Scudo Sports

Bisikletçiyi bisikletçiliğinden bezdiren vatandaş manzaraları

Arabalılara biber gazı sıkıyorum. Yiyosa sataşsınlar. :D Maalesef Türkiye bisiklet olarak geri kalmış bir yer. Özellikle insanların bakış açıları. Ama hiç biri umrumda değil ve hiç biri beni o zevkten mahrum bırakamaz.

Scudo
valla helal olsun ben eskişehirde biber gazı sıksam kesin arabadan inip döverler bende korunmak için pompayı levye gibi kullanıyorum.Eskişehirde birkaç apaçi tipinde kişiyle karşılaştım hepsinde ağıza alınmayacak laflar. Müzik son ses, gömleklerin düğmeleri açık.Türk milletinin bilinçlenmesi lazım!

Ya durup su almak istediğinde kask,gözlük ve tayt ile gören insanların tepkisine ne demeli :D

Söylemeden edemeyeceğim arkadaşlar. 2 gün önce metrodaydım. Bir turist gördüm. Sırtında heybe çanta, çantaya bağlı bir bisiklet kaskı vardı. Dayanamadım yanına gidip konuşmaya başladım. Adam sempatik ve sıcak kanlıydı, ingilizcem azdı fakat sohbet edebildik;

Bisiklet kullandığını kaskından farkettiğimi söyleyince güldü. Amerikadan kalkmış, kimi trenle, kimi vapurla olsa da pedallayarak; bisikletiyle Ülkemize gelmiş ve Türkiyeyi sevmiş ama;

İstanbul içindeki trafiği hemen fark etmiş, '' Bulgaristandan Türkiyeye giriş yapıp, İstanbula gelmek, İstanbul içinde Fatihten Taksime gitmekten kolay '' dedi. '' Trafik berbat'' dedi. Bir '' bad '' değişi vardı ki gülsem mi, ağlasam mı.. Ülkemizde bisikletle yolda giderken ona da hep tuhaf bakmışlar, ya gülmüş ya da seslenmişler.Çanakkale, İzmir, Bursa gibi illeri de gezmiş. Biz trafikten bahsederken metroda gelip geçen bazı vatandaşlarımız sa turiste bakıp bakıp '' Amerikana van minüt Americana '' diyerek gülüşüyorlardı. Bana fotoğraf makinesinden bisikletini, malzemelerini ve arkadaşlarının fotoğraflarını, ülkemizden manzaralar gösterdi ki benim bilmediğim, gidemediğim yerlerdi.
'' Ülkeniz cennet '' dedi. Yakındığı tek şey bizim yollarımız, trafiğimiz ve insanımızın bisikletliye bakışıydı. Ve yok yere kaza trafik kazası geçirmiş ve çok ucuz atlatmış bir insan olarak evet bahsettiğiniz gibi sıkıntılarımız var. Vesileyle bir yabancının görüşlerini de aktarmış oldum

Alışacaklar arkadaşlar,
hele benim gibi ufak ( 20.000 ) kişilik bir yerde kask ile bisiklet süren tek kişiyseniz yavaş yavaş da olsa alışıyorlar.

Geçen gün, biri anlatıyor ;
ben geçmişim bisikletle bunların oturduğu yerin önünden ,
adamın biri "kim lan bu artis" demiş,
öbürü lafı yapıştırmış "Cüneyt Arkın değil ya işte bizim Soner Hoca". :) :)

Bütün başlıkları takip etmek isterim ama gerçekten vaktim yok.Bende başımdan geçen birkaç olayı anlatayım.Geçen bisikletimin jantlarını söktüm ve elimde bisikletimle metroya doğru yürüyorum sarkan bir zincir dışarı açılmış frenler.Bisikletçiye gidiyorum.Yenimahallede Performans bisiklet.Duyan arkadaşlar vardır belki.Neyse ilerde bir çocuk grubu.Aralarından geçiyorum.Yanımda sallanan kaskım.Arkadaşım elinde Carraro marka bisikleti ve bütçesi olmayan ama hobi olarak bu işle meşgul olan bir arkadaş.Aralarında en büyük gösteren benim.Çocuklar soruyorlar abi bisikleti kaça aldın diye.300 diyorum.(Tabiki bana maliyeti ve değişen parçalarıyla çok fazla ama)NEyse çocuklar abi onun tekerlekleri yok biz ona bir lira bile vermeyiz diyorlar.Tabiki gülüyorum.Bayağı eğleniyorum.

Sonra her sabah 4.30 da yola çıktığımda tanıştığım trafik polisleri ve devriyeler.Onlar ayrı bir muhabbet ama fazlasıyla eğlenceli.Daha anlatacağım birçok olay var.Tabii hepimizin derdi olan sıkıştırılmalarda dahil.Ama anlatmaya gerek yok.Önemli olan orjinali anlatmak değilmi. :D

@M.Burak KARADAĞ

dostum bende performans bisikletin 500 m yukarısın da oturuyorum yenimahalle de ama beni bisikletle gören çocuklar abi yarışıyonuzmu diye soruyorlar,apaçiler inde 1 tur atıyım diyolar,polislerin umrunda bile değil zaten benim pisilet sürmem :D yine de durumu bizden daha kötü olanlar varmış :)

@ufuk şen

abi ne kornası o 118 db ambulans tan mı çaldın :D

Sorma konuyu takip ettim.Harbi 118 desibel korna almış abimiz.Ben bisiklet tamirlerini performans ta yaptırıyorum.Severim sadun abiyi.İyi esnaftır.

@Çınar Daş

incelemesini yaparım yakında :D

Sanki her birine tek tek öğretilmiş gibi,o paraya şunu alırdım,bunu yapardım demeleri çok ilginçtir. Hepsi aynı lâfı ezberlemiş gibi.. Ama daha kullanmayı bile beceremediği 2 milyarlık telefonu alınca gayet normal olur,insanımız garip ne diyeyim :)

KESİNLİKLE yada kafanda bandanayla dershaneden çıktığını gören kızların ne kapandınmı diye bayat espriler yapması ama kendilerinin dershaneyi podyuma çevirmeside tam bir gariplik.İnsanımız gerçekten ilginç.

her şeyden önce sokak köpekleri de var hadi insanlar zamanla eğitilir ama onlar

geçemgün dolaşırken bir köpek sesi duydum baktum sağıma soluma birşey yok ama köpek tam paçamda ısırdı ısıracak son anda kurtardım paçayı:D

@burak oğuz

geçmiş olsun dostum bakma sen ufuk abiye :D bağırsan çağırsan yeter kaçıyolar zaten :D

@Çınar Daş

yok ya samsunda kaçmıyorlar aksine bağırırsam daha çok geliyor ya vuracam(benim için en son çare) yada hızlanacam

ya bide şu var arabalar vazır vızır geçerken bisikletle bende geçiyorum adamın biri bana bağırıyor orası bisiklet yolumu diye ama (parantez içerisinde söylüyorum adamın kendisi salak) bisiklet yolundan gittiğinin farkında deil daha nereden sürecez kaldırımamı çıkalım yani

@burak oğuz

Bana bağıran denk gelmedim ama , denk gelirsem iyi bir kavga ederiz heralde, zaten arka çantada alet edavat zincir pense bibergazı hazırda.

Geri