Scudo Sports

Bisikletçi beslenmesi nasıl olmalı?

@Kudret Kurtcebe Valla ben de katılıyorum hocam. Eti azalttım hayli eklemlerde sorun olursa glucosamine takviyesi alıyorum ki kaslara eklemlere iyi bakınca gerek kalmıyor. Yemek yeme kahvaltı yapma fırsatı bulamıyorum bazen. O günlerde de bir iki yumurta herşeyi çözüyor.

Scudo
@Cem cm

Bu çiya migrosta var ,aktarlarda var, 12 lira zam geldi,valla 1 yıldır kullanıyorum,daha paketi bitiremedim,ne eklem ağrısı ne de bel ağrısı ,dizlerde ağrı felan hak getire,birde şu var ,kasaptan kemik alırım ,bi güzel kırdırtırım para değil valla 5 lira,kemik çorbası yaparım has tereyağ ile içine azcık mercimek koyarım,kemiklere bire bir,

@Doğanay07

Aşırı şeker, bunun yerine keçi boynuzu harnup özü,bu pekmez değil günde bir çorba kaşığı alan benim gibi hızlı basar,genç olduğun için sende basarsın ,4 şişe bitirdim,yarışlarda faydası oldu,aşırı şeker performansımı etkilediği için şekeri kontrollü alırım.aşırı şeker uyuyan kanser hücrelerini uyandırır,ve tehlikelidir ,bal ve pekmez fazla yenmeyecek menünde her zaman ıspanaklı yumurta ,kaymak,kefir,kuzu eti,işkembe çorbası,paça olsun

@Serkan Mıstınoğlu

145597 dosyayı görüntüle

Serkan bu görüntü italya giro yarışında bence olmaz,bu görüntü gran fondo yarışlarında olur,yukardaki yarış amatör gran fondo yarısından görüntü bence,
Bizdede millete cola verdiler ,yarış esnasında tekene kutuyu açayım derken güm yerdesin,ha yol bisikletine hakim olan ,iki elinde kutuyu açar ,tabi pedalda çevirir,yapamayan yeri öper:D

145599 dosyayı görüntüle

Tam bir eğimci vücudu yağ yok ,kaslar greipel gibi değil,yav ,yakından izledim greipeli ,yuşa eğimde surat kıpkırmızı idi,adam atakçı zati,eğimci değil
Bu arada amele yanıkları bendede oluyor yahu :islik:

SONUÇ Spor branşları arasındaki temel farklılıklar, kullanılan enerji sistemleri ve gereksinim duyulan besin öğelerinin toplam enerjiye olan katkısından kaynaklanmakla birlikte temelde bütün sporcular için en önemli besin öğesi karbonhidratlardır. Kuvvet/güç gerektiren spor dallarında ve kas kütlesi fazla olan sporcularda ise, protein gereksinmesinin arttığı bilinmekle birlikte diğer besin öğelerinin de (vitamin, mineral, yağ) yeterli tüketilmesi gerekmektedir. Yeterli hidrasyonun sağlanması tüm sporcular için önemlidir, antrenman öncesi ve sonrası kaybedilen ağırlığın takibi yapılarak sıvı kaybı yerine konulmalıdır. Aynı spor branşında dahi olsa her bir sporcu için beslenmenin kişiye özel olması gerektiği unutulmamalı ve sporculara beslenme konusunda gerekli bilgilendirme yapılmalıdır.

vitargo_carboloader_2000_gr_9311.jpeg

Vitargo Carboloader Nedir?
Vitargo Carboloader toz formda olan bir Karbonhidrat ürünüdür.
İsveç üretimi olan ve Patentli bir ürün olan Vitargo yüksek molekül ağırlıklı bir karbonhidrat çeşidi içermektedir.
Glikojen depoları için önemli olan Vitargo bu özelliği sayesinde dünyada birçok profesyonel sporcu tarafından tercih edilmektedir.
En hızlı karbonhidrat çeşidi olarak gösterilen Vitargo, Maltodextrin, Dekstroz, Izomaltuloz, Sukroz ve Glukoz gibi karbonhidrat çeşitlerinden çok daha üstün bir seviyededir.
Vitargo midede sindirilmeden direkt olarak bağırsağa geçerek en hızlı şekilde emilir.
Vitargo Carboloader ürünü ile yükleme yapilabilmektedir.

buna ne diyorsunuz??

