Scudo Sports

Bisiklet yoluna park ederek yolu işgal eden araçlara ceza

S.Emre DURMAZ

Forum Demirbaşı
Tepki
346
İsim
S.Emre
Bisiklet
Cube
Değerli bisikletsever arkadaşlarım,

Dün başka bir başlık altında bahsettiğim bir hususta, önemli olduğunu düşündüğümden, yeni konu açmak suretiyle bir bilgilendirme yapmak isterim.

Özellikle İstanbul' da bisiklet yollarının plastik babalarla ayrılmamış, yalnızca çizgiyle bisiklet yolu olarak belirlenmiş kısımları, otomobiller tarafından park edilmek suretiyle işgal edilmektedir. Pek çoğumuz da bu durumdan şikayetçiyiz.

Bu konuda yapılacak şey ise, forumda veryansın etmekten ziyade, bu araçlara trafik cezası kesilmesini sağlamaktır. Bunun için yapmanız gereken şey ise çok basit;

Akıllı telefonlarımızın app marketlerinde EGM, yani Emniyet Genel Müdürlüğü' nün uygulaması mevcut ve bu uygulama üzerinden online olarak ihbarda bulunulabiliyor. Yapmanız gereken şey, bisiklet yoluna park eden araçların, bisiklet yoluna park ettiği belli olacak şekilde(herhangi bir bisiklet yolu, park edilmez tabelası veya aracın bisiklet yolu çizgilerini aştığını gösterir şekilde) plakası da belli olacak bir biçimde fotoğrafını çekerek, uygulamadaki online ihbar sekmesinden, çektiğimiz fotoğrafı eklemek suretiyle, konu başlığına kısaca park yasağı ihlali gibi bir başlık atılarak, açıklama bilgisine de konum yazıp, 34... plakalı araç bisiklet yoluna park ettiğinden, gerekli cezai işlemin uygulanması hususunu arz ederim, şeklinde yazarak ihbarı gönder butonuna basmak. İşte bu kadar basit. Bir kere ceza yiyenin tekrardan aracını bisiklet yoluna bırakacağını zannetmiyorum.

Ayrıca dipnot olarak; bu online ihbarı, diğer şeyler için de kullanabiliriz. Mesela bana gelen, cep telefonu kazandınız, şurayı arayın şeklindeki dolandırıcılık veya masaj salonu adı altında gelen fuhuş yuvalarının illegal reklam smslerini screenshot yapıp buradan ihbar ediyorum.

Herkese sevgiler, saygılar..

Screenshot_2016-03-14-16-24-31.png Screenshot_2016-03-14-16-24-45.png

Scudo
IMG_7750.PNG Merhaba bilgilendirme için teşekkürler ben de bu ihbar bölümünü kullanıyorum ancak fotoğraftan ceza işlemi uygulamıyorlar. Mailden anlaşılacağı üzere olay yerine gelip tespitte bulunarak ceza kesiyorlar bilginiz olsun.

Neden ceza yazılmadığını anlamış değilim. Whatsapp ihbar hattı vardı, onu da kapattılar. Aslında fotoğraf da bir delildir. bu delile istinaden idari para cezası uygulanmalı. Tahminimce x bi avukat kanunlarda bunla ilgili bi açık bulup cezayı iptal ettirmiştir. bundan dolayı fotoğraftan ceza yazamıyorlardır.

@uğur ay

Uğraşmak istemiyorlar, çünkü onlara göre daha önemli işleri var. İstanbul Maltepe dolgu alanında miting yapılacağı gün, kuş uçurtmayan çekiciler, polis abiler amcalar vesaire artık kim varsa, bir kaçına bizzat sordum. Miting varken gelip yolları temizliyorsunuz, bisiklet yoluna park eden aracı bildirince neredesiniz? Haklısın kardeşim yapacak bir şey yok diyip geçiştirdiler. Yoksunuz, çünkü hiç bir zaman yoktunuz.

Trafik polis'i işi gücü bırakacak, neymiş efendim bisiklet yoluna araç park etmiş, dur gidip ona ceza keseyim mi diyecek sanıyoruz. Şayet böyle sanıyorsak yanıldığımızı söylüyorum. Ben son 2 yıl içerisinde en az 30 ihbar da bulundum. Gelip bakmıyorlar. En son Bimer'e mail attım. 2 ay sonra şu kadar araca ceza kestik diye cevap yolladılar, yersem!

Neyse, daha yazacak çok şey var. Son bir şey yazayım. Bu halkı öyle bir hale getirdiler ki, artık kendi cezamızı kendimiz kesmeye başladık. Bisiklet yoluna park eden aracın sileceğini, bisiklet süren bir insan kırıyorsa, orada bir sorun var demektir!

Yolunuz açık olsun.

