Scudo Sports

Bisikletçilerin internet sağlayıcısı önerileri

Hangi internet servis sağlayıcı kullanılmalı?

• TTNET

• Turknet

• Dsmartnet

• Superonline

• Biri ADSL

• Uydunet

• Milleni.com

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
D smart kullanıyorum 5 senedir internet hızımı yükselttirene kadar imanım gevredi, fiber istermisiniz diye arıyorlar altyapı sorgulaması yaptırıyorum desteklemiyor diyor aynı kişi, bilgisiz biri olsak kitleyecekler fiber fiyatına interneti.

(link)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan: 'Adil kullanım kotası 2019’da kaldırılacak' dedi.

Adil Kullanım Koşulları (AKK) kapsamında tanımlı olan internet paketlerinde belirlenen AKK değerleri aşıldıktan sonra ay sonuna kadar internet erişim hızınızda kısıtlama oluyordu.
Bakan müjdeli haberi az önce verdi. 2019'da Adil Kullanım Kotası'nın kalkacağı ve internette kısıtlama olmayacağını duyurdu.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Scudo
@Dagenkolb
Hocam vdsle baktırmak nasıl oluyor?Ben servis sağlayıcılarının sitesinden bulunduğum lokasyona bakıyorum,fiber destekliyor diyor.Şuanda Adsl kullanıyorum 16mbps 100akk, 60TL lik.
Türknetin sitesinden baktım,35mbps akksız, 65TL diyor. Lakin olumsuz yorumlarda var baya.Hazır internet işi içinde olan birini bulmuşken sormak istediğim bir nokta var.Ttnetin evde internet kullanıcısı ve evde internet kullanıcısı olmayanlar şeklinde iki ayrı kategorisi var.Ben ttnetten çıkıp Türkneti aldım diyelim,bir iki ay denedim randıman alamadım diyelim,taahahüt olmadığından bırakıp tekrar ttnete dönsem,evde internet kullanıcı olmayanlar,yani dışarıdan gelenler kategorisinden paketler mi verilecek bize?Valla ne yalan söyleyim,adamların kendi müşterisine verdiği paketler,dışarıdan geleceklere verdiği paketlerden kötü.
Bu arada ttnetten mesaj geldi,02.12.2018de taahahütüm bitiyor,elini çabuk tut yoksa:
r1qJZz.jpg
diyor. :D
2 Seçeneğim var.
1.Ttnetten 24mbps,200AKK(Bunu uygulayamayacaklarını varsayarsak) 80TL
2.Türknet 35mbps şimdiden AKK sız 65TL
:okyrm:

• Beğen
Tepkiler: Dagenkolb
@-Skynet-

Turknet alırsanız karşınıza bir telefonla destekte muhattap bulamıyorsunuz çünkü böyle bir hizmetleri yok herşey online olarak ilerliyor. Arıza kaydını vb. hep online işlemlerden bırakıyorsunuz. Turknet fiyatı güzel kota yok tahhüt yok.

TTNet taahtüt vardır muhtemelen 200GB normal bir kullanıcıya çok rahat yeter :) 1 GB'tan ayda 200 film eder. Oyun indiririm derseniz en kötü ortalama bir oyun 30 GB olsa 6/7 oyun indirmeye yetecek kotanız var.

Bu ikisi arasında benc Turknet alın hocam zaten bağlayıcılığı yok kullandınız memnun kalmadınız 1 ay sonra kapatırsınız.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@-Skynet- Değerli dostum herhangibir vodafone bayisi git. Orda altyapı sorgulatmak istiyorum de. Altyapıya eğer varsa birinci satırda adsl ikinci satırda VDSL hızları yazar. VDSL yoksa yazmaz. VDSL var ise orda hızı yazar. 60 in istundeyse hiç düşünmeden TurkNet al.

