Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolu kullanışlı mı, gerekli mi, yapılmalı mı?

Ayrı bisiklet yolunu kullanışlı buluyor musunuz?

• Araç yollarından ayrı olarak yapılan bisiklet yollarını kullanışlı buluyorum.

• Araç yollarından çizgiyle ayrılan bisiklet yollarını kullanışlı buluyorum.

• Araç yollarından dubalarla ayrılan bisiklet yollarını kullanışlı buluyorum.

• Araç yollarından sabit engellerle (beton blok vs.) ayrılan bisiklet yollarını kullanışlı buluyorum.

• Bisiklet yolunu kullanışlı bulmuyorum, araç yolundan gitmeyi tercih ediyorum.

• Toplam katılım
    237
Araç sürüçülerimiz ve bisiklet kullanıcıları da saygılı ve kurallara uyarsa gereksiz ama uymayan oldugunda gerekli ama bisiklet yolları da kurallar cevresinde düzgün olursa tabi gelişi güzel olmayacak

Son düzenleme:
Scudo
Türkiye'de karayolu çok dar bir zeminde ilerliyor. Bununla birlikte araçlar yol kenarlarına park yapıyor ve halihazırda dar olan yollar daha da daraliyor.
Bu şartlar altinda yollari bisiklet yolu olarak daha da daraltmak bana pek makul gelmiyor.
Çözüm olarak mevcut karayolunda bisikletliler de yer almalı ancak araç sürücüleri de bisikletçiler de bu duruma tam olarak hazır değil. Saygısız, tahammülsüz araç sürücülerine karşı; isteği şeritten kurallara uymadan seyir eden bisiklet sürücüleri de maalesef mevcut.
Diğer bir çözüm yolu ise zaruri yerlerde karayolunda, zaruri olmayan yerlerde ise karayolundan tamamen bağımsız bisiklet yolları inşaa etmek. Parklardan, bahçelerden, tarlalardan... neden olmasin, bunların örnekleri bir çok ülkede mevcut.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Geri