Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolunda kaza = Yaya 70.000 TL'lik dava açtı

Geçmiş olsun.

Bildiğim kadarıyla tazminat davası açılabilmesi için öncelikle ceza davası açılması ve bu davadan sizin ceza almanız gerekiyor. Daha sonra karşı taraf, uğradığı zararın tazmini için size maddi-manevi tazminat davası açmaya hak kazanıyor.

Anladığım kadarıyla henüz ortada açılmış bir dava da yok. Olay şu an arabulucu-uzlaştırmacıda. Uzlaştırmacı aşamasında avukat tutmanıza da gerek yoktu aslında. Eğer bu aşamada uzlaşma sağlanamazsa, savcı ceza davası açılıp açılmamasına karar verecektir. Belki de ifadenize ve sunduğunuz delillere göre bir değerlendirme yaparak, kovuşturmaya yer olmadığına karar verecek. İş o aşamaya gelene kadar avukat tutmanıza gerek olduğunu zannetmiyorum.

Scudo
Geçmiş olsun, arkadaşlar yazmış zaten biraz can sıkıcı bir süreç yaşayacaksınız maalesef ama sonuçta hiç bir şey çıkmaz.

Yaşamak, özgürce istediğin gibi ve hayallerinin uğruna nefes almak bile zorlaştı. Daha geçen gün caddede bisiklet sürerken bir özel servis aracı korna çalıp yanaştı, yavaşladı, durduk. Durdurdu yani. Camı açtı ve bağırmaya başladı. Kaldırımdan git kaldırımdan. Ben şimdi topun bir trafiğin olduğu böyle bir yerde, saniyeler içinde arabaların biriktiği kornaların çaldığı böyle bir anda bu şöföre neyi anlatayım? Aynı şekilde bisiklet yolunda yürüyen küçük çocuklar ve arkasında olan ebeveynleri, dikey uzanan bisiklet yoluna yatay su borusu döşeyen belediye yüzünden aldığım bir çok yara ve kırılan parmağım, bisiklet hasarım, ana caddeden giderken daaaaat diyr kornaya basıp avaz avaz bağıran magandalar. Hangi birini adam edeceksin?

Davadan bişi çıkmaz sadece ve verdiğin avukat parası masrafın olur. Böyle bir devada ceza alsanız bile hagb dan hiç bişi çıkmazdı ki ceza bile alacağınızı sanmıyorum avukatlık bişi yokmuş yani.

Tekrardan yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok düz mantık düşününce ya da çok detaylı düşününce ya da hukuken sorguladığında bir şey çıkmayacağını düşünüyorum ben de. Sonra Türkiye'de yaşadığım ve hangi davalardan ne sonuçlar çıktığını düşünüp paniğe kapılıyorum. :)

aklımızda olsun böyle bişey olursa biz dava açalım
Yapılacak ilk şey polis çağırıp tutanak tutturmak. Sonra hemen hastaneye gidip hasarınız için rapor almak daha sonra da bisiklet için hasar faturası almak bir bisikletçiden. Haklı da olsanız haksız da olsanız bunları bisikletli yaptığı zaman yayaya göre avantajlı olur.

Tekrardan yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok düz mantık düşününce ya da çok detaylı düşününce ya da hukuken sorguladığında bir şey çıkmayacağını düşünüyorum ben de. Sonra Türkiye'de yaşadığım ve hangi davalardan ne sonuçlar çıktığını düşünüp paniğe kapılıyorum. :)

Yapılacak ilk şey polis çağırıp tutanak tutturmak. Sonra hemen hastaneye gidip hasarınız için rapor almak daha sonra da bisiklet için hasar faturası almak bir bisikletçiden. Haklı da olsanız haksız da olsanız bunları bisikletli yaptığı zaman yayaya göre avantajlı olur.
Ne yazık ki öyle görünüyor. Çok üzgünüm buhsş geldiğimiz için ve evet istemesek ve iyi niyetli olsak bile muhatap olan karşımızdaki kişiyi düşman gibi görmek gerekiyor galiba.

Ne yazık ki öyle görünüyor. Çok üzgünüm buhsş geldiğimiz için ve evet istemesek ve iyi niyetli olsak bile muhatap olan karşımızdaki kişiyi düşman gibi görmek gerekiyor galiba.
Kesinlikle katılıyorum. İyi niyetli insana denk gelmek çok zor. O yüzden hukuki yoldan bütün önlemleri baştan almak gerekiyor. Yoksa iyi niyetini suistimal edip böyle para koparmaya çalışıyorlar.

Bu arada yukarıda uzlaşacak bir şey yok yazılmış. Sonuna kadar katılıyorum. Uzlaştırmacıya aynen şunu dedim zaten ;

-Benden para kopartamaz. Uzlaşmayı kabul eder. Gelir bir çay içeriz , karşılıklı özür dileriz. Çayını ben ismarlarim. Kalkar, gideriz.

Sanırım bu teklif cazip gelmedi kıza :D bu devirde kim kime çay ismarliyor.. Kaçırdı fırsatı

Sevgili memleketim...
Bir kere şaşırt noolursun bir kere şaşırt. Tek bir kere. 2.yi istersem namerdim.
Çok çok geçmiş olsun.

Hocam öncelikle geçmiş olsun .Ben daha okurken darlandım . Büyük ihtimal lehinize sonuçlanacak gibi duruyor , kafaya çok takıpta kendinizi yıpratmayın . Dava lehinize sonuçlanınca durmayın sizde karşı tazminat açıp bu iş için harcadığınız vaktin ve paranın hesabını sorun .

Gecmiş olsun :(
Buyuk ihtimalle bir sey cikmayacak, genc arkadasta kolay para kovalarken zarara ugrayacak. Ama burasi hukuk!? devleti oldugu icin olurda dava aleyhinize sonuclanirsa seyreyleyin gerisini :krktm: Emsal dava bulduk diyen işsiz gucsuz fırsatcilar bisiklet yoluna pusu kurar, gece gunduz orada yatıp kalkıp bisikletlerin önüne atlar.
Ondan sonra bisiklet yolu buldugumda sürmeye kalkarsam beni dövsünler. Tekerimi degdirmem 🙃

İşin acıklı kısmı ne biliyor musunuz? Bu vakada bisiklet yolu, yaya yolundan tamamen ayrı. Yani Türkiye'deki bisiklet yollarının geneli ''kaldırımı maviye boyadık, bisiklet yolu oldu'' şeklinde iken, bu bayaa bayaaa yaya yolundan bağımsız bir yerde gerçekleşen bir kaza. Hadi bu mavi kaldırımda dikkatsizliği, cahilliği, dalgınlığı (her ne derseniz artık) bir nebzecik de olsa anlayabiliyorum. Ancak şu kaza gerçekten düşük IQ'nun sonucu. Başka bir şey değil.

Büyük geçmiş olsun.. Umarım hiç bir bisiklet arkadaşımız bu ve bunun gibi olaylarda mağdur olmaz. Gerçekten kaza yapmasak bile trafikte, sürücülerin çoğu için hiç bir hakkımız yok. Kask, aydınlatma, kıyafet gibi bisiklet sürmek için gerekli ekipmanları üzerimizde gördükleri halde yaklaşımları her zaman dışlayıcı olma eğiliminde.. Bizim sokakta bir abinin de yaşadığı bir olay oldu.. Aslında yaşadığınız olaya yol ya da hareket önceliği hakkı ya da kural ihlali olarak bakılırsa biraz benziyor.. Olay kısaca şöyle, orta yaş üstü bir teyze, 2 şeritli ancak hareketli kavşaklara sahip bir yolda, karşıdan karşıya geçecek iken, trafik lambalarının ve yaya yolunun üzerinden kendisine yanan kırmızı ışığa aldırmadan fakat o anda araç gelmediğine güvenerek karşıya geçmeye başlıyor. O sırada bizim abi, kavşağa hafif virajlı yoldan kendisine yeşil yandığını görmesine güvenerek hızını biraz daha arttırıyor. Bu arada öyle bir viraj ki, viraj içinde, kaldırım ve peyzajdan dolayı yaklaştığı kavşağa girerken sadece trafik lambalarını görebiliyor. Işığa yaklaştığında da teyzemize çarpıyor. Arabası hasar alıyor, teyzenin bacağı kırılıyor, 1-2 yerinde de çatlak oluşuyor. Abi ben ışığımda gidiyordum, trafik kayıtlarına bakılsın, suçlu değilim diyerek mahkemeye veriyor ve hem arabasının hasarını kadına tazminat ediyor hem de kadın ayağı kırıldığı ile kalıyor.. Bence bisiklet yolu sizin hakkınız. Onlar ise yaya iken bisiklet yolunda bulunuyorlar, yaya yolunda değil.. Büyük geçmiş olsun.. Ben bizim abinin böyle bir konu yaşadığını duyduğumda aslında kadına üzüldüm fakat sizin yaşadığınız olayda ise size 😩 aslında biraz çemkirince sesinizi yükseltince haklı görülme ihtimalinizi de arttırmış oluyorsunuz.. Siz biraz kızarak kontrol etmeden yola çıktınız sadece tek yönlü bir trafik olamaz bu yolda gibi hakkınızı aramanız karşı tarafa biraz gözdağı verebilirdi.. Siz aslında sessiz kalarak sonucu kabullenmiş gibi olmuş..

