Hakan bey anlatımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Konu güncel kalsın, mesajım olsun.
Bilgi değişken bir şey. Yani beslenme konusunda uzman değilim ama çoğu zaman birinin doğru dediğine diğeri yanlış diyor. Yani bir kısım uzman şunu ye bunu yeme diyor, bir kısmıda asıl onu yeme bunu ye diyor. Benim de zannım eski ve kültürümüzde olan beslenmenin daha doğru olacağı yönünde. Beslenme konusunda Canan Karatay ı takip ediyorum. Paylaşımlarını daha akla yatkın buluyorum. Tereyağı ve 80 yaşındaki nene/dede ilişkisi örneğin.
Süt içmek konusunda bildiğim kadarıyla whey ve kazein için gece yatmadan önce içilmesi tavsiye ediliyor. Fiziksel aktivitenin olmadığı zamanda daha iyi enzimleniyormuş. Her pazartesi gelen mahalledeki sütçüden haftada bir gün alıp bir kısmını yoğurt yapıyoruz. Hatta geçen ay hanım ilk denemesi peynir yaptı. Markettekinden farkı yoktu.
Antreman konusunda da işin esası vücudu ısıtmak, ısıtırken zorlayıp sakatlamamak. Bisiklete binmeden yapılacak 5-6 dakikalık dinamik esneme ardından 2-3 dakika dinlenme bisiklete bindikten sonra ilk 5-10 dakika yüksek kadans ile kasları zorlamadan kullanımdan sonra normal sürüşe geçilebilir. Ortalama bir bisiklet sürücüsü için yeterli olacaktır düşüncesindeyim.
Bu spora yeni başlayan, elinden geldiğince öğrenmeye çalışan biri olarak edindiğim bilgiler ve nacizane görüşüm bu şekilde.
Bir bisikletçi olarak araba veya motor yerine pedal çevirmek suretiyle zahmete talip olan kimsenin zaman içerisinde duygusal, fiziksel, kişilik yönünden olumlu bir gelişme sağlayacağı kanaatindeyim.
Konunun hepsini okudum, ismini hatırlayamadığım o hemcinsini kadın gözüyle eleştiren hanımefendiye de olgunluğu ve objektif bakış açısı için teşekkür ediyorum.