Şeffaf
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.424
- İsim
- Burak
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Diğer
E tamam işte bir şirket daha kuruyorsun. Malları ona satıyorsun. O da ihtiyaç malzemesi veya demirbaş, gider gibi gösteriyor vergiden düşüyor. Mal sende kalıyor sağ cebinden alıp sol cebine koyuyorsun, parasını Birol abi ve ben ödüyoruz.Bir dükkanım vardı.Bütün mallarımı faturalı aldım, barkod sistemini kurdum ve faturalı sattım.Bu olması gerekendi vicdanım rahat.Ama bakın başıma neler geldi:
-İki sene içinde çeşitli zamanlarda yaklaşık 1 milyon liralık mal aldım.Bu malı alırken Kdv ödedim.Bu 1
-Satarken hep fiş kestim.Yine Kdv fazlası verdiğim zamanlar olduğu için dönem dönem de olsa vergi ödedim Bu 2
-Dükkanımı ikinci sene sonunda kapatmak zorunda kaldım.İki sene içinde yaklaşık 892000 liralık mal satmışım.Devlet bana dedi ki ''Dur arkadaş arada 100000 liralık fark var.Bu mal ticari emtia ,bu şekilde olmaz.Bu ticari malı kendi üzerine fatura etmelisin ki kapatabilesin.'' Devlet şunu sormadı sen niye dükkanını kapatıyorsun ,4 kişiye ekmek veriyorsun bizim devlet olarak bir kusurumuz var mıydı demedi.Sen dedi bu malı kendi üzerine fatura et ki mal ticarilikten çıksın dedi.Ben de kendi kendime fatura ettim.Bu 3
-Bir süre sonra ben yine dükkan açtım.Ama devlet baba, vergi alacağı dürüst esnafı bulmuştu durur mu hiçHani ticari emtiyalıktan çıkardığım 100 binlik mal vardı ya bu sefer de dedi ki:Sen bunu bu sefer de bilmem ne vergisi (tam hatırlayamıyorum galiba gider pusulası idi) adı altında %5 lik vergi verip bu malı, ticari emtia yapacaksın ki satabilesin
.Bu da 4
Bu nedir arkadaş, bir mal üzerinden 4 defa vergi mi kesilir?Böyle bir düzende dürüst olmak suç mu?Haksız mıyım?
Miss
Son düzenleme: