Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete binerken neler taşımalı?

@mustafa tanrıverdi

ben internetten alışveriş yapmayı sevmiyorum daha doğrusu güvenmiyorum

Scudo
Tura çıktığınızda yama takımınız yanınızda olsun fakat yama ile uğraşmak yerine yanınıza iki adet yedek iç lastik alın. Levye, anahtar takımı ve pompayı hatırlatmama gerek yok sanırım. Sirkecide malzeme alımı bakımından Aslı bisikleti tavsiye ederim.

yamayla uğraşmak yerine decathlondan 2 adeti 8 tl olan iç lastiklerden almanızı öneririm çok daha pratik ve ikisini yanyana koyunca 1-2 kalıp sabun kadar yer kaplıyor :)

Yanımda yedek iç lastik, pompa ve levye olmadan kesinlikle yola çıkmam...

Valla ben de alicam iç lastik ama takmasını bilmeden olmuyor bu isler :((((

Decathlon'a git veya internet üzerinden al alacaklarını.

Kısaca fatura/fiş kesen yerlerden alışveriş yap.

uğraşmak istemezsen patlak önleyici sıktır lastiklere kolay kolay yolda bırakmaz (gümlemediği taktirde).

mutlaka tam takım çıkın yola sonradan ağlamaktansa 200 gr fazladan ağırlık sizi şampiyonluktan etmez :) bilmem anlatabildimmi

Tam takım çıkmayı abartmamak gerek bence.
Benim taşıdıklarım şunlar;
* Kendi bisikletimde kullandığım sibop ile uyumlu, olabildiğince küçük, hafif bir pompa
* Yedek iç lastik
* Kendinde yapışkanlı yama
* Küçük bir anahtar takımı
* Lastik sökmek için levye.

Akşam karanlığa kalma şansım varsa da 2 küçük flaşör alıyorum ön-arka için. Bunların hepsi forma cebimde duruyor. Bir de bunlar için ekstra çanta taşımaya gerek yok. Ama varsa küçük bir file çantanız vs, forma cebinde daha düzenli durur hepsi. Her seferinde evde eşyaları aramazsınız. Bunun dışında bence çok abartmamak lazım. Bisikletinizin bakımlarını yapıyorsanız düzenli zincir anahtarı gereksiz.

Selamlar. Bisiklet konusunda çok tecrübeli değilim. Ama bence bulundurulması gerekenler
1) Kırmızı yeterli parlaklıkta arka lamba, kısa mesafeler için en az 200 lm lik ön lamba,orta ve uzun mesafeler için en az 1000 lm lik ön lamba bir adet korna(oto kornası tavsiye ederim, eğer bir araç sizi farketmezse ve tehlikeli bir durum olursa zil ya da bağırma ile araç içindeki bir insana ses duyurmak zor, kornayı ağırlık yapmasın diye 4 adet 18650 lityum pil ile besleyebilirsiniz)
2) Pompa
3) Lastik yama kiti
4) Kilit (bazen koruma sağlamayabilir)
5) Uzun yola çıkıyorsanız zincir için pens
6) Suluk
7) Cüzdanı yanınıza almadığınızda kısa turlarda bir yemek yiyecek, su alacak kadar para
6) Kask (Önemli bir güvenlik donanımı olmakla birlikte kullanmıyorum.)
7) Eşyaları koyabilecek bir bisiklet çantası
8) Köpek saldırıları hatta bazı durumlarda olabilecek insan saldırılarına karşı biber gazı veya kullanmaya alışkın olduğunuz başka bir güvenlik donanımı
Bunlar ilk aşamada aklıma gelenler.

Bence evrimini tamamlayamamış,kendine şöför deyip ortalığa çıkan ruhen ve bedenen bitik durumda her an saldırganlaşıp insanın başını belaya sokmaya meyilli tipler için kesinlikle yüksek kalibre bir tabanca veya tüfek önerebilirim mesela desert eagle 50 calibre yada kısa kesik namlu pompalı bir tüfek iyi olur.

Ben normalde market bisikleti kullanırdım.Onu pert ettim süre süre ama yeni bisiklet alcam bu yaz inşaAllah.
Biliyorum mantıksız başladım özür dilerim Neyse trafikte yanınızda taşıdığınız malzemeleri buraya yazarsanız hem ben hemde yeni arkadaşların daha rahat olacağını düşünüyorum.Başlayım ben:
1) 1 lt okul mataram :)
2) Şeker hastası olduğum için kan şekeri ölçüm aleti
3) Şekerimin düşmesi ihtimaline karşı 10-15 küp şeker ve 4-5 kraker
4) Son zamanlarda trafiğe yeni yeni çıkıyorum ama çok agresif bir yapım ve sürüş tarzım olduğundan kavgalar kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden bir tane 20 cm civarında amatör Haydar :D .
Şaka maka çantamda ingiliz anahtarıyla geziniyom :p
5) ... ( Burayı size bıraktım dediğim gibi trafiğe yeni çıkıyorum ve tavsiyelerinizide bekliyorum lütfen yazın )

Evet bu kadardı hayırlı akşamlar Allaha'a emanet olun :)

Ben de size 3-5 tavsiyede bulunayim
1- Haydarla basini daha fazla belaya sokabilirsin.
2- Seker hastaligin icin meyve suyu onerebilirim (kana daha cabuk karisiyormus).
3- Hastaligin icin yine GECMIS OLSUN ;)

Ekleme: Unutmadan en azindan kasksiz cikma ve cok dikkatli ol :)

@CmlCLK Eyvallah abicim. Zaten haydarla başımı yeterince belaya soktum ama benim tek zararım canım Haydarım biraz çizildi :) . Meyve suyu konusuda doğru ama çantada daha önce patladığından küp şekeri tercih ediyorum küçük plastik bir kapta. En son yazdığın madde zaten kask var ama bisiklet yok :(

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Mesafeye ve mevsime göre değişir.

Valla uzun zaman önce bırakdım çanta,pompa ve diğer herşeyi onlara vereceğim paraya lastiğe kıydım binlerce km'dir no patlama, no yama en iyisinden sıvılı iç lastik,yine iyisinden iç koruma bandı ve en kalın zırha sahip dışlastik.

Kask,pompa,eldiven,yama seti,ön ve arka ışık,yiyecek,termos(kahve),yedek atlet vs ...

Markası nedir kullandığınız zırhlı iç ve dış lastiklerin..?

İstanbul'da toplu tasima guzergahindan pek uzaklasmayacaksam ic lastik falan almam, akbil alirim ben yanima :snzdglsn: Birkeresinde Sariyer'den otobusle donmustum :eek:ops:
Fazla eşya tasimayi sevmiyorum. Lastik bir kere patladiysa antrenman zaten bitmistir :(
Bunun disinda ufak market alisverisleri icin bir adet kredi karti veya az miktar bozuk para alirim yanima.
Antrenman pek kisa olmayacaksa ceplere karbonhidrat da dolduruyorum duruma gore o_O

Geri