Geçmiş olsun umarım sıkıntısız bir şekilde dava sonuçlanır tatlıya bağlanır. Yalnız burada gözden kaçırılan bir durum var, evet, yayalar araçlara ayrılan yoldan gitmemesi gerektiği gibi bisiklet yolundan da gitmemeli, araçlara ayrılan yollarda da belli bir hız limiti var, bu limit bisiklet yollarında bizler için de geçerli. Alanya da bisiklet yolunda bir çok kez yüksek hızla gidenler görüyorum, yaya ve bisiklet yolu sadece bir çizgi ile ayrılmış durumda, burada yayaların dikkatsiz olmasını göz önüne almak ve ona göre hızımızı ayarlamamız gerekiyor, hız limiti kuralı bu yüzden var. Hız yapmak istiyorsak caddeyi kullanmaktan başka şansımız yok.

Geçmiş olsun
Hız limiti 25 km/h olan bir yolda, limiti aşmadan giderken kaza yaptığınızda bahsettiğiniz taklayı atmazsınız bence, kızın koluna da platin takılmaz yine bence.
Bisikletlilerde ve daha da kötüsü forumda, sanki bisiklet yolunda hız limiti yokmuş gibi bir algı hakim maalesef.
İfadenizi de çok beğendiğimi ekleyeyim, ustalıkla hazırlanmış. Antrenmanı bisiklet yolunda yapmıyordunuz demek, toplanma yerine gidiyordunuz :snzdglsn: Kızları fark edince de hızınızı azalttınız demek. Eh, zaten limite uygun seyir halindeymişsiz (25) kızları görünce de hızınızu azaltmışsınız (20 desek), bu hızla taklalı ve platinli bir kaza yapmak büyük talihsizlik olmuş sizin için, çok büyük geçmiş olsun. Şans işte, adalet yerini bulacaktır siz müsterih olun

Kaldı ki hız ölçeriniz mutlaka vardır, yani kaza esnasında 25’ten az hızla gittiğinizi ispatladığınız an olay lehinize döner. Ama şans bu ya, o anda kesin kayıt kopmuştur :( Hep talihsizlikler hep şanssızlıklar gelmiş başınıza tekrar geçmiş olsun

@Rhodiumm , Ayberg geçmiş olsun kardeşim. Kaza olarak bir şey tutturamazlar kanaatindeyim. Yanlız yüksek bir tazminat davası açınca adamın burnuna pis kokular geliyor. Karşı tarafın şahit tutanakları dahil iyi incelemek lazım. Bu kadar tazminat isteyen bir avukat işi iftira boyutuna dahi getirecektir.
Takipsizlik verilmezse, mahkemede bu şekilde saldıracaklar. Hukuk düzeni haklıdan ziyade güçlü olanı haklı kılmak için kurgulanmış. Avukat tutmakla akıllı bir iş yapmışsın. Eğer işin içinde bir hinlik varsa avukat bu belgelere rahat ulaşacaktır. Bizde bugünden sonra bisiklet yolunu kullanırken aklımızda diye hareket edeceğiz. :kötü:

Okumakla sinir katsayımın 5 katına çıktığı bisiklet forum başlığı.Yarın diğer yorumları da okuyacağım.Geçmiş olsun @Rhodiumm

Hocam geçmiş olsun. Hepimiz birbirine benzer yorumlar yapıyoruz ama maalesef anlaşılır gibi değil. Hukukta pratikte işlerlikten ziyade her şey evrak, belge, delil ve kanıta dayandığından ötürü, sizin kazanızdan bizde ders çıkaralım ve benzer bir durumda tutanak tutup, olayı belgelemekte fayda var. Ümit ediyorum gelişmeler lehinize olur.

Konuyu ilk okuyanlardanım, başında karamsarlığa düşürmeyeyim diye yazmadım ama, otoyolda 70 km/s hız ile yayaya çarpıp hapis cezası alıp yargıtay tarafından onanan vaka bile var. Ortada ciddi bir yaralama veya ölüm oldu mu maalesef işin rengi değişiyor.

Geri