Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolunda kaza = Yaya 70.000 TL'lik dava açtı

Rhodiumm

Forum Demirbaşı
Tepki
2.311
İsim
Ayberg
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
2021 Mart ayında takım antrenmanına giderken 1,5 km uzaklıktaki toplanma yerine sahilden gitmeye karar verdim(ki asla bu tehlikeli bisiklet yolunu kullanmayı tercih etmem. 30-40 km/s hızla anayoldan gitmek en güvenlisi.) . Samsun/Atakum'da bisiklet yolu yaya ve araç yolundan ayrıdır.

1635174856485.png

Örnek fotoğraf.(Alıntıdır.)

Fotoğraftaki yerden biraz geride oldu olay. Fakat tam fotoğrafın olduğu konum ile aynı çevresel şartlarda gerçekleşti.

Ben yol bisikletim ile yolda ilerliyorum. İleride bisiklet yolunun üzerinde sol şeritte bir yaya görüyorum ve bir şeyler olabilir diye hızımı düşürüyorum.

Fotoğrafta işaretleyerek anlatayım :

1635175241551.png
not : fotoğraf bana ait değildir.

Sarı işaretli yerde altında bisiklet olan bir kız var. Kırmızı işaretli yerde yani bisiklet yolunun üstünde tamamen yaya şekilde olan kız var. Bunlar 2 arkadaş ve sohbet ediyorlar. Ben hızımı biraz düşürdüm. Bu sırada sarı işaretli kız mavi işaretli yeri göstererek bana göre karşı şeritten bisikletli geldiğini söyledi kırmızılı kıza. Kırmızılı kız aşırı refleks göstererek kendini benim önüme fırlattı. Mavi işaretli bisikletlilere yol vermek için.

Bu tam benim geçişime denk geldiği için ne manevra ne de fren yapacak fırsatım olmadı.(Hali hazırda hızımı düşürmüştüm zaten.) Velhasıl kelam, kaza gerçekleşti. Kıza çarptım ve takla attım. SPD yüzünden bisiklet ile beraber takla attım. Çok şükür büyük bir hasar olmadı vücudumda. Bisikletimin de vites kolu ve jantta hasarı vardı.

Kalktım kendimi ve bisikletimi kontrol ettikten sonra kıza baktım. Açık yarası yoktu. Kafasını vurmuş olsa gerek ki "kafam kafam" diye ağlıyordu. Sonrasında kolunu tutup kolu için ağlamaya devam etti.

Bu sırada halk ve zabıta ekipleri toplandı. Ambulans çağrıldı. Ben de olay yerinde bekliyorum. Kız(19 yaşında) bana hakaretler saydırıyor(?) bir yandan da ağlıyor. Ambulans geldi. Kız bindirildi. Ben de kızın arkadaşına yapabileceğim bir şey var mı, kız kaç yaşında gibi sorular sordum fakat kız bana canavarmış gibi bakarak neredeyse konuşmadı bile. Ben de hasarlı bisikletimle yürüyerek bisikletçiye gittim. Hiç kimse bana bir şey sormadı, ben de kimseden kaçmadım. Olay yerinden en son ayrılan bendim.

1 hafta sonra whatsapp bisiklet grubundan bir zabıta benim fotoğrafımı atarak beni bulmaya çalışıyordu. Ben de kendimi ona tanıttım. Bir kaç saat sonra da karakoldan aradılar. Kaza için ifadeye çağrıldım. Komiser aracılığı ile kıza ulaştık ama bizle görüşmek istemedi asla.

Kızın kolunda parçalı kırık oluşmuş. Ameliyata girmiş, platin vs. takılmış. Detayları bilmiyorum. Doğal olarak kız benden şikayetçi olmuş. Bu sebepten ceza davası açıldı. Bilirkişi raporunu yazdı. Kızda da bende de kusur bulunmuş. Benim kusurum "bulunduğum yolda hızımı ayarlamamak" gibi bir maddeydi sanırım tam emin değilim. Bir polis tanıdığımdan aldığım bilgi de kusur oranı kızın %80 olduğu.(bundan emin değilim.)

Eylül ayında da kız avukat tutup tazminat davası açmış bana. 10 bin lira maddi, 50 bin lira manevi tazminat. Kolundaki kırık sebebiyle okulu ve hayatı orta derecede engel oluşturdu diye. Avukatın dava açarken benim amatör bisikletçi olmadığımı, buna rağmen hızlı geldiğimi, fren yapmadığımı vs. demiş. Polise verdiğim ifadeyi çarpıtmış bayağı.