Yine de bol bol ihbarda bulunalım. Foto da ekleyin. Ne kadar bastırırsanız o kadar iyi. Bu durumda ilgilenmek zorunda kalacaklar çünkü ihbarların istatistikleri alınıyor.

cumartesi günü güzel havanın etkisiyle bisiklet yollarındaki yaya trafiği...patenci bir çocukla çarpıştım, çarpışmadan önce DİKKKAAAT diye bağırmama rağmen , sonra birkaç ergen düpedüz bisiklet yolunun ortasında voleybol oynuyorlardı ve ne zaman bir it görsem gözlerim etrafından dolanacak bir çalı aramaya alıştığı için hemen çimenlik bölgeye geçip basıp gittim çünkü benim işim sinek kovalamak değil ki. Sonra düşündüm de bu sporu icra etmek için bisiklet yoluna mahkum olanlar mesela İstanbul'dakiler evet böyleleri için evde treynırda sürmek daha faydalı, en azından bisiklet yoluna park edilen araçların ve işgalci yayaların yol açtığı stresse katlanmak zorunda kalmazlar.

@Erdal YILMAZ abi haklısın. aslında uğraşıcakları bişey de yok. sonuçta biz fotoğraf çekip göndermekle onların işini yapmış oluyoruz. yapacakları iş para cezasını kesip ptt aracılığıyla adrese göndermek. bu da bi memurun yarım saatini almaz. ama sistem böyle işlemiyor demekki !

@S.Emre DURMAZ konuyla ilgili bilgilendirme için teşekkürler , insanlarımız o kadar cahil ki bırakın bisiklet yoluna park etmeyi engelli vatandaşlarımız için ayrılan yerlere park edenler var ve bu cahil cühela takımı oldukça bizim derdimizi kimse sallamaz ,her zaman derim EĞİTİM ŞART..

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@Erdal YILMAZ

Kabul edelim ki bisiklet yolları göstermelik inşa ediliyor. Bisikletle her gün ulaşım yapılan yerlere değil... Bisiklet yolu olsa 10binlerce kişinin yola düşeceği bir fantezi bence.

@Şükrü Güllüoğlu

Aslında fantezileri gerçeğe dönüştürmenin de bir yolu var: işe bisikletle gelene yapılacak ilave ödeme.

Geçtiğimiz aylarda İtalya'da Milano Belediyesi bu tür bir uygulama başlatmıştı. Kararın nedeni hava kirliliğiydi ama trafik yoğunluğunu azaltmaya olan etkisi de ortada.

Burada da işe bisikletle gelenlere devlet desteği sağlansa millet koşa koşa bisiklet bayilerine gider. İşin içinde para olunca saatlerce sıra beklemeye, izdihamlarda birbirini ezmeye alışık çünkü insanlar.

@Sadettin Z. Ben bisikletle toplu tasimaya binenden ücret almasalar dua edicem :D

@ElcaSeJawS bisikletle toplu taşımaya binenlerden neden ücret alınmasın anlamadim ? :D

@kemalkeskin Dünyaya bir katkimiz oluyor :D Devletinde bize bir katkisi olsun mesela ben vapura binip karsiya gecmek zorunda kalıyorum hergun işe giderken :D Bisiklete binip işe gidiyorum diye benden bu parayı almasa olurlermi hemde soyle bisi dusun ben bısıkletle toplu tasıma araclarına bınmeden hıc bir sekilde karsiya gecemiyorum ? bence bu bir soru isareti :) Boyle bir dunya yok .

@Sadettin Z.

kesin doğru,ve hatta emlak vergisi düşecek yani işine bisiklet ile gidenler tesbit edileck ,tabi 3 kağıdı önlemek için iş yerinde görevlii rapor tutacak,bu raporlar tapuya sunulacak,tabi işine bisiklet ile gidenler aylık primde zam alacak.hayal gibi.

Bu havadisi öğrenince aklıma borgesin meşhur dizeleri geldi: bu girit labirenti merkezi minetaur olan. Tam bir açmaz, tam bir labirent durumu. Açıklayayım efendim. Bisiklet yolundan gidince diyeceğim ama gidemiyorsunuz çünkü arabalar parketmiş. Bu durumda yoldan gitmeye kalkıyorsunuzki bisiklet yolu olan bir aksta yolda bisiklet sürmek yassak. Bu durumda ya ceza yiyeceksiniz veya la bu züppe kendi yolunda gitmek varıken benim yolda nörüyo diyen şoförün insafına kalacaksınız. Yani iki ucu.....

Bununla ilgili geçen yılın Haziran ayında konu açmıştım: 'trafik uyanıklarına kötü haber!' göz boyama mı?

Haber başlığı da şöyleydi: "Emniyet Şeridi İhlali, Makas Atanlar, Yaya Gecidine park edenlere sinirlenip söyleneceginize fotoğraflayıp internetten İHBAR edin cezası ilgiliye gelsin. Ihbar Sayfası;"

Geri