Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete sürmek amelelik midir?

bir süredir foruma üyeyim takip ediyordum henüz tanışma mesajı bile yazmamışken direk dayanamadan yazıyorum 10 sene kullanmadıktan sonra tekrar başladıgım ve ilk bisiklete bindigim an gibi keyif aldığım ve bu keyfin arttığı bi durum söz konusuyken yaptığım en keyifli ameleliklerden biridir bisiklet şahsen bisikletemi binilir diyen insanlara gülüp geçiyorum ben ve bu vesile ile herkese marmaris'ten selamlar

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
Scudo
dünyada en mutlu hissettiğim anlardan biri bisiklet üzerinde geçirdiğim zamanlardır.. iyi ki bisiklet var.. iyi ki bisikletlerim var(bir tanesiyle yetinemem:) pedalanız bol olsun kimseyi de takmayın.. ah şu hollandayı bisiklet alanın da bir yakalayabilsek..........

Sizleri tenzih ederek,insanlar o kadar geri kalmış ki,bisiklet sürerken hava kirliliğinden korunmak için maske takıyorum,komşularımız bana kanser teşhis'i koymuşlar,gülüp geçtim :)

Maske takmadığım vakit,burnum kapkara oluyor,işte hava kirliliğinin en bariz örneği..

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
@Çağlayan

:):) sizdeki komşular'dan bendede var:):) ama böyleleri adamı hakikaten kanser eder sayın çağlayan.

Yorumlardan anlaşılıyorki neredeyse bütün forumüyelerinin çevresinde [bende dahil] bisiklete karşı zıtlıklar mevcut, buda demek oluyorki bizim toplumumuzda bisiklet kültürü asla yerleşmeyecek, bundan ümidi kestim zaten. Alışmış millet rahaat rahat yaşamaya araba dururken neden pedala bassınlarki.

@MehmetAli07

hahaha. Baya pahalı fakir aracı oluyor :D

Bu cümleyi oluşturanlar ile aynı havayı soluduğumu bilmek ya da öğrenmek fena halde sinirlerimi bozuyor bisiklet bugüne kadar yapılmış en mükemmel icadlardan biridir sağlıklıdır , çevrecidir fazla yer işgal etmeden sizi bir noktadan başka bir noktaya rahatlıkla ulaştırabilir diye diye dilimizde tüy bitti ama anlatamadık neden ? Çünkü insanımız uyuz hiç yorulmadan gereksiz yere enerji harcamadan ( Onlar için spor yapmak gereksiz ) yaşamayı felesefe edinmişler o nedenle bisiklet boş iş aslında kendilerinin yapamadıklarını başkalarının yapabildiği görünce kendilerini utandırabilen bu demir parçası bu nedenle üzerine çocuk oyuncağı etikteki yapıştırıyorlar ki onlar yerine siz utanasınız işte ülkemizde bisikletin halkın gözündeki yeri budur

Biraz uzun olacak tam hakkında yazılacak konuyu açmış arkadaş teşekkür ederim
Bu tarz konuşan insanlardan uzaklaşın ya da onlarla savaşın. Bisiklet bir bisikletçi için en başta egzersizini, antrenmanını yaptığı, tek mükemmel makinedir şu kainatta. Kendisine ait bir kişiliği, her Bisikletçinin bir stili vardır, gidon tutuşundan kadansına kadar. Yani insana yeni bir kişilik kazandırır. Bir insanın sağlıklı ve kaliteli ömür sürebilmesi için gerekli günlük egzersizi fazlasıyla verir; kalp krizi riskini, şeker hastalığı, obezite, kanser gibi ağır, grip, soğuk algınlığı, nezle, gibi hafif denecek hastalıkların oluşma riskini çooook ciddi biçimde azaltır. Uyuşukluğu ve ağır işler sonucu yorulmayı, bitkinliği tamamıyla keser. Refleksleri, görme kapasitesini ve duyma kapasitesini artırır. İnsanı aşırı durumlarda soğuk kanlılık kazandırır. Yeşildir, doğaya, insanlara, hayvanlara yani kısaca dünya ya saygı duymayı öğreten bir öğreticidir. Artık kendine daha çok güvenen, çok rahat odaklanabilen ve konsantre olabilen insanlar yaratır. Disiplinli ve düzenli olmanın yarar getirdiğini ispatlar. (günlük antrenman yapan biri ile kafasına estiği zaman çıkan biri arasında perf. olarak ciddi farklar olacaktır) Ekonomiktir, paranız yoksa bile sizi yolda bırakmaz, arabalı insanlar paraları kadar bisikletçi gücü :) kadar yani sonsuza kadar yolda gidebilir, yani saf özgürlüktür, herhangi birşeyi muhtaç değilsiniz, bir yerden başka yere gitmek için yeterli güç içinizdedir, her yer sizin yolunuzdur, ister mtbyle dağ taş yapın ister yol Bisikletiyle asflatı arşınlayın, o yokuşu çıkmayı başarmak veya dereceleri geliştirmek veya ortalama hızını artırmak gerçek başarılardır. Ama arabayla giderken bu başarılardan mahrum kalırsınız. Siz bunları başarırken çoğu şeyin aksine size stres baskı veya zorundalık hissettirmez, çünkü zevktir, heyecandır, fiziki ve mental güçtür, dayanıklılıktır. Yoldaki tüm araçlardan daha sessiz olan bu makine sayesinde, rüzgarın, lastiklerin, pedal çevirirken çıkan ses kulaklarınıza müzik gibi gelir, 1 saatten sonra yoğun biçimde salgılanan endorfin hormonları sayesinde kafanıza takılan sizi hastalık sahibi yapabilecek tüm stresli, saçma ve aptal düşüncelerden kurtarır, size dingin, dinç, her şeyi yapmaya hazır mutlu bir beyin bırakır. Ulaşım aracıdır, geriye dönüp baktığınızda o binlerce km yi ulaşım için 1 tl bile harcamadan sadece ama sadece kendi gücünüzle kendi iradenizle gittiğiniz gerçeğini düşündüğünüzde afallarsınız, yapılan geniş çaplı bir istatistikte özellikle metropollerde, Bisikletinizle bir ferrariden daha hızlı gittiğiniz ispatlanmıştır, ;) düşünürseniz insanlar ulaşıma binlerce TL harcıyor ve yine trafikte kalıyor, bu durum sadece insanda stres yaratır, ben fit kalıyorum hemde bir kuruş harcamıyorum, trafikte neymiş diye düşünmek en doğal hakkınızdır, yani akıl işidir. ve artan benzin harcamaları, insana ağrı, sızı, yani rahatsızlıl ve şişmanlık olarak geri döner, doğaya nasıl davranırsanız karşılığı alırsınız ;) Avrupada en zengininden en fakirine kadar herkes Bisikletin ne melem bir nimet olduğunun farkında olacaklar ki, oralardaki bisiklet kullanımı ve satışı, araç kullanımını gelişmiş bölgelerde geçmiştir. Türk halkında bu tavrın olmasının en büyük sebebi, büyük çoğunluğu spor yapmayan bir millet olmamızdandır. Çocuklar mahalle aralarında top oynar, aileden bir üyenin bile spor geçmişi yoktur, çocuk her zaman sınavlardan gir çık modunda bunalımlardadır. Ailesi çocuğun mühendis, doktor olması için varını yoğunu ortaya koyar, hani her şey statü ve para ya o yüzden ! O çocuk nasıl Bisikleti o aklınla ve o kadar baskıya rağmen keşfedebilsin, şanslıysa 15-18 yaşlarında keşfeder. Türk milleti dünyada kendine en büyük yalanı söyleyen millettir; HERŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR. bu en geniş çaplı yalandır, spor alışkanlığından tutun yeme alışkanlığına kadar, Türk gerçeği, herşeyin başı "para ve statü" dür. Gerisi sonra gelir.
BİSİKLET = SAĞLIKTIR, GELİŞMEKTİR, OLGUNLAŞMAKTIR, AZİMDİR, KARARLILIKTIR, ÇALIŞMAKTIR, EŞİ OLMAYAN BİR ZEVKTİR, ADRENALİNDİR, vs...