Kişiye özel beslenmemde 10 yıldır sorun yaşamadığıma göre doğru yolda ilerliyoruz,
Yapılan çek up sonunda vücut oksijen ile dolmuştur,bunun nedeni anadolu yakada hep yüksek yerlerde idman yapmanın faydasını gördüm,,şile köyleri bana yaramıştır
10 yıldır yağ yüklenen bir kişi olarak asla yağlanmadığım gibi,fiks 65 kiloda kaldım,
[ boy 1.74]Kişi önce kendisi ,neyin ne olduğunu deneyleyerek öğrenecek,yanlış beslenenler ,30 km basamazlar yığılıp kalırlar,fest food yiyen bol karbonidrat alıp bol bol et yiyenler ,asla pedal kesmeden gidemezler,makarna aşırı yenmeyecek,pilav keza,tahılları menüden çıkardım meyve az yenecek şeker yüklü,kan şekerinizi kuru üzüm ve siyah kuru üzüm ile dengelersiniz,bir kere ıspanak yemeyen sınıfta çakar

(link)

Ayrıca Karbonhidratlar fazla tüketilmeyecek,,,

(link)

Sonuç ,,,,
Sele üstünde idman yapanlar,30 km durmadan basanlar ,50 km durmadan basanlar çok dikkat edecekler,yanlış beslenme idman sırasında ölüm ile sonuçlanabilir

2008- 2018 ,idman yılları,foruma üye tarihim 10 ocak 2009 'dur

10 yıllık menü tablosu

Yumurta
Tam yağlı peynir katkısız
Kuzu eti
Ispanak
Kuşkonmaz
Brokoli
Karnabahar
Kefir
Kaymak
Kemik çorbası
Tarçın
Kuyruk yağı
Bezelye
Ceviz
Muz
Turp
Pancar ve suyu
Ayşe kadın fasulye zeytinyağlı has salça ile
Sarımsak
Keten tohumu
Zencefil
Isirgan otu
Kereviz
Acı biber
Yoğurt tam yağlı
Zeytin
Lor peynir
Semiz otu
Roka
Maydanoz
Domates ,hıyar
Carliston biber
Balık,
Yeşillik
Ciğer
Kokoreç
Paça
Işkembe çorbası
Kuru üzüm siyah
Fındık ,fıstık
Meyve az,

Patlıcan kabak yok zati hepsinin babası ıspanaktır
Bunlar dışında kullanılan yağlar zeytinyağ, has tereyağ ,hindistan cevizi yağı,kuyruk yağı,balık yağı
Kuvvet macunu ,keçi boynuzu harnup özü
Günde 1 kahve içine hindistan cevizi yağı
Soğan tane ile alırım,çığ yerim,pirinç az alırım,ara sıra pilav yaparım ve makarna,
Buğdaydan yapılan her şey artık riskli çünki bu buğdayın genetiği ile oynandı,
Ekmek yemeyin,en fazla halk ekmek az yiyin,tam buğday ekmeği az yiyin,ve lavaş olabilir,patates az alırım haşlama yaparım çok yemiyorum,

Pilav insulunu azdırır, az yenecek,hazır dondurmayı unutun,şeker aşırı tâbi,şeker toksittir,fruktoz yok,tüm unlu mamüller yasak,patates aşırısı kalp krizini tetikler,kuru fasulye mercimek bakla az yenecek,portakal ,meyve suyu bunları unutun,tatlandırıci yok,aspartan yok ,sitrik asit yok emilgator yok,e adında ne kadar helva var ise yemeyin helva aşırı şeker,köy yumurtası kaslara iyi gelir,ve tereyağ,idrar rengi açık olacaktır sarı ise vücutta su eksilmistir,aşırı spor yok kalp büyür,
Enerji içecekleri yok,yemek yerken su içmeyin,pastırma yararlı fazla değil.bal pekmez az yenecek,üzüm armut karpuz hurma elma şeker dolu, çok az yiyin,mandalina ,portakal keza,tahıl yok,bulgur ,vs,çığ köfte uygun,kuzu pirzola uygun,karaciğer uygun,soya yok

Kıssadan hisse,marketlerden uzak durun,sağlıklı beslenme ünitelerine ,mağazalarına baş vurun,tabi sahtekarlara değil

@Kudret Kurtcebe abi 3 4 aydır tam da söylediğin gibi besleniyorum. Çok faydasını gördüm. Tahılı hayatımdan çıkardım ve sağlıklı yağlar, yeterli protein ve çiğ sebzeler ile beslenmeye başladım. Hem kilolar gitti, hem de sele üstündeüperformansım ciddi şekilde iyileşti.

