Scudo Sports

Bİsİkletçi palavralari

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
1.378
Bisiklet
Ghost
Bisikletçilerde duyduğunuz en saçma sözler başlıklı konuyu okuyunca böyle bir konu başlığı açmak aklıma geldi. İlk olay benden:
Birkaç sene evveldi ve ben yol bisikleti almayı planlıyordum ve forumda okuduğum bazı yorumlarda 2 yapraklı aynakolla yokuş tırmanmanın zorluğundan bahsediyordu ki daha sonra yol bisikletimle ilk yokuş tırmanışımda bu değerlendirmenin ne kadar değersiz ve geçersiz olduğunu bizzat tecrübe ettim - ve benim de çevremde bisikletini ödünç alıp yokuşta bu önermenin doğruluğunu sınayabileceğim hiç kimse yoktu..herneyse bi akşam yaşadığım şehrin alışverişin çok yoğun olduğu ve yürümenin bile zor olduğu bir caddesinde bir grup bisikletliyi o izdihamda bisikletleriyle ilerlemeye çalışırken görünce ki hala iğne atsan yere düşmeyecek derecede kalabalık bir caddeye insan bisikletiyle neden girer bir cevap bulabilmiş değilim - cannondale yol bisikletli bir elemana yaklaşarak yol bisikleti almayı düşündüğümü fakat yokuşlar hakkındaki yorumların beni kararsızlığa ittiğini söyledim ve bu şahıs önce gereksiz bir " mtb ile başla " tavsiyesinden çünkü zaten yıllardır mtb kullanıyordum ki sorduğum soruda aynakol gibi bir terim kullanıyorsam bisikletle az çok bir geçmişim olduğunu dikkatli bir dinleyici anlayacaktır-sonra lafı nasıl oldu hatırlamıyorum bu konu başlığını açmama vesile olan bombasını patlattı ve "haftada 1000 km " yaptığını söyledi, bu muazzam martavalın ardından aramızda başka bir diyalog geçmedi sanırım
haftada 1000 km ..yılda 52000 km ..ulan ayda 1000 km yapıyorum desen sana saygı duyar ve hayranlık beslerdim , madem insanları etkilemek istiyorsun seni adi bir yalancı kılacak olan şeyle saygılarını kazanmanı sağlayacak şey arasındaki farkı bilmelisin.
Bisikletçilerin avcılardan neyi eksik değil mi?

Scudo
Zaten yol bisikleti ile yokuş çıkmak kolay kimse buna bir şey demiyor sizin kaçırdığınız nokta da şu ;

"Üçlü aynakol ile yokuş çıkmak ikili aynakola göre daha kolaydır" olayın özü bu.

Siz direk 2'li ile yokuşları çıktığınız için 3'lü'yüde bilmediğiniz için bunu palavra olarak algılamışsınız sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
@Tolga Çelebi

hayır sözünü ettiğim palavra bu kişinin haftada 1000 km kat ettiği iddiasıdır.

Bir bisikletçi söylemedi bunu ama yine de bu başlığı gördüğüm için yazayım dedim. Birkaç kişi ile bisikletçinin önünde muhabbet ederken birisi geldi ve kadroya sonra da Maşaya tırnağıyla tık tıkladı. ALüminyum değil mi bu bisiklet dedi ben de evet ama ön maşa karbon dedim. Ardından bi daha vurdu yok dedi maşa da alüminyum. Bu olaylarda ispat durumu olup olmadığını bilmediğim için güldüm :) ayrıca belki de hakket alüminyumdur yahu hehe :)

Günde 140 km her gün hergün bunaltır adamı, değil sporcu ne olursan ol diye düşünüyorum. 100 km üstü normal bir araçla bile iyi bir yol. Tabi geçimini bisiklet sporundan kazanan birisi için normal.Bu kadar sürüş sporcuyu bile yorar.

Ben balıkçı olduğum halde en fazla yakaladığım kiloluk balıkta 100 , 150 gram abartı yaparım oda normal yani. :) Elimizde tartı yok tartmıyoruz.

Günde 140 km her gün hergün bunaltır adamı, değil sporcu ne olursan ol diye düşünüyorum. 100 km üstü normal bir araçla bile iyi bir yol. Tabi geçimini bisiklet sporundan kazanan birisi için normal.Bu kadar sürüş sporcuyu bile yorar.

