Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçilerin hepsi mi böyle?

Musti S.

Aktif Üye
Tepki
58
Bisiklet
Salcano
Dün 341 almak için bisikletçiye gittim kalmamış hemen 331 verelim dedi şöyle bisiklet böyle bisiklet kaçırma bu paraya bedava toplamaya yetiştiremiyoruz bilmem ne, neyse dışarda kocaman yazı asılı peşin fiyatına 12 taksit diye. fiyat sordum ne olur diye; sana 12 taksit yaparım dedi :) ya biz çok safız ya bunlar çok akıllı :) sanki bana ekstra bişey yapıyo, zaten yazmışsın oraya neyini söylüyosun, sonra başka model bisiklet sordum kaçırma hemen al başladı yine, rengi siyahtı beyazı varmı dedim yok bu tek kaldı zaten en çok tutulan renk bu beyazı napcan diyo neyse onada fiyat sordum liste fiyatını söyledi, kendi web sitelerindede şok kampanya diye düşük fiyat yazmış 3 haftadır falan aynı fiyat, dedim sitenizde bu fiyat? ya kampanya yaptık ama onlar bitti dedi, peki kardeşim bittiyse niye hala sitende düşük fiyat yazıyo niye değiştirmiyosun? çünkü gören fiyat uygun diye gelecek bakcak yok e gelmişken alıyım diycek satıcıda zaten uyanık bir şekilde itelerim nasıl olsa diyo.. alemin akıllısı bunlar
Sonuç olarak bu adam benim bisiklet hevesimin içine etti ve şimdilik bisiklet almaktan vazgeçtim.çünkü nereye gitsem aynı tarz satıcılar var ya model yok ya fiyatı çok söylüyolar.

Bence Böyle bisikletçilerden uzak durun alışveriş yapmayın zaten hemen belli ediyolar, ben arıycam bakalım hemen elinde kalanı satmaya uğraşmayan bisikletçi bulursam alcam :)

Scudo
özellikle reklam yapan bisikletçiler bu şekilde bende anlamadım bu işi

bence de gidip yorulmadan önce muhakkak telefon ile teyit alirim ben örnegin bisiklet olsun veya yedek parça :)

e adamda ister al ister alma demez heralde elindeki malı bi şekilde en fazla karla elinden çıkarıcak :)

Bence bisikletci yada bisikletciler diyerek genelleme yapmayalım arkadaşlar.hepsi böyle değil elbet.ancak takıldığım nokta ne yapacan beyazını boşver al sen siyah yahu sanane bundan gider pembede alırım mavide burda ısrar yapınca hemen çıkıp gitmek lazım o işyerinden.

İstanbul da oturuyorsanız çok daha iyi bisikletçiler mevcut, size yardımcı olabilirler, bu tip olaylar genellikle ufak ve bilinmeyen dükkanlarda yaşanır, bisikletten soğumanıza gerek yok basit bir satıcı yüzünden.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
evet ist.dayım ama öyle ufak bilinmeyen bisikletçilerden değil zaten ilk gidişimde değil tutumunu iyce anladım her gitmemde ne sorsam önerdi :)

@burak koksal

telefon edincede gelin yardımcı oluruz diyolar :)

Bisikletcinin adı n ilemi başlıyor merak ettim aynı şey benimde başıma geldide çünkü

Bende bir model alacağım zaman satış yerlerine bakarım ve telefonla arayıp fiyatı teyit ederim. Birisi diğerine göre yeri geliyor 30-40 lira fazla söylüyor. Ne marka bisikler alacaksanız ilk önce bütün satış noktalarını arayıp fiyat konusunda kıyaslama yapmak lazım.

Aynı problemi bende yaşadım. Nereye gitsem aynı konuşmalar. Diyorum internette şu fiyat ver o fiyata senden alayım replik şu, "abi onların kira masrafları yok" yahu sende yılların bisiklet satıcısısın ne alakası var diyorum, müşteri kazan herşeyimi senden alırım sana sorarım diyorum yok. Toklar abi ben bunu anladım. Bende onları bir güzel kullandım nasıl yaptım gittim kafamdaki bisikletleri görmeye indirttim inceledim her yerini birinde karar kıldım ve internetten araştırıp en ucuz kaça buluyorsam ordan aldım. Şöyle söyleyeyim 750 den aşşağıya inilmeyen bisikleti 650 tl ye 12 taksitle görerek beğenerek aldım. Malesef ben kazandım satıcılar kaybetti... Mantalite değişecek ilk önce...

bende 341 ve 331 arasında kararsız kaldım... bu hafta sonu gidip görecegim. umarım aynı şeyleri bana yapmazlar :)

@Tuncay K.

Gideceğin yere bağlı :) bugünde sirkecide ATEK BİSİKLETE gittim gayet ilgili dürüst bir satıcı hiç ötekilerin yaptığını yapmadı gerçekten düzgün bir yer, çay söyledi sohbet muhabbet gayet iyiydi, ama ondada kadro boyu kalmamış başkası olsa küçüğünü veriyim bişey olmaz derdi hiç öyle şeyler demedi başka bisiklette satmaya çalışmadı, ben 331 i sordum oda arada 100 dolar var sonradan 341 deki özellikleri yapmak istesen 350 dolar harcaman lazım o paraya onu almaya değmez dedi :) 341 güzel bisiklet istersen benden alman şart değil başka bayilere sorduralım dedi :) demekki tek tük de olsa düzgün bisikletçiler çıkıyo dürüst bisikletçi arayanlara tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
(osmanalba ) aynı şeyleri yaşadıysanız aynı yerdir :)

Adanada da var bir tane sinir etti benı mecbur ondan almıstım baska yer bulamamıstım neyseki delta bısıklet acılıyormus adanaya artık oraya bakarız

Bence istanbulda iyi bisikletçilerde var. ben bisikleti almadan önce 4 tane bisikletçiye girdim... İlk ikisi mahalle bisikletçisi, onlar tam olarak anlattığınız tarzda bisikletçilerdi. Hangi modeli sorsam "oo bu harika bir bisiklet, bütün herkeze kafa tutup fiyatları çektim aşşağı" felan diyorlar. Ama gittiğim diğer 2 bisikletçi tam tersiydi. Tamamen bisiklet sevdalıları adamlardı. Doğru yolu anlatmak için uğraşıyorlardı..

Bu bahsettiğim iyi 2 bisikleçilerin biri ortaköyde diğeride beşiktaş balmumcuda.. Siz anladınız nerelerden bahsettiğimi :)

Zaten bende beşiktaştakinden alıverdim bisikletimi. Arada bir uğruyorum yanına, sağolsun hala yardım ediyor tecrübelerini aktarıyor.

Küçük bisikletçiler genelde bu şekilde satış yapmaya çalışıyor ama bilindik markaları satan bir bisikletçiye gittiğiniz zaman karşılamalarıyla farklarını hissettiriyorlar :)

Geri