• Beğen
@ismoz
Hocam video izlenimlerimiz yüksek,youtubeydi,filmdi,oyun indirmeydi,dizi izlemeydi derken hd kota doluyor zaten. Şuanki harcanan kota 25gb,geçen ayki 250gb bir önceki ayki 320gb. :D

Benim olduğum yerde 87mbit e kadar destekliyor. TT Fiber kutusuda apartman icinde, modemdeki sinyalde skalada olan en yuksek degerinde ustunde, internet paketim de TT 24mbit e kadardi yeni tahahutte 35 e cikardim ama gercekten stabil olmayan bir baglanti. Bir gun 33 ertesi gun 8, sonra 16, 22,3.. Kotunun iyisi diye idare ediyorum mecburen. 35 lik paketin avantaji kotayi gectiktikten sonra 16 ya dusuyor, 24 ken 8 e düşüyordu.

Aslinda apartmanin kapısına turkcell superonline fiber altyapisi mevcut ama 6 yildir aktif hale bir turlu getirilemedi. Hemen yan komsumuz olan sitede ise coktan aktif hale geldi, bizde bir gelisme olsa gercekten durmam direk superonline a transfer olurdum.

Bugün TTNETten aradılar, müthiş bir tarife yaptık, sizlerle paylaşmak istiyoruz dediler. Nedir dedim, normalde (16mbps, 100gb akk, sonrasındaki hız 5mbpsdi) kullanıyordum, aylık 60tl geliyordu. yeni önerdikleri tarife (16mbps, 150gb sınırlı,sınır geçilince 8mbps ek paketli tarifeyi önerdiler,aylık 70tl.
icon_smile_big.gif
Ya bu insanları ne sanıyor, kendilerini ne sanıyorlar anlamış değilim.
icon_smile_screwy.gif

Dedim, hani BTK AKKnin kaldırılacağını, insani olmadığını söyledi,bazı firmalar buna çoktan riayet etti siz niye böyle davranıyorsunuz dedim. Eveledi,geveledi, efendim akk kalkacak ama onun yerine kota gelecek.Üstelik fiyatlarda daha yüksek olacaktır. Yani size tarifenizde 100gb aşıldıktan sonra normalde kota başına ek ücret alınması gerekirken bu durumda biz yine hız düşürüp ek ücrete gitmemeye karar aldık dedi. Bende dedim Allah razı olsun,sonra kapattım.
icon_smile.gif
icon_smile.gif

Anladığım kadarıyla Akkda ad değişikliğine gidiliyorlar. Devlet AKK yok diyor ve bunu diretemezler, lakin belirledikleri sınırdan sonra birim download başına eskisi gibi yine ücret koyabilirler veya tüm paketlerde yüksek fiyata geçebilirler. Aslında devlet isme, kampanyaya Akk, Bkk, Ckk bakmamalı. Yurtdışındaki ISSler nasıl uygun fiyata uygun tarife veriyorsa sizde aynısını yapacaksınız,yurtdışına oranla biraz daha pahallı internet olabilir ama bu kadar bir fiyatı olmaz diyip rest çekmelidir. Yahu devletin karşısında sadece özel firmalar var. Ama arkasında memnun olacak, güven kazanacak ve destekleyecek koskoca halk var. Mevcut hükümetin taraftarı değilim ama böyle adil ve halkın yararına bir adım atabilirse herkes için çok yararlı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@-Skynet-Hocam oncelikle sadece telefonda onerilen paketi dusunmeyin, ya internet sayfasindan yada subeden tum paketlere bakip oyle karar verin. Telefondan arayan kisi kendi primine hangisi en uygunsa onu satmaya calisiyor size.

Videonun beni ilgilendiren tarafına kadar izledim, yeni yılla beraber hizim 35mbs den 20mbs ye dusecekmis. Iyiki 24luk paketimi 35 e cikarmisim. 24, 10mbs ye düşüyor.

• Beğen
TT Net hariç hepsi olabilir :p

Arkadaslar simdi cep telefonuma TTNET ten gelen mesaji paylasmak istedim. Daha once soylemistim 24mbit 75gb li kotali netten 35mbit 50gb kotali internete gecmistim.

Telefonuma simdi gelen mesaj su sekilde

Degerli musterimiz, 1 Ocak'tan itibaren mevcut hiziniz degismeden ve ek bir ucret odemeden, evde/iste internet paketinizden artik limitsiz olarak faydalanacaksiniz. Limitsiz internetinizi iyi gunlerde kullanmanizi dileriz. B001

hizini arttirip eski kotali fiyattan kullanmak isteyen varsa yeni yil gelmeden paket degisikligi yapmasini öneriririm.

Ttnete beni yanıltmadı,beklediğim gibi yine kelek attı. Telefon taahhütünden dolayı ceza yememek için 1 yıl daha ttnete devam edeyim dedim, limitsiz dünya ilk ay full limitsiz pakete geçtim. Nasıl olsa ilk ay full limitsiz diye kotaya dikkat etmedim,aboneliğin başlamasından itiberen 1 hafta içinde kota doldu ve hız düştü. Hemen aradım,hani ilk ay full limitsizdi,nasıl olurda hız düşürüyorsunuz falan diye çıkıştım,arıza kaydı falan oluşturdular.3-4 gün sonra dönüş yaptılar. Neymiş efendim,limitsiz dünya tarifesi aboneliğin başladı ayı kapsıyormuş,bizim eski abonelik aralık 2de bitiyordu,pazara geliyordu,cumarteside işimiz vardı.Cumadan,yani 30 kasımda abonelik başlattık.Dolayısıyla kampanyadan gelen hediye limitsiz 1 ay başladığı gün bitti...Baya atarlı cevap verdim,konuştum adamlarla ama fayda etmedi.Neymiş,sözleşmede yazıyormuş,arkadaş böyle saçmalık mı olur,1 ay diyorsan ilk faturanın geleceği güne kadar olur o.Öyle ayın kıçından başından başlamaz ama adamların kanı bu.Nasıl olsa yılbaşından geri seve seve limitsiz verecekelri için uzatmadım.Böyle söz oyunlarıyla sadece küçük bir kar kazanırlar,güvenini kaybettiği müşteri onlara uzun yıllar kaybettireceğini düşünemiyorlar işte...

Şuan hangi iss leri kullanıyorsunuz? Millenicom, Türknet, Netspeed nasıl? Nisan sonunda TT'nin fiyat politikası ve çirkefliğinden dolayı hattımı taşımayı düşünüyorum. Biraz bilgi yorum alayım...

@Afyon35
Kendi fiber altyapısı mı yoksa TT'nin altyapısı mı?

TTNet’e 600TL cayma bedeli ödeyerek Netspeed’e geçtim, 48-50mbit sorunsuz alıyorum fiberde yeni bina cam kablo ile.

Hocam ben bu internet işleriyle uğraşıyorum 3 yıldan beri, bir çok akrabama akrabamın ağzıyla internet aldırtım, şu an ki en iyi servis sağlayıcı netspeeddir, hem müşteri hizmetleri hem de tarifeleri çok uygun, twitch yayını bile yaparsın şu aşağıda ki internetlerle190246

@DiyarBronzface
O zaman netspeed'e geçebilirim. Ben köydeyim, tek altyapı var. Ve bu kablo sadece bana geliyor 3-5 direk boyunca. Belki sıkıntı olursa çözmek nasıl olur diye düşünüyordum. Madem iyi diyorsunuz, aklımda zaten 2 fitma vardı netspeed ve millenicom.

@kadir karakaya
Her ikisi de değil 4.5G bağlantısı ile veri sağlıyor bizim ev santrale 3 km falan yani uzakmış adama göre buna rağmen 45-50 download 35 falan upload alıyorum kota bittiğinde sabit 10 download 4-5 upload alıyorum tavsiye ederim hocam elektrik bağlantısı ve santral olan her yerde kullanabilirsin

Dediğin gibi kablolu bağlantı her yere gelmiyorsa köyde gelmeyen bir yer için başvuru yap daha indirimli alırsın sonra modemi kendi evine alırsın modem tek elektrik prizine bağlı ek kablo vs yok

Geri