Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete binerken neler taşımalı?

Muammer D.

Üye
Tepki
44
Merhaba arkadaşlar,
Sizce bisiklete binerken olmazsa olmaz ekipmanlar nelerdir? (Yanınıza aldığınız veya bisikletin üzerinde olması gerekenler) Mesela ben bisiklete binerken yanıma çok amaçlı çakı alıyorum küçük tamirat ya da ayar yapmak için.
Not: Gündelik kullanımda veya şehir içerisinde gezerken. Uzun yol, şehirler arası yolculuk vb. şartları bir kenara bırakabilirsiniz.

Düzenleme: Not eklendi.

Scudo
Bisiklet kullanırken olmazssa olmazlar daha önce çok kez anlatılmıştı. ama ben bir kez daha cevap veriyorum.
A) 1.DERECE EKİPMAN LİSTESİ

1- Yedek İç Lastik
2- Yama Seti
3- Bisiklet Pompası
4- Alyan Anahtar Takımı

• Beğen
Tepkiler: Muammer D.
Bunlar daha çok uzun yola giderken ya da herhangi bir yardım alamayacağınız zamanlarda gerekli olan şeyler gibi geldi bana. Mesela şehir içinde gezmeye çıktınız, veya gündelik kullanımınızda evden işe-işten eve giderken neleri alırsınız yanınıza?

Hayır uzun yol için çok daha fazla şey alınır.Bisikletiniz yolda en çok çıkarabileceği problem lastik patlamasıdır.Bunun içinde bir yedek lastik yama seti pompa yeterlidir.Alyan takımı ise hep yanımızda olması gerekir.Çünkü bisikletinizdeki en ufak gevşeyen noktayı alyan ile tamirat edersiniz...

• Beğen
@Lütfü Ekşioğlu

Ben de bisikletimi almadan önce sizin gibi düşünüyordum. İki yılı aşkın süredir kullandığım bisikletimin tekeri ilk defa yaklaşık 15 gün önce patladı. Nedeni de yoldaki asfalt çalışması. Tahminimce kazınmış asfaltta giderken tel ya da çivi batmış.
Sizce iki yıl boyunca yanımda patlak takımı ve pompa taşımam ne kadar avantajlı olurdu?
Bir de bisikletimin ayarlarını evde kontrol edip gerektiği zaman yapıyorum. Yine aynı iki yıl boyunca pek fazla ayar yaptığım söylenemez. Yine aynı şekilde bu süre boyunca yanımda alyan takımı taşımak çok mantıklı gelmiyor.

@Muammer D.

Söylediklerinize katılmıyorum sonuçta tamamen ani gelişen olaylar ama tabi lastik 2 yılda dayanır 2 günde dayanır orası tamamen sans diyebilirim.Mesela kilometrelerce yol gidersiniz yolun sonunda ufacık bir diken bile lastiginizi patlatabilir.O nedenle bence en azından yedek lastik yama takımı ve pompa taşımak çok önemli lastik patladıktan sonra eve yürüyerek gitmek hiç hoş olmayacaktır.Bence bunları yanınızdan ayırmayın. İyi günler iyi forumlar.

• Beğen
@ANT OZAMAN

Çok amaçlı çakının gazoz kapağı açacağı levye olarak gayet başarılı :)
Evde levye olmasına rağmen gerek duymadım.

@hakan zeytincioglu

Evet haklısınız tekeriniz patladığınızda elinizde bisikletle eve dönmek hiç hoş değil. Fakat tekerimin patlamadığı günlerde gündelik kullanım için bisikletimi alıp dışarı çıktığımda yanımda taşıdığım ekipmanlar bana çok daha fazla sıkıntı yaşatıyor. Mesela ön-arka far, matara, hız göstergesi, çanta, gözlük, eldiven, kask, pompa, patlak takımı, levye, alyan takımı... Bunların yanında bir de yiyecek birşeyler alabilirsiniz :)

Aslında benim duymak istediğim en güzel cevap "Bisiklete binerken gerekli olan tek şey bir bisiklet" idi. Çünkü benim amacım sadece bisiklete binmek değil. Aynı zamanda bisikleti diğer insanlara sevdirmek. Tam teşkilatlı bir şekilde son model bisikletlerimizle etrafta dolaştığımızda bence bisiklet erişilmesi zor, tehlikeli, kullanışsız bir araçmış gibi algılanıyor. Tüm bunlara engel olmak için bence bisikletlerimize en sade haliyle kullanmaya çalışmalıyız.

@Muammer D.

Ben 14 yıldır araç kullanıyorum ve Güneydoğu hariç tüm Türkiye'yi defalarca gezdim binlerce km yol yaptım ve kullandığım arabaların lastiği en fazla 5 kere patlamıştır, senin mantığınla o zaman araçlarda yedek lastik,krıko,bijon anahtarı v.s. bulundurmamak lazım!

@Muammer D.

Bu saydığın malzemeleri uzak yada yakın olsun her sürüşte alıyorum zaten bir çoğu bisikletimin üzerinde olduğu için bisikletle beraber onlarıda almış oluyorum.
Sadece kask-gözlük-eldiven takıp devam ediyorum.
eğer bisikleti sevdirmek istiyorsan bu aksesuarlar daha güvenli ve ilgi çekici olduğu için amacına daha çok hizmet eder.

@Raif Korkmaz

Otomobil ve bisikleti kıyaslamayı hiç doğru bulmuyorum. Öncelikle otomobildeki yükleri siz taşımıyorsunuz. Ama bisklette yanınıza aldığınız her şey size ilave bir yük getirir. Ayrıca otomobil lastiğini değiştirmeyi bilmediği halde yola çıkan binlerce insan var. Sizin mantığınızla bu insanların da yola çıkmaması gerek.
Eğer her türlü ihtimali göz önüne alıp yola çıkacaksanız otomobilinizde yedek şanzuman bile bulundurmanız gerekmez mi? Ya da bir takım jant. Sonuçta onlar da arızalanabilir. Ama insanlar yanlarında diğer malzemelere ek olarak buji, yedek ampül vb. şeyler alırlar. Zaten makul olanlar da bunlardır.

Ben insaların bisiklet kullanırken yanlarında taşımaları gereken en makul malzemeleri bulmaya, hangilerinin gerçekten gerekli olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Bir de bisikletin üzerinde devamlı taşıdığınız malzemelerin güvenliğini siz bisikletin yanında değilken nasıl sağlıyorsunuz? Ben mesela hız göstergesini bisikletin üzerinde bırakıp bir kafede çay içemem. Eğer bisikleti gündelik hayatımızın içerisine sokacaksak bisiklet bize engel olmamalı diye düşünüyorum.

@Muammer D.

evinizden 10 km ötede lastiğiniz patladı 10 km elinizde bisikelt taşımak zorunda kalırsınız ve diğerleri... işinizi garantiye alıp yolunuza devam edebilmeniz için bu parçalar şart

• Beğen
Günübirlik çıktığım turlarda, idmanlarda yanıma aldıklarım;
İç lastik, plastik levye, pompa. Bunlara ek olarak ev anahtarı, cüzdan ve küçük bir çakı (en küçüğünden).

Pompa bisiklet üzerine takılı zaten, iç lastik ve levye de forma cebine çok rahat sığıyor. (dış lastiğiniz kolay çıkıyorsa levyeye ihtiyacınız yok. Levyesiz kaldıysanız jant ve sele mandalı oldukça yararlıdır)

2 tane mataram sürekli bisiklet üzerinde durur zaten.

Onun dışında kask kesinlikle takarım. Gözlük ve eldiveni ise her zaman kullanmıyorum fakat ne olursa olsun gözlüğüm yanımdadır.

Eğer asfalt düzgünse eldiven takmaya pek de gerek olmuyor. Biraz dinlendirmek lazım elleri, güneş görsünler ara ara. Bozuk zeminde ise titreşimleri engellediği için eldiven çok işe yarıyor.

• Beğen
ben genelde sırtıma bir pet şişe su haricinde bir şey almıyorum.

eğer grupça sürüş yapıyorsak grupta en az birinde levye, iç lastik vs bulundurmak gerekiyor, çünkü birden fazla kişinin lastiğinin patlama ihtimali bir kişiden haliyle daha fazla..

ps. lastik patlamasına kesin çözüm istiyorsanız çakma tubeless kullanın, bir daha yama, iç lastik vs taşımayın :)

• Beğen
Su mutlaka ancak çikolata yerine yaz sıcağında yolda gördüğüm AOÇ dondurması satan marketlerde durup hemen indiriyorum mideye :D

• Beğen
Geri