@kerem.erdogan

Bir 10 yıl sonra düşün ne olacaksın,tabi ağız disiplini şart,:harika:

@Kudret Kurtcebe ben tahin pekmez derken abartmadan dedim tabiki her şeyin azı karar çoğu zarar bisiklet üstünde çabuk sindirilen ve çabuk enerji veren tahin pekmez geldi (Jel halinde). Unutulmamalı ki tahin yağlıdır ama yüksek oranda da protein içerir tohum bazlı olduğu için.

@Doğanay07

Aşırı protein zararlı,bana yaramadı,kendimden örnek verecem gene,söyleki ,epey bir idman yapıldı,50 km durmadan basıldı 6 eğim,eğimler uzun köy içinden sert eğimler 2 saat 5 dakika,hafta içinden yağ yüklendim,kuzu eti bunda protein var,aşırı şeker asla yüklenmedim,1 hafta beslenirim,aşırı karbonhidrat şeker protein olmaz ,yüzde 70 yağ yüklenirim yüzde 10 protein yüzde 20 karbonhidrat, 1 haftada bu oranlar ile pazar gününe gelirim,tabi hiç bir sıkıntı yaşamadım,kalp krizi geçirmedim, 10 yıllık birikimden bahsediyorum,aşırı şeker aşırı karbonhidrat sakıncalı, kendi metabolizmamin ne olduğunu anladım ,herkes yapabilirde ama bünyeye göre ne olur bilemem,son tahlilde herkes kendinin doktoru olacak,

Birde mukayese yapar isek 2017 gran fondo yarısında 53 km 'lik etap hikaye idi,neden çünki öyle 6 eğim yoktu ,sadece 5 km tırmanış vardı oda en fazla 3_4 eğim 'bana hikaye geldi ,neden gerek 50 km 'lik çok sert eğimlerde durmadan basmak ve gene aynı yerde 33 km durmadan basmak bana ne fayda getirdi,53 km 'lik yarışta 1 saat 35 dakika ile ortalama 33.4 ile altın madalyayı .

@Kudret Kurtcebe fast food kısmına katılmakla birlikte bol bol et yiyenler yığılıp kalırlar cümlesine takılmış durumdayım. verdiğiniz liste ile tezat oluşturan bir cümle gibi geldi bana.çünkü listenin tamamına yakını protein içeriyor .

@burak gulyapan

Hocam tezat olsa yığılıp kalırdık değilmi,bol bol et derken dana yenmeyecek koyunda tavukta ben bunları kastettim,ayrıca protein aşırı olmayacak karbonhidratta 1hafta boyunca,
Tarzınız nedir ?
Amatör yarışçımısınız ?
30 km durmadan bastınızmı ?

@burak gulyapan

Senin pozisyonun değişik şimdi ,senin beslenme disiplinin farklıdır büyük olasılık,

@Kudret Kurtcebe

Ilgini çekebilir

(link)

(link)

Judo fan klüp ,
vay anam vay 5-6 dilim ekmek bana göre değil bu iş,yüksek protein ,

Konumuz bisikletlilerin beslenmesi olduğuna göre ,burda tarz önemli,forumda öyle 30-50 km durmadan basan var ise onların nasıl beslendiği beni ilgilendirmekte,ha birde kaç yıldır bu işi yapıyorlar ,herhangi bir sorun yaşadılarmı ,açık açık yazmaları lazım