Ceza davasında uzlaştırmacı ile görüştüm, ben uzlaşmak istediğimi söyledim fakat karşı taraf bir şey demedi henüz. Mecburen avukat tuttum. Bugün vekalet verdim. Sadece nizami bir şekilde bisiklet sürdüğüm için 7 bin liraya avukat tuttum.(EVET 1 BİSİKLET PARASINA)

Ben hiç bir sağlık raporu, kaza tutanağı, hasar tespit tutanağı gibi şeyler tutturmadım kaza günü.(En büyük hatam ve pişmanlığım bu. Maalesef ki böyle büyük bir olay olacağını bilemezdim.)

Avukatlar veya adalet yetkilileri veya emsal olaylar yaşayanların yorumlarını merak ediyorum. Tek yaptığım şey yasal hızlarda bisiklet yolunda gitmek. Yaya geçidi vs. olmayan bir yerde aniden önüme atlayan yaya. Olay aslında çok basit. Bu olayın bu kadar büyümesi ve uğraşmam canımı sıkıyor.

Son düzenleme:
Scudo
Geçmiş olsun hocam.Dava süreci sorunsuz biter umarım ve lehinize sonuçlanır.70 bin neye dayanarak açılmış altın kaplamalı kolu mu varmış?

Burda haksız tamamen bayan arkadaş, bisiklet yolu bisiklet içindir yayanın ne işi var bisiklet yolunda. Bence bayan arkadaş ne koparırsam kârdır kafasında.

Siz hatalı değilsiniz ki uzlaşıp orta noktada bir tazminatta el sıkışasınız. Bu davadan hiçbir şey çıkmaz, avukat masrafını da dava sonunda alırsınız karşı taraftan.

Madde 138- Yayaların uyacakları kurallar aşağıda belirtilmiştir.

a) Yayalar taşıt yolu bitişiğinde veya yakınında yaya yolu, banket veya alan varsa buralardan yürümek, her iki tarafında banket bulunan ve kullanılabilir durumda olan yollarda kendi gidiş yönüne göre sol bankette yürümek zorundadırlar.

Ancak

3) Yayaların yürümesine ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmaması veya mevcut bulunmaması halinde, bisiklet yolu varsa bisiklet trafiğine engel olmamak şartıyla bisiklet yolunda, bisiklet yolu yoksa imkan oranında taşıt yolu kenarına yakın olmak şartıyla taşıt yolu üzerinde yürüyebilirler.

Yaya yolu var mı? Var, hanım kızımız bu yaya yolunda mı? değil. Bisiklet yolunda azami hız bildiğim kadarıyla 30 km civarı. Siz yasal hızın içerisindesiniz. Zaten 30 km 'den daha yüksek bir süratle kıza çarpmış olsanız kırık bir kolla kurtulamayacağı da aşikar ve bu durum icab ederse bilirkişiyle de tespit edilebilir. Sizin hızlı olduğunuzun ispatı nedir? İspat falan yok, sadece beyan. Yaya burada üzerine düşen sorumluluğun hiçbirini yerine getirmemiş. Aksine sorumsuz davranışıyla sizi maddi zarara uğratmış. Bırakın tazminat ödemeyi, bisikletin hasarını talep etseniz yeridir.

Asli kusurlu mevzuları var olayda. Araba olarak açıklarsak şöyle söyliyeyim karşıdan karşıya geçiyorum lakin gelen araç hız sınırların içerisinde değil ve bana çarpıyor. Burada kusur arabaya da pay edilecektir oran düşük olacaktır belki ama karşıdan karşıya geçen yaya gibi düşünün verilen ifade de karşıya geçiyordum bisiklet yolundan hızla geldi çarptı dediyse işin rengi değişecektir. Açılan tazminat büyük ihtimalle indirimler sonucu düdük kadar kalacaktır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun Ayberg.

Aynısı başıma gelmişti. Bisiklet ile değil orada her akşam koşmaktayım bende .Bir tane martı kullanıcısı koluma sürtüp iki kişi birden düştüler yara alamayıp bana saldırdılar tabi benim yüzümden düşmüşler. Şikayetçi olmadım ama üzücü bir durum .Karşı tarafta ki yaya tahminen yolun bisiklet yolu olduğundan bile bi haberdir.

Arkadaş bu ülkede bir insan bisiklet yolundan bisikletle geçerken bile mi dava edilecek . Ülkenin insanıda cahil, hukukuda bozuk. Bu ne kadar saçma bir şey ya. Kendi oturduğum ilçede bir iki tane bisiklet yolu var onlarada zaten uğrayamıyorum. Kendi oturduğum yerdeki bisiklet yolunun yanında yürüyüş ve koşu yoluda var ayrıyeten ama bizimkileri mavi cezbediyor heralde sürekli bisiklet yolundan gidiyolar. Küçücük çocuklara çarpma tehlikesi. Yayılarak yürüyenlere çarpma ve bisiklet yolunda apaçi gibi yanlaya yanlaya gidenler onlardan birisi yüzünden düşmekten son anda kurtuldum düşseydim bir yerimi kırabilirdim belki. Bu olayı gördükten sonra zaten hiç uğramam bile bisiklet yoluna. Bisiklet yolunun olduğu yerde karayoluna girsek gene biz suçlu oluruz oda ayrı sorun tabi.

