Scudo Sports

Bisikletçiler B'twin markasını neden sevmiyor?

Sanırım artık nedenini daha iyi ekipman kullandıkça anlıyorum. Decathlon ürünleri f/p ürünleri ama seviyesinde ki iyi ürünler ile karşılaştırıldığında alt veya orta seviye kalıyor. Çoğunlukla az para ile spor yapmaya çalışanlarının tercihi oluyor. Sanırım böyle bir psikolojik algısı var.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@Asilzade
Decathlon Fransa mağzasında Mach 700 diye bir model var .. merakımdan baktım. Farklı ne satıyorlar diye. Full karbon Aero.. 105 set .. fiyatı hatırlamıyorum. Bu Mach serisi ultegra ile vs.. satılıyor. Tr de olsa güzel olur.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Decathlon firmasının sattığı bütün ürünler parasının karşılığıdır "BENCE" çünkü distribütor ve şehirdeki bayi&dükkan karı yoktur onlarda 3 nedenden dolayı Btwin aldım, "triban500 ve rockrider540"
1) Herkese aynı fiyat , diğer markalarda sana bukadar olur başkasına şukadar olur.....
2) Servis bakım iade kalitesi tartışılmaz, kurumsal firma
3) Yurt dışındaki fiyatlarıyla aynı fiyata satılıyor Türkiye'de , dolayısıyla muadillerinden %10 civarında uygun fiyata geliyor, hatta kampanyaya denk gelirseniz %30a yakın ucuza alabilirsiniz ,
Türkiyedeki ürün yelpazesine aldanmayın , halkımızın en temel özelliği olan "incelemeden söylenene inanma" nedeniyle Btwin az satıyor ve adamlar bütün ürünleri getirmiyor , (link) den ingiltere'deki sayfaya bakabilirsiniz. Teşekkürler.

18 yaş altı olduğum için tek başıma beni içeri almayan o güvenlik görevlisinden olsa gerek ben de isinamadim

• Beğen
Tepkiler: mertznc
19 Ağustos 2016 tarihinde internet sitesinden Btwin Hoptown 320 almıştım. Kargo ve ön far ile 810 liraya gelmişti.
Bir sene yağmur, kar, çamur demeden istisnasız hergün okul - iş - ev arasında hunharca kullandım.
Decathlonun sele borusu üzerine işaretleyip belirtmiş olduğu maksimum yüksekliği bir hayli aşarak kullandım. Çünkü diğer türlü dizlerim kırık kalıyordu ve rahat süremiyordum. Haliyle hem acımasız kullanıp, hem sele borusunu maksimum değer üzerinde kullanınca sele borusu yamuldu. Yavaş yavaş, her gün daha fazlaca yamuldu ve artık içeri hiç girmiyordu. Bisikletin katlanma özelliği de sele borusunu içeri sokamayınca pek işe yaramaz oldu.
Sanırım hor kullanmamdan olsa gerek kadrodan gıcırtı sesi geliyordu. Ufak kasisler ve çukurlarda gelen bu ses bazen sinir bozucu oluyordu.
Bisikleti bir yıl böyle tabiri caizse düşmanımın malı gibi tepe tepe kullandıktan sonra Decathlona mail attım. Sele borusunu yüksek kullandığım için yamulduğunu ve kadrodan gıcırtı geldiğini yazdım size yazdığım gibi. Bisikleti kendilerine kargolamamı istediler. Kargoya verdim ama takip falan edemiyorum durumunu. İletişimi mail yoluyla ikinci üçüncü kişilerle falan sağlıyorum.
İki hafta olmadı göndereli. Mail geldi. Decathlon bisikletin sorununu tespit ettiklerini ve bana iki seçenek sunduklarını yazmış.
1. Ürünün birebir aynısı ile değişimi.
2. Ürünün iadesi.
Seçiminizi mail yoluyla bildirin gereğini yapalım dediler. İade istedim ve söyledikleri gün bisikletin fatura tutarını aynen iade ettiler.

Uzun lafın kısası. Bu adamları seviyorum. Başka bir firma bunu yapamazdı.. Garanti desteğinin önemini de anlamış oldum. Şehir bisikletleri çirkin olmasa alırım bir tane mutlaka. Şimdilik para biriktirip 1500 civarı şehir tur bisikleti araştırmalarıma devam ediyorum..

Sokakta gördüğüm 10 bisikletten 6-7"si btwin"dir muhtemelen. Zaten bu gördüklerimden %60-70"ide btwin rockrider 340 :)

Decathlon'daki müşteri memnuniyetinin diğer firmalarda olmadığını düşünüyorum. Bu adamların sağladığı garanti şartları bence tam olması gerektiği gibi.

