Kişiye özel beslenmemde 10 yıldır sorun yaşamadığıma göre doğru yolda ilerliyoruz,
Yapılan çek up sonunda vücut oksijen ile dolmuştur,bunun nedeni anadolu yakada hep yüksek yerlerde idman yapmanın faydasını gördüm,,şile köyleri bana yaramıştır
10 yıldır yağ yüklenen bir kişi olarak asla yağlanmadığım gibi,fiks 65 kiloda kaldım,
[ boy 1.74]Kişi önce kendisi ,neyin ne olduğunu deneyleyerek öğrenecek,yanlış beslenenler ,30 km basamazlar yığılıp kalırlar,fest food yiyen bol karbonidrat alıp bol bol et yiyenler ,asla pedal kesmeden gidemezler,makarna aşırı yenmeyecek,pilav keza,tahılları menüden çıkardım meyve az yenecek şeker yüklü,kan şekerinizi kuru üzüm ve siyah kuru üzüm ile dengelersiniz,bir kere ıspanak yemeyen sınıfta çakar
(link)
Ayrıca Karbonhidratlar fazla tüketilmeyecek,,,
(link)
Sonuç ,,,,
Sele üstünde idman yapanlar,30 km durmadan basanlar ,50 km durmadan basanlar çok dikkat edecekler,yanlış beslenme idman sırasında ölüm ile sonuçlanabilir
2008- 2018 ,idman yılları,foruma üye tarihim 10 ocak 2009 'dur
10 yıllık menü tablosu
Yumurta
Tam yağlı peynir katkısız
Kuzu eti
Ispanak
Kuşkonmaz
Brokoli
Karnabahar
Kefir
Kaymak
Kemik çorbası
Tarçın
Kuyruk yağı
Bezelye
Ceviz
Muz
Turp
Pancar ve suyu
Ayşe kadın fasulye zeytinyağlı has salça ile
Sarımsak
Keten tohumu
Zencefil
Isirgan otu
Kereviz
Acı biber
Yoğurt tam yağlı
Zeytin
Lor peynir
Semiz otu
Roka
Maydanoz
Domates ,hıyar
Carliston biber
Balık,
Yeşillik
Ciğer
Kokoreç
Paça
Işkembe çorbası
Kuru üzüm siyah
Fındık ,fıstık
Meyve az,
Patlıcan kabak yok zati hepsinin babası ıspanaktır
Bunlar dışında kullanılan yağlar zeytinyağ, has tereyağ ,hindistan cevizi yağı,kuyruk yağı,balık yağı
Kuvvet macunu ,keçi boynuzu harnup özü
Günde 1 kahve içine hindistan cevizi yağı
Soğan tane ile alırım,çığ yerim,pirinç az alırım,ara sıra pilav yaparım ve makarna,
Buğdaydan yapılan her şey artık riskli çünki bu buğdayın genetiği ile oynandı,
Ekmek yemeyin,en fazla halk ekmek az yiyin,tam buğday ekmeği az yiyin,ve lavaş olabilir,patates az alırım haşlama yaparım çok yemiyorum,
Pilav insulunu azdırır, az yenecek,hazır dondurmayı unutun,şeker aşırı tâbi,şeker toksittir,fruktoz yok,tüm unlu mamüller yasak,patates aşırısı kalp krizini tetikler,kuru fasulye mercimek bakla az yenecek,portakal ,meyve suyu bunları unutun,tatlandırıci yok,aspartan yok ,sitrik asit yok emilgator yok,e adında ne kadar helva var ise yemeyin helva aşırı şeker,köy yumurtası kaslara iyi gelir,ve tereyağ,idrar rengi açık olacaktır sarı ise vücutta su eksilmistir,aşırı spor yok kalp büyür,
Enerji içecekleri yok,yemek yerken su içmeyin,pastırma yararlı fazla değil.bal pekmez az yenecek,üzüm armut karpuz hurma elma şeker dolu, çok az yiyin,mandalina ,portakal keza,tahıl yok,bulgur ,vs,çığ köfte uygun,kuzu pirzola uygun,karaciğer uygun,soya yok
Kıssadan hisse,marketlerden uzak durun,sağlıklı beslenme ünitelerine ,mağazalarına baş vurun,tabi sahtekarlara değil