Millet nereden para kazanacağını şaşırmış. O kızın para için bilerek kendini oraya attığını bile iddia edebilirim ama kanıtlayamam.

Hekrese yorumları için teşekkür ederim. Fıkra gibi olay tabiki beni bulur :D

Geçmiş olsun hocam.Dava süreci sorunsuz biter umarım ve lehinize sonuçlanır.70 bin neye dayanarak açılmış altın kaplamalı kolu mu varmış?
Avukatın söylemine göre eğer kolunda kalıcı hasar var ise 150 bine kadar artabilirmiş fiyat.(Hesap yöntemi varmış. Anlattı teker teker.)
Siz hatalı değilsiniz ki uzlaşıp orta noktada bir tazminatta el sıkışasınız. Bu davadan hiçbir şey çıkmaz, avukat masrafını da dava sonunda alırsınız karşı taraftan.

Madde 138- Yayaların uyacakları kurallar aşağıda belirtilmiştir.

a) Yayalar taşıt yolu bitişiğinde veya yakınında yaya yolu, banket veya alan varsa buralardan yürümek, her iki tarafında banket bulunan ve kullanılabilir durumda olan yollarda kendi gidiş yönüne göre sol bankette yürümek zorundadırlar.

Ancak

3) Yayaların yürümesine ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmaması veya mevcut bulunmaması halinde, bisiklet yolu varsa bisiklet trafiğine engel olmamak şartıyla bisiklet yolunda, bisiklet yolu yoksa imkan oranında taşıt yolu kenarına yakın olmak şartıyla taşıt yolu üzerinde yürüyebilirler.

Yaya yolu var mı? Var, hanım kızımız bu yaya yolunda mı? değil. Bisiklet yolunda azami hız bildiğim kadarıyla 30 km civarı. Siz yasal hızın içerisindesiniz. Zaten 30 km 'den daha yüksek bir süratle kıza çarpmış olsanız kırık bir kolla kurtulamayacağı da aşikar ve bu durum icab ederse bilirkişiyle de tespit edilebilir. Sizin hızlı olduğunuzun ispatı nedir? İspat falan yok, sadece beyan. Yaya burada üzerine düşen sorumluluğun hiçbirini yerine getirmemiş. Aksine sorumsuz davranışıyla sizi maddi zarara uğratmış. Bırakın tazminat ödemeyi, bisikletin hasarını talep etseniz yeridir.

Gpx kaydım var. Bunu delil olarak sunacağım eğer hızlı geldiğimi savunursalar.

Kız ağlıyor Ayberg :ckskc:
WhatsApp Image 2021-03-05 at 18.04.44.jpeg

Birinci nokta. Dava en kötü ihtimalle Yargıtay'a kadar gider ama sonuç değişmez. Burada kız bisiklet yolunda ve hatalı. Saf gibi avukata gitmiş ve dava açtırmış. Avukatlar da buna vermiş gazı şöyle kazanırız böyle kazanırız diye. Yazık. Davanın sonunda sen kazanacaksın. Bütün masraflar da kıza kalacak.

İkinci nokta ise bu süreçte biraz sürüneceksin sevgili kardeşim. Psikolojik olarak yıpranacaksın. Kendine bunu yapma. İçini ferah tut. Benzer bir mahkeme sürecini ben de yaşamıştım. Çok kafaya taktım, ben mahkemelere düşecek adam mıydım vs diye. Sonuç davayı kazandım, ama olan benim saçlara oldu. Sinirden stresten saçlarım döküldü. Boşver, takma kafana. Saç ektirme daha pahalı.

Üçüncü nokta. Dava lehine sonuçlandıktan sonra asla peşini bırakma. Sen de karşı tazminat davası aç. Bisikletindeki maddi hasarı faturalandır. Seni süründüreni sen de süründürür mahkeme kapılarında. Sonuçta yasal hakkın var. Kullanmaktan tereddüt etme.

Çok geçmiş olsun. Avukatlarla durumu iyice değerlendirip güzel bi savunmayla gitmeniz gerek. Zira böyle durumlarda daha çok yaya kollanıyor ve hasarın hayat kalitesine etkisi varsa sizi epey uğraştırır bu süreç.

Geri