Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçiler dizlerinize dikkat!

Kolay değildir 321'den uzak durmak :D Ben de dizlerime gözüm gibi bakıyorum. O kadar sarmaya başladı ki tur işi. Hafta sonlarını iple çekiyorum. Zaten kireçlenme mevcut bende de o yüzden iyice ısınmadan yüklenmiyorum kesinlikle dizlere. Mümkün olduğunca yüksek kadans kullanmaya çalışıyorum.
 
Scudo
@yuzuakyener

321 evet :) "yüksek kadans her derde deva" diyor üstadlar ;) kadans ölçer almak vaktidir
 
İyi bir ısınmadan sonra yüksek kadans diyorum bende bu hafta sonu denedim gayet başarılı...
 
@Şevket Şahin

Çok şükür iyileştim. Bisikleti bırakmayacağım fakat fazlada uzun yola çıkmam artık.
Menüsküs iyi huylu çıktı.. :)
 
Yoğurt, tuzsuz keçi peyniri ve bolca günlük süt tüketirim. Bugüne kadar sütle ilgili bir hazım problemi yaşamadım veya süt içtikten sonra midemde problem olmadı. Bu ürünlerinin toksik etkisi tam sindirilemedikleri için mi oluşur? Süt doğal whey protein ve D vitamini gibi içinde birçok faydalı vitamin mineral barındıran bir ürün. Bunlara rağmen sorun yaratan bir ürün müdür?
 
@Harun Sayı

Sorularınızın hepsine cevabım evettir. Süt sadece anne hayvandan çıktığı gibi kullanıldığında zararsız hatta faydalıdır, ancak üstünden geçen her dakika ve gördüğü her işlem faydasını azaltmakta ve hatta zararlı hale getirmektedir, ayrıca enzimler ve faydalı yönleri kaybedilmektedir, asidik hale gelmektedir (bu da kalsiyum kaybına yol açar bilinenin aksine). İnsanları zararı herşeyde olduğu gibi kişiden kişiye çok değişiklik gösterebilir. Genel olarak söylemek gerekirse en iyi ve en sağlıklı olmanız için çok gerekli bir besin değildir, zaten sadece insan küçüklükten sonra süt içmeye devam eder doğada hiçbir yetişkin hayvan süt içmeye devam etmez bu da işin yanlışlığını biraz ortaya koymaktadır...
 
@Adem Kaya
İyileşmek için herhangi bir destek aldınızmı,
Özellikle İyileşme sürecini bisiklete binerekmi geçirdiniz?
 
@Hakan Yazman
Beslenme konusunda çok önyargılısınız ve insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
Yetişkin bir kedinin veya köpeğin önüne sütü koyalım bakalım, içiyor mu içmiyor mu?
Hayvansal gıdalardan uzaklaşıp bitkisel gıdalara yönelmek, daha doğrusu proteinlerden uzaklaşıp karbonhidratlara yönelmek ne sporcular için iyi bir beslenme şeklidir nede normal kişiler için.
Ağır spor yapan birisini tuzdan uzaklaştırmak Sodyum eksikliği sebebiyle ölümcül sonuçlara dahi sebep olabilir.
Bir bisikletçiyi bir sporcuyu kas yapımının temel malzemesi olan proteinlerden uzaklaştırmak hiçde mantıklı değil.
Protein eksikliğinin sebep olabileceği bir sürü rahatsızlık var.
3 beyazdan uzak durmak, 3 kırmızıdan uzak durmak gibi sloganlarlar ile beslenme işi yürütülmez.
Beslenme tavsiyeleride tıpkı tedavi tavsiyeleri gibi kişiye özgü olmalıdır.
Önyargılarınızla umuma beslenme tavsiyesi dağıtmayınız.
 
İhtiyacı olabilecekler için güncel :)
 
Çok güzel bir konu olmuş. Geçenlerde dizimde ağrı-acı oldu sanırım yokuşlarda gereken vitesten daha büyük vitesle çıktığımdan oldu ancak sadece o gün ilk defa oldu nedense. Halbuki çoğu zaman benzer sürüş karakterim var. Neyse bu konudaki tavsiyelere uyacağım bundan sonra.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
yanlış sele boyu , yanlış vites kullanımı , ısınmadan tempolu gitmek , kadans yapmadan ağır viteste sürmek gibi sebeplerden diz ağrısı oluyor benimde 2 sene önce olmuştu buz tedavisi ile geçirmiştim sele boyu ayarı çok önemli
 
  • Beğen
Tepkiler: venom09
@Hakan Yazman Çok teşekkürler! Özellikle spiritüel yaklaşım %100 doğru. Antrenmandan önce bedeni yumuşatırken ruhu da gerekli zamanlarda yumuşatmak gerek
 