Benim de Triban 500 2016 model bisikletim vardı. Tesadüfen STI kolun çatlak olduğu gördüm. Daha sonra firma ile iletişime geçip durumu anlattım. İade ya da değişim sağlayacaklarını bildirdiler. Ertesi gün de bisikletin üzerine 70 lira daha verip Triban 520 modelini aldım. Eminim bu fiyata daha iyisini alamazdım ve bir kez daha güvenimi kazanmış oldular.

@Groims
Samimiyetle söylüyorum amacım iade falan değildi. Memnundum da bisikletten ama eski bisikletim Sedona 410 gibi bir şey istiyordum. Çok pişman oldum sattığıma. Olur da satabilirsem diye planlar yapıyordum arada.
Hatta ilk mail attığımda sitede sele borusu bulamadığımı, ellerinde sele borusu varsa satın almak istediğimi veya garanti geçerliyse yeni boruyla değiştirilmesini istediğimi söyledim.
Bu mailime cevap olarak görünüşe göre bisikletinizin değişimi yapılacak tarafımıza kargolayın diyerek adres göndermişler.
Bu mailden sonra şaşırdım ve sele borusu için bisiklet mi değişir diye sordum. Selenin benim yanlış kullanımımdan kaynaklı yamulduğunu belirttim ama adamlar beni mutlu etmeye yemin etmişler. Sonra kadronun gıcırtısı da hallolsun bari diye bisikleti gönderirken not eklemiştim. İadeyle sonuçlandı süreç :)

• Beğen
Tepkiler: Groims
Bu tarz firmalar bu uygulamaları gelişi güzel yapmıyolar. Dünya üzerinde bir standartı var ve bunları Türkiyedede uyguluyorlar. Tabii pazarlama stratejisi olarak en büyük + ları üretici ile direk çalışıyorlar ve yılda milyonlarca dolarlık alımlar yapıyorlar , buda onlara değişim , garanti konularında hem avantaj sağlıyor hemde son kullanıcı belki bir bayiye götürse bir sürü problemle karşılaşıcakken hızlı bir şekilde hallediyorlar. Eminimki türkiyedeki kurumsal olmayan , kobi işlerine dayalı durumun farkındalar ve buna göre hareket ediyorlar. Ben btwin kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla fiyat performans ürünleri . Bu tarz kurumsal satış ağlarının artması dileğiyle. Ayrıca decathlonda bisiklete binen insanları görünce mutlu oluyorum. Belki o günü gezmeye gelip bisiklet alanlar bile oluyordur :)

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
...

Dosyalar

• saka-saka-siktir-git_765184.jpg
    saka-saka-siktir-git_765184.jpg
    159,3 KB · Okunma: 257
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
@MustafaSener Şaka yaptım. Valla artık okadar çok ezildik ki, hakkımızı aldığımızda ya da firmalar bize değer verdiğini hissettiğimizde mutlu oluyoruz. Çünkü firmaların %90'sını küçük işletmelerin %99,5'i müşteriye bırak değer vermeyi insan olarak değer vermiyor....

bknz. Giant Türkiye Ofisi - Fiziksel Şiddet Tehdidi

İspanya'ya gittiğimde gördüğüm bisikletlerin en az %60'ı btwin'di. Benim, eşimin, kızımın bisikletleri btwin (ki hani öle pahalılardan da değil haa.. en ucuzun 1 üstü olanlardan) en az 3-4 yıldır (ben daha fazla) kullanıyoruz. Çok memnunuz. Herkes bir yerlerde "iyi/kötü" tecrübe edinir. Eğer bu sürekli ise (bir yerde hep kötü muamale görürsün) o zaman anlarım ama insanlarsa genelde 1 kere kötü tecrübe, olumsuz tepki veren personel (ki o an, o saniye, o gün kötü olabilir çok iyi bir personel de..) yüzünden gemileri yakma, kötüleme eğilimi var. Herkes eline 3 kuruş geçince "parasıyla değil mi?" havalarına giriyor çünkü. Benim de decathlonda kötü tecrübelerim oldu (bunu onlarla paylaştım ki bence doğrusu bu), ama çok iyi tecrübelerim de var.
uzun lafın kısası, ben bu "sevilmeme" olayına katılmıyorum. Veya ben seviorum en azından. Sevmeye de, alışverişe de devam edeceğim

• Beğen
Tepkiler: Seya
@Emre Karaoğlu
Hocam decathlon"û sevmiyorum.
Herneyse geçenlerde intersport"A gittim, bisikletlerin viteslerini incelerken bir anda hızlıca gelen çalışan "bozarsın, dokunma" tarzı şeyler söyledi. Hemen çıktım oradan decathlon"A gittim, haliyle biraz bisikletleri inceledim. En az 5-6 tane bisiklet inceledim, üstelik vites geçişlerine kadar kontrol ettiğim bisikletler de oldu. Görevli elemanlarda yan reyonlardaydı, olması gerekende budur.
Bisikleti de decathlon"dan alacağım bu sefer, en azından çalışanları şekil şukul yapmıyorlar.

@Emre Karaoğlu Ayrıca müşteriye KİBAR davranmak zorunda çalışanlar hocam, iyi günü kötü günü yok bu işin.

4 bisikletim var yalnızca biri decathlondan. Ama asla decathlondan alternatifine bakmadan bisiklet ya de bisiklet ürünü almam. Hem satış hem satış sonrası hep memnun kaldım. Yanlış anlamayın, ölçek ekonomisini alışveriş merkezlerini sevmem. Lokal dükkandan muhabbetle almak isterim ama bu firma farklı. Bazen istediğim ürünü orada bulamam başka yerden alırım. Ya da aldığım üründen memnun olmam. Örneğin bir spd pedalı çöpe attım. Ama alışveriş yapacaksam mutlaka bakarım. Bence ülkemizin esnaf zihniyetini disipline eden güzel bir firmadır. Keşke daha çok olsalar. Fiyatları yurtdışı ile aynıdır ve süreçleri tanımlıdır. Çalışanları da genelde iyidir. Sorularınıza yanıt verir yardımcı olmaya çalışır. Size artislik yapmaz. Üniversite öğrencilerini part time çalıştırıyor olabilir. (Bir gün bir kafede otururken yan masada bir ekip şefi ve çalışanının muhabbetine kulak misafiri oldum. Oradan böyle bir çıkarım yapıyorum.) neyse bu firma fiyat performans ürünleri satar. Diğer yaptığım sporlarda dahi ilk tercihim olmasa da kendilerini çok severim. Eksikleri yok mu, var. Örneğin tekstil ürünleri gereksiz yere naylon içerikli. Henüz bir tane düzgün spor çorabı alamadım. Ama fiyat performans, çeşit çok güzel. Bence siz de bir bakın.
Ya adamlardan Sora setli karbon maşalı sıfır bisikleti 3 ay önce 1.500 tlye aldım. İstesem iade süresinde iade de edebilirdim. Daha ne diyeyim?

btwin marka bir yol bisikletinde gördüm geçenler, arka fren kaliperini aynakolun arkasına koymuşlardı. :D

b'twin markasını hiç kullanmadığım için iyi veya kötü yorum yapmak mantıksız ama konunun başlığında yazılan doğru.
Yol bisikleti almak istiyordum (hala da istiyorum (inşallah)) yabancı markalar arasında btwin ile fiyat konusunda sanırım baş edecek yok. her neyse scott satan bir mağazaya uzun uzun bisikletler modelleri için konuştum ettim, btwin markasını sordum, aynen cevabı şu:

-aman abi uzak tur, ne vites ayarı tutar, ne frenleri tutar...

Bu cümleden sonra pek üstelemedim. Şimdi benim anlamadığım, bisikletin üzerinde atıyorum shimano 105 set vs. yani alt tarafı 2 vida vs. ile ayar yapıyorsun, yani bu ayarı yapmak için deve yükü ile bilgi sahibi mi olmak gerekiyor? sonuçta bu ayarları yapamayan btwin bisikletini kutusundan çıkaran mağaza çalışanı veya her kimse değil mi? btwin'in bu konuda suçu ne?

Bence bilip bilmeden herkes birbirini kötülüyor. İşin içinde insan faktörü (bisikletçi, çalışan) varsa, suçlu bisiklet değil.

Kadro olayına gelirsek, bazı modellerinde adamlar ömür boyu kadro garantisi veriyorlar ama Türkiye'de ne yapıyorlar bilmiyorum:)
Kadro kırılıp götürdüğünde, "kullanıcı hatası" derseler hiç şaşmayın :)

Bu arada bırakın btwin'i biz kendi yerli markalarımıza güveniyormuyuz ki? güvenmiyoruz tabi ki. Çünkü yerli dediğin de kesin içinde üçkağıt vardır, malzemeden çalmıştır düşüncesi :)

@Taner James Hocam belirli bir kalitede olan grupset kolay kolay ayar kaçırmaz.
Mesela aynı fiyat scott"ta A kalitesinde grupset vardır, aynı zamanda aynı fiyata satılan başka bir bisiklette 2A kalitesinde grup set vardır.
Sonuç olarak 2A kalitede olan grupsete sahip bisiklet o dediğiniz ayar konusunda her zaman daha iyidir.

Ayrıca 5 dakikalık bir vidyo ile gayet güzel ayar yapabilirsiniz.
Zaten scott vs. bisikletlerde alt seviyelerde size mükemmel özellikler sunmuyor, sonuçta ALT SEVİYE olarak üretilen bisikletin markası ne olursa olsun ALT SEVİYEDİR.

@BisikletKolikK işte bende onu demek istedim. Atıyorum iki farklı bisiklette de shimano 105 5800 grup set varsa, btwin'in sırf markasından dolayı vitesleri dandik demek saçma oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Geri