@Kudret Kurtcebe mukavemet sporları konumuz buysa bisiklet ve judo birbirine benzer ..kuvvet ,kuvvette devamlılık , patlayıcı kuvvet .yani aerobik ve anaerobik egzersiz biçimlerini içinde barındırır.sırasıyla 1. Hazır enerji: ATP-PCr sistemi 2. Kısa süreli enerji: Glikolitik enerji sistemi 3. Uzun süreli enerji: Aerobik enerji sistemi. Karbonhidrat ve yağ vücuda az alındığında temel enerji maddesi olarak protein kullanılır. Ancak protein az alındığında karbonhidrattan ve yağdan protein yapılmaz. tüm sporcuların temel amacı yarış sezonu içinde yağsız kas kütlesini korumaktır. bunun içinde karbo,yağ ve protein dengeli beslenme şarttır. protein vucudumuzun temel yapı taşı olan aminoasitleri içinde barındırır . hücre yenilenmesinin olmazsa olmazıdır. siz diyelim ki gün içinde 3 saat idman yaptınız ve bisiklet sürerken kullandığınız tüm kaslarınız dezenformasyona uğradı kas fiberleri yırtıklarla dolu. peki yeterli proteini almazsanız bu yırtılan kas fiberleri nasıl kendini tamir edecek ve sizi bir sonraki idmana hazır hale getirecek. bunun için protein alımı yine söylüyorum (yeteri kadar) çok önemlidir . sanki protein çokta gerekli değilmiş gibi bir hava oluşmasın .. saygılar

bende düşüncelerimi yazayım. lisanslı olarak sporcuyum. futbol basketbol ve bokstan lisanslarım vardı (artık aktif değiller) ama fitness eğitmenliği üzerinde bir belgem de var. şimdi genel olarak ayırt etmeden ben nasıl yapıyorum onu anlatayım.

eğer uzun tur planlıyorsam ne yiyeceğimi önceden planlarım. 50-60 km için özel bir hazırlık yapmıyorum ama sporcu oldugum için zaten düzgün bir beslenme alışkanlıgım var.

+100km yapacaksam yanıma çiğ fıstık alırım. bunun dışında vasa nın barlarından da bulunduruyorum. nerede yemek yiyeceğimi önceden belirlerim. 2 saatten sonra bi ara verip açlık durumuma göre birşeyler yerim. sıvı tüketimine önem gösteririm. suda çözünen efervasan tabletlerim olur (magnesium içerikli). 200km yaptıgım turda 100kmde 3 defa hafif araralar verip hafifce beslendik , 100km de bir lokantada yemek yedik. (protein ağırlıklı)

@burak gulyapan

Protein aşırı alınmayacak deniyor ,hiç almasa idik 10 yıl sonra geldiğim nokta hastanelik olurdu ,bisiklet yarışçıları artık tarzlarını değiştirdi ketojenik beslenme devri başladı yukardaki gibi,karbonhidratta artık yüzde 70 değil yüzde 70 yağ oldu,birde sizin beslenmeniz verilen linklerde doğru ise bana göre değil benim ne ekmek ile işim olur ne de unla

@burak gulyapan

Aşırı su almakta kötü hiç su almamakta ,bir yarışçı 1 hafta boyunca günde 4 bardak su yazın 7 -8 bardak su alacak,susuz kalır ise vücut aynen ayak şişer,bunun adına ödem denir,kan damarlarının çatlaması.,

@Kudret Kurtcebe abi özellikle sürüş sırasında yeteri su alınmazsa dehidrasyon olur. bundan önce örneklerini görmüştüm. dehidrasyon oldugunda vucut kendine bir nevi reset atıyor ve başınız dönüp bayılıyorsunuz. su alınmadıgı takdirde böbreklerin tahrip olması bile söz konusu. gözlerinde sıkıntı yaşayanı bile duymuştum. (arkadaşı kontrol eden doktor söylemişti)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@srdrmrs

Uzun mesafeler 18 adet Kartepe 218 km ,dediğin doğru serdar,protein ne aldık kuzu eti ,ama 1 saat sindirdik ,ondan sonra pedala bastık ,kısa mola tempo bu anlayış yarış değildir,

@Kudret Kurtcebe siz her yazılana inanmayın karbonhidratlar da ikiye ayrılır basit ve kompleks . ekmek beyaz undan ise kimseye yaramaz merak etmeyin

• Beğen
Tepkiler: gezerfen
@srdrmrs

Aynen ,bir arkadaşin ayağı şişti ,nedeni hafta içi adamın yeteri kadar su içmemesi 130 km 'lik etap,eğimler ile 160 km 'ye denk gelince arkadaşın damarları çatladı tabi

@burak gulyapan

Valla dostum 10 senedir bende araz yok ,ben ona bakıyorum,yaşıtlarım hastanelerde,

Geri