Aynakol uzunluğu da önemli bir etkendir. dizlerinizde sorun oluyorsa aynakol uzunluğunu düşürmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde kadansta da bir miktar artış sağlayabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Hakan bey anlatımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Konu güncel kalsın, mesajım olsun.
Bilgi değişken bir şey. Yani beslenme konusunda uzman değilim ama çoğu zaman birinin doğru dediğine diğeri yanlış diyor. Yani bir kısım uzman şunu ye bunu yeme diyor, bir kısmıda asıl onu yeme bunu ye diyor. Benim de zannım eski ve kültürümüzde olan beslenmenin daha doğru olacağı yönünde. Beslenme konusunda Canan Karatay ı takip ediyorum. Paylaşımlarını daha akla yatkın buluyorum. Tereyağı ve 80 yaşındaki nene/dede ilişkisi örneğin.
Süt içmek konusunda bildiğim kadarıyla whey ve kazein için gece yatmadan önce içilmesi tavsiye ediliyor. Fiziksel aktivitenin olmadığı zamanda daha iyi enzimleniyormuş. Her pazartesi gelen mahalledeki sütçüden haftada bir gün alıp bir kısmını yoğurt yapıyoruz. Hatta geçen ay hanım ilk denemesi peynir yaptı. Markettekinden farkı yoktu.
Antreman konusunda da işin esası vücudu ısıtmak, ısıtırken zorlayıp sakatlamamak. Bisiklete binmeden yapılacak 5-6 dakikalık dinamik esneme ardından 2-3 dakika dinlenme bisiklete bindikten sonra ilk 5-10 dakika yüksek kadans ile kasları zorlamadan kullanımdan sonra normal sürüşe geçilebilir. Ortalama bir bisiklet sürücüsü için yeterli olacaktır düşüncesindeyim.
Bu spora yeni başlayan, elinden geldiğince öğrenmeye çalışan biri olarak edindiğim bilgiler ve nacizane görüşüm bu şekilde.
Bir bisikletçi olarak araba veya motor yerine pedal çevirmek suretiyle zahmete talip olan kimsenin zaman içerisinde duygusal, fiziksel, kişilik yönünden olumlu bir gelişme sağlayacağı kanaatindeyim.
Konunun hepsini okudum, ismini hatırlayamadığım o hemcinsini kadın gözüyle eleştiren hanımefendiye de olgunluğu ve objektif bakış açısı için teşekkür ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: embayt
Konu güzel. Benim de sol dizimde Grade 3 Menüsküs yırtığı çıktı. Spor hekimi ve cerrah keselim dedi :). bir başka Dr. daha muayene oldum. bir kaç hareket vererek bir buçuk ay bunları yap tekrar muayeneye gel dedi. Zorlamadıkça rahatsızlık hissetmiyorum. Ama bunun ne ilaçla nede hareketle geçmesi mümkün değil. Kötü durumdaysa alınır veya dikilir deniyor. Herhalde psikolojik olarak sağa daha çok yüklenmeye başladığımdan sağ diz kapağı çevresi sürtüşen sonra bir kaç gün ara ara sızlama yapıyor. Buz tedavisi ise harika:) Menüsküs diye ayrıca bir başlık açmak lazım :)
 
merhaba,
diz sağlığı için
yapılması gerekenler:
  • Bisiklet ayarları: doğru kadro boyu ve sele ayarları (yükseklik)
  • Yeterince sıvı alımı
  • Açma-germe egzersizleri ve ısınma. Soğuk havalarda dizlik kullanılabilir.
  • Yüksek kadans
  • Omega 3, glukoz amin, damla sakızı vb besin destekleri
yapılmaması gerekenler
  • Fazla kilo
  • Susuzluk
  • Aşırı zorlama
  • Darbeler
 
Grade 2 asinmmam var herşeyi denedim fayda etmedi 1000 liraya prp yaptırdım düzelmedi 3 aydır haftada 2kez diz bolgeme cupping kuru hacamat yapıyorum agrilarim azaldı cupping e devam tavsiye ederim
 
merhaba,

aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz. oldukça faydalı bilgiler mevcut.

Menisküs dejenerasyonu
 
@Hakan Yazman hocam tavsiyeleriniz icin tesekkurler , beslenmeme zaten dikkat eden seker tuketmeyen ekmegi cok az tuketen biriyim baharatlara karsi cok bi ilgim yok elimden geldiginde daha da duzeltmeye calisicam ama yazinizda beslenme acisindan sut urunleri de yazmissiniz , direk sade sut bu kategoriye giriyor mu yoksa mayalandiktan yogurt peynir gibi bir hale geldikten sonra mi zararlidir? Ortalamaya gore fazla sut tuketen birisiyim ( tahmini gunde 1 lt) protein ve kalsiyum icerisi acisindan faydali oldugunu dusunuyordum halihazirda sol dizimde sikinti varken risk almak istemiyorum sut tuketmemin bir zarari olur mu?
 
@Hakan Yazman
Şu mesaj korkutucu:eek:
Çorba,sucuk,dondurma,çikolata,kahve..Hep tükettiğim şeyler..:krktm:
 
Geri