Scudo Sports

Bisikletçiler B'twin markasını neden sevmiyor?

Scudo
Aldığım triban 520 bisikleti bakıma götüreyim dedim ama fazla sıra olduğu için decathlon çalışanı bugüne yetişmez dedi ve içerdeki bekleyen bisikletleri gösterdi.Evim uzak en azından sorunumu çözebilirmiyiz dedikten sonra X saatinde gel al bisikleti dendi.Bisikleti almaya gittiğimde temizlenmiş, yağlanmış, onarılmış şekilde iade ettiler.Sadece akord ayarı yapılmadı ondada çok az bozukluk varmış.Son olaraksa ücretsiz bakım için 2 hakkımız olmasına rağmen bunca şey için bakım olarak nitelendirmediler yani 2 bakım hakkım hala duruyor.Sorunun olduğunda gel herzaman hallederiz dendi bu yüzdende bu firmadan ve satıcısından memnunum :) Aynı şekilde kuzenime silivriden aldığımız bisikleti 70km yol yaparak bakıma götürdük(beylikdüzü-silivri) içeride sıra olması nedeniyle bakım yapılamayacağını ama soruna bakarız dendi.1-2 çekiçle vurulduktan ve anlamadığım şeyler yapıldıktan sonra tamamdır denip 1. bakımı doldurmuş olduk ve sorunumuz çözülmedi.

Unutmayın; bütün bu ve diğer sektörler (tröstler) sizin ihtiyacınız olduğuna inandırır. Markalar bunun içindir. Ben de 10.000 km yaptığım SALCANO nun TOURNEY aktaracısı olduğunu biliyorum artık.

DEORE baktım. Ben de ihtiyaç hissediyorum. Ama almadan gidiyorum. 1 tane yedek aktaracı var yanımda. 39 ₺. İsterse eskisi kırılsın. TOURNEY alır devam ederim.

Elimde 2008 model nikon d80 var. Full frame bir kamera olsaydı güzel olurdu. Ama bu var.
20.000 lira aylık gelirim var. Alsam bana dokunur mu? En pahalı tekstil ürünün 10$ olduğu bir memlekette bir formaya deseni yüzünden 150₺ vermek bana dokunur. Yok! O kadar zengin değilim. Btwin de kendimi rahat hissediyorum.

Fotoğraf, maket/model, bisiklet gibi forumları takip ediyorum. Bu forumların gayesi lüzumsuz tüketimi arttırmak olduğunu 40 yaşımda anladım.

Hiç haftalardır forumda şehirler arası tur yapıp gezisini anlatan var mı?
Gezmeyeceğimiz malzemeler alıp öz doyum yapmak çok zararlı. Zaten bir bisikletin gerçek maliyeti ne kadar? AR-GE falan filan!
SALCANO ng-650 400 tl. Ve en ucuzu 850 tl.

Boşverin.

Bir sürü foruma üyeyim. Buradan da kovulurum yakında zaten. :).

Nedeni forum sahibi de bisiklet satıyor. Sizler "Şunu bunu alacağım" dedikçe o da seviniyor.

Bozulmadıkça almayın hacılar. İhtiyacınız yok.

Tüm dostlara selamlar

@Fergen Ağzınıza sağlık yalnız bizim amacımız herkes gibi bir yerde fiyat performans ürünü daha ucuza varsa onu almak olduğundan tartışıyoruz bilgi paylaşımı yapıyoruz forumlarda.
E tabi bu sadece bisikleti almakla bitmiyor daha sonrasında servis tamir bakım gibi imkânları da hık mık yapmadan fahiş fiyatlar istemeden yapacak kişi ya da kişiler bekliyoruz karşımızda.
Zira esnaflarımız için söyleyeyim (istisnalar tabii ki var forumda bahsediliyor) 20 ₺ 'ye aldığı malı 100₺'ye kakalamaya çalışan bunu yaparken de suratları mahkeme duvarı gibi olan tek amacı PARA olan insanlar.

• Beğen
Tepkiler: Fergen
@Tasogare Bisiklet tercihleri de güzelmiş hani. CRR hastasıyım. Canyon Rose Radon :D

@Fergen Yorumunuza şapka çıkarıyorum. Artık ülkemde yolunacak kaz gözüyle görülmekten bıktım.

• Beğen
@Tasogare kardeşim güzel araştırmışsın emeğine sağlık , sence ben bunları araştırmadımmı sanıyosun :D aylarca baktım
ayrıca unutmuşsun kargo ücretlerini ve polonyaya sipariş verince fiyatın arttığını örneğin
bu bisiklet (link) 929 euro yani 3000tl !!
bu ise (link) 825 euro yani 2670 tl !!
(link) 794 euro yani 2570 tl !!
...
verdiğin bütün bisikletler bu fiyatlara yakın en ucuzu olan (link) 599 euro yani 1924 tl , xct maşa ve deore vites sistemi

yani anlıyacağın 1800 tl ye btwin aralarında en iyi özellikte ve bu fiyatta.. radon markasını bende almak istedim ama 700-800 tl fark var en ucuz olan ile .. benim limitim 2000-2200 tl idi yani anlıyacağın bu limite en iyi bisikleti aldım . bunu kabul etmemek için herhangi bir neden göremiyorum..neyse konu uzar gider boşver. herkesin bisikleti kendine güzel.Buarada ben savunmuyorum btwin harika bisiklet şuan için şartlarım onu gerektirdi ve aldım zaten 2-3 yıl kullanıp değişitiricem .

@Aykuttasdelen benim düşüncelerimi tıpa tıp dile getirmişsin

• Beğen
Tepkiler: Aykuttasdelen
Arkadaslar ben Alur700 bisiklet aldim. Ilk 6 7 ay 2 bakim ucretsiz diye duydum, soramadim bi turlu arayipta. Benim bisikletim icin de gecerli mi o?:hhhhhh::komik:

Bende bisiklete yeni merak salmış biri olarak çokta anlamasamda internetten uzun ca bi süre araştırma yaparak bütçeme uygun aynı zamanda alabileceğimin en iyisini aldım sanırım 2 3 haftadır kullanıyorum gayet memnunum.Para hırsıyla yorum yapan esnaf lar acaba decathlon kadar hizmet verebileceklermi önce bu soruya kendileri cevap vermeli

Arkadaşım al bi bisiklet ve bin . Ama gerçekten hakkını ver. Marka hiç birşeydir. Susuzluk herşey

• Beğen
@Alper Yiğitler

@Tasogare

Aaaaa, polonya avrupa birliğine mi girmiş, ne zamaaan, a valla bi yaşıma daha girdim, o zaman tax free olmuyo yani :O kusura bakma bunu düşünemedim, sağol aydınlattığın için.
neyse, sadece sen polonya'da olduğuna göre ve sayın (1) olduğuna göre seni kaale almayabiliriz, geri kalan çoğunluk için fiyat bu.
@Alper Yiğitler ya banane, ne alırsan al, doğru yaptığını düşünüyorsan niye illa bu savunma psikolojisi, madem doğru yaptın neden "zaten 2-3 yıl kullanıp değiştiricem". herşeyi sana ben mi söyleyeyim, daha iyi bir seçenek bulamıyorsan istediğini al, güle güle bin, just don't mess with me, clear ?

Büyük indirim :bsmagryr::bsmagryr: Decathlonu severim alisveris yaparim da bu kadar indirim beni aşar :koptum::koptum:

@OnurÖzdağ lazım olmasa da indirim iyiymiş, elbet bir gün lazım olabilir...:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

Benim yaşadığım yerde mağaza yok,alışverişimi internetten yapmak zorundayım,internette gezip ürün aramaya üşendiğim içinde decatlhon kullanıyorum :D ne istersem uygun fiyata,idare edecek ürünler bulunuyor.Zaten çoğu ürün f/p pek ekstra kalite aramamalı,düzgün kullanımda götürüyor.

Kısacası malzemeyi dekatlondan alır tamiri kendim yaparım :) bisikletçiyle pek işim olmaz.

@Auron Sanchez bu fiyata alıp 20 liraya satsan yine iyi ben olsam alırdım :) sabah gidip bakayım bari dekatlona belki buradakindede vardır :)

B'twin farklı bakış açısıdır. Yerli satıcının kendini sorgulayışıdır. Yine almayın, yine sevmeyin ama böyle bir kurumun/markanın ilgili piyasadaki varlığı, asıl almak istediğiniz ürünlerin/markaların fiyat politikaları üzerindeki etkisi ile işinizi uzaktan da görür, görmeye çalışır. Rekabet iyidir. Ölümcül tekellerden, fahiş fiyatlandırmalardan korur.

Bu arada başlık sahibi sevgili arkadaşım Salcanoya geçiş yapmış sanırım. Hayırlı olsun. :)

Geri