@alper Ku

Burdan ne sonuç çıkarmamız gerekiyor?

@Ömer Ş.

bisiklet sürmek amelelik değildir? :D

• Beğen
Tepkiler: gok
Motorsiklet kullanan birine göre ameleliktir :evil:

@Turan Babacan

Buna yoruma kesinlikle katilmiyorum, ben motorsiklet kullanan birisiyim ama bisiklet sürmek bana göre yine de amelelik degildir. Ön yargili olmamak gerekiyor. ;)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Başlığı açan arkadas kusura bakmasın da bu tarz düşünceleri tartışmak için açılan konu database de, konunun kendisi ve bu düşüncedeki insalar gibi ne kadar gereksiz bir yer kaplıyor bir bilseniz.

Bizim millet altına 4 tekerlerlekli yürüyen birşey alınca kendini adam zanneder. Sonra "gel yiyorsa 40 dak 35 tempo çevirelim göreyim ben seni" dersin. "Yaaa kıldı yündü, abi sen idmanlısın biz hamız" ederler. Spor salonuna yazılırlar sadece aydan aya aidatı verirler sonra soranlarada "salona yazıldım yavas yavas sekle giriyorum valla" derler.

Birde Hollanda daki bisiklet kültürünü yakalamaktan bahseden bir arkadas vardı . Çok güldüm varya :) (Yanlıs anlasılmasın alay falan etmiyorum)

Şimdi bu bir kültür meselesi, burada bisikletin öncelikle insanı bir yerden başka bir yere götüren ulaşım aracı olduguna, sonrasında insanın kardiyosunu düzenleyen, nefesini acan, vücudun dayanıklılığını arttıran bir spor branşı olduguna inan o kadar çok insanız ki ve bu kültürü yerleştirmek sadece bizlerin ve diğer bisiklet gönüllülerinin çaışmalarıyla ve eğitimle olur.

toplum olarak bisiklet kültürüne biraz yabancı kalmış olsakda bunun yine insanlara sempatisini kazandıracak olan biz bisiklet gönüllüleriyiz..bu konuda tamam belki bir hollanda olamayız ama en azından bulunduğumuz semtteki çalıştığımız işyerindeki insanlara bisikletle ilgili telkinlerde bulunabiliriz..mesela ben bu yaz esenlerden havaalanına iş yerine bisikletimle gittim genelde..kaskımın ve bisiklet gözlüğümün takılı olması formamı giyiyor olmam bile insanlarda aaaa işe bisikletle geliyor diye ilgi çekti..sonra ne mi oldu ? çalıştığım şirkete zamanla 4-5 kişi daha bisikletle gelmeye başladı..bisiklet almak isteyenler gelip fikir aldılar...oturduğum semtte de artık millet aaaa kask takmış bisiklet sürüyor değil keşke olsada bizde sürsek gözüyle bakmaya başladı...kısaca olumlu şeylerde olmuyo değil..

• Beğen
Tepkiler: ykaracavus
Geri