Ben balıkçı olduğum halde en fazla yakaladığım kiloluk balıkta 100 , 150 gram abartı yaparım oda normal yani. :) Elimizde tartı yok tartmıyoruz.
Yalniz o yakaladığın balık seneler geçtikçe ve anlattıkça daha da büyüyor değil mi ? 😁😁😁

Yalniz o yakaladığın balık seneler geçtikçe ve anlattıkça daha da büyüyor değil mi ? 😁😁😁
Balıkçılık öyle birşey. Arkadaşlar derdi çupra akını var giderdik lidaki vurmazdı abi. Sokkanlar maymuna çevirirdi bizi.

Şimdilerde tatlı suda aynı muhabbet şöyle yayın çektim , böyle sazan vurdu. Gidiyoruz abi yaktığımız mangal içtiğimiz semaverle kalıyoruz.
Bu işin doğası bu galiba. :harika:
@Çağdaş78 büyümesi için yıla gerek yok mantar gibi hergün büyür.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@necmeddin kış günü havanın müsait olmadığı herkesin pc başında olduğu bir zaman yakaladigi cipuranin 6kg olduğunu iddia edip bunun için sayfalarca tartışan, darilan, ayrılan biliyorum o yüzden...
Yalniz , arkadaş grubu içinde bir tane palavraci olması şart . Muhabbetin keyfi oluyor. Fazla olursa tadı kaçabilir. Zaten her avcı biraz da atici...😁😁😁

Yanlışınız var. Günlük 140 km, hadi ortalayalım 150 km, hatta 200 km gayet yapılabilecek bir şey. Eğer gerçekten yazdığınız gibi düşünüyorsanız siz TTUBR-2'ye hiç bulaşmayın bence :hımm:.

Daha once hiç gitmedigi yere götürursun "ben buraya geldim der."

@Cemal Ç. Her gün demişim , yarıştan yada normal bir turdan bahsetmedim. :harika: acıktın galiba:)
@Çağdaş78 6 kg lik çupra kesin yosun bağlamıştır heee:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Günde 140 km, uzun yol bisikletçisi veya pro. bisikletçiler için çok abartılı bir rakam değil. Bütün bir sene boyunca yapılması belki biraz abartılı olabilir ama ben yaşı geçmiş biri olarak ultra yarış yaklaştığında son iki ay günlük 100-120 km civarına yerleşiyorum. Zaten bu işin doğası gereği de böyle olmalı. Daha ilginç km ler var ve gerçek. Dünya rekorları var, günlük 350 km ler çevirenler var hem de bir yıl boyunca yapıyorlar...Ama palavra atacak adam da rahat durmaz her konuştuğuna bir şeyler katar. Ben de bir örnek vereyim : Bizim buralarda günlük 10-15 km binen bir palavracı arkadaşımız var. Bu arkadaşımız aklına eser 3 saatte Giresuna(125 km) gider, aynen de geri döner hem de mtb ile, gecenin saat 03.00 nde kalkar canı sıkılır Artvine gider gelir 14 saatte ( 524 km)...Biz de gülüp geçiyoruz ne yapalım... :koptum: :koptum: :koptum:

Günde 140 km, uzun yol bisikletçisi veya pro. bisikletçiler için çok abartılı bir rakam değil. Bütün bir sene boyunca yapılması belki biraz abartılı olabilir ama ben yaşı geçmiş biri olarak ultra yarış yaklaştığında son iki ay günlük 100-120 km civarına yerleşiyorum. Zaten bu işin doğası gereği de böyle olmalı. Daha ilginç km ler var ve gerçek. Dünya rekorları var, günlük 350 km ler çevirenler var hem de bir yıl boyunca yapıyorlar...Ama palavra atacak adam da rahat durmaz her konuştuğuna bir şeyler katar. Ben de bir örnek vereyim : Bizim buralarda günlük 10-15 km binen bir palavracı arkadaşımız var. Bu arkadaşımız aklına eser 3 saatte Giresuna(125 km) gider, aynen de geri döner hem de mtb ile, gecenin saat 03.00 nde kalkar canı sıkılır Artvine gider gelir 14 saatte ( 524 km)...Biz de gülüp geçiyoruz ne yapalım... :koptum: :koptum: :koptum:
Ben zaten Her gün dedim 140 km yapmak. Bir yarış yada uzun matrajlı bir turda duruma göre illaki yapılır.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@Çağdaş78 Allah rahmet eylesin de benim kafa durdu o kimdi yahu.

birgün urlaya sürüyoruz gece zifri karanlık hava tam otabanın oradan geçerken hava birden günlük güneşlik arkadaşım helikoterle bize yetişmiş yuh

Geri