Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçiler dizlerinize dikkat!

Kıkırdak zedelenmesi ve kireçlenme problemi yaşayan bir bisikletseverim.Özellikle soğuk ve serin havalarda, bisikletseverler olarak dizi rüzgardan koruyan (rüzgar geçirmeyen ve sıcak tutan kıyafetler giymeye dikkat edelim).Dizlik kullanıyorsak dizimizi sıkmayan bir dizlik olmasına dikkat edelim.Dizi cok fazla sıkan dizlikler bisiklet kullanırken dize daha fazla baskı yapıyor.

Hakan Yazman'ın belirttiği gibi bu gibi durumlarda yüksek kadans en fazla dikkat etmemiz gereken unsur.Düşük kadansta dizlerimize ne kadar büyük zararlar verdiğimizi ancak dizde problemler başladığında anlayabiliyoruz.

Quadriceps kaslarını mümkün olduğunca geliştirelim. 1 er gün ara ile yapılacak egzersizler sonucu bu kasın geşimi ile dize binen yük oldukça azalacaktır.Quadriceps kası dizlerin dostudur.Bu egzersizleri yaparken gerekli protein alımını sağlayalım.

Tedavi ediciliği kesin olarak kanıtlanmamış olsada Glukozamin ve Kondroitin desteği kullanıyorsak içeriğinde MSM, Hyaluronik asit, manganez ,çinko , c vitamini gibi maddeler bulunanları tercih edelim.

Kireçlenme problemi yaşayanlar magnetoterapi cihazı ile 20 dakikadan oluşan 15 seanslık tedavi kürünüde denebilirler.

Magnetoterapi ile bu linkten bilgi alabilirsiniz.

(link)

Scudo
Bisiklet üzerinde arkası açık dizlikleri tercih etmek daha uygun olur. Bu kısım açık olmadığında dizlik dizin arkasında toplanıp dizin zorlanmasına yol açabiliyor. Linkteki örnek gibi.

(link)

Güncel diyelim arkadaşlar faydalansın ...

Dizi sadece sıcak tutmak için kullanabileceğim, pedal çevirirken dizden kaymayan, ayrıca sıkıştırarak dizkapağına baskı yapmayan dizlik tavsiyeniz var mı?

3 beyazdan ve 3 kırmızıdan uzak duruyorum bu aralar bendede var dağ bisikletim okadar ağırken olmayan şeyler şimdi yol bisikletinde oluyor anlamak mümkün değil.

Anlamak zor değil, yol bisikletinde vitesler daha büyük olduğundan çıkışlarda mecburen kadans düşer çoğu zaman dizlerde sorun varsa büyük ihtimalle bundandır...

@oguzhan kadıoglu

Hakan bey şimdi resmen uçarcasına sürüyorum yokuş çıkarkende çok sıkıntı yok 17 kg olan bisikletim mtb şimdiki 12 kg felan mtb 26 jant 21 vites idi şimdiki bisikletim 28 jant 24 vites 3 lü aynakol hani lastik incelip büyüdüğünde daha rahat ve sıkıntısız sürüş keyfi oluyordu bu koca bir yalanmı yoksa gerçi ben rahatım ama çok nadir ben bunu yanlış vites kullanımına bağladım çatur!!çutur edince şimdi daha dikkatli oluyorum.

bilgiler için çok teşekkür ederim :) diyelim 20 dk ısınacak zamanımız yok ozaman ne yapmalıyız :)

O zaman süreceğimiz sürenin 20 dakikasını ısınmaya ayıracağız ;) En kötü ihtimalle hiç olmazsa ilk 5-8 dakika çok yüklenmemek önemli...

@Deniz Caz

Merhaba Oğuzhan bey, çok sevindim,
Sanırım en büyük şansınız aynakolunuzun 3 lü olması bu sayede normal ikili bir yol aynakola göre çok daha iyi ve çok seçenekli vites oranlarına sahipsiniz, asfaltta dişsiz lastik, dişli mtb lastikden her zaman daha konforludur ve elbette güzel bir asfaltta ince lastik büyük çember çok daha konforlu ve sürmesi zevklidir mtb na göre...

@oguzhan kadıoglu

@oguzhan kadıoglu

26x 1.75 dişsiz lastiklerden daha önce Hakan Yazmanın da tanıttığı ve Ankarada bir bisikletsever arkadaşımızda gördüğüm CST 26x1.15 lastiklere geçtim. Faydasını dizlerimde gördüm ve aynı zamanda daha az yoruluyorum.26x1.15 demeyin arazide de kullanıyorum.Aynı zamanda piyasada bulabileceğiniz en ucuz lastik diyebilirim.

Sağ diz kapağımdan mr çektirdim. menüsküs varmış. ilaç aldım jel sürdüm biraz iyi geldi fakat hala ağrıyor. :(

@Adem Kaya

İlaç ve jelle menüsküsü tedavi edemezsin. Sonucunu doktora göstermelisin. Ya ameliyat olursun yada bir takım egzersizlerle düzeltirsin.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
@Adem Kaya

Farklı meniskus rahatsızlıkları ve seviyeleri zamanla geçeni geçmeyeni var. Bir süre bisiklet kullanılmaması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Dediğiniz gibi bazen hiç ağrımıyor aksine bisiklete bindiğim zaman daha iyi çalışıyor bacak :)

Doktor fazla zorlamışsın dedi.

Selam bir sorun olacaktı. Sol dizimde kemik düzleşmesi olduğunu MR sonucunda öğrendim. Doktor bisiklet sürmemde bir sorun olmadığını. Kilo vermemi, dengeli beslenmem gerektiğini ve kaslarımı geliştirmem gerektiğini söyledi. Şu anda uzun yollarda sol dizim belirli bir süre ağrı yapmadan idare ediyor fakat 30-40. km lerden sonra ağrıya başlıyor. Herhangi bir ilaç ve tedavi doktor önermedi. Sizin öneriniz var mıdır? Teşekkürler.

@Deniz ÇINAR

benim de sağ dizimde aynı sorun var... doktor, bisikleti bırakmamamı ama öncesinde iyi ısınıp kesinlikle zorlamadan devam etmemi önerdi... bileğe ağırlık takıp antrenman da önerdi... thermoflex krem verdi... moralim bozuldu biraz amma Allah beterinden saklasın...

Ben bileğe ağırlık takıp hafif koşu denemiştim ağrıyı arttırmıştı bilemiyorum sizde nasıl olur. Thermoflex iş görüyor mu?

@Deniz ÇINAR

ağırlıklarla yerde egzersiz önerdi bana... thermoflex'i ise aslında boynumdaki düzleşme sorunu için verdi ve diz için de kullanabilirsin dedi... thermoflex, adı üstünde sürülen bölgeyi ısıtıyor... dizimdeki ağrılar artarsa şırınga ile sıvı takviyesi yapabileceğinden bahsetti... eklemdeki sıvı azalması nedeniyle çıkıyormuş bu tıkır tıkır sesler...

Menisküs ameliyatı olmadınız değil mi? Ameliyat esnasında da sıvı azalması oluyor. Basket oynarken sakatlanıp ameliyat olmuştum küçükken doktor bu tıkır tıkır seslerden o zamanlar bahsetmişti bana olabilir diye. Doktora danışsam iyi olacak galiba. Lakin pazar günü canımı yakmışım hala ağrım var.

@Deniz ÇINAR

menisküs ameliyatı olmadım... teşhisi kireçlenme olarak koydu... bir kaç doktora daha görünmekte fayda var sanırım... bisikletten vazgeçmek istemiyorum çünkü... :(

Geri