde görece büyük köpekler, kediler hatta kuşlar bile etraflarının farkında oluyorlar ani bir hadisede kaçabiliyorlar. Ancak küçük tarzda süs köpekleri (cinsin konunun uzmanı değilim hatam varsa affola) dış dünyanın tehlikeleriyle daha önce karşılaşmadıklarından birde mesaj sahiplerinden @Aysenur un belirttiği gbi arogant tavırlı sahiplerinin özgüveninden ötürü her önüne gelene tabiri caizse salça oluyorlar, birşeyin onları ezebileceğinden habersiz kaçmıyorlar bile. Bu özelliklere sahip hayvanların bu kafadaki insanlarca sahiplenilmeside ayrı problem. Genelde hikayeler aynı. Sevgilisinden ayrılan genç kız arkadaşımız üzülmesin diye ailesi küçük süs köpeği alıyor, kendisi üşenip çıkartamadığı için hayvanın bakımı gönülsüzce anne babaya kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Aysenur
Birde insanlarımız bisiklet yolunu farklı aktiviteler alanı olarak mı görüyodur nedir? Bisiklet yolunda yürüyenlere, köpeğini gezdirenlere falan alışmıştımda geçenlerde bisiklet yolunun ortasında düğün fotoğrafı çektiren gördüm dedim daha neler görecek acaba bu gözler.

ankara'da bisiklet yolu yok ama izmir'e taşındığımda bisiklet yolundakilere çarpmayı düşünüyorum, bence iyi bi ders olur.

O gerizekalılara yapacak bişey yok ne yazık ki, bu kadar bariz şeyleri kavrayamayan insana ne kadar uğraşsak bişey anlatabileceğimize inanmıyorum. Bisiklet yolunda yürüdüğü için çok insana çarptım mtb ile, bana zarar gelmezken onlar kendilerini yerde buluyorlar. Ama burda aptallığı yapan o olmasına rağmen zarar görecek olan masum bir hayvan. İnsan çaresiz kalıyor

• Beğen
Tepkiler: kapluj ve Ali